Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky moc děkuji za rady, určitě to dneska vyzkouším, i to hnízdečko mu vyplnit tou dekou. Snad to pomůže
@ange_de_la_morte Gratuluji ke Klarce :-*
@halasovci007 jojo má ho tam hlavně abych tam mohla napasovat ty deky právě.
@krisatko co si vic prat 😍
@zetta01 ja se Ti nedivim, ty predstavy.... at hodi kamenem, kdo je nema, obzvlaste prvorodicky. Ja si ted u druheho, kdyz me vytaci ten jekot a rev cituji "u lavice dite stalo, z plna hrdla kricelo"... mno a jak mam naladu tak verzi od Sucheho, coz je parodie na klasickou baladu... neboj, bude lip a na tohle budes vzpominat s laskou a usmevem 😉
@fly80 jej 😔 a co se stalo? To je strasne 😢
Tak dneska jsem koupila nahřívací polštářek, kapky a dudlík, tak uvidíme kdo dnes vyhraje. 😉
Už spí dvě a půl hodiny v kočárku, tak má náskok 🙈
@veselaopicka tak to jsou nadějné vyhlídky!!!
Ahoj holky tak i ja jsem pridam to nase kvitko🙂 narodil se 2.1.2019. a jmenuje se Honzik 49cm 3330 g a narodil se 8 dni pred terminem po odtoku plodove vody, co se tyka porodu tak jsem mela strach z uzke panve, ale nakonec dobre🙂 rodila jsem 12 hodim a z toho 11 bylo da se rict uplne pohoda🙂 posledni hodina uz narocnejsi, uz jsem chtela neco od bolesti, ale bylo mi receno, ze uz to je zbytecne😀 na sale jsem mela pohodu vsichni vtipkovali vlastne az do doby nez vylezla hlavicka a zjistilo se, ze ma maly obtocenou snuru dvakrat kolem krku. Tak uz po me kriceli jen at tlacim tlacim a rychle ho tahali ven..Ale vse v poradku. Maly byl modry, ale hned kricel. byla jsem nadsema z vedeni porodu a celkove z personalu. Rodila jsem poprve a vlastne bez siti bezz leku a bez zraneni. Po tom co tu ctu tak je to vlastne zazrak🙂 preju vsem at vam mimca delaji jen radost. My ted dcva tydny bojujem s ockama. Honzik tam mel zanet. A uz jsem byla zoufala.. snad uz to bude lepsi🙂
@malecek jake kapky jsi koupila?
@fly80 aha. Je to hrozne smutne 😔
@krisatko jo tak to verim, jsem na tom stejne 😂
@vendula123456 gratulace a preji Tobe i malemu vse nej. Podle vseho jsi mela fajn porod, to je moc dobre 😊 My jsme taky bojovali se zanetem, ale uz tuk tuk je pryc 🤗 ale pro zmenu ma to nase skrvrne rymu 😣
@ange_de_la_morte moc moc gratuluju ke Klarce 😍
@vendula123456 krásný Honzík 😍😍
@priefi espumisan, hned jsem mu je doma dala a nekroutil se.
@laola děkuji 😍
@halasovci007
@laola díky holky a doufám že už je to poslední královské měření 🙂 to už by ani objektiv nezabral.
@laola a jak se máte doma?
