icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

sarinka_nevesta
6. led 2019

@sarkoc vysoka maminka fialovej zupan?

bemo
6. led 2019

@tsasenka člověk si může dopředu malovat co chce a realita může být úplně jiná. Mě vadí, když někde řeknu že se bojím rodit, že se na to neteším, tak každý mávne rukou a řekne, prosím tě po páté, to už bych nejezdila ani do porodnice. Jako by to pa páté už nemělo vůbec bolet. No nevím, ale, i když každý jinak, tak všechny porody mě prostě bolely.
Já mám v plánu víc chodit. Sice mi to nedělalo nikdy dobře, ty kontrakce se mnohem lépe snášely v leže, ale vždycky mám ty děti hodně nahoře a i když jsem už otevřená úplně, tak se čeká až klesne miminko.
@tsasenka uvidíš, snad to teď bude lepší a rychlejší.
@fly80 jeee, tak třeba ji miminko poslechne. Já dětem řekla, že se může teď kdykoliv stát, že se ráno probudí a bude je někdo hlídat, babička, děda, nebo nějaká teta a my že budeme v porodnici. Druhý den vstanu a dcera 4 roky, říká, co tady děláš, vždyť jsi říkala že budeš v porodnici. Tak jsem jí to nějak vysvětlila, že mě nejdřív začne bolet břicho atd a ona teď zase chodí a furt, jak ti je, už tě to začíná bolet, cítíš něco? 😀

priefi
6. led 2019

@sarkoc @sarinka_nevesta mmnt holky, Vy chodite do jidelny? Mi jidlo teda nosili vzdy na pokoj. To jako jdete s mimim nekam jist, nebo jak to mate?

ange_de_la_morte
6. led 2019

@fly80 : tak to mi nevadí, 5 dám určitě i víc, večer mně vždycky honí mlsná 🙂

@priefi : tenhle olejíček jsme měli https://www.drmax.cz/weleda-olej-na-masaz-brisk... ... jinak u prvního porodu jsem taky chodila jíst do jídelny, vždy jsme si vozili miminka v těch postýlkách - bylo to komické 😀

@bemo @tsasenka : já jdu tentokrát k porodu pozitivně naladěná ( do termínu mám ještě 3 týdny tak snad mi ten postoj vydrží 😀) - už teď mám porodní cesty připravené víc než když jsem přijela do porodnice že rodím syna, takže to mně tak nějak uklidňuje a říkám si že to bude určitě lepší než minule, mně nejvíc ubíjelo že to nemá postup - kdyby byl alespoň minimální , ale prostě u syna se v prvních 24 hodinách krom pravidelných a bolestivých kontrakcí do křížů nedělo nic - to mně naprosto vyčerpalo .... no ale stejně nevím jestli je horší rodit poprvé a neznat to nebo už vědět do čeho jdu

sarkoc
6. led 2019

@sarinka_nevesta ano 😉 a věcně hladový dítko...kojila jsem chvíli před naším obědem a ani jsem pak ten svůj nestihla dojist a už jsem zas běžela krmit 😂

krisatko
6. led 2019

@priefi jojo taky jsem chodila. Malou v postýlce na kolečkách a do jídelny. Ale většinou jen na oběd. Ostatní jídlo jsem si nosila na pokoj.

tsasenka
autor
6. led 2019

@priefi To je zvlastni chodit do jidelny, ze? Nikde v nemocnici jsem to nevidela. Vzdycky se doneslo jidlo na pokoj, na stul a bylo. A najedla jsem se podle miminka. A to znam tech nemocnic teda vic, ve vice krajich, aby se nereklo 😉

sarkoc
6. led 2019

@priefi na nadstandard nosí, ale byl plný 😕 jinak pro ostatní maminky je tu na chodbě pár stolů...ale ja mám pokoj hned u nich, takže Stepanku nechávám v pokoji spinkat a sedam si tak, abych na ni viděla ☺

semmi
6. led 2019

@niki8193 41tt a stale kindervajo 😁👌

sarkoc
6. led 2019

oni to oduvodnuji tim, ze nosit teplé jídlo na pokoje, kde je kvůli mimcum vedro, není úplně bezpecny...a je to pravda...maminky si to prý nechávaly třeba i dve tři hodiny na stole nez se k tomu dostaly a sice je to kryte, ale bakterie kvetou...snídaní, svačinu i večeře si můžu brát na pokoj, ale nemám nějak důvod, jak kdy ☺

priefi
6. led 2019

@tsasenka je to divne 😉 ja jsem teda rada, ze jsem mela klid a soukromi a moznost se zakousnout do jidla, kdy jsem chtela 😊 resp., kdyz byl prostor s ohledem na mimi
@sarkoc aha, tak v porodce, kde jsem byla, nosi jidlo i na normalni pokoje 😊 ale ja byla na nadstandardu, maji jich tam hned 6, 3 na poporodnim a 3 na gynekologii. Ja byla tentokrat na gynekologii, minule na normalnim pokoji, ale sama a pak me presunuli na nadst., ale na poporodnim. Tentokrat jsem akorat cestovala ohledne koupani, protoze na gyn.oddeleni nemeli vanicky, takze se chodilo k novorozencum. Jinak k obedu jsem se snazila dostat obratem 😊 oni to totiz pak sbirali, takze maminy se snazily to jist vzdy hned

lindikova
6. led 2019

Manžel složil kolébku, tak se kocham❤️ Ještě s ni seznámit micky, to bude úkol. Holky, adaptujete nějak zvířátka na příchod miminka? Nám včera na veterine doporučili feliway do zásuvky.

