Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
s tím oblíkáním jsem ráda, že to máme skoro všichni stejně, taky nepřevlíkám zatím extra jinak na den a jinak na noc, jen když jdeme k babičkám tak se snažím dát o nejhezčí oblečení. zítra jdeme k mojí mamce na narozeniny tak pujde v bodynku s vestičkou ne v overalu. ale jinak tedy nejraději oblékám overaly nebo bodyčka s polodupačkama. zbytek mám koupený zbytečně.
@halasovci007 no, máš ten porod pěkně sepsany 😉 když to tak čtu, úplně mě mrazí. Bohužel můj první porod byl hodně podobný. Posledních šest hodin už si ani nepamatuju. Jen vím, že sem je prosila, ať něco udělají. Opravdu sem si myslela že umřu, že se to nedá vydržet. Ani si nepamatuju, jak malá vylezla ven. Celý to mě do dneška hrozně mrzí a po porodu sem si řekla, že další dítě už opravdu ne. Že už to zažít nechci. Sice byl pořád někde tlak, jako kdy bude druhé, ale já se zarekla že prostě ne. Když sem zjistila že sem těhotná, to nikomu nepřeju. Když mi to doktorka oznámila s tím, že už jsem ve druhém měsíci, od té chvíle si nic nepamatuju, až že sem doma a přemýšlím, kde sem to vlastně byla. Rozjela se u mě těhotenská deprese a to je taky masakr. Celý noci sem brečela a často zapominala, že sem vlastně těhotná. No, přeskočí to, nerada na to myslím. A porodu sem se bála, ale po čase to přijala. A vidíš jak sem ten druhý měla nakonec krásný. Fakt že jo 😍
@halasovci007 no tak taky sis užila, tahle jsme si ty porody nepředstavovaly co? Ale jak píšeš hlavně, že to máme za sebou, můj porod byl strašný, kdy jsem byla přesvědčená, že nikdy více už. Dnes ale stojím u postýlky, dívám se do ní a vím, že ta všechna hrůza za to naše malé štěstíčko stála a už dnes můžu říct, že vím, že do toho půjdu zase 🙂 včera jsem říkala manželovi, že mi to bříško chybí jeho reakce byla, není problém, tak uděláme další 😀 Jinak jsi mě pobavila s těma stehama, pač jsem měla úplně stejnou otázku jako ty a dostalo se mi úplně stejné odpovědi 🙂
@priefi já už to dnes i obrecela, když jsem přišla v 10 že sprchy bez chvilky spánku a one se vzbudila, věděla jsem že bude zle a když se mi pak po uložení vzbudila za 15 minut, brečela jsem s ní unizono. A chlap ráno vstal se slovy "dneska jste se aji trochu vyspaly co?" Myslela jsem že jo zabiju a naporcuju psům k večeři. Vůbec neví.
Ahoj holky, včera jsem měla rozepsanou zprávu, ale nějak nebylo kdy ji poslat 🙂 Fakt nechapu, že jsem si myslela, co všechno v porodnici nestihnu... 😂😱
Ac jsem s tím nepočítala, i potřetí boje s kojenim... ale dnes už to vypadá nadějně. Snad i nějaké to mlíko bude😊
@halasovci007 porod jsi měla tedy opravdu výživny, hlavně, že jste v pořádku😍 a super podpora od manžela a kamarádky😉
Jo a super hlášky typu: tak za dva roky ještě pro tu holčičku k těm třem klukům😂
Po porodu u šití jsem říkala doktorce, ať to tam zasije komplet, že todle už mikdy víc...
