Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Ahojte mam otázku a co sex po porodu? Cekat až skončí sestinedeli?
Ahoj holky, jen tak trochu stíhám dočítat. Manželovi včera skončila otcovská a dneska musel do práce. No a od půlnoci má Mianka horečky a ta starší zase zvrací. No, já se z toho prostě picnu. Jsem sama na 3 děti a to jsem se pořádně nezaběhla v domácnosti. Už vyhlížím jaro, protože těch nemocí za poslední dobu mám fakt po krk.
@priefi Mikymu docela zabírá, ale dávám mu fakt jen po kapkách (Baby calm). Nevím, jestli si to nepletu, ale bereš ještě železo? Já jsem ho začala brát tak 10 dní před porodem a mám pocit, že Mikyho bolí bříško právě z toho železa. V porodnici jsem ho neměla, protože jsem si fakt o půlnoci nevzpomněla hodit ho tašky, ale co jsem se vrátila a zase ho beru, tak ho začalo bolet bříško.
Holky zvládáte přebalit uprostřed spaní aniž by se dítě vzbudilo tak že bude chtít zase jíst? Mě se to ještě nepovedlo :-/
Ahoj holky, ještě jsem se dnes nestihla dostat k počítači abych poreferovala jak na kontrole - ve školce u syna teď řádí střevní chřipka tak jsem ho raději nechala doma a vyžaduje neustálou pozornost tak už mám docela dost 🙂
Na kontrole dneska celkem žádná změna - monitor byl dobrý a trošku je tam už vidět i nějaká práce dělohy ale dole fakt od minulého týdne žádná změna - pořád čípek 1cm a pro prst volně, zítra mám termín ale zas budu nejspíš přenášet , ptala jsem se jak dlouho mně nechají a prý 8.den po termínu nástup na vyvolání, tak třeba to ještě zvládnem bez toho. Další kontrola v pátek a to by mi prý zase zkusila udělat Hamiltona, dneska nedělala.
@pe_tu_ss_ka : teeda to byl drobínek 🙂
@fly80 : já genciánku nikdy nepoužívala ale vím že se hodně řešilo jestli je nebo není bezpečná, ale osobně si myslím že už jsou modernější preparáty
@miryy : držím palce ať to má hladký průběh
@journals : u prvního jsem asi 2 týdny vyloženě krvácela a pak ještě snad další 3 týdny špinila ale pořád to bylo na klasickou vložku - intimka by mi nestačila
@veselaopicka : vidím že to máme podobně 🙂
@halasovci007 : asi bych se toho hrušového džusu tolik nebála, nebo se vrať k lněnému semínku, případně Lactulosu - já ji brala chvilku po porodu než se mi spravilo šití protože jít na velkou bylo peklo
@martinasip : u prvního jsem po porodu se sexem čekala i dýl jak po šestinedělí - šití jsem cítila ještě po půl roce, ale spát jsme spolu s manželem začli asi 3 měsíce po porodu, dřív to fakt nešlo, bolelo to jakoby mně tam někdo řezal
@martinasip My dodrželi šestinedělí, spíš jsem se bála kvůli nástřihu, ale bylo to fajn 🙂
@krisatko to se mi ještě nepovedlo, ale přebaluju malého vždy před kojením, protože jinak si vždycky ublinkne.. Navíc by se mi potom víc probral a pak mu trvá i víc jak hodinu než usne.. Jinak uprostřed jeho spaní jsem v kómatu 😂
@pe_tu_ss_ka tak přes den to třeba slyším a od té doby co se po... tak se pak c chvilka vrtí a mrčí... i třeba když mám chuvičku a jsem u koní tak slyším jak to do té plíny navalila a to vím, že za chvilku už musím zpět protože se bude vrtět... :-/ no kolikrát to tam pošle aji během kojení, tak prostě po kojení přebalit musím no :-/
@krisatko no když mi to provede při kojení, tak přebaluji hned, ale to pak čumákuje dlouho zvlášť v noci a to odpadávám... Jinak přes den když spí, tak ho to nevzbudí, zatím to bylo jen párkrát, tak jsem ho nechala dopsat.. Ale my spíš máme problém s tím, že se mu to dělá dobře, když mu tu plinku sundám 😂
@martinasip u prvni to bylo az po 6tu mesicich.. Ted po 14ti dnech.. Ale jen slabe spinim a nic me neboli
@ange_de_la_morte moc dekuju🙏🏻
Dneska mám termín porodu tak co bude kočičko naše ? 🙂 🙂 v noci jsem měla chvíli pocit že mám lehce pravidelné kontrakce po cca 15 minutách, začlo to někdy v 11 večer , kolem půl 2 se to začlo natahovat a v půl 3 to přešlo a od té doby nic, takže asi opět jen poslíčci
@ange_de_la_morte manžel mi nakonec koupil to psyllium ale stejně než to zabralo musela jsem a bylo to peklo. 😓 Budu užívat každý den a snad se to srovná. Já na netu četla, že i pohyb napomáhá když mi ještě nemůžeme ven.. Tak snad už se sakra otepli..
