Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahoj holky,
se směju nad pomocníky v domacnosti 🙂
By nám mamky a babičky řekly, jak ony všechno zvládly bez praček, myček, plenky vyvarovaly na plotně a tak...To mě vždycky dojímá, naposledy to řešily nějaké dvě babrle v autobuse😂
Já mám asi 7 let susicku, ta se nám posrala v listopadu, naštěstí ji drahý opravil, jinak moja smrt 🙂 Ale za dobrého počasí taky susim venku. No a pred vánoci nam odešla pračka, tak máme ted novou na 8,5 kg, tož to je paráda oproti staré mrse na 4 kg 😂😍
Bez myčky bych už vůbec nebyla...
A roboticky vysavac je taky super, když posbírá bez naši přítomnosti všechen binec 🙂
@krisatko my meli noc zuzo labuzo. Celou noc jen krik, proste v postylce nebude a chce byt jen a pouze u mamy. Takze ja jsem total kantare. Pres den je postylka ok, uz se tesim na noc
@halasovci007 ja bych rekla, ze u @fly80 to bylo docistovani smolky 😉
@sarkoc ja ted jsem na Mikyho sama, manzel pecuje o Matyho, chudinka mel horecku 39+, rymu a kasel. Dneska nastesti uz jen teplota 37+ a kasel i ryma se zmirnili. Ale 2 posledni noci teda manzel skakal kolem starsiho a tim padem me nemel jak vystridat. A od zitra jde do prace, takze prava sranda teprve zacne.
@ange_de_la_morte ja to mela stejne. U Matyho zbytecne brzy u Mikyho, co to slo, zustat doma v klidu
@ange_de_la_morte jj, podle chlapu je md zuzolabuzo, hned by menili, ale vse kolem aby delala i nadale doma zena 😅 typicky chlap 😅
@veselaopicka manzel mi koupil mycku v 5+5, kdy mi zacaly nevolnosti a dalsi den byla doma. A to jsem ji chtela uz pred 2,5 rokem 😅 a susicku mame na pracce, kouoili jske si ji jako darek pod stromek at mam vic casu na starsiho syna
Co se týká pomocníků v domácnosti tak máme myčku (bez ní už nikdy ), robotický vysavač co vysava i stírá ( je super, ale jednou za čas musím i klasickým) a sušičku mám slíbenou už druhým rokem tak snad se jí dočkám.
Nesnáším žehlení a žehlím teď hlavně Adamkovi, ale jak se už nebude muset (kdy to tak asi je? Už si nepamatuju) tak zase přestanu, vesim tak aby nebylo zmuchlané.
@bemo Mně taky ta mladší říká, že už chce miminko doma. No, ale ono se mu za náma zatím nechce, tak musíme počkat. Ale jsem zvědavá, jak to bude snášet, až to na mě přijde a bude muset být pár hodin se ségrou a s někým, kdo zrovna bude mít čas na hlídání (tchýně, švagrová). Jako plánovala jsem si jet v pondělí, aby hlídala švagrová a tchýně utřela, že musí do práce. Nejlépe, aby o tom vůbec nevěděla a jen jí přišla sms. Jinak by asi i ostatní věděli, že už jsme jeli. No, uvidíme, dneska už to na odjezd nevypadá.
@halasovci007 Já v podstatě žehlím jen košile, nebo společenské kalhoty. Hned, jak to sundávám ze šňůry, skládám to a odnáším do skříně. Asi stejně, jako @bemo
@priefi kdyz jsem bydlela a tatou a brachou tak sme ji nemeli a ja ji strasne chtela a jednou sem mela anginu ..tata mel delat nadobi tak jo umyl a druhej den se jelo pro mycku😃😄😄😃
@laola Taky si chci koupit větší pračku, až ta moje doslouží. Kupovala jsem si ji, když jsem byla jen s manželem a teď už nás bude 5, takže ta moje malá 4kg bude jen těžko zvládat 😀
A k těm pomocníkům, díky holkám tady už chci i ten robot na okna 😀 a na zem takový co i vytírá, ale to asi půjde, až se vrátím do práce a bude víc financí.