@fly80 @malecek holky, ja se taky straslive bala, ale zaroven nejak vnitrne jeste dalsi chtela. Ale pobrecela jsem si, kdyz na me prisla ta hruza z 1.porodu, ze mam strach a jak to dam, nebo spis nedam. Mimi u nas bylo planovane. Ale krom hruz porodu, mam jeste porad strach ohledne zdravotni stranky a alergii. U syna byl prvni rok docela hruza, pak mu zjistili, co vsechno vadi a uz to bylo lepsi, zuby taky mel pak raz dva vsechny, takze prorvane noci uz byly jen obcas diky brisku, ale uz byl vicemene klid. A ted porod doslova za odmenu. Aspon v necem ta spravedlnost je 😅 a manzel uz se pta na 3., no... a ja zombii nevyspana a nakrapla na nej jen nevericne hledim 😂 a ptam se, zda mu tenhle maraton nestaci 😅 kdyby mi aspon bylo dobre
@krisatko u starsiho jsem bulela jako zelva casto, ted se nejak drzim, ale za nedlouho asi buchnou taky saze a budu brecet. Ja na nej kolikrat vrcim... coz o to, ale on probudi pak starsiho, jako treba dneska a tomu se uz nechce spat a chce caj a snidani a jit si hrat. Takze jeden usne, druhy jede a manzel musi do prace. Kdyz oba usnuli kolem pul seste, byla jsem stestim bez sebe, zdalo se mi uz ze to neni mozne, aby spali oba. Co se tyce manzela, tak u sfarsiho taky spal, proste ho ten rev neproprobudil, dokud jsem nebyla na dne i ja, co jsme pak vyli oba a to ho uz probudilo a uklidnoval. Ted po tech neprospanych nocich u Matyho ma spatne spani a jen co se starsi vrti, uz ho to budi. Takze kdyz mladsi spusti, je vzhuru s nami. Snazi se byt moralni podporou a uklidnivat me (nekdy toho uz ma taky vic nez dost a povrkava, ze musi vstavat do prace a fungovat, coz je pravda), kdyz zacinam uz prskat. Pak se to mrne na chvili uklidni, zahledi se mi do oci a hned je vse pryc. Rikam si, ze to drive nebo pozdeji pomine, tohle me drzi nad vodou. U starsiho jsem tuhle zachrannou vestu nemela a videla jen to, co je ted a tady, ne ze bude lip. Ono bude lip, ovsem ne vzdy to je hned. Starsimu zacaly zoubky uz ve 4m, resp., to uz mel 2. Pak ty ekzemy atd. To bylo neprospanych noci, doufam, ze ted si to odbudeme u mladsiho, kdyz ma prehozeny rezim a pak bude vse fajn. Starsi mel rezim ok, ale byl boj s kojenim, navic v sestinedeli jsem byla porezana diky zanetu, ktery uz byl fakt spatny, takze mi ho musel manzel i pomahat prikladat, protoze jsem byla jakoby bez ruky, jak to bolelo. Od 6ti tydnu zacal pomalu ekzem... Takze uz ty starosti znam a asi proto to jde ted o pid lip. Prozatim to vypada, ze maly je ok, ale pokud se ukaze naznak ekzemu, tak je mi jasne, ze psychicky budu na tom hodne spatne.
@priefi kdybys viděla, kolik sem toho nabrecela já. No, dneska se tomu smeju, ale v tu dobu sem byla zralá na psychiatra. Jenže tam sem jít kvůli práci nechtěla. Moje první dcerka naštěstí byla super mimčo, jen první měsíc to bylo takové obtížnější. U téhle to zatím vypadá, že bude po ségře. Alespoň zatim to vypadá, že je i hodnejsi a víc spí. Za těch 14 dnů plakala jen dvakrát, protože sem si dovolila jí odložit do sedačky 😂
@priefi : no zatím to teda fakt nevypadá že by se malá dneska někam chystala 😀
@bemo : super že si už jedeš pro Šimonka, s tou lahví je to blbé - člověk by řekl že už dneska budou i v nemocnicích volit alternativní způsob dokrmování , no věřím že to půjde i tak 🙂
@malecek : na Matyáška jsem měla koupené trička, tepláčky, kalhoty a všechno možné od velikosti 56 - většinu neměl vůbec na sobě, no teď pro Klárku mám jen body, overaly a dupačky /polodupačky + kabátky /mikinky - snad jedny kalhoty ve vel.62 , pak až od 68 , fakt je cokoliv jiného zbytečné a ještě když máme zimní miminka - stejně jsou zachumlané v kombinézce a fusaku když se člověk dostane ven
Jinak jak píšete že znovu už nééé ... já si zas neumím představit že by tohle bříško bylo moje poslední, ano nadávám, špatně se mi chodí spí, všechno ale stejně je to krásné nosit to miminko v sobě a vím že po narození syna jsem si připadala hrozně divně, jakoby prázdně že už necítím kopkání
@priefi musely jsme to zvladnout jedna pro druhou pro tatínka...
@fly80 já si tlačení právě pamatuji jak jsem sáhla na hlavičku abych se nabudila a ona zalezl zpátky a tlačila sem fakt že všech sil a znovu to samé. Já sem myslela, že ji nedostanu ven prostě. No bylo to strašný. Já mám v mlze tu dobu co mi dali ten oblbovak hlavně. To sem odpadavala..
