Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@journals já jsme se na to ptala, nikdy tam není rantl mediků, maximálně jeden mladej doktor/doktorka a stejně se na to prý ještě vždy extra ptají. Tak jsem to nevyškrtla, protože třeba u utz mi to nevadí, ale u porodu podle nálady, mám v porodním přání co nejméně lidí a bez střídání personálu, ideálně...
@journals drzim pesti, at to zitra krasne zvladnete. Ale treba mimi se rozhoupe samo jeate pred vyvolanim 😊 tak ci tak, hlavne, abyste byli v poradku Ty i miminko.
@tsasenka ppm prichazi kolem terminu vyplat, cssz si dava na cas. Jinak mi zaden papir neprisel, jen penizky na ucet. Ted mi z prace dali info papir do kdy mam md a ze mam pislat rodny list, jinak nic
@myskaq tak ať ti to dobře dopadne, nebo už třeba dopadlo.
@tsasenka teda tolik lidí, to se na ten sál vešli? Já jsem vždycky podepisovala že mi medici u porodu nevadí, ale nikdy jsem tam žádného neměla. Ale kdyby jich tam měla přijít taková banda, to bych asi sklapla nohy a řekla že přijdu jindy 🙂
ty jo, kolegyně si šáhne....... :o
Já byla dnes u dr na kontrole, takže 39+2 zamčeno na 100 západu 😀 monitor krásný. Tak ještě za týden u něho a pak už porodnice...... tak jsem zvědavá. Dnes máme jediný cíl, postavit sněhuláka, parádně nám tu nasněžilo 😀
@bemo Je to fakultní nemocnice, někteří stáli ve dveřích, prostě šli na vizitu úplně všichni, co tam byli, no ☹
Jdete na sněhuláka, jo? Tak abyste v noci nejeli 😉 Mně už doktor poslal do porodnice, takže 39+1 už v porodce. Tajně doufám, že pojedem dřív, to vyšetření u nich mě vždycky hrozně bolelo a krvácela jsem po něm.
Ja rodila dvakrát dvakrát v HK a to je fakultka, takže tam studenti chodí dost...poprvé jsem porodní plán neměla, ale podepisovala jsem papír, kde jsem souhlasila s tím aby nahlizeli do našich papírů atd, ale že je nechci na sále...a opravdu nikdo nebyl...teď jsem si to dala i do porodniho plánu, ze tam nechci žádné osoby zbytečně navíc...celou dobu tam byla jen jedna PA (a ještě dost odcházela a nechávala nás s manželem samotné, takže nakonec když uz jsem tlacila, tak pro ni běžel nebo mě asi odrodil sám 😂). ..a když to šlo uplne do finiše, tak se mě zeptala, jestli smí přijít pan doktor nebo to zvládneme sami...tak doktora jsem ji teda jako dovolila zavolat na těch posledních pár minut...kdybych se tam mohla smát, tak asi dostanu záchvat smíchu jak se zeptala 😀
Ahoj holky, tak se hlásím po dnešní kontrole. Kupodivu to dnes odsejpalo. Jsem třetí den po terminu. Sem tam citim nějaké "rejpnuti" v podbřišku. Dle paní doktorky (dnes jsem na ni narazila jiz podruhé a sem moc ráda) jsou cesty nachystane. Nabídla mi, že to může trošku popostrcit, ale tak nějak vnitřně cítím, ze to neni potřeba. Nechávám to plně na maličké, vsak ona vi nejlépe. Kdyby bylo neco v nepořádku, tak samozřejmě bych to viděla jinak, ale takto to nechávám volně na ní. Sama lékařka říkala, že do 14dní je přenášení v pořádku. Pikud nejsou komplikace. PS: ještě, že jsem se dnes namalovala. Byli tam dva medici. No když jsem je viděla, tak me polilo horko 🙈😂 Takoví pěkni mlaďoši. Mam na to štěstí. Minule jsem zase schytala doktora, co vypadal jako muk brácha 👌😀 taky snad těsně po škole...
