Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@bemo : náš Matýsek měl včera 6.narozeniny, dopředu jsem avizovala že oslava bude jen v minimálním počtu lidí ( nebo na fáze) a až tak 3 týdny po porodu , rodina to vzala tak smíšeně - někdo že to je jasné, někdo se netvářil, neřeším to - se synem jsme to probrali a chápe to, včera jsme si akorát udělali krásnou společnou trošku slavnostnější snídani a dostal od nás jeden menší dárek, dneska přijede můj taťka s manželkou malému popřát ale jen tak na kafe s tím že zákusky dovezou ať nemusím nic chystat .... ono se těžko chystá narozeninová oslava když nevíš jestli budeš jako velryba, nebo budeš v porodnici nebo čerstvě doma s novoškem - je smutné že někteří lidé to nechápou
@zouzel01 : já už jsem minule byla nepříjemná když se ptali tchánovci že jak to vypadá s porodem - no už píšou raději manželovi 😀 vtipné je že zrovna oni to budou vědět ještě než dorazíme do porodnice protože k ním musí na hlídání starší syn , a stejně se ptají ... a ty pocity nejistoty - myslím že za to můžou hormony, ono se to usadí, před prvním porodem jsem z těchto myšlenek ani nespala ( jestli to zvládnu, jestli dokážu být dobrou mámou, jak to změní náš vztah s manželem apod) - ale s narozením prvního dítěte mi začala ta nejkrásnější kapitola života ( i když není všechno vždycky jen růžové ), teď se těším že ten život bude ještě krásnější kdyýž budeme 4 🙂
@ange_de_la_morte no to jsou nádherné fotky😍😍😍 Teda být taková krásná, tak su těhotná pořád 😀
Jinak za mnou výživna noc... kontrakce od večera po osmi minutách, trvající cca 1:10min, ale nic co by mě rvalo na kusy. Pak se mi kolem jedné rano podařilo na chvilku usnout, při stahu mě to probralo, ale pak jsem chrnela dál. Teď mi přijde, že se tam malej jen mele, kontrakce si chodí jak do tanečních, tak nevím😱😀 Prej třetí porod... a zas vím prd😀😀 Takže zkusím sprchu a asi se pojedem ztrapnit do porodky, jestli je tam aspoň malý posun, ať vím zda to nějak hrotit nebo se ještě snažit dospávat... A hlavně teda mám hlad jak sviňa 😂😂
@ange_de_la_morte wow, nadherna! To je supr, ze jste stihli.
@ange_de_la_morte to jsou nádherné fotky, moc ti to tam sluší.
Já bych také čekala, že týden po termínu to všichni pochopí, navíc vždycky dopředu píšu zprávu kdy bude oslava atd. A oni jsou jedni z těch kterým se to věčně nehodí. Ale teď měli volno tak chtěli přijet a prý když bych začala rodit, tak oni by byli právě s dětmi. Manžel mi včera taky řekl že mě jako nechápe, ale že se nebude hádat.
Nějak nevím co je na tom k nepochopení, já myslím že porod není až tak veřejná věc..
Jinak jsem dnes začala 42tt, jupí.......
@zouzel01 no já jsem jogu sice cvičila před tehu, ale bylo to spíš jakoby bych ji necvicila, protože tady v okolí žádná dobrá není, takže jsem měla pauzu. Teď občas zkusím video na YouTube, to protažení je super, třeba jen na 15 minut a dělám cviky jen co se mi líbí 😀
@ange_de_la_morte ty jo, parádní fotky. Vypadáš na nich jak nějaká panička z Orange Caunty 😉 Sluší moc
Holky děkuji za slova chvály, realita mého vzezření samozdřejmě není taková 😀 - pod make-upem není vidět že mám kruhy pod očima jak prase, popraskané břicho a celulitidu na stehnech, oteklé kotníky a tak podobně, ale jsem moc ráda že to nakonec vyšlo - z prvního těhotenství nemám žádnou fotku
@laola : super noc teda ... čekám na nové zprávy, ale vypadá to nadějně myslím 🙂
@bemo : jo takoví co se jim to věčně nehodí ale pak je nepozveš a oni se urazí - ti jsou nejlepší, a že to nechápe manžel - možná se doma tváříš až moc vpohodě, že si myslí že je to těhotenství ( a přenášení) procházka růžovým sadem
Tak momentálně řešíme "prasklou vodu"... ne moji, ale je nějaký problém s myčkou... to je fakt na posrani😟 Představa ručního mytí po návratu z porodnice mě fakt těší... auuuuuuu
@ange_de_la_morte no je pravda že jsem celkem nehádací tip a nerada řeším blbosti a teď obzvlášť, nějak mě nebaví rozebírat hlouposti.