@zetta01 no o stezich mi ani nemluv. Dneska sem jela do nemocnice že tam mám díru navíc. Asi vypadnu steh než se rána zahojila. No pichly mi injekci na zatahovani dělohy s tím, že budu dneska hodně krvácet a budu mít bolesti. Přijedu domů forem nakojit a jdu na WC a normálně jsem cítila jak ze mě vypadnu kus srazeniny ale fakt obří přes půl vložky. Pardon za detaily. No kdyby mi předtím narekla, že je to normální po ty injekci tak už silim co to zase je. Nicméně musím dělat obklady z dubové kůry, sprchovat po každém wc i kojení takže prakticky nebudu dělat nic jiného. Ale snad to bude ok. Já ne jen že jsem si fakt "užila" u porodu teď ještě tohle. A malé dnes odpadl Pupecnik a zůstal ji tam takový provázek ale světlý jako čerstvý Pupecnik tak jsem hned volala pediatrovi a prý je to vaz že to taky odpadne.. No den úplně za odměnu. Ještě že mi ségra pohlidala a mamka me odvezla jinak bych byla pěkně v háji. A teď bude mít manžel 10dni volná tak bude pomáhat a bude cajk 😍 je to poklad fakt
@laola 🤣🤣🤣🤣 prej ať to zasije celý 🤣🤣🤣🤣
@ange_de_la_morte no dneska sem v ty nemocnici viděla ty tehule a ty bříška hned se mi zastesklo po kopání do žeber. Po vlnění bříška a kopání. Je to zvláštní, ale chybí mi to. Člověk si na to nějak zvykne a pak to najednou nemá..
@halasovci007 mě právě taky něco dali a od té doby fakt nevím co se dělo. Přítel říkal, že sem byla i sprostá na doktory 😂 ale to si opravdu nepamatuju.
Ahoj holky, nestiham absolutne docitat. Mikulaska zacalo trapit brisko a mam po krasne spavem miminku. Nekdy jsem k nemu ani nemusela vstavat. Dal si prso v 10 vecer a pak az rano zazvonil budik. A dneska jsem nevyspala zoombie 😀
Jeste se zeptam, mate nektera po porodu rozestup?
@malecek dekuji 😊
@fly80 jasne chapu, kamaradka jen slysi slovo porod a jezi se ji vsechny chlupy na tele. A co na to tehdy pritel,m ze se povedlo necekane druhe? A jaka antina selhala?
@halasovci007 a co Ti to pichli pri tom porodu, ze Te to tak tlumilo?
@halasovci007 a proc ti dali dnes injekci na zatohovani delohy. Ja jsem se musela sprchovat po kazdem wc u prvniho snad cele sestinedeli, curani me hrozne stipalo a jit na velkou byla pekne bolestiva zalezitost, takze sprcha byla fakt nutnost vzdy. Je to takove na nervy no... aspon ze ja to mela v lete. Ted jsem musela do sprchy ze zacatku a pekne mi to lezlo na nervy, vse sundat, vse oblikat, do toho kosa a o detech ani nemluve.
@halasovci007 To koukám, že jsme měli podobný zážitek. Včera v noci se mi stalo totéž co tobě, tak jsme dnes ráno byli na ambulanci, protože můj lékař má pátky volné. Na ultrazvuku byly v děloze vidět velké kusy sraženin, takže injekce a že by to mělo odejít. No ale zatím nic 🤷♀️
@ange_de_la_morte Mám to stejně. Máme 2 děti, páreček. Každej si myslí, že jsme s dětmi skončili, když máme od každého kus, ale já už teď (14 dní po porodu) vim, že minimálně ještě jedno děťátko chci 😍
@ange_de_la_morte ja pocitam, ze jeste jednou do toho jdu a budu doufat, ze tehu bude v poho a porod bude hezky. Ale pak uz asi vic ne. Chtela bych ted do tretice holcicku, ale trosku vetsi rozestup, at si telo odpocine a at ja se aspon na chvili vratim do prace. Manzel porad rika, ze holka bude az 4., ale ja mu rikam, ze bud bude 3., nebo zadna. Nemela jsem spatne tehu, vim, ze ty moje zvraceci neduhy jsou ve srovnani s tim, co muze byt, jen banalita, ale rada bych mela takove to klasicke pohodove tehu, u ktereho plati, ze je to tehu pro zenu krasne obdobi. Jako ano, je to nadherne citit, jak v Tobe roste zivot, o tom zadna, ale rada bych okusila nezvraceci pohodove tehu 😊
@tsasenka wow od 22 do rana? Luxus! Ten nas od zacatku bantuje celou noc, krom te prvni, to jsem ale zase nespala diky endorfinum 😅 uz z porodky jsem prijela jako zombii 😥😅
Jak pisete o tech ocistkach, tak u Matyaska jsem jela cele sestinedeli a docela dost a Mikulaska to mam hodne slabe, ted uz jen spis spineni. Ale u Mikyho me to prvni tyden neskutecne bolelo. Ale co me prekvapilo, pri odchodu z porodky u Matyho mi delali utz a ted u Mikyho mi rekli, ze utz.se uz pry nedela

@priefi já bych se nedala. Je na ní vidět že je větší i delší. I doktorka říkala že to vidí 😉