fly80
6. led 2019

@lindikova naše zvířátka si mimčo jen ocuchala a pak je moc nezajímalo. Já bych to moc neřešila. A už vůbec ne něčím, co se dává do zásuvky. Nevíš, jak na to bude reagovat miminko. Jen nás kocour hrozně rád spal v postýlce u nohou. Ale to mi nevadilo. On byl takový pohodar.

veselaopicka
6. led 2019

@lindikova ani ne ... jen kdyz mi lezi u bricha tak ji rikam ze tam ma kamosku nebo miminko a ona dycky polozi hlavu na to bricho a kouka na me. Ale mame 3kilovou civavu mistama mi prijde mi ze rozumi.. v kazdym pripade bude doma az prijedeme z porodnice a necham ji ocuchat a uvidime. Bude to dobree.

veselaopicka
6. led 2019

@bemo a ja jak se bojim...pripadam si jak pred prvnim sexem😃😃😃😃 az na to ze dneska jsem bulela ze rodit nechci.

veselaopicka
6. led 2019

Jak to mate doma ?? My mame doma posledni dobou italii..kazdej den jsme v sobe. Ja mam pocit ze potrebuju neco delat a hlavne ten byt chci mit do porodu v kupe a pritel to neresi.. je schopnej spat do 2hodin do odpoledne pohodicka klidecek
Sam nic neudela vsechno mu musim rikat prosit pripominat.

priefi
6. led 2019

@lindikova udajne je dobre z porodky poslat plenecku, aby si to napr.pejsci ocichali a mimi brali jako znamou vuni, mozna i u kocek lze aplikovat tento postup
@veselaopicka to je prirozene 😊 obzvlaste prvorodicky maji stres i z role matky, nejen ze je ceka porod, ale taky zivotni zmena. To se podda.

fly80
6. led 2019

@veselaopicka ty blaho, to si neumím ani představit 😒 ten můj už dělá úplně všechno. Já dneska vstala z postele jen na oběd. Musí vařit pro dcerku a pro mého tátu a ten taky všechno nejí. Pořád tady litá, něco uklízí. Spi s dcerkou v pokoji, abych se vyspala. Tohle bych nesnesla. Ten tvůj by se měl probrat. Promluv si s ním v klidu, třeba to pochopí. Půjde k porodu?

veselaopicka
6. led 2019

@fly80 jenze ja sem pred tejden sama doma do nejakych pul 7 takze spoustu veci musim sama dama cejtim ze sem nervozni jak blazen. Vse mi vadi a on zacal podnikat v prosinci takze i nervy v praci a do toho stehovani problemy s elektrikou a plynem a uz to jede... ono je to je vae s druhym. Jde k porodu.

ange_de_la_morte
6. led 2019

@lindikova : u nás se s příchodem prvního miminka nic nezměnilo - kočkám to bylo úplně jedno (jen z kočáru jsme je musela vyhazovat - chodily si tam lehat, ale jen když tam nebyl syn), pes to nějak neřešil, spíše až později když se malý začal pohybovat tak pes si dával bacha na štípance a tahání, jinak u nás žádné drama, ale naše zvířata nesmí do ložnice a v obyváku má pes jedno vyhrazené křeslo kde může ležet, na velkou pohovku nechodí
@veselaopicka : manžel nějak nebere že jsem těhotná ( i u prvního to tak bylo), nedá se říci že by mi to nějak usnadňoval, prostě funguje jakoby nic, musím si říkat když chci pomoct a je někdy otrávený že já prý ,,fňukám,, - jako jo postěžuju si že jsem v noci blbě spala nebo že malá dneska kope jak hrom, ale rozhodně fňukám méně než když on má ,,rýmičku,, ... to víš že bych raději tatínka co maminku opečovává, ale prostě on takový není, holt výchova v mamahotelu stále ještě má určité pozůstatky které se mi nepodařilo odstranit 😀 .... mrzí mně to, ale holt má jiné přednosti a teď už se tím tolik netrápím jako u prvního, protože vím že až bude miminko na světě tak se to změní - u syna to bylo stejně ( manžel není 100% ale táta je milionový)

veselaopicka
6. led 2019

@ange_de_la_morte mama hotel .. to je ono. To jako on mi pomaha tj. Ale jak rika moje mama do nekteryho chlapa musis kopnout aby mu neco doslo...a je fakt ze ja moc nefnukam..
Nebo spis tak nejak sama pro sebe. Jsem cele tehotenstvi v pohybu malo kdy si jdu lehnout pres den.. i kdyz ted uz to moc nedavam tak si polehavam posedavam.. ale je fakt ze kdyz ma rymicku tak to posloucham porad a uz na to nejak nereaguji.