Jinak jsem ráno nasekala dřevo, nanosila na dva dny dopředu a už na všechno kašlu. Uvařím oběd, půjdeme ven a pak si budu hrát s dětmi a třeba se i válet v posteli. Víc už jsem dělat nemohla. A zítra ráno nástup.
Holky, byla jste tu některá před vyvoláváním na nějakých zátěžových testech? Dr mi říkal že mi dají trochu oxytocinu a uvidí se co to se mnou udělá. Jak to probíhalo u vás?
@bemo já sem nastoupila na vyvolávání a říkali mi, že mi první den dají tabletu na připraveni porodních cest. Co říkala doktorka, tak ten zatezak když se dělá, tak je možné že začneš rodit i po něm. Podle toho, jak jsi připravená. Oni ti dají ten oxiciklyn (či jak se to píše) a budou čekat, co to s tebou udělá a jak na něj reagujes. Měl by vyvolat kontrakce.
@journals to ne mi lito, ze Te az tak natrapili a pak Te stejne museli vzit na cs. Takze lebecni sev miminka byl asi ulozeny tak, ze manualni otvirani by mohlo miminku ublizit. Ted u druheho porodu jsem zjistila, ze zjistuji pozici lebecniho svu, na zaklade ktereho vedi, jak je mimi ulozeno, takze to byl nejspis ten sev, o kterem pises. Je dobre, ze pises, ze to, co jsi zazila, nevidis cerne
@fly80 to je hruza 😔 a dostala se rychle z toho zapalu plic?
@ange_de_la_morte krasne fotky, budes mit nadhernou pamatku, hotova venuse 😊 ja chtela aspon domaci foto s briskem, ale manzel to porad odkladal a tak jsem utrela nos. Aspon u Vanocniho stromecku mame nejakou tu fotecku s briskem, tak aspon tak
@petrafrenz to je jak já. Taky cvičím jen to co se mi líbí a není to moc složité 😅
@priefi že screeningu věděli, že má malá špatnou jednu ledvinu. To bylo celé. A to tam chodila častěji, právě kvůli té ledvine. Malá se narodila s roštepem, nedovivinutou bránící a teď ještě zjistili, že hodně špatně slyší 🙄 A ještě má nějakou věc, že se hrozně zaklani dozadu. Ale to se prý časem cvičením srovná. Krom toho sluchu snad všechno bude dobrý. Ale moje gynekoložka říkala, že je divné, že na ten roštep nepřišli na té Genetice. Že to by měli. Ale co, malá je jinak v pohodě, jen musí hodně jezdit po doktorech.
Tak u nas se neco deje... Vana nepomohla tak uvidime co z toho. Sotva lezu a je mi na zvraceni.
Ahoj holky, v patek nas s Mikulaskem pustili domu. Je to zlate miminko, porad spinka. Snazim se to vsechno nejak stihat, ale nevim proc, jsem hrozne unavena, porad jen spim takze neco jako internet, absolutne nestiham, omlouvam se vam
@veselaopicka tak se drz! Myslím na Tebe! Me honil manžel po Lidlu a Baumaxu mezi regály a cely den malyho premlouva. Já ale dnes ani ty ms bolesti nemám...
@lindikova ja chodila vcera po ikee a scontu... hele ja nevim co si o tom mam myslet.. dokud lezim sedim tak nic ale jak se chci pretocit na bok nebo vstat a chodit tak cejtim takovy pichani a boleni a prijde mi jen v jedne casti..
@veselaopicka to mívám v noci, z jedny strany se sevre cely podbrisek.
@bemo to je kvůli srazlivosti krve... tak jsem si to dnes nepichla, nikam jsme nejeli, jen jsem se byla trochu projít a pak jsem se snažila dospat tu silenou noc. Takže už na všechno seru, zitra si tu injekci normálně dám a rodit budu asi fakt pro můj vztek dle vize švagrové a tchýně 22., 23.
@veselaopicka držím pěsti👍😍

Holky no nemyslela jsem si že zvládnu ještě těhotenské focení když jsem v 39tt ale včera jsme byli u tchánovců a švagrové ( je vizážistka) - byla to hrozně na rychlo akce, že se jim uvolnilo místo ve studiu tak že ona mně upraví a fotografka na nás počká a že proč bychom to nenafotili ještě teď když mám stejně jen bříško - takže ukázka z mobilu než budou profi fotky