Ahoj holky, chtěla bych pogratulovat všem co se jim už miminko narodilo a přidat se k těm, které už jsou po termínu a čekají. Dnes jsem druhý den po terminu a zitra mě čeká kontrola. Pokaždé je to stejné, nic se neděje nic se nechystá 😒. Chtěla jsem se zeptat zda jste tu některá co cvičila s Aniballem a nebo stále ještě cvičí.? A zda jste cvičili denně až do porodu, nebo už jste to pak nechali být? Děkuji 🙂
@fly80 obcanka nestaci?
@myskaq drzim pesti! Drz se!
@tynka75 ja mela takove prudke bolestive pohyby vecer pred porodem, ale to bylo jen chvili, ale bolely docela dost. Pokud to ale je delsi dobu, urco jed do porodky, radeji 1000x zbytecne. Jde o to, ze pokud se neciti pohyby, nebo naopak citi se az neobvykle divoke, ma se to zkontrolovat vzdy.
@tsasenka ja prave v porodnim planu mela napane, ze krom porodniho tymu a manzela nikdo. A ted to same, s tim, ze na prijmu se me jeste ptali a sepisovali souhlasy a nesouhlasy. Proste je to intimni zakezitost a nikdo navic tam nema co delat. Kazda dalsi osoba navic podle me rusi a prodluzuje tak porod. Jako chapu, ze oni se to nekde nekdy naucit musi, ale ja zvoratko v zoo, na ktere se vsichni prijdou podivat rozhodne nejsem a svoje soukromi si branim. Mimochodem, pochopila jsem spravne, ze prvne si sahl doktor, aby zkontroloval a pak medik? Mno... to by bylo neco pro me... to bych neporodila asi nikdy. U Matyska se ke me zavolal cely porodni tym, dr., co tam byla od zacatku, PA, zastupce primare, co me odrodil, detska dr.a detska sestra. Ted to byly takove fofry, ze dobehla druha PA a detska sestricka a na dr.se muselo cekat, aby prisla, zda teda me bude sit, nebo ok. Asi tam chtely PA kosmeticky steh, ale dr.rekla, ze neni treba. A detska dr.se neobtezovala ani dorazit 😅 jeste ze to nebyl komplikovany porod, protoze doktori meli casu jak marasu. Ale z druhe strany bylo to super, ze zacatek byl jen s PA a dalsi uz jen dobihali. Citila jsem se mnohem prijemneji, nez kdyz me sledovalo pred tim tolik lidi.
@tsasenka koukla jsem a ppm mi prisla vcera, ale ja nastupovalav listopadu, ta 1.davka chodi pozdeji
@nika_vk u starsiho jsem zacala cvicit cca 2 tydny pred porodem a cvicila jsem rano a vecer, abych to dohnala (stopl me dr., myslel, ze mam kvasinky, ale nemela jsem) a ted jsem mela aniball zakazany kvuli moznosti rychlejsiho porodu a mohla az od ukonceneho 38tt. No... tak jswm cvicila tentokrat jen jednou vecer a rodila hned dalsi vecer. Pred tim jsem cvicila hraz, aby byla aspon trochu pripravena. Vysledek... 1.porod nastrih a poraneny cipek, 2.porod 2 poraneni bez nutnosti siti
@priefi : děkuji za zprávu. Ja cvičím od 36tt 1x denně s tim, že jsem občas den dva musela udělat pauzu kvuli drobne trhlince. Hraz masiruji od 35tt 1x denně. S aniballem cvičím pořád, i když už po terminu a nevim zda už toho raději mám nechat nebo cvičit až do porodu. Dostala jsem se na 28cm a dal to nejde. Hraz je ok, ale vzdy se mi udela trhlinka na opacne strane, ktera slabe krvaci 😒
Dekuji vsem za pranicka😉 Hlavne, ze jsme zdrave.