laola
6. led 2019

Tak co, holky, ještě jsme celý??? 😂😂 sorry, já musela😂😂
Už je mi veseleji, muž dnes domontoval skříně na mimioblecky, kolibka je nachystaná, tašky do porodnice nachystané, papíry na jméno takřka vypsané, takže už jsem klidnější 😊

laola
6. led 2019

@veselaopicka
@ange_de_la_morte holky, já bych řekla, že do chlapů všeobecně musíte kopnout, aby fungovali 😂 čest výjimkám 👍

halasovci007
6. led 2019

@lindikova 😍😍 ta je krasna.Ja pejskum furt vysvetluji,ze musi opatrne,ze mam v brisku miminko kdyz se mnou sedaji na lavicce na zahrade.A cetla jsem,ze se ma z porodnice poslat domu na ocichani pejskum pocurana plinka a pak pri prijezdu z porodnice nechat ocuchat miminko-novy clen jejich smecky..
@veselaopicka to je blby kdyz jste cerstve prestehovani a nic se nebuduje ku obrazu vasemu.Ha bych teda byla taky nastvana.U nas jsme budocali ve dne v noci-nebyla jsem tehotna,ale stehovali jsme se 20.12. tesne pred Vanocema a fakt jsme makali oba aby jsme to dali trochu do kupy..
@fly80 mam to podobne.Muj manzel vcera pozval blizke pratele na kafe a zvrtlo se to tak,ze u nas prespali i s dcerkou a jejich psem (samozrejme po tom,co se me zeptal v soukromi jestli to nevadi jesti se na to citim) asi pochopi vsechno konecne co mu rikam No souhlasila jsem a s nima dvema se fakt pokeca a ja sla spat v pul 3 rano,tak jsem dneaka vyrizena 😂😂 ale hrali jsme i s malou jejich strasne bezva hru o pohadkach a nasmali se.Byl to strasne prima vecer - posledni.Dnes jde manzel uz na nocni..Ale jen na 8hodin a 1x pak ma volno.Jinak ja uz mam objednany darek dodatecny k Vanocum,k materske a myslim ke vsemu co letos slavine oba svatky,narozky i vyroci a koupili jsme vcera ten bazen.Mam strasnou radost-bude to v lete jak na dovolene a splnil se mi velky sen 😍😍 snad se stigne vse do leta na to pripravit.Letos to bude opravdu zajimave..Manzel je dric a bude kopat teren,pak zpevnovat a makat venku,abysme neli bazen na sezonu zprovozneny (tim padem na me zbude mala a domacnost) a ted si uzicam,ze fakt o nas pecuje.Jidlo mi nosi kdyz jdeme jist,dela mi cajiky,vyjklizi a plni mycku..Porad se pta.Dneska teda lezime skoro cely den po probdele noci,ale vsechno uklidil. Je ted fakt velkou oporou a snazi se a ja si i reknu kdyz neco chci.Apropoo zjistila jsrm,ze mi na otekly ruce pomaha zmrzlina (tim jak drzim misticku se zmrzkou chladim ty natekle prsty) takze ted na ni ujizdim a mam nekdy i 2x denne 😂😇

veselaopicka
6. led 2019

@laola 😃😃

veselaopicka
6. led 2019

@halasovci007 kdybych nemela pred porodem tak to nehrotim a delame postupne.. ja jen vim ze budu mit dost prace sama sesebou a s.malou taktoz jeste vybalovat do toho krabice. Je to nase prvni miminko tak nevim co os toho mam a nemam cekat tka proto.

halasovci007
6. led 2019

@ange_de_la_morte jako asi mas pravdu,ze nektere veci tem chlapum prijdou divne..me treba trochu mrzi,ze manzel mi nechce moc mazat brisko..a to jen z duvodu,ze je pak prej strasne mastnej mezi prstama a hrozne mu to vadi..Ale pta se me teda furt..Jenze jsem asi ukazala,ze zvladnu hodbe veci sama a ted me mrzi,ze jsem vic nefnukala 😂😂 ale ted mi bude chte nechte muset ostrihat nehty ja to proste nedam 😂😂

martinasip
6. led 2019

Ahojte tak my máme nakonec termín na sekci 15.1.

halasovci007
6. led 2019

@laola tobmas recht oni neprijimaji a nezachycuji nase signaly 😂😋 musis jim proste rict vse naplnou pusu a nebo je proste nakopnout 😂😋 co bysme chtely damy-jsou na jine frekvenci vzdyt jsou z marsu 😂😃

halasovci007
6. led 2019

@veselaopicka ja te naprosto chapu a obdivuji..Taky nevim co ocekavat a pri predstave tve situace me pojima hruza a je mi to lito..Zabydlet byt a zahnizdit jak ja rikam,to neni na den a misto,abys ted odpocivala a tesila se jen na miminko musis vybalovat krabice..Tak snad by ti manzel mel byt pomoci a oporou..A ne vyspavat do odpoledne 😨😵

Strana