icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
3. únor 2019

@daskaaa1 já kojím a stejně ji to trápívá... to nebude tím... to oni tak asi prostě mají... Espumisan a biogaiu. Ale jestli to pomáhá nevím, asi jo, vyprdí se normálně i v posteli a nějak extra neřve.

malecek
3. únor 2019

@krisatko a když chci něco udělat v kuchyni tak ho dávám do houpatka

krisatko
3. únor 2019

@malecek to já taky, ale přece jen nemůžu v klidu odejít nechat ji at si povídá a dělat něco v kuchyni

malecek
3. únor 2019

@daskaaa1 já kojim a na prdíky semtam trpí, dávám zatím espumisan

malecek
3. únor 2019

@krisatko tak já na něj z kuchyně vidím tak to je jasné, že ji nemůžeš nechat samotnou. A asi se už hýbe víc než Adam

daskaaa1
3. únor 2019

@malecek To zavidim, ze kojite..me to neslo, mleko jsem nemela..dnes jsem koupila Balonix, ale je to slozeni jak Espumisan..

daskaaa1
3. únor 2019

@fly80 Me se mala po Dada plenkach osypala..spis teda mela takove cervene fleky, ale vlhcene ubrousky od Dada jsou fajn😉

priefi
3. únor 2019

@halasovci007 @bemo co si pamatuji u Mati, tak me to pozdeji pri hojeni zacalo bolet pri sezeni nejak vice, tahalo to, stipalo, obcas praskalo, ale pak se to hezky zahojilo, jeste to bolelo, ale ten 3.mesic od porodu uz skoro v poho, co se tyce intimniho zivota, slo to od toho 3m, ale bolelo, 6m to bylo lepsi, ale n3bylo to ono az po roce to bylo ok
@krisatko pro inspiraci treba
https://www.google.com/search?q=černobílé+obráz...
Tady z toho si neco vyberu a vytisknu. Jinak treba v draciku by mohli mit stimulacni karticky a na detskych eshopech je maji taky 😉
@zavodnice a malicka byla jen malicka, anebo jeste nejake skryte problemy se objevily po porodu?

lindikova
3. únor 2019

@halasovci007 já klepu prstem pod bradicku, pomaha to docela.

halasovci007
3. únor 2019

@laola já ji někdy primeju šat když ji chci prso vytáhnout z pusinky a jindy ho prostě pustí a spí dal.. Jak kdy..
@laola dubovou kuru dělám 2x denně obklad. Já spíš váhám jestli nezajit na gyndu aby na to mrknu..
@krisatko buď ráda mě se asi vyskubnul jak jsem měla kašel 😓
@malecek tak houpatko nemám ale díky za tip na decku hraci tu mám to je fajn nápad.. 😍

Holky kolikrát za den a na jak dlouho dáváte past koníčky?

krisatko
3. únor 2019

@halasovci007 pokaždé když je vzhůru - teď to vychází cca 3x denně, v noci nedávám i když čumákuje. A zhruba tak 2-3 minuty, nechám ji aby se 1-2x přetočila ze strany na stranu a pak třeba dvakrát zvednout hlavičku.

pe_tu_ss_ka
3. únor 2019

Nám se osvědčily plenky Bella happy, osypal se nám po plenkách z rosmanna i po pamperskách (ty se mu lepily na kůži).. Takže letěly.. Už se těším, až se mu obalí trochu prdka, a budeme látkovat 😊
Při kojení strašně rád taky usíná, tak mu lechtám u ucha, nebo hladím na tváři, pod bradou nebo na nožičce, to zabírá, a když se mě pustí, tak ho chvíli nechám, a on za chvíli čumákuje, že mu něco chybí a pak se dopucne... Ale když usne tvrdě, tak ho nechám a uložím, on se pak sám třeba za hodinu vzbudí, tak dostane jak sám chce a kolik potřebuje 😊
Jinak na bolení bříška máme probiotika, homeopatika likokid (ty nám zabírají krásně) a výjimečně espumisan..

ange_de_la_morte
3. únor 2019

Holky nějak nic nestíhám - mám pocite že snad pořád jen kojím a když není Klárka u prsa tak se snažím věnovat Matyáškovi a zároveň se pokouším aby se mi tu domácnost úplně nezhroutila, fakt bych asi potřebovala víc spát ale to by musel být delší den - mám pocit že prostě nic nestihnu no snad si to sedne ... obdivuju ty z vás kdo mají víc jak 2 děti a @bemo zvlášť.