@journals Přeju, ať jde vyvolávání co nejlépe! Sestřenici takto vyvolávali a porodila za hodinu a půl od zavedení tyčinky, ani chlapa nestihla zavolat. A kamarádka tedy za 13 hodin, ale neměla hned bolesti...Obě měly i tak pěkný porod, bez dalších komplikací...Tak snad nám napíšeš podobnou zkušenost!
Ahoj holky, já mám termín "až" 19., ale doufám, že to bude dřív, nejen proto, že i první syn se narodil deset dní před termínem. Bohužel mám děsný bolesti zad a stydké kosti, že ujdu jen pár kroků, ani sedět nejde dlouho. Takže od vánoc víceméně ležím. Malej teda obzvlášť večer kope úplně šíleně, břicho tvrdne a vůbec tak nějak hodně pracuje, tak fakt doufám, že už to bude každým dnem. Zítra jdu na první kontrolu do porodnice, což jsem si myslela, že taky nebudeme muset, jako u prvního... tehdy už jsme to nestihli, přijeli jsme rovnou na porod.
Jinak k tomu vnitřnímu vyšetřování a Hamiltonu, byla jsem na předporodním kurzu u moc fajn ženy, která je a přímo i gynekolog porodník. A ta mi říkala, že u porodu téměř nevyšetřuje, protože je to jako věštění z koule. Každé tělo pracuje jinak a i ten Hamilton není bez rizika. Třeba já po první zkušenosti s porodem zpětně vím, že ty vnitřní vyšetření teď nechci, dost to bolí a psychika dělá u porodu fakt hodně a pak i to může zpomalit postup miminka ven.
U prvního porodu jsem ani plán neměla a nějak jsme to zvládli, teď už vím co chci a nechci, tak jsem si h teda napsala, ale vybrali jsme porodnici kde už většinu z toho stejně dělají, tak jsem vlastně i na zítřek z zvědavá, jak y bude první reálný kontakt.😊
Holky, ja jsem si uvedomila, ze dnes jsme meli terminek 😍
Jejda než já vás zase dočtu. Takže ad strana 299 - my jsme taky všem psali až byla malá na světě. Mému biologickému otci dokonce až za dva dny a to ještě přes jeho novou manželku - moc se nebavíme. Mamka zprávu nepochopila a myslela si, že jsem v ty tři ráno už rodila a ozvali jsme se až na oběd. Ale pak jsme to ujasnili. Každopádně nechtěla jsem vůbec nikomu psát že tam jedem kvůli tomu, že by právě všichni psali jak jsme na tom a podobně.
Holky,ktere uz mate svoje miminka u sebe a koupili jste ty poporodni pasy od kdy je budete nosit?Dneska mala radi jak certik.Doklidila jsem Vanoce a uz jen cekat na tu nasi princeznicku.Ve stredu jde znama na vyvolani,tak se mozna i dozvim co a jak tady aktualne chodi..
@halasovci007 dík za otázku, taky zajímá. Na kurzu řikali, že břicho nemá viset. Pokud je visící, čímkoliv podepřít,aspoň šátkem. ale toliko teorie..
@halasovci007 ja teda nemám ještě mimi u sebe, ale mám ten pas co se nosí před i po. Paní co mi ho prodávala, říkala, že by se měl začít používat hned, že dřív se třeba lehalo na břicho nebo se dávalo závaží, což už teď nikdo nedělá. Každopádně jsem četla, že s pásem člověk používá brisaky, což se moc ze začátku nedoporučuje, takže je lepší stáhnout šátkem. Mam šátek i pás, tak uvidim, ale šátek je mnohem pohodlnější i teď v tehu.
Holky tak nam se dnes rano 7:55 narodila Natálka 2710g, o 20 dni drive cisarskym rezem

Holky, tak mi dneska přišel dopis ze sociálky, že mám nárok na PPM, takže super 🙂 Jen doufám, že až si půjdu vyřizovat rodičák budou úřednice vstřícné. Minule jsem narazila na takovou, co věděla jen kam dát razítko a podpis a na moje dotazy mi dala telefonní číslo, zavolejte si na hl. sídlo ...