@ange_de_la_morte jinak držím palečky, aby se miminko rozhodlo samo na svet.. Budu na vás myslet..
Co se sexu týče, chuť by byla, ale pořád dost krcacim a mimo to mi praskl ten steh, takže určitě dřív než po kontrole v šestinedělí na gynde nehrozí.. Stačí zakaslat a trpím jak pes.. Takze raději počkáme.
@halasovci007 : já se toho zažívání po porodu strašně bojím - celkově docela trpím na zácpy a pro jistotu jsem si koupila tu Lactulosu ať ji mám už doma , hned po porodu nasazuji protože jinak to nedám ... jo pohyb pomáhá , a kdy se chystáte poprvé ven ?
@ange_de_la_morte a jak dlouho jsi přenášela poprvé? Já taky mívám občas zácpu a teď po užívání toho železa to bylo mnohem horší. Mě vždycky dali v porodnici nějaký čípek a po něm to šlo raz dva. Teď jsem zase vypustila z jídelníčku pečivo a nasadila víc zeleniny a ovoce a mám teď problém spíš doběhnout včas na záchod 😀 což je pro mě spíš ta lepší varianta.
@halasovci007 my jdeme dnes poprvé ven. Musím vyzvednout děti ve škole a školce, tak doufám že to moje stehy zvládnou.
@tsasenka manžel je taky ode dneška v práci. Ale mě přijde že doma funguju úplně normálně hned po návratu. Dr mi včera řekla že mám tak strašné výsledky krve, že se diví že vůbec chodím. V porodnici jsem dostala 2 transfuze, ale nějak jsem to nepocitila.
@priefi a nevíš jak je to prosím tě s oříškama? Které jsou jako nejhorší z hlediska alergenů a které by se dali? To je jediné mlsání které si ráda dopřávám tak nevím kterým se raději úplně vyhnout. A nebo zkoušet jednotlivé druhy a co to udělá?
@halasovci007 My taky nemuzeme ven. Vcera jsem teda musela s malym do poradny, ale uz fakt vyhlizim lepsi pocasi a moc se tesim na kocarkovani. A o zacpe mi ani nemluv, jak beru zelezo je to des.
@bemo Jsi dobra, ze to s 5 detmi zvladas. Jsem porad hrozne unavena, chtelo by to nejakou injekci s energii 🙂
@bemo no já tě taky obdivuju. Nedokážu si představit dvě momentálně mě tak pět.
Děvčata já se jdu dneska pochlubit. Já jsem se VYSPALA 😂😍 Malá peklila v podvečer od tří do šesti každou chvilku kojení, koupali jsme a tak... Pak usla o půl 7 no nicméně o půl 8 opět hlad. A v 8 uspal manžel a ona chrnela až do půlnoci. Až jsem si říkala jestli ji nevzbudit. Potom zas jedla na dvakrát a od 2 spala do 5. No luxus dneska.
Jinak jsem dneska byla na kontrole po šestinedělí, nechala jsem si napsat prášky proti sourozenci 😀
@martinasip jestli nemas siti, pokud se citis ok a nemas ocistky, tak to je jen a pouze na Tvem uvazeni 😉
@tsasenka je mi lito, ze holcicky jsou nemocne 😔 snad to nechyti Miky. Nas Miky bohuzel ma rymu, spatne se mu saje a myslim, ze zde je kamen urazu i u toho briska. Zelezo jsem brala do porodu, po porodu jsem ho uz nebrala 😉 ale myslim, ze u vas to muze byt pricina, kdyz si vzpomenu, jak mi po nem bylo spatne
@krisatko 😂ne 😂 prebaleni beru jako zaruceny zpusob probuzeni 😂
@bemo na gastru jeste v roce syna mi zakazala pri kojeni vsechny orechy, ale my mame velkeho alergika. Ale co jsem tak cetla, zcela nejhorsi jsou arasidy, o tom zadna, vlasaky a liskace pry jsou take zradne, asi nejmensi zlo budou kesu. Ja si treba orechy nelajsnu, jelikoz manzel ma alergii na arasidy, tak mam z orechu strach. Ale pokud nemate predispozice, zkus a uvidis. Jak jsem psala, zkus trosku kesu a kdyz ok, zkus dalsi
@bemo a ty jsi skoncila nakonec na cisari, anebo spodek byl tak poraneny? Jinak klobouk dolu, jak vse krasne zvladas!
