icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
9. led 2019

@zzuzzana1 ahoj, moje známá kvůli tlaku rodila ve 31tt..Takže ještě dlouho byli na nedonošencích (v listopadu) a dneska by to na malém nikdo nepoznal, že byl malinký. 20dní před TP není tolik, určitě brzo vyroste a budete spolu a spokojení..

bemo
9. led 2019

@sarkoc já si pořád říkám, že bych to měla doma ráda tak nějak uklizene a právě i ta místa, na která se člověk moc nedostane. A pak na ně nebude čas už vůbec. Ale takové pocity jsem měla i dávno před termínem. Jen teď vím, že to už přeci jen může přijít opravdu kdykoli.
@halasovci007 hmmm, 31 lidí, tak to je tedy něco.
Mě se mezi lidi vůbec nechce. Navíc mám stejný termín s kamarádkou a je mi úplně jasné že ona porodí dřív a to už se nebudu moct vůbec nikde ukázat, ona má menší břicho než já, tak to určitě nikdo nebude chápat.

tsasenka
autor
9. led 2019

@bemo Taky si rikam, ze kdyz pojedu, at je to tu uklizene, pradlo vyprane a tak. Kuchyn si uklidi, ale zachod a koupelnu asi moc uklizet nebudou. Takze se snazim, momentalne teda odpocivam, mam toho jeste dneska v planu dost 😀 Ale ze bych mela jet rodit, na to se necitim a ani tomu nic nanasvedcuje. Navic na Vysocine je hnusne, proste se mi to ted nehodi 😀

halasovci007
9. led 2019

@bemo no jako já už se tomu směju i před manželem než se rozčilovat? A dnes je v práci a volá mi a říká, dneska si přičti tři. nejdřív nechápu o čem mluví a pak říká, že se ho v práci ptali kolegové 😂😂😂😂😅 už si z toho děláme radši srandu..Příště to fakt udělám jak tady někdo psal, že udal všem jiný termín 😇😇
@tsasenka tak já to měla opačně, dávala jsem do kupy kuchyň a koupelna mě čeká odpolko..Tady sněží a fouká, tak se mi nikam samotné nechce..Manžel do večera v práci, tak tady bude alespoň pěkně uklizeno kdyby náhodou, tak nebude mít tolik práce..Stejně si myslím, že bude prakticky nepřetržitě v lihu, jelikož se všichni už těší až budou zapíjet. Manžel řekl, že určitě to nechá na nějaký víkend a ostatní, že to určitě ne, že to se musí hned, takže jsem zvědavá..Všichni vědí, čím jsme si prošli a prý se musí zapít, aby byla malá zdravá 🙂 Máme doma strašně moc alkoholu, který tady nikdo nepije a i nějaké dražší lahve, které třeba dostal manžel ke 30tinám nebo ke svatbě jsme dostali nějaký drahý flašky, takže myslím, že se načnou..A taky manžel vymyslel, že na zahradě zakope tři tyhle lepší flašky, jednu vyndá malé na 20let, jednu na 30let a jednu až příjde nějaký budoucí ženich s tím, že si jí bude muset najít a vykopat dle souřadnic. Strašně se mi ten nápad líbí 😀 Tak uvidíme zda ten pořádek doma vydrží 😨😂😅

sarkoc
9. led 2019

Ještě jsem vam holky neukázala ten náš poklad 😍😍😍

Jinak vy co uz máte miminka doma, taky vám tak řádí hormony? Ja první den co jsme přijeli z porodnice brecela kvůli každý blbine a teď pomalu přichází taková ta litostiva nálada jakože uz holky nebudou nikdy takhle malé, ze je to třeba naposledy co tohle zažívám...no prostě magor 😂

lindikova
9. led 2019

@sarkoc to je pusinkaaaaaaa! ❤

tsasenka
autor
9. led 2019

@sarkoc Stepanka je rozkosna 🙂Ja se treba taky brzy dockam, pred chvilkou jsem se svalila venku na snehu. Tak stesti, ze rano jdu na kontrolu, nic me nastesti neboli a treba se to popozene

journals
9. led 2019

Ahoj holky, zdravim z porodnice, nejspis jsem dalsi na rade, ale dnes to jeste nebude. Dnes zavadeji pripravne tablety, zitra zacnou vyvolavat. Uz se tesim az to budu mit za sebou. Ale ze vsech stran tu jsou slyset miminka 😍
@zuzekk chces vyfotit nadstandard, nebo vis? (Zadna velka pecka to neni...)

