icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
27. led 2019

Ahojky. Tak my jsme dnes byli na vítání občánků. To je Vám ale fraška.... No nicméně máme dvě zbytečný knížky a malá dostala od obce 1000 korun.

veselaopicka
27. led 2019

@ange_de_la_morte ja mam nohy tak 3.tyden ale tak ze v tom nejvetsim snehu ja chodila v zateplenych kroskach pac jsem ani jedny boty neobula
Ani kotniky nemam. Mam to slite. ale vzdycky jen koukne. Rekne ze v tomhle stadiu to je normalni to mi rekli i v porodnici hlida u toho tlak.mne dneska pali zaha. ale uz me to fakt nebavilo od ctvrtka zalezla doma tak jsem jela k nasim.

ange_de_la_morte
27. led 2019

@veselaopicka : tak já ještě obuju tenisky když je mám úplně povolené ale zrovna zimní obuv to teda není 😀 a nosím už jen legíny, už mi nejsou ani těhotenské rifle - v pase dobré ale když je obleču tak je přes lýtka už nemůžu sundat - minule mně svlíkal manžel protože já jsem byla úplně v háji, sranda to byla 😀

@krisatko: to máš ještě dobré, my jsme s Matýskem dostali na vítání občánků jakousi plastovou hračku v hodnotě tak max.150Kč a toť vše, i ten fotograf co to fotil si vzal 400Kč za 2 fotky které jsou navíc v kvalitě že kdybych to vyfotila na selfie tyč tak jsme na tom stejně ... no Klárkou to už vynecháme

veselaopicka
27. led 2019

@ange_de_la_morte to musel byt pohled kdyz te musel svlikat manzel. Ja leginy nosim tak od zacatku prosince ale ne pac bych dziny tehot. Neoblikla mam asi troje ale kdyz dyl sedim tak me zacne v nich bolet bricho
Min tyden sem v nich jela do brna do ikei a trpela jsem jak blazen... ale mam asi 5tery leginy a jedny funkcnu zbytek na doma vsechno rozdrbany ve svu nebo mezi nohama. Uz se tesim na normalni teplaky. Jestli pak nejaky obliknu. To bude taky.komedie... no jsem zvedava kdo znas pujde jako prvni😅😅😅

fly80
27. led 2019

Holky, ta moje princezna tak prdí 😂 teď sem myslela že mi odletí. Spí, protáhne se jako dáma a najednou začne palba 😂😂😂 chlap by se za to nemusel stydět 😂😂😂 a pak si elegantně zívne a spí dál

ange_de_la_morte
27. led 2019

@veselaopicka : na doma teď hodně nosím pyžamové kalhoty - vypadá to možná vtipně ale mají volnější gumy takže si je dám pod břicho a nevadí mi ... no já mám právě slušné legíny jedny zateplené a jinak nic, akorát zase k nim neobuju normální boty takže mám legíny, kotníkové tenisky s povolenými šňůrkami jak kdyby mi bylo 15 , pak nějaký teplý svetr a lyžarskou bundu kterou už stejně nezapnu ale je mi volnější než kabát - celkově mi to hrozně sluší 😀

@fly80 : lepší když prdí než když bolí bříško 😀

halasovci007
27. led 2019

@krisatko už na vítáni občanku ju? Nám řekli za 2mesice až. Ale tisícovka dobrá ne? 😉

halasovci007
27. led 2019

@fly80 buď ráda, že při mi jsme museli dát probiotika, ptz malá se kroutila a plakala a pak taky prdelka jak o závod 💪

krisatko
27. led 2019

@halasovci007 my jsme malá obec, vítali všechny děti od prosince 2017

zuzekk
27. led 2019

@krispianka
@veselaopicka
@ange_de_la_morte čas ještě mám (nebo mladej má), 29.1., oficiálnějsi termín 3.2.,ale chtěl a bych nás oba uchránit medicinskeho vyhánění a své nervozity z něj, tak už by se mohl začít pakovat...ale vůbec nic nenasvědčuje jakékoliv akci, ani zašpiněníčko, boleníčko, blížící se porod signalizuje jen velikost pupku, před spaním připomínající vlnící se širý oceán.
Koupila jsem si tu na bazarku dvoje tehu rifle, oboje mi padaj 😆 přes břicho už je mi teda všechno nepříjemný, tak jsem volila radši větší a že končí v podbřišku- a nedrží. Ale sedět se déle nedá v ničem, vadí mi snad i kalhotky.. jinak na doma mám taky pěknej model - pyžamový těhugatě, přetáhnu přes triko a pupik a vypadám jak Obelix- ještě jsou takový modrý... 🤣 návštěvy musí chodit ohlášené! 😅

