Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte Kupovala jsem Štepance plenky xs v DM, v jednickach strasne plavala a doteď ji jsou větší ...jinak obě moje holky koliky uz od porodnice 😕 Štepance je dnes měsíc a poradi si s tím už trochu líp...
@ange_de_la_morte a z latkovych novorozenecke anavy a bamboolik ma od 1 týdne a sedí
@veselaopicka tak dneska držím palce, jestli si tedy v noci neporodila 😉
váhu měla dost podobnou 2820 g
@ange_de_la_morte jeste muzes zkusit teplomerek do zadecku. U nas posledni dobou zabere a zklidni. Das teplomerek a jemne ze strany na stranu (nebo rektarni rourku). Miky se vyprdi, vykaka a z cerveneho tlaciciho uknouraneho (nebo ujeceneho) miminka je razem spokojene broukaci miminko.
@ange_de_la_morte ta je krásná. Já si myslím že si to všechno musí sednout. My jsme ty první dny jen a jen kojili. Manžel byl sice po návratu z porodnice s námi 3 dny doma, ale i tak, od něho nikdo nic nechtěl. Maminka musela sundat botičky, vykoupat, jedině maminka a naše večerní čtení šlo teď taky do kytek, tak jdu alespoň zazpívat naše oblíbené večerní písničky. Ale už to chtějí prodlužovat, takže tam nakonec jsem půl hodiny. Ale už dva večery po sobě se mi podařilo jít přečíst na dobrou noc a Šimonek taky a hlavně potichu poslouchal 🙂 tak by bylo fajn kdyby se to stalo pravidlem.
@malecek jj, to je presne ona, jen v modrem 😉 promin za pozdni reakce, ale nejak nestacim docitst, takze kolikrat odepisu/reaguji na starsi prispevky a k tem novejsim se ani nedostanu
@halasovci007 kojit, kojit a pro zmenu kojit a hlavne byt trpeliva, trva to 2 az 3 dny a pak za "odmenu" budes mit prsa jak balony. Dalsi vetsi spurty jsou okolo 6 tydne a 3.a6.m
@daskaaa1 nam pomaha masaz briska a teplomerek v zadecku
@journals co dodat... moudra tchyne jsou "k nezaplaceni". Btw. Vetsi blbost jsem neslysela. Jsou deti, ktere nemaji bolibriska 😉 a maminky casto se tesi na ty 3., protoze se rika, ze to konci v te dobe. Ale pak uz muzou zacit a jsme tam, kde jsme byli...
@sarkoc : já mám z látkovek novorzenecké Grovia AIO a pak mnou šité kalhotovky podle střihu na novorozenecké ale ty jsou ji ještě větší ... jinak na ty Babylove se mrknu, děkuji za tip
@priefi : jo to si pamatuju u Matýska když byl menší trápila ho občas zácpa, ale Klárka kadí slušně - skoro každá plína je pokaděná 🙂¨
@bemo : večerní čtení se taky snažím udržet , zatím to oba dny klaplo ale je to tak že Klárka je u prsa a já mám v ruce knížku - občas musím čtení přerušit protře malá blinká a pohádka musí být tak akorát dlouhá aby nebyla delší než samotné kojení 😀 Přiští týden jede manžel na 4 dny na cvičení a my budem s dětmi válčit nejspíše sami ( ještě ukecávám mamku ať přijede na 3 dny ale nevim nevim) , mám z toho docela hrůzu protože kromě dvou dětí musím ještě topit a starat se o náš zvěřinec ve stáji, Matýsek bude sice dopoledne ve školce ale zase to musím nějak načasovat abych ho tam vůbec byla ráno schopna odvézt 😀
@ange_de_la_morte Oni na nich sice píšou od 0 do 2kg, ale seděly těch cca prvních 14 dní krásně 🙂
@priefi Že jo?!? Já mám taky pocit, že se právě trávení už nějak stabilizuje a děti jsou právě po těch 3 měsících víc v klidu. Ona mě straší, jak to na 100% za čas přijde a já si pořád myslím, že nemusí 😀 vzhledem k tomu, že se úplně moc neomezuju v tom, co jím a piju a on je v pohodě, tak myslím, že trávení má docela v cajku 😎 Díky!
