icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

fly80
9. led 2019

@zetta01 já nastupuju zítra taky na to. Mám naprosto nepripravene porodní cesty, takže budou nějaké přípravy. No doufám, že do konce týdne budu mít malou u sebe. Už by moc chtěla ven, ale nemá kudy.

halasovci007
9. led 2019

@krisatko já jsem zvyklá na barevný, ale nechám si teda udělat francii zítra. Jinak bych snad ani nemohla porodit 😂😂😂krátký mám i normálně, takže to snad bude v pohodě

zetta01
9. led 2019

@halasovci007 no já se snažím být v klidu, ale už je toho na mě moc. Strašně jsem doufala, že mi dnes řekne, že je tam alespoň nějaký pokrok a né tohle, beze změn ☹ aspoň teda udělal ultrazvuk a malý má nějakých 3500g a asi vše ok, neříkal jinak nic, tak kdyby bylo něco špatně, málo vody či tak, tak by snad řekl. Já vydržím hodně a pro malýho vytrpím vše, hlavně mám strach o něj, aby byl on v pořádku.
@bemo no já už jsem taky přestala, pač mám ráda své soukromí a strašně mě hodně krát zklamala tím, že jsem jí něco řekla a ona to šířila dál a ještě to přetočila. Já se svěřuji jen babičce, ta je zlatá , ale ted se jí vyhýbám, jelikož ona si zase vše strašně bere, takže jsem si řekla, že tam nepojedu dokud neporodím. Je nemocná na srdíčko a přes vánoce jak v noci nespí furt přemýšlela že třeba teď rodím no a pak jí ve svátky tak vyletěl tlak, že musela na pohotovost pač jí prasla žíla v oku to měla celé krvavé a hlavně nedávno operované a tam jí řekli, že jí moc vyletěl tlak. Takže už jí nic neříkám radši. A nemám v plánu nikomu nic říct. Mamka mi psala, at jí dám vědět až pojedu do nemocnice že chce být v mysli semnou, ale řekla jsem jí že nevím co jak bude, ale já ji znám, vím jaká je a jak by to trvalo dlouho už by dělala hororové scénáře a hlavně nás bombardovala smsama, takže si stojím za svým, nikdo nic

zetta01
9. led 2019

@fly80 fakt? taky jdeš na ten zátěžový test? Tak to mi musíš pak dát vědět. Já jsem se nejdřív ptala dr. ale jak mi řekl, že budu muset v pátek do nemocnice, tak mě tak vykolejil, že už jsem se neptala na nic. Jen co jsem četla na netu, že to se natočí ozvy, pak se dá kapačka toho oxitocinu a nějka se zvedají dávky a pak se znova točí ozvy, že je to proto aby sledovali, jestli na ten hormon reaguje děloha a jsou kontrakce a hlavně jak to zvládá mimčo a že když je to dobré jde maminka ještě domů. Mě nejdřív řekl, že mě možná pak v SO pustí domů a nastoupila bych až v PO ale že je možné že tam budu, už až do porodu. Pokud bych tam měla SO a NE ležet jen tak a nic semnou nedělali, tak to bych šla raději domů, ale nejraději bych byla, kdyby mi hned v SO začali vyvolávat porod, když už tam budu, tak ať to je. Taky chci mít malého strašně moc, už u sebe, vědět, že je v pořádku

veselaopicka
9. led 2019

@zetta01 to jsme za jedno.. nikomu nebudu psat ze jedeme..dozvedi se to az se mala narodi.. jak znam tatu a bylo to v noci tak by celou noc nespal babicka to same...

fly80
9. led 2019

@zetta01 tak sem radši koukala do zprávy a nejspíš ani ten test dělat nebudou. Vidíš, já myslela že jo. Co sem četla, tak ten test často i porod spustí 😉 Už mám 4 dny po termínu, tak už toho mám taky dost. Doktorka mi chtěla udělat Hamiltona, ale nešlo to. Nedosáhla tam. Takže já nakonec půjdu na přípravu. Ty máš po termínu kolik?

tsasenka
autor
9. led 2019

Holky, jak to tak čtu, tak zítra je velký den kontrol, tak jsem zvědavá, kdo už bude na rozpadnutí. Já doufám chvilku ještě vydržím. Manžel došel s tím, že máme pokažené auto. Takže já ráno jedu na kontrolu a on s autem do servisu. Zrovna se to tak blbě sešlo ...