miryy
28. led 2019

@ange_de_la_morte ano, už jsem po terminu, ten jsem mela 20.1.na kontrolu jdu dnes, meli by mi dat termín vyvolaní , v moji porodnici nechávají prenáset max 10 dnu, miminko je pritom velky, už mám i problém si jakkoliv lehnout, či sednout, to čekani už nebere konca, v noci jiz skoro nespím 😩ach jooooo😩

ange_de_la_morte
28. led 2019

@zuzekk : rozumím, taky jsem z případného vyvolávání nervozni, dneska jdu na kontrolu a jsem zvědavá co bude, TP podle UTZ mám taky 29.1. podle MS 30.1. takže to už je jedno, spíš minule na kontrole doktorka říkala něco jako že malá by už měla jít ven, protože ozvy a průtoky nebyly úplně ideál, takže nevím jestli mně vůbec nechají přenášet, no uvidíme co dneska ... jo neohlášené návštěvy nepříjmám, stačí v čem chodím otevírat paní pošťačce 😀

@miryy : u prvního porodu mně taky nechali 10 dní přenášet - respektive nástup na vyvolání byl dohodnutý na pondělí a malý se narodil v sobotu , takže jsem se vyvolání nakonec vyhla ... mně to přenášení vadilo hlavně asi po psychické stránce - každý den čekáš kdy a už a večer jdeš spát s tím že zase nic

krispianka
28. led 2019

Dobre ranko tak já od pul5 vzhůru, vzbudily mě MS bolesti. Nějak se to stupňuje, v 6 jsem byla ve sprše, která to zatím nerozehnala ani neuspisila. Teď momentálně chytám křeče po cca 8-10 minutách, takové silnější MS bolesti. A už jsem byla z toho 2x na velké ☺️ uvidíme, co z toho bude.... Co vy, dnešní noc nic nového???

veselaopicka
28. led 2019

@zuzekk tak ted jsi pobavila... Obelix😆😆😆 ja jsem si na aliexpresu koupila na zacatku tehu tehotenske kalhotky.. no je to takovej drtic sexu ale jsou pohodlny takze nosim jen ty.. on drticem jsou i ty leginy ck jsou napasovany az nad bricho ale je mi to burt😄 sak to brzo skonci..jen nevim jestli pak nejake dziny obliknu. Dnes v noci me bolelo bricho snad dve hodiny tak jsem si rikala uz??? A zas nic preslo to. Za hodinu budu v porodce na kontrole.. takze si beti batuzek kdyby nahodou.

zuzekk
28. led 2019

@krispianka aspoň něco! Já furt spím jak špalek, třeba 9h v kuse, obávám se, že mě nějaký porod nevzbudi.. 😆
Ale nechodí právě ani žádné signály tohoto typu, takže asi prostě nic na obzoru, ani dalekém.
Tak jdu do divadla🎭, pa! 😁

fly80
28. led 2019

Holky, všem držím palce, ať vám ty kontroli dobře dopadnou 😉

krisatko
28. led 2019

Ahoj holky... Tak mi malá po tom včerejším vítání usla v půl 7 večer, vstávala pak tuším v 10 a pak už byla vzhůru téměř nonstop až do půl 2. Ve dvě jsme dokrmili a konečně usla na delší dobu - do šesti. Mazec

priefi
28. led 2019

Tedaaa to je prispevku, snad vas doctu 😅

@fly80 snad to bude dobre a nevrati se to
@tynka75 mm+um, neni to trochu moc velka pecka zivin?
@nika_vk @lindikova velke gratulace a hodne zdravicka a stesti a at mimca rostou do zdravi a stesti
@lindikova jaky jsi mela porod?
@ange_de_la_morte zvladnete, drzim pesti, at mas porod za odmenu, neni mozne 😊
@nika_vk @bemo jsou krasni 😊
@tsasenka aha, asi zkusime, zda nepomuze. Mikynu zabira?
@halasovci007 no to si pis, chlapi by to nedali 😉