Holky, dneska byly nějaký erupce či co? Včera se Rozka kojila od osmi do desíti a pak usnula. Tak sem šla taky chrnet a když se probudila, bylo čtvrt na šest 😁 Jo, spala sedm hodin. Takže já ráno vyspalá sem poprvé vzbudila starš a dokonce sem jí odvezla do školky 😍
Ahojte holky, prosím vás moc o názor, na kontrole mi doktorka řekla, že malá, která má 2 týdny, nepřibrala za týden nic. Porodní váha 3,78 kg a tedka je stále na 3,56 kg. Jsem bohužel po císaři (poloha KP) a mlíčko se začalo tvořit později, tak od 4.dne. Takže od porodnice dokrmujeme UM. Tento týden dokrmuju jen 1x večer, myslím že mlíčka se tvoří dost. Kojím co 2 hod (cca jak si malá řekne ) a střídám prsa. Mala saje cca 30 min. Pak spokojená odpadne. Někdy spí a někdy přes den vůbec. V noci krásně spi od 23 hod do 5 - 7 rána. Říkám si, že přece ji nebudu budit. Doktorka mi řekla, ať dokrmuju ob jedno kojení. Myslíte, že je šance, že budu jen kojit? Mam si pozvat laktační poradkyni? Jsem z to smutná 🤔🙄 děkuji
@niki8193 co si pamatuju od první dcerky, tak nejdůležitější na tvorbu mlika je právě to noční kojení. Ona ti takhle spí právě proto, že jí večer dokrmis a ono jí to na tu dobu stačí. Kdybys jí jen nakojila, tak ti tak dlouho chrnet nebude. Vyzkoušej to a uvidíš. První dcerka se budila co tři čtyři hodiny, ale když sem jí dokrmila večer, tak spala takhle dlouho, jako ta tvoje. Jestli ji nechceš budit, tak by bylo dobré tak po třech hodinách odsat alespoň mlíčko. Aby se ti tvořilo v určitém intervalu. Ono se ti zdá, že má večer hlad a MM jí nestačí. Ale prostě jí nech u prsa. Jak už sem psala, třeba ta moje byla včera u 🐐 dvě hodiny. Co se u toho nabztekala. Ale po desáté vytuhla a spala do rána jak Dudek. Vyzkoušej a uvidíš. Jinak Sunarem jí vyhrožuju kazdej večer 😂
Ženský jak jste na tom po porodu s pletí? Já jsem jak puboš :-/ už jsem z toho na prášky, nepomáhá mi ani MaryKay kosmetika, která mi vždycky zabírá....
@niki8193 pokud to není kazdou noc, že ti takhle chrni, tak bych neodsavala. Pokud by to tak bylo, tak asi jo,. Neboj, to není napořád. Než si ty prsa zvyknou. Ale ještě bych doktorku neposlouchala. Jestli vidíš že papá, nějak extra jí nic netrápí, tak bych tu váhu vypustila. Ono to pak jen zbytečně stresuje. A kdyby po tobě chtěla, abys nakojila v ordinaci, aby věděla kolik snědla, tak jí na to hod bobek
Mě se třeba mumínek neznají nikde tak jak doma. Tady to do ní padá a jak jsme jinde, tak si cucne a konec. Pak většinou maminky v té ordinaci nakoji prd a doktorka to hned má za jasnou věc. Držím ti moc palce, aby si to zvládla 😉 To máš první mimčo??
Holky to byla noc hrůzy. Včera jsme byli u dr. Malá přibrala 430g za týden! Máme otesanka.. Odpo jsme šli poprvé na procházku. Malá spinkala a pak až do večera byla zlata. V 8 že nakojim a půjdeme spát. Do půl 2 do rána spala jen cca hodinu. Usnula u prsa nebo na ruce a jakmile jsme ji položili do postýlky řev a křik. Zkoušela jsem vyndat i to hnízdecko, dát jí do kočárku nebo do košíku. Nic nepomahalo. Přitom se v ty době 2x v kakala takže bříško to být zřejmé nemohlo. Furt chtěla na prso 2x cucla a usnula. Dudlík nechce a plíce ho.. Teplotu neměla.. No my už total ko. V půl 2 usnula po dvou cucnutich na posteli a dala jsem ji hned do postýlky na bok kdyby blinka la. A spala do čtvrt na 7!!asi už byla pretazena chudinka.. Propo když vám mimisci moc nesedí dáváte je za každou cenu odrihavat? Třeba vy co spíte s prcka a v posteli jak to řešíte? Já se pořád bojím abych ji buď nezalehla a nebo neblinkala a nevdechla to..
@halasovci007 Ta naše nebrkne pokaždé. Nečekám ale půl hodiny nebo buhvi jak dlouho než si brkne. Tak pět minutek, když nic tak ji dám do postýlky na bok. Někdy si ublinkne, jindy vubec.

@krispianka ja jdu zitra na monitor tak uvidime.. dneska mam pocit ze by nejradsi vylezla bokem bricha..😄 celej den do ni hustim ze je dneskanpekny datum ze by jako mohla...