@priefi Jo, dobrý, takový malý pád ani mě nic nebolí a pohyby jsou. Já když vidím ten sníh za oknama, tak je mi jen líto, že ta mladší je pořád nachlazená a nemůže s taťkou na sáňky. Ale jinak je mi dobře v obýváku s teplým hrnkem 🙂 Do té zimy se mi teda jako ani trochu nechce. Možná je to tím, že u nás není sníh žádná vzácnost.

veselaopicka
9. led 2019

@tsasenka a ja jsem si dala vcera brichem o kliku az tam mam modrinu.. ale me se delaji hodne staci se trosku prastit. ale rikala sem ze jeste ze tam ma mala zadek😄 jinak by byla asi pekne prastenaaaa.

zetta01
9. led 2019

@fly80 aha, no já jsem právě taky počítala, že půjdu rovnou na vyvolání a né nějaký test, to mě právě docela překvapilo :-/ jsem byla ráda, že o vík. už bude vše za mnou. Jinak já jsem dneska 7 den po TP. Ten zátěžový test se prý děla max. právě do toho 10.dne po TP to budu v SO

fly80
9. led 2019

@zetta01 hele, třeba ti to ten test rozjede. Jestli máš jinak vše připravené, tak by to mohlo klapnout. Já teď řeším dilema, jak se zbavit do porodnice. Protože nevím taky jak dlouho tam budu.

zetta01
9. led 2019

@fly80 no nemám připraveného nic, čípek, tak 1,5cm otevřený, už od min. týdne tak na špičku prstu, min,říkala dr.,že je ještě nedozrálý, takže je to furt stejné :-/ takže taky nepřipravené cesty. Jinak mě řekli, že si mám vzít jen pár osobních věcí a že když tak zbytek, pak doveze manžel, ptala jsem se právě jestli si mám dovést, už rovnou všechny věci. Ale u mě je to jiné asi v tom, že mě možná pustí zase v tu SO domů. Takže pokud bych šla já na normální vyvolání vzala bych si sebou všechny věci, jako normálně k porodu.

fly80
9. led 2019

@zetta01 tak to sem na tom hodně podobně, jen tedy nemám otevřeno vůbec 😂

zetta01
9. led 2019

@fly80 no já na tu špičku prstu, bych řekla, že to je v podstatě, taky jak nic :-/ Tak na tebe budu zítra moc myslet a držet pěsti, ať se ti to pěkně rozběhne a máš to brzy za sebou 🙂

fly80
9. led 2019

@zetta01 dekuju 🧡 Taky na tebe budu myslet v pátek a držet pěsti. Ať máme obě do konce týdne ty svoje miláčky zdravé u sebe 😉

halasovci007
9. led 2019

@zetta01 já to mám stejně, teď je absolutní priorita malá a jsem pro ní schopná obětovat cokoliv. I vytrpět..Je to můj splněný sen a úspěch, že si k nám nakonec našla cestu. Miluju jí ještě jsem jí ani neviděla..Strašně jsem si přála miminko a pak když jsem otěhotněla, tak jsem si přála holčičku (z důvodu, že nevím jestli nebude jedináček, jestli další miminko někdy bude)..
@tsasenka tak tak zítra je den kontrol 🙂 hlavně, že si v pořádku po tom pádu :-/ ☹

@zetta01 @fly80 holky budu na vás obě myslet..

@zetta01 a nestresuj se, bude to dobré..Dej určitě vědět, jak si dopadla.. 🍀🍀🍀🍀🍀

sarkoc
9. led 2019

@priefi my dalsi děti taky nevylucujeme, rádi bychom, ale hodně záleží hlavně na mém zdraví a také asi, zda seženeme nějaké větší bydlení (což se trochu tluče s tim, ze ten nas bytecek miluju a pryč se mi zatím nechce)...

priefi
9. led 2019

@malecek jj, tech plen je... jen co prebalim, tak tam je zase nakakane. Rekla bych ze 10 +. Ani o tom mliku nemluv, jsem z toho na nervy. Nekdy odsaju pred, protoze ten sutr nema sanci uchytit, nekdy po a nekdy pred i po. Uz aby se ty prsa zklidnila, protoze ja uz toho mam dost.
@bemo to mi prijde, ze je syn na me urazeny, ze jsem byla pryc, jen tata tata. Ted navic hodne veci manzel prebral, kdyz je doma (prebalovani starsiho a davani mu jeho spesl mlika, co ma kvuli tem jeho alergiim), takze porad jen tatuje a me je to lito. V porodce me taky natahovalo a jak jsme jeli na ko do porodky, tak jsem to obrecela, ze jedu od nej. A on jen papa a dobre. Ale v noci me hledal a mamoval. To mi bylo hodne lito, ze u nej nejsem.