priefi
28. led 2019

@krisatko hm... 1000kc, to je hezke, my u Matyho dostali knihu nas chlapecek a vlacek od 3 let a ja kyticku, Mikyho teprve musim prihlasit na vitani, ale ted se jeste nikam nehrnu, prece jen mame jeste 6ti nedeli a je obdobi chripek. U Matyho zapomneli navic na hromadnou fotku vsech deticek.
@fly80 je... co bychom my za to dali.... Miky se sviji a rve bolesti 😔
@krispianka drzim pesti, at mas raz dva u sebe mimi
@krisatko u nas nevim, co se stalo, budicek klasika kolem 21h, ale svete div se, usnul a probudil se kolem pul 1 a pak uz teda klasika. Musela jsem ho mit u sebe, aby aspon byl v klidu a trocbu i podrimaval, ve 3 rev, i starsi se peidal do akce, ale po chvili usnul s manzelem a ja do skoro 5 o zabavu postarano, pak do 5:40 spanek a pak jeli oba kluci...

krisatko
28. led 2019

@priefi nás si pozvala přímo obec. Jsou informováni asi z matriky

moncicak1983
28. led 2019

Posílám fotku naší Tamarky narozené 15.1. v 15:55 hod. v porodnici Bohunice Brno

pe_tu_ss_ka
Autor odpověď smazal
fly80
28. led 2019

@krisatko to bohužel taky znám. V noci si ještě nezvykla a vždycky jednou je takhle vzhůru. Je to na palici, ale srovná se to, neboj. Včera tedy jen od jedné do tří, ale já bych tak spala. Pak sem jí tedy chvilku nosila a usnula. Naštěstí.

fly80
28. led 2019

@moncicak1983 gratuluju ke krásné holčičce 💙

fly80
28. led 2019

@pe_tu_ss_ka krasnej prcek. On to rychle dožene a bude chlapák 💙

krisatko
28. led 2019

@pe_tu_ss_ka koukám jste byli ještě víc předčasní než my... termín jsme měli 23.1. a narodila se 12.12. a včera měla 3,30, takže taky dohání docela obstojně 🙂

@fly80 ona to měla podle mě zase z těch moc lidí, neříkám že jindy není vzhuru jen tak z plezíru, to jo, ale to ji jen položím do postele v pokojíku, lehnu si vedle ní a ona si "hraje", kouká a já můžu spát. Ona mě pak probudí na nášup a následně jde spinkat do postýlky. To se dá. Ale včera tu dobu od desíti až do dvou vyloženě probrečela, což mi připomělo jak ten den co jsme jeli po rodině ji představit bylo naprosto stejný scénář.... Takže asi nedává ty lidi ještě.

fly80
28. led 2019

@priefi já tedy s těma prdikama co sem zjišťovala už při první dcerce, tak kluci na to trpí víc. Mají prý jinak střeva a hůř jim to jde ven. Já často zamenovala prdiky za něco jiného. Už sem vypozorovala, že mumínek se nejlíp vyprdi při kojení, jak se jí hýbou střeva. Jinak občas se taky kroutí a vydává zvuky jak kdyby tlačila, ale to sem zjistila, že je nervózní a nemůže třeba usnout. U nás pomáhá chvilku ponosit, rsp pochovat. A já jí debil dva dny dávala espumisan a myslím že u nás zbytečně.

fly80
28. led 2019

Jinak sem včera mluvila se známím svagra co pracuje jako doktor v porodnici. Chtěla sem se ho zeptat na pár věcí. Mimo jiné i na gencialku, protože i tady na MK často vidím, že jí maminky používají už u malých miminek. Takže prý vůbec nechápe, že jí doporučuje i doktorka. Na novorozeně vůbec nepoužívat, tak od půl roku už by se nebál, ale opravdu v omezeném množství.

miryy
28. led 2019

@ange_de_la_morte to je prave ono, to dlouhy cekani, už jsem z toho pekne vynervovana, dnes se doktorce nezdal monitor, tak čekám na další, UTZ dopadl dobre nastesti ...ted me ceka zavedení daky tyčinky no a zitra ráno nástup na vyvolaní 🙏🏻No strach teda mám

malecek
28. led 2019

@priefi mi kdysi v Karviné taky utz nedělali, ted dělali, měla jsem tam ještě centimetrový shluk, tak mě upozornovala doktorka at se nezleknu až ze mě behem par dnu vyjde, vyšel až po víc jak 14 dnech, ted už jen lehce špiním.

Strana