icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

myskaq
7. led 2019

Holky tak jsem v porodnici od pul 9 mi odtekala voda a ted lwzim na pokoji a cekam zsa se to rozbehne. Zatim mam nepravidelne bolesti ale da se to jeste zvladnout. Tak drzte palce

zuzekk
7. led 2019

@myskaq držíme!

zuzekk
7. led 2019

@tsasenka
@halasovci007 jsem na MD od 9.12., dneska mi přišla za těch 1.pár dní výplata z práce a jinak nic. Mám to čekat až příští měsíc?

cerlada
7. led 2019

@myskaq Jéé, další prďolka! Tak ať jde vše podle plánu.

zuzekk
7. led 2019

@journals třeba to bude stačit a rozběhne se to +- samo.. asi bych zkoušela i babske rady v plné palbě, tím se v tomto okamžiku nedá nic zkazit. A domluvit se s ním, objimat, vysvětlovat.. 😀 jej, těšíme se na něj! 😊

halasovci007
7. led 2019

@myskaq držíme pěstičky, ať jde všechno rychle a más miminko brzo u sebe 🙂

halasovci007
7. led 2019

@zuzekk podle mě ti ještě příjde i normálně mateřská, jelikož už jsi za prosinec měla MD. Já byla na MD od 13.11. a 7.12. mi přišly peníze ze sociálky, je to jakoby měsíc zpětně jako výplata "za odpracovaný měsíc 😀"

fly80
8. led 2019

Holky, já nejsem vdaná! A ani to do důchodu neplanuju 😂 Sice ani neplanuju, aby se děti jmenovali jinak než já, ale četla sem na stránkách matriky, že jsou třeba rodné listy. Tak uvidíme
@bemo
@laola
@veselaopicka
@halasovci007

halasovci007
8. led 2019

@fly80 aha 😃😂 ja uz se desila,ze zase nejaky prekvapko 😎 Tak treba na to jednou dojde..😉

tynka75
8. led 2019

Ahojky, mám otázku. Jsem dneska 39+4, 3 noc nespím a dneska je malý strašně divoký, nemůžu vůbec ležet a asi sedět, mám prudké až bolestivé pohyby...a přitom by se neměl už tak mocc hýbat...ale mě přijde že je to až moc...jako by chtěl vyskočit...nebo si prokopat cestu. Nevím zda mu teda něco nehrozí a nějak mě to tím nedává najevo...myslíte že bych měla jet pro jistotu na pohotovost?

ange_de_la_morte
8. led 2019

@tsasenka : no můj manžel to bere dost laxně - neřeší to, prý zbytečně plaším, že on to bude řešit až to bude, což já nemám ráda - já prostě potřebuju mít věci naplánované a věci které se nedokáží naplánovat mně stresují ( mám to tak ale i v běžném životě) ... jinak na PPM jsem nastupovala až 19.12. a papír jsem nesla do práce někdy kolem 15.12. - ale vzhledem k tomu že naše účetní je v práci jen 1x týdně tak ani nevím jestli to stihla odeslat před svátky, trošku doufám že mi první PPM přijde už v lednu ale nepřekvapí mne když až v únoru ( po zkušenostech s tím jak chodila nemocenská)

@journals : já jsem to měla u prvního - zavřeno a tečka, i kdyby chtěli dělat Hamiltona tak nebylo jak ... ale nakonec jsem se rozrodila sama ( i když až týden po termínu) ... snad to ale bude u tebe jinak

@fly80 : to je dobré no bez rodného listu, tak porodit tě nechají, jen pak asi budete mít víc běhání ... já jsem včera hledala oddací list a našla jsem kopii i proupouštěcí zprávy z porodnice když jsem rodila syna v r.2013 - ale originál oddacího listu je taky asi v neznámu - mám teda tu kopii ale asi taky budu muset zažádat o duplikát

@tynka75 : a kdy máš mít další kontrolu ? malá byla včera taky strašně akční a fakt každý kopanec bolel, doktorka mi říkala že někdy to miminko dělá těsně před porodem - že se jakoby dotočí podle osy, ale pokud tě to stresuje zajdi si na kontrolu - nikdo tě nepošle domů, maximálně budeš za hysterku ale co je ti do nich

fly80
8. led 2019

@tynka75 mě kope takhle celou noc 😒 a vrtí se a točí. Už mě bolí celej člověk. Dneska jdu na kontrolu, tak to tam řeknu. Ale taky si myslím, že už chce ven. Doufám

lindikova
8. led 2019

@tynka75 i já teda zazivam malej cirkus v břiše. Zrovna včera jsme se s manželem nasmali, co vytváří.

zetta01
8. led 2019

@tynka75 mě říkali, že ke konci, už se moc hýbat nebude a jak jsem o něm pomalu celé těhu nevěděla, tak teď posledních asi 14 dní o sobě dává dobře vědět. Včera třeba zase od rána klid, cítila jsem sem tam nějaký pohyb a večer to šíleně rozjel, až jsem vykřikovala bolestí a pak to ustálo, tak jsem se taky lekla jestli to něco neznamená, ale pak zase začal, už né tak silně, ale zase až do noci no :-/ asi, už by taky rád věn. Já jdu na kontrolu zítra to, už budu týden po termínu, tak jsem zvědavá co nám řeknou

tsasenka
autor
8. led 2019

@veselaopicka Tak ono to není vůbec příjemné, alespoň mně, když u porodu je spousta diváků a mezi kontrakcema do tebe všichni šahají. Z toho důvodu je tam už nechci. Při prvním porodu, těsně, než se malá narodila jsem jich tam měla 10 + PA a 2 doktory co mě rodili. No, fakt zážitek.