zuzekk
9. led 2019

@journals do jednoho jsem zahlédla, ale nebudeš-li mít do čeho píchnout, klidně! Prima, žes ho dostala! Je tam hodně lidí?
Jak se cítíš? Je muž s tebou? Spí tam? (A co příbor- potřebuješ?😉 samé důležité dotazy, které tě teď určitě děsně zajímaj..)

krisatko
10. led 2019

Uaaaaaa.... A zas další probdělá noc. Celý den se budu po hodině, na což nejsem u ní zvykla a pokračuje i teď. Navíc vstala v půl 1, do čtvrt na 2 pila z prsu a ještě pořád ocucavala všechno okolo, tak jsem přidala 20ml ze stříkačky a ještě stále se mrci, pofnukava atd. Asi mě trefí šlak.

halasovci007
10. led 2019

@krisatko to si ani neoddychnes.To je teda hruza.Tak drzim palecky at ti usne na poradne dlouho a ty se pekne vyspis a nacrrpas nove sily😘

zetta01
10. led 2019

@halasovci007 děkuji moc, no už aby to bylo za mnou. Určitě dám vědět co a jak. Nástup mám v 7:15 a to nejspíš hned, pak udělají ten zátěžový test a ten by měl trvat, tak hodinku a pak už budu na pokoji. Toho se snad děsím ještě víc, co tam budu dělat, nevydržím celý den ležet a hlavně, jak v noci nespím a jiné prostředí ta noc bude asi nekonečná tam. Já mám strašnou hrůzu z nemocnic ☹ tohohle jsem se vždy strašně moc bála, až jednou budu rodit a budu tam muset ležet

daskaaa1
10. led 2019

@krisatko Dobry den, mozna ma boleni taky prikrmuji..porad Eliska plakala, tak jsem ji namazala brisko kremem od Justu tymianovy a viditelne se ji ulevilo😉

halasovci007
10. led 2019

@zetta01 treba se maly jeste rozhodne sam ze uz je casBudu drzet palecky.Ted frcim za chvili na ko dnes druhy (upraveny)tp tak jsrm taky zvedava 😣🤔

tsasenka
autor
10. led 2019

@krisatko A neusnes u nocniho kojeni? Ja jsem to v noci nedavala. Lehla jsem, dala prso a vzbudila se kdovi kdy. Mala odstavena 😀 Kdyz jsem mela silu, dala jsem ji do postylky, nebo jsem nas prikryla a pokracovala dal ve spani 😀

journals
10. led 2019

@lindikova dekuju, rodim v Neratovicich
@priefi diky, zatim to moc nevypada 😢 zavidim vsem, ktere prisly a porodily behem par hodin. U nas to asi ani dnes nebude :-/ bolesti sice jsou, ale neotviram se. Predstava tridenniho porodu se mi vubec nelibi 😢😂
@fly80 napodobne! Hlavne at to jde rychleji nez u me
@halasovci007 dekuju, kez by to uz bylo!
@zuzekk vyfotim a poslu do zpravy. Pribor jsem radsi pribalila, ale zatim nepotrebovala. Urcite ti pak vsechno napisu, jen asi az doma na pc, takhle by mi upadl palec 😆

priefi
10. led 2019

@sarkoc my taky musime najit neco vetsiho, uz ted 2+1 je trochu malo. Nastesti to je aspon 80m2, takze prozatim to jde. Snad behem roku se objevi neco, co se nam zalibi

priefi
10. led 2019

@tsasenka me manzel dneska sprdnul, protoze jsem zase usnula s miminkem pri kojeni a zase na kraji postele. On to nema rad, ze je moc malicke a ze bych ho mohla zalehnoit. Ja se spis bojim syndromu nahleho umrti, ze se muze zacit dusit a diky tomu, ze bude u me a ja budu chrnet, ze si nevsimnu. Vzdy se probudim a jsem vzdy vydesena, zda vse ok
@journals bude to dobre, neboj. Sestra taky byla na vyvolani a melo to pak rychly spad.

malecek
10. led 2019

Aktuální pro vás holky

lindikova
10. led 2019

@malecek hehe. Me takhle buzeruje tchyně. A nepta se přímo. Každý den mi píše. Napr: taky u vás sněží? Nebo: Co děláš? Nebo: Jak se mate?

malecek
10. led 2019

@priefi mě taky furt prudi, tak dávám za něj kojící polštář, a taky vždycky usnu a spíme prituleni k sobě.
Já budu muset asi nechat zkalibrovat monitor protože mi co chvíli bzučí alarm a Adámek spokojené spinká, včera večer se spustil 3x během 10 minut. A jak se spustil poprvé tak jsem se málem zabila na schodech jak jsem utíkala a on spokojeně spinkal. Moje nervy.

Strana