@priefi A jak to zvládáš s Matym? Naša Mianka má 2 roky a 8 měsíců a přemýšlím, jestli zvládnu takové 2 malé děti. Ta starší už má skoro 10, takže je to už slečna a nepotřebuje, abych kolem ní běhala. Ale ty moje molé, bojím se, jak zvládnu.
@halasovci007 já když čekala první, tak sem to měla jako ty. Nikdy zadní poslicci, prostě nic co by naznačovalo, že se blíží porod. A pak mi jen v den termínu praskla voda a bylo to 😉 Takže žádný stres 😉
@tsasenka ja mam pocit ze nezvladnu ani to jedno momentalne..
Holky, nemáte radu, co by to mohlo byt? Mám pocit jakoby namozenyho svalu/uponu/ nevím, od pupíku doprava a nahoru. Ráno dobrý, přes den to začne silene pnout a pálit, ze se nemůžu vůbec narovnat. Když si lehnu a podlozim břicho, přejde to. Zítra jdu na fyzio, ale teda fakt me nenapadá, co to muže byt...
@halasovci007 My chodíme po probuzení kolem 7. Vzhledem k tomu že ještě pořád nemáme stálý rozvrh hodin na kojení, tak prostě kolem 19 podle toho jak se vzbudí.
@veselaopicka mam stejny kojici polstar 😍😉 no ja taky chodila kazdy ctvrtek,ale kvuli tlaku jdu uz zitra 😣🤔je krasny pejsek 😘 hlida si vas jako oko v hlave.My meli takoveho kocoura co s nama chrupkal..
@ange_de_la_morte takze taky vesis tak ze nezehlis?Me to vzdycky prislo zmackany kdyz jsrm susila na tom obyc susaku na pradlo.Asi jsem nevychytala spravnou taktiku na veseni 🤔
@fly80 no ja si rikam,jestli to neni uz divny, ze furt nic necitim.Dekuji jsem klidnejsi..
@halasovci007
@ange_de_la_morte a vlastně i pro všechny ostatní... To já mám asi muže nadmuže. Před příjezdem z porodnice vypigloval celý barák, teď kolem nás hopsá, vaří obědy, chystá snídaně - já kojím a on mi donese na podnose snídaní a položí na kojící polštář 😀, v noci, pokud jsem už hodně grogy, vstane, přebalí, probudí mě až na kojení, přes den když je doma taky pomáhá, hlavně s umýváním zadku pod kohoutkem. Prostě milionový chlap. Až bude chodit každý den do práce (teď má volno) tak mě asi jebne 😀
@veselaopicka u nás robotický vysavcač nepochodil. Zasekl se u papasanu a jezdil kolem něj tak dlouho dokud se nevybil, ani do nabjecí stanice už se nevrátil :D
@krisatko o me se manzel taky stara.Jen nemohl pochopit,ze tam nechci 14dni o vanocnim volnu jeho sourozence..Ale taky vari,vytira,laduje pracku,nosi pradlo do susicky pak nahoru na rozlozeni,umyl nadobi,nosi mi na co si vzpomenu..Funguje za me momentalne.