krisatko
9. led 2019

Holky už s miminkama. Po jaké době se Vám prcci budí? Ne od vzbuzení ale od usnutí? My od 1,5 do 3,5 hodiny (to v noci)

priefi
9. led 2019

@zuzekk kdyz jsem byla na manipulaci s miminkem (predporodni 2h kurz), tak soporucovala koupit jemny detsky kartacek a smidlikivat od 38tt. Osobne jsem zkusila smidlikivat jednou a mela dost. Mela jsem citlive bradavky jeste pred tehu, behem tehu a po porodu byla bolestiva i sprcha. Sestinedeli bylo utrpeni, co se tyce kojeni. Ted jsem nedelala nic, ale uz behem tehu jsem si vsimla, ze to je o necem jinem, ze jsou na tom mnohem lip (18m kojeni je vycepovaly) a kojeni je ok. Akorat prisati nekdy zaboli, ale jinak ok. Myslim, ze bud mas predispozice, ze mas citlive bradavky a kojeni bude ze zacatku bolet, anebo je nemas citlive a bude to ok. V mem okoli jsem mela plno koj.maminek a ja byla jedina,co mela tyto problemy

sarkoc
9. led 2019

@krisatko Štěpánka je na nějaké srovnávání asi ještě malinká, moc dlouho spát ještě nevydrží...maximum bylo 2.5 hodiny, ale většinou spinka max hodinu (v noci se budi pravidelně po hodině ...když uz teda spinka, trápí ji bříško, takže např dnes spala mezi 1 a 6 hodinou ranní cca půl hodiny, kdy padla vyčerpáním 😕)

bemo
9. led 2019

Holky nevíte jak je na tom @myskaq?

bemo
9. led 2019

@sarkoc je nádherná.

@tsasenka já dnes taky dělala trochu víc. Dnes mám jediný den (hodinu) volna. Malá spí a starší usnula s ní. Dcera přijde až za půl hodiny a syn má kroužky. To je takový nezvyk mít možnost chvíli mlčet a poslouchat to ticho 😀

laola
9. led 2019

@sarkoc nádherná😍😍😍

@halasovci007 31!😱 Šílenství... Když jsem byla naposledy na gynde, tak mi sestřička říkala, že je to nejhorší otázka, která mamky obtěžuje...
Já jdu za chvilku pro kluky do školy, pak se starším na trénink a jsem domluvena s kamoskou na kafe, tak uvidíme, kolik lidí se bude ptát 😂
S tím zakopanim alkoholu to je hezký😊 Hlavně jsem zvědavá, zda bude tvuj muž opravdu tak slavit😂
Jinak u mě plany na rozeni jsou asi takové: zítra kontrola v rizikovce, no a jelikož jsou moje děti zvyklé lézt ven v pátek, tak počítám, že 11.1. by šlo 😂 Hnízdění se mě netýká, všude bugr a já polehavam celý den... 😱😂

priefi
9. led 2019

@bemo tak uz i dcerku bombarduji? 😂 to je des...
@tsasenka vidim, ze tady stejny scenar a dcerka je taky bombardovana 😅
Jinak holky, ja taky tyden pred porodem zacala mit tendence vic uklizet, az se manzel divil a smal se, ze muzu rodit. A Vanocema to asi nebylo, byla to takova touha mit proste total cisto.
@zzuzzana1 aha... tak to je spatne. Je dobre, ze to uhlidali 😉 a jak se citis? Mela jsi spinalni nebo celkovou anestezii?
@halasovci007 my tu mame teda hoooodne snehu 😅 ale 3C., takze kdo vi, jak dlouho vydrzi ten snih

krisatko
9. led 2019

@sarkoc naprosto přesně vím co myslíš, taky jsme měli po příjezdu domů asi 3 dny kdy jsem už nevěděla co bych, spávala třeba půl hodiny a pak už se kroutila, brečela, naříkala, nepomáhalo nic. Vivat espumisan... fakt že jo...

lindikova
9. led 2019

@journals držím palce! Kde vlastně rodis?

priefi
9. led 2019

@sarkoc krasna! Me spis strasne mrzi, ze syn je ted poprve na bobech s tatinkem a ja u toho nejsem... no poprve, vcera to bylo poprve. Na synovi ale ted vidim, jak mi roste pred ocima, prijde mi,.ze za tech par dnu hrozne vyrostl a taky mam takove myslenky, ze za nedlouho bude v puberte a bude mit svou hlavu a nebude chtit se ani pritulit. Jo... clouma to se mnou podobne. S tim, ze my jeste uvazujeme o 3.ditku. Ale z druhe strany tim, jak je venku hnusne a sedim s malickym doma, citim se tak nejak ochuzena o to byt s tim starsim, kdyz jdou ven, at z toho snehu neco ma. Achio.
@tsasenka jejej a dobre?
@journals drzim pesti at jde vse jako po masle! Myslim na Tebe
@krisatko taky tak. Ale v noci se nejlepe bantuje 😅 zacinam byt vyrizena... pres den nespim, abych mohla ve volne chvili se venovat starsimu a v noci co chvili budicek