tsasenka
autor
8. led 2019

@myskaq Držím palečky, možná už máš miminko u sebe, že? 🙂

laola
8. led 2019

@myskaq jujuj, držím pěsti😍

fly80
8. led 2019

@myskaq držela a držím všechno co mám 😉

laola
8. led 2019

@tsasenka no to by mě kleplo... jako chápu, že se to musí někde naučit, ale zrovna u sebe si nedovedu představit procesí mediku a spol. Mně lezla na nervy už jen PA tím svým optimistickým pristupem natož dalších x lidí 😂

fly80
8. led 2019

@tsasenka já už to mám v por plánu, ohledně těch lidí na sále. Bohužel jsem to měla i v prvním a nějak to nikoho nezajímalo. Tak mám tentokrát nainstruovaneho může, že tam prostě medici a zdravotní sestry na praxi nebudou. Měla sem to stejně jako ty. Ke konci už snad 10 lidi a bylo to silně nepříjemné. A teorie, jako kde se to mají naučit. Kde chtějí. Určitě se najdou ženy, kterým to třeba nevadí. Ale byla bych ráda, kdyby to bylo opravdu jen s písemným souhlasem ženy

tsasenka
autor
8. led 2019

@fly80
@laola
NO, já jsem je zažila při prvním porodu. Mezi největšíma kontrakcema a tlačením se otevřou dveře a slyším, přišel se za váma podívat pan profesor. A jako co???? Podívám se doprava a tam přednosta kliniky, vrchní sestra a hrozný houf mediků, k tomu jakýsi doktor a říká, kolegyně si šáhne. Fakt super.

tsasenka
autor
8. led 2019

@laola JO, to mě taky, PA se snaží povzbuzovat, zaberte, musíte víc, přece chcete pomoci miminku ... A co jako dělám? 😀 To už je člověk na konci sil 😀 Ale musí být asi zvyklé, protože mají denně několik porodů a každá tam možná tak trochu vyvádí 😂

zuzekk
8. led 2019

@fly80 tak my pro změnu manželův rodný list našli - po 5 letech co si nechal udělat opis. Starý je hezčí🙂 takže má dva, kdybyste potřebovali půjčit... 🤣

fly80
8. led 2019

@zuzekk jj, tak ok. Akorát nevím, jak se na to otcovství budou tvářit ty naši 😂

sticker
zuzekk
8. led 2019

@fly80 tak můj by byl rád, že má 2 jedním vrzem.. 😁

fly80
8. led 2019

@zuzekk no jo, ale ten můj by měl pořád jen to jedno 😂 a to mě k druhému 4 roky ukecaval 😂

ange_de_la_morte
8. led 2019

Holky tak ty houfy studentů teda nechápu - já studovala zdravotní sestru Bc. a na praxi jsme chodili tím způsobem že jsme byli každá přiřazená jedné sestře a s tou jsme pracovaly - ne že bychom chodily v tlupách ... i když jsem pak rodila tak u porodu byla jedna studentka PA - byla jsem za nic ráda, protože mi byla k ruce když manžel nevěděl co a jak a než mi ji ,,přidělili,, tak se mně ptali jestli mi to nevadí

journals
8. led 2019

Chápu, že někde se to studenti naučit musí, ale na mě rozhodně ne 😖 To byla snad jedna z prvních bodů mého porodního "plánu"/přání, že tam rozhodně nechci studenty a už vůbec ne hromadu lidí. Pro mě - čím méně, tím lépe. Neumím si představit, že se tam trápím a zírá na mě deset lidí a čeká až bude konečně konec. To fakt nee. Nějak mi stačí ta představa doktora, asistentky, manžela, pediatra, sestřičky... bohatě!

tynka75
8. led 2019

@ange_de_la_morte děkuji za zkušenost, po 2 hodinách se uklidnil a ještě mě nechal trochu vyspat, no já mám termín 11 a 10 jdu teprve do porodky poprvé. Byla jsem ale už i 2x na velké, tak uvidím, co z toho bude, někdo tu myslím psal, že to taky tak měl nebo podobně a pak se to rozjelo...
@lindikova
@fly80
@zetta01

halasovci007
8. led 2019

Ahojky vsem.Ohledne toho PPM si zkustr zavolat na socialku.Me pani rekla,ze to tam maji a penize ze jsou na ceste minuly mesic.Volala jsrm,jelikoz predtim byl problem s nemocenskou-ucetni zasantrocila papiry.Takze jsem volala pro jistotu aby penize za listopad prisly do Vanoc.A jedna rada-spadate pod socialku,kde ma sidlo zamestnavatel,coz jsrm vubec nevedela treba..A tam se vola..

Co se tyce mediku mam je taky vyskrtnuty v porodnim planu..Ale myslim,ze ta nase znama by je hnala..Bude tam navic pro uz ona..Radeji ji to jeste reknu..

Strana