@tsasenka zitra bude zkouska ohnem. Do ted se o starsiho staral manzel. Ja je mela oba jen chvilkama, kdyz manzel sel nakoupit nebo vyridit rodny list. Takze na zitrek jsem zvedava a dam vedet. Ted jsme byli pospolu, ale peci o Matyho fakt zajistoval manzel, takze jsem to mela o to jednodussi.Jinak Maty je z Mikyho nadseny, nejradeji by se o nej staral sam 😅 chce ho houpat v kocarku, chce mu vytahnout prso, chce ho nosit (ja ho drzim a on si ho mojinka), pusinkuje ho a hladi
@halasovci007 : jojo většinu nežehlím, občas nějakou svoji košili ... já bych řekla že je to hodně i o pračce - co mám novou pračku tak je to celkově méně zmačkané a taky nedávám nikdy plnou pračku, možná záleží i na programu
@krisatko : užívej si rozmazlování, máš milionového chlapa 🙂
@priefi : u nás dneska byl strašný řev, protože jsem Matýskovi vysvětlovala že až bude Klárka tak ji nesmí vytahovat z postýlky nebo košíku sám aniž by nám řekl, on to hned otočil že nebude moct pomáhat že přece on chce dělat úplně všechno - chudák z toho byl v depresi snad půl hodiny
@halasovci007 ja ho mam puceny... ale po porodu ho vracim protoze majitelka je tez tehotna...🙂🙂 nejak se nam ta rodina rozrusta. Nasi mamine jsme jsme na vanoce oznamili ze nebude jednou babicka ale rovnou trikrat...😎 bracha taky cekaji a nevlastni segra tez...takze babicka se z toho asi zblazni😄 ale jinak bez toho polstare bych se nevyspala a byla bych v haji. Fakt jsem za nej rada.
@veselaopicka mam dva jeden svuj a jeden pujceny.Taky budu vracet majitelce,cekaji druhatko.Ja mam z kazdy strany jeden jako hamburger 😂😂 to je vec k nezaplaceni..Teda to se babicka bude muset pekne otacet tri vnoucatka behem kratke chvile..
@halasovci007 to.kazdopadne a nase tomu bude velet ...😃 ty dve maji termin v sprnu dva dny po sobe.. evidetne plodnej vikend😃
Holky. Tak jsme konečně doma. V porodnici sem se sice měla skvěle, ale jak já se těšila na svoji postel. Přítel mi řekl, že ještě alespoň týden bude spát u dcerky v pokojíčku, aby nás nerušil chrápáním. Za což jsem mu vděčná 😍 Maličká je zatím moc hodná. V podstatě kopíruje tu starší. Takže jen jí, kadí a spí. Dneska sem si koupila odsávačku a musím říct, že je to super vynález. Hrozně se mi zvětšily prsa a malá toho prostě tolik nevypije. Koupila sem si trochu dražší manuální a super. Na první sem měla jen takovou tu obyč a to bylo něco. Trvalo to tak dlouho, než jsem něco odsala. Už se těším na ostatní miminka 💜
Jinak pracovní názvem naší Rózky je Mumínek 😍 Ona tak prostě vypadá 😂
@ange_de_la_morte tak to mi úplně připomíná když jsem byla doma čerstvě z porodnice, tak tehdy dcera (2roky a 8 měsíců) vzala malou a přinesla mi ji do kuchyně, já jsem vysávala, tak jsem ji neslyšela plakat a nesla tak krkolomě, že ji držela skoro jen pod hlavičkou a říká maminko, Amálka má asi hlad. No, málem jsem tehdy omdlela.
@fly80 tak to je skvělé, že už jste doma. Určitě jsi ráda, co. Tak si to užívejte, všichni čtyři

Sušička je mým snem - sice prostoru k sušení mám dost a v létě suším venku ale i tak , ale musím si počkat až doděláme rekonstrukci a vznikne mi tak samostatná prádelna, teď bych mohla mít jen sušičku s pračkou dohromady a to prý zase není ono tak jsem si letos koupila super novou pračku a sušička snad bude nejpozději do léta, hlavně proto že chceme teď látkovat
@bemo : vidíš a 11.1. jsem měla se synem termín 🙂
@halasovci007 : já sušičku nemám ale žehlím fakt jen minimum věcí - žehlení mi nevadí ale většinou než se k němu dostanu tak už ten kus oblečení potřebuju tak tahám z nevyžehleného 😀