@journals vůbec bych se názorem tchýně netrápila. jsou miminka které prostě bříška netrápí ikdyby jsi snědla sud zelí a pak jsou miminka které se kroutí i po vypití čisté vody.
u Adámka je to jak kdy, někdy s ním něco co si myslím, že to bude masakr a nic a někdy se zase naopak snažím jíst fakt jen lehce aby ho nic netrápilo a kroutí se jak žížalka.
@bemo presne, my musime rourku koupit, takze provizorium je teplomerek 😊
@ange_de_la_morte Miky taky casto kaka, ale i presto ho to tapi
@malecek je to cinske, ale Depan bude asi polsky, odsavacku ovsem polaci taky dovazeji 😉 mozna zkus aliexpres 😉
@fly80 neporodila...🙄🙄 ve ctvrtek v 7 rano mam nastup na vyvolani. Dneska mi delali vetsi Uz kuli placente a pupecniku... a vse v poradku. Takze jeste pry pockame.
@veselaopicka tak me napadlo, kolik pijes za den maliniku? A pijes ho cisty neb o ve smesi?Horcik neberes ze ne?
@veselaopicka to je doba do čtvrtka. A Hamiltona ti zase nedělali? To čekání je děs viď. Ale zase víš, že nejpozději ve čtvrtek porodís 😉
Ahoj holky, já nějak nestíhám za váma chodit. Když mi malý usne, tak honem utíkám něco uklidit, uvařit, nebo si hrát s Miankou a na internet moc času nemám. Max. při kojení mrknu přes mobil. Jak to zvládáte?
@priefi Představ si, že mi dneska mzdová řekla, že mi žádná dovolená nevzniká. Vybrala jsem si ji s Miankou, teď jsem teda na mateřské a po skončení mateřské nastupuji na rodičovskou.
@malecek To já se tím zase tak netrápím, všude říkám, že xx měsíců poslouchám co všechno bude a nebude (počkej až...) a zatím se většina hrůzostrašných scénářů nevyplnila... takže se tím moc netrápím. Tchýně je zlatá, nemůžu si na ní stěžovat, ale občas mě svými komentáři dostává, to jo...
Holky, tak toto mi napsala:
"Tu žádost o rodičovskou dovolenou pošlete prosím znovu a poštou. Máte tam napsáno, že budete po mateřské čerpat dovolenou, ale to není pravda.Po mateřské bude rovnou rodičovská."
@ange_de_la_morte my jsme doma sami tento týden. Zatím to jde. Ale po dnešku dceru odhlášuju ze školky, většina dětí jsou nemocní a ti co tam ještě jsou, zdraví rozhodně nejsou. Navíc jsem dnes šla k dr. na 14ti denni prohlídku a na malou (2 a čtvrt roku) to bylo dlouhý a usnula mi po cestě, tak syn tlačil kočárek a já nesla naší 13 kg princeznu kus cesty v náručí domů, zdar mým poporodním stehům. Takhle budu vyzvedávat jen děti ze školy a mám klid. Ale teda k tomu všemu ještě topit, já teď krb vyčistila a zapla jsem topení. A vůbec zvířectvo, to si nedovedu představit.
@journals u dcery jsem se omezovala jak to šlo a stejně se kroutila jak had po každém kojení. U syna jsem jedla zelí, fazole, čerstvé pečivo a on se sám krásně vyprděl a nepamatuju u něho nějaké bolení.
@priefi horcik neberu a malinik tak dva caje denne jen si tam dam med tak pul lzicky. Dneska jsem byla na posledni kontrole. Zase do me hrabul az nevim kam a rekl mi ze mam zalepenou branku tak to nejak oddelal podival se na placentu ta je pry v poradku na prutoky udelal takovej podrobnejsi uz s tim ze je naprosto vse v poradku a ze ve ctvrtek v 7 rano na vyvolani. Rikala sem mu ze mi hodne tvrdne bricho tak to je pry dobre ted uz. No muzu ti rict ze uz me to fakt nebavii a je to dlouhy. V kazdym pripade mam ve ctvrtrk svatek tak jsem si rikala ze to aspon budeme slavit spolu😅😅 jeste teda pan primar rikal ze az to prijde. Ze to budu mit rychle podle stavu v jakym jsem.
@fly80 neudelali.. joo to cekani.. myslela jsem ze uz na zacatku unora budeme davno doma.

@krisatko Jojo davam jeste kolem 22 hodiny papat a stejne place..vypije, tak 90 ml vic nee