priefi
9. led 2019

@halasovci007 tak snad pak ty flasky prezijou ten vykop 😅

fly80
9. led 2019

@journals drž se. Já nastupuji zítra 😉 Budu držet palce

zetta01
9. led 2019

Ahoj holky, tak dneska 7 den co přenáším a u nás to nevypadá :-/ jsem z toho docela nešťastná čekala jsem lepší zprávy. Nicméně v pátek mám na 7:15 nástup do nemocnice snad na nějaký zátěžový test? Nevím přesně pač mě tím vším, tak šokoval, a něco o nějakém zátěžovém testu zmínil, až jsem odcházela. Že si mě tam přes noc nechají určitě a že třeba mě ještě v SO pustí domů a měla bych znova nástup v PO, ale pak zase mluvil, že spíš počítat, že tam budu, už do porodu. Jsem z toho celá přepadlá, pač jsem tak nějak čekala, že prostě nastoupím, začnou vyvolávat porod a já už na konci tohoto týdne budu mít vše za sebou a hlavně malého u sebe 🙂 ted další dilema nechci, aby někdo věděl, že budu ležet v nemocnici. Mám hrůzu že mi dnes bude psát mamka jak jsem dopadla, nechci jí o tom nic říkat, pač sama nevím co ted bude a ona nic nechápe, vše moc řeší, tak jak chcete někomu takovému vysvětlit něco o čem sama nic nevíte. A navíc v SO jsou na oslavu, bude se popíjet a ona jak je popítá je to katastrofa, to by mě nedala pokoj a bombardovala sms. Posledně jsem jí řekla, že malý sebou tak mrská, že mě bolí břicho. A o vánocích byly na oslavě a ona pak doma jak byla popitá tak dělala scény, bečela jaký jsem strašný chudák, jak trpím a nevím co. Ted mě dostala tím, když mi řekla, že s kolegyní v práci řešily, jak je možné když už mám po TP, že se neotvírám, že to není možné, tož jako co na to říct, jsem se jí jen zeptala kolik má jako roků. tak mi napsala at nesrovnávám její porod, že tehdá za ni to bylo úplně jiné, tak jsem jí řekla že jsem nemyslela porod, ale to že já mám v podstatě mín roků, dítě a porod za sebou žádný a i přesto vím, že je zcela normální, že některé ženské nedokážou porodit a musí na vyvolání a to přitom byla i teta, takže ví

malecek
9. led 2019

@zzuzzana1 moc gratuluji 😉😉

halasovci007
9. led 2019

@sarkoc ta je krásná 😍😍😍😍😍
@journals tak to držím pěstičky a budu na tebe myslet, ať to máš co nejdříve za sebou a s prckem jste co nejdříve spolu 😘
@laola no on teda tvrdí, že bude slavit až o víkendu, ale máme tolik známých a kamarádů, že myslím, že si pro něj jsou schopni i dojít až domu 😀 ten náš nejlepší kamarád má klíče, takže to není nereálné 😀 oprava už 32lidí, dneska je to teda slabota 😀 😀 😀 já hlásím koupelna vycíděná, celý byt zametený, ráno kuchyň a teď už se nehodlám ani hnout. Zítra velkovýlet do města, tak musím načerpat síly..
@priefi u nás sice celý den sněží, ale téměr hned to taje je stupeň nad nulou, horší bude až to přes noc umrzne ☹
@priefi on to manžel dá ještě do nějakých bedýnek, takže by snad měly flašky přežít, prý to zakape i voskem ten uzávěr. No jsem na to zvědavá a s mým taťkou u našich prý zakopou 3l slivovici v demižonu 😀 já jsem viděla na netu, že si takhle zakopávají i svatebčani víno třeba a dopisy a pak to po letech vykopou a navzájem si to přečtou. Akorát jsem to na netu našla bohužel až po svatbě.. :-/
@zetta01 nic si z toho nedělej, mě příjde, přesně jak někdo psal, ty co jsou matkami mají horší názory a otázky než ty co děti nemají. Tak uvidíš, budu na tebe moc myslet a držet pěstičky. Já jdu na ko zítra a jsem zvědavá, jestli se něco změní. A zítra TP teda ten prostřední. Jen doufám, že to zase nezmění..Hlavně se pokus být v klidu a v pohodě. Taky mě furt něco stresovalo a dneska návštěva a říká, ty jsi teda klidná, no co jednou to přijít musí a mám být ještě několik dní ve stresu? Tím bych si moc nepomohla a lidem, co se ptají už hlásím kolikátí jsou v pořadí a směju se a asi jim to dochází, že mám z nich prču 😀 brečet se mi totiž moc nechce..Nabrečela jsem se když mi nešlo otěhotnět, tak teď když jsem krůček od toho mít malou vysněnou princeznu u sebe, nebudu jí trápit brečením nad hloupostí lidí z okolí. Zkus to brát s nadhledem, že za chvíli už budeš mít svého drobečka u sebe a budeš to mít za sebou..PS: moje mamka pije příležitostně cca 1x za rok když je fakt nějaká událost (55let nebo brácha 20let, jinak vůbec nepije ani ovocné pivo nic...) a teď řekla, že až porodím, že se opije tak jsem na ní taky zvědavá, je fakt, že jí bude stačit málo 😀 😀 😀