@krisatko tise zavidim 😅 ale taky jsme meli jakoztakoz noc, cumakoval s obcasnym jekotem kvuli brisku nebo ucpanemu nosanku kvuli ryme do pulnoci a pak se sice budil, ale neramplival nejak extra dlouho.
@priefi Jejda rýma u takového maličkého miminka. A jak zvládá to odsávání? A dáváš nějaké kapky? Držím palečky, aby byl malý brzy v pořádku. U nás je to naštěstí dneska lepší, za to já jsem po noci jako zombie 😀
Mám rozestup, takže se snažím každý den cvičit šikmé břišní svaly, i když to není žádný super výkon, ale ostatní cvičení nedávám. Doufám, že to bude brzy zase v pořádku. Rehabka v porodnici říkala, že snad po 6nedělí by se to mohlo spravit. Do té doby musím nosit pás. Tak snad budou holky brzy OK, abych se trochu vyspala a mohla se tomu víc věnovat
@tsasenka no... je to boj... pry kojeni uchrani. No nudle z makem... Miky to regulerne chytnul. A diky tomu, ze ja to nechytla, nemela jsem protilatky a on taky ne. Prvne tekouci ryma pred tydnem v nedeli, pak se zdalo, ze lepsi, rozjelo se to u me a Miky ted zacal mit hlenovitou rymu. Prvne jsme davali vincentku a Miky si tam lil sam mm (od porodu kdyz si nedam pozor a ma rovne hlavicku, tak mu mliko leje nosem). Doma mam klasickou odsavacku, takze na x krat sat, nez se podari vysat a stejne tam jeste se ten hlen utrhne a zaleze, takze se k nemu nedostanu a Miky chrci a ma ucpany nosik. Vcera jsem koupila odsavacku na baterky. Dnes bude doma snad. Na vysavac jsem nekupovala, protoze vysavac nam za a)dela randal, v noci tedy nevyuzitelny a za b)se ta mrcha zkazila a odcestovala do vecnych lovist, takze musime poridit novy vysavac, takze bychom ani tu nosni nemeli jak vyuzit.Doufam, ze ta odsavacka bude teda lepsi nez tak klasicka. Dnes jsem volala dr.a dopocurucila libenar nebo physilan (nebo nejak tak byl ten nazev). Manzel koupi ten liberan a uvidime. Ptala jsem se na nasivin baby (resp.sensitive), ktery mi pred tydnem doporucila jeji sestricka (doporucila morskou vodu a nasivin zaroven) ale nekupovali jsme, tak rikala, ze to je zbytecne, ze by ho nedavala, ze to je na horsi prubeh. Ptala jsem se i na sabsimplex, ze ma bolibrisko, tak pry nakapat nechat pusobit a osat hlen by melo pomoct a sabsimplex nebude treba, ale ze pokud ma bolibrisko, at dam 5kaoek 3x denne a pokud nepomuze tam 10kapek 3x denne (ptala jsem se, zda espumisan je lepsi, tak pry to je o preferenci a ze nekomu lepe zabere jedno nekomu druhe a nekomu stejne oba). Takze s briskem jsme tam, kde jsme byli.
@bemo : Matyáška jsem přenášela 8 dní - respektive 7.den jsme jeli do porodnice a malý se narodil až ten další, akorát tehdy jsem neměla vůbec otoky nohou a podstatně nižší tlak než teď, takže si nejsem jistá zda mne nechají vůbec tak dlouho přenášet, uvidí se v pátek na kontrole ( to budu 3.den po temínu) ... já už právě nevím kolik ovoce a zeleniny bych ještě snědla, pečivo jím jen žitné, každý den jogurty nebo tvaroh ale stejně jsem marná - železo beru, už jsem slyšela že to zhoršuje, a taky myslím že hodně dělá že se teď proti normálnímu stavu fakt minimálně hýbu
@krisatko: tak ty si chodíš na kontroly po šestinedělí a někteří z nás ještě ani neporodili, provokuješ ? 😀 😀

@priefi a kdyby na mandarinku tak to taky hned poznám že? Měla jsem jednu a nepřišla mi že by se osypala