Aproro je tu někdo kdo máte umělé nehty? Mě včera volala mamka, že zítra jdu na doplnění ať si nechám udělat průhledný, že její známé dceři vynadali, že musela na císaře a neviděli na nehtová lůžka. Prý ty lůžka kontroluje anesteziolog nevím kvůli čemu..Tak jen info, já jsem nikdy na operaci nebyla, takže jsem to třeba vůbec netušila..

malecek
9. led 2019

@sarkoc krásná panenka 😍😍

malecek
9. led 2019

Adámek se budí přes den cca po dvou hodinách a v noci jak kdy někdy co tři hodiny někdy co hodinu a dnes jen jednou.

malecek
9. led 2019

Kolik tak denně spotřebujete plen?? Já prebaluju snad co chvíli a pokaždé tam něco je.

malecek
9. led 2019

Holky vy co odstříkáváte kdy je to lepší? Před nebo po kojení? Mám mlíko pro 3 děcka

bemo
9. led 2019

@zetta01 neboj, třeba miminko vykoukne dřív a samo. To je neuvěřitelné, jak se baví o tom že se neotvíráš. Já svojí mamce už žádné detaily neříkám. Minule mě šokovala, když se se mnou bavila o nějaké mamince, kterou já znám sotva od vidění a že se prý bavila s její maminkou a že už kolik dní přenáší, ale že už ji odešla hlenová zátka. Tak na ni koukám s otevřenou pusou. A říkám jí, že tohle vědět nepotřebuju a už vůbec ne o někom koho neznám ani jménem. A ona na to, že jsme přeci ženský a že to je normální se o tom bavit.
Tak to si fakt nemyslím a při představě, že se takhle baví s někým o mě ....... fuj.
Takže na otázku tipu, co miminko, řeknu že je pořád v břiše a ikdyz loudí detaily, tak jí nic neříkám.
@priefi mě vždycky po tom porodu všechny ty mladší děti nějak záhadně vyrostli. A taky jsem byla ubrečená. Po prvním porodu jsem se rozbrecela, když jsem přijela domů z porodnice a manžel čekal že budu vařit. Teď už mi to přijde normální. Ale starší děti jsou vždy po narození sourozence hodně mazlivé s i teď mají tulící období.

bemo
9. led 2019

Ale co určitě obrečím, bude až budou děti odcházet z návštěv v porodnici. První den jsme to nějak dali, ale ty další dny děti hrozně brečeli a já až odešli z pokoje tak taky. Pak mi manžel posílal fotky, jak čtou na dobrou noc pohádku a já strašně toužila být už doma a mít ten svůj zajetý režim a být s nimi.
ACHJO, jen na to teď myslím, tak už natahuju.

krisatko
9. led 2019

@priefi já taky přes den nespím, ne že bych nemohla, to jo, ale nechci 😀 potřebuju si udělat nějaký režim a najít v tom dni alespoň dvakrát hodinku čas abych se mohla věnovat zvířatům. Jednou vyházet koním boxy a podruhé něco podělat s koněm. Bohužel, zatím se mi to nedaří :-/
@halasovci007 dělala jsem si doplňko asi 3 dny před tím než jsme nečekaně jeli. udělala jsem si jen lehkou francouzskou. Skoro žádné sestře to nevadilo, jen dvě se na intermediální péči zmínily, že si je mám zkrátit (a to jsem je měla jen milimetřík přes lůžko), tak mi pak manžel dovezl pilník a já každý druhý den pilovala (rostou mi strašně rychle, 14 dní a můžu si doplnovat)
@malecek každý krmení plína, někdy dvě když se slečna rozhodne že ještě něco přihodí. Jinak odstříkávala jsem podle toho jak moc to bylo napěchované. Když fakt hodně, tak jsem ještě rychle než manžel přebalil něco málo odstříkala, aby mě nebolelo, jak to bude malá tahat a pak doostříkala zbytek. Postupně jsem začla odstříkávat jen ob kojení po kojení a teď odstříkávám jen v noci, když se mi budí po těch víc než 2,5 hodinách a je toho více než když se vzbudí přes den po té hodince až dvou.

Strana