Dneska má Klárka 5 dní ale přijde mi to že je tu s námi už mnohem dýl 🙂 Je úplně jiné miminko než byl Matyášek - mnohem méně spí a o dost více pláče, ale ono se to snad poddá 🙂 Pořád by jen baštila - dneska byla první noc doma a budila se cca po 1,5 hodině, nakojila se spala dál. Je docela blinkací, to s Matýskem nebylo, takže pořád převlíkáme a u prsa ji musím dělat přestávky jinak vyblije všechno, to se zase ale vzteká že ji prso beru, no a stejně si pak často blinkne. Já mám nalité prsa jako hrom, zítra mi švagrová doveze odsávačku protože to bez ní asi nedám, snažím se alespoň trošku odstříkat ve sprše ale není to ono. Matyášek ségru přivítal moc krásně a pořád ji chodí mazlit a tulit, akorát je to teď ,, maminko ty mně koupeš, maminko ty mi dej jídlo, maminko ty mně uspí , .... ,, takže všechno já , od taťky nechce nic a já jsem z toho lehce na prášky

ange_de_la_morte
3. únor 2019

Holky a ještě prosím dotaz - kdy miminka začaly bolet bříška? Je možné že 5-ti denní miminko už trápí břísko? Protože někdy se tak šílené kroutí a pláče a zabere zase jen prso ( na chvilku) jenže jen dudlá nesaje, tak s myslím že se tím jen uklidňuje ale vyloženě dudlík se mi vytahovat fakt nechce

ange_de_la_morte
3. únor 2019

Jinak k plenkám - látkovou výbavu mám nachystanou ale Klárka jak je drobná je jí skoro všechno obří a ještě taky asi nejsme natolik zajetí abych se do toho pustila takže zatím jsme v ,,polovičním režimu,, - látkové ubrousky místo vlhčených :D ... já mám z jednorázovek nejraději Happy Bella protože nejsou tak navoňané jako Pampersky apod. - aktuálně má Klárka jedničky a i tak jsou ji velké

fly80
3. únor 2019

@ange_de_la_morte krásný miminko 💜 já bych neřekla, že je to bříško. Mě to dělá taky a zabere jen prso, ale připadá mi, že spíš je jakoby vzteklá nebo nervózní a prso jí uklidní. A neboj, ona začne víc spát.

fly80
3. únor 2019

@ange_de_la_morte jinak jedničky Pampers máme ještě taky a jsou jí akorát 😂 dostali sme je, tak je musím vypouzivat.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@fly80 : je to možné že se jen vzteká, já fakt nevím - dneska od večera situace taková že na cca 45 minut usne a pak řev - dám k prsu a usne po 2 zadudláních ale za 10 minut je třeba znovu vhůru, takhle to zopakujeme třeba 3x a pak usne zase na necelou hodinku a znovu vzhůru .... Matýsek měl jedničky akorát v porodnici( 1 balík) a pak jsem rovnou měla dvojky a byly mu dobré, ale je fakt že měl při porodu skoro o kilo víc a celkově byl přes zadeček buclatější

fly80
4. únor 2019

@ange_de_la_morte tak mě se právě takhle dovztekala teď. Jedla a mezi tím koupala a placala rukama. Snad je to brzy přejde, nebo fakt skončím v blázinci 😂 Naštěstí když už usne (což se právě stalo), tak bude dvě - tři hodky chrnet. Jako po hodině je fakt brzy.

malecek
4. únor 2019

@ange_de_la_morte Adámek měl prdíky už v porodnici tak může. Zkus pocvicit nozkama.

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@fly80 : jako zatím to dávám ale doufám že to tak nebude dlouhodobě protože k tomu normálně fungovat se podle mně nedá .... Klárka usla u prsa, jdu si lehnout, třeba mi dá aspoň hodinku a půl : D

@malecek : zkusím, já bych i masírovala břiško ale ona ještě nemá zhojený pupíček

malecek
4. únor 2019

@priefi ta odsávačka hlenů co máš je to něco takového? https://m.heureka.cz/nosni-odsavacky/cestovni-n...

malecek
4. únor 2019

@ange_de_la_morte masírovala jsem okolo pupíčku, my jsme měli pahylek dlouho.

priefi
4. únor 2019

@malecek ja vcera taky vytahla hracky po Matovi a brzy pripravim i hraci deku a sedatko 😊
@malecek a dnes je pro zmenu ladovska zima, ze? 😂 teda aspon u nas pres noc nasypalo opravdu dost snehu 😅
@halasovci007 nema cca 3 tydny? Ze by spurt?
@laola v biedronce ted na ne maji akci
@malecek https://www.lekarnatypos.cz/depan-elektricka-od... jen info, ty co jsou vzhledove stejne napr. Comfort plus, albert a dalsi, nejsou si podobne, jsou identicke, maji stejny vzhled, stejny nazev ME8202X a stejny ean, coz je jasne, ze se jedna o stejny produkt, jen cena je ruzna. I u toho depanu jsou ceny jinde drazsi, ale tady i s postovnym to vyjde na cca 710. A pokud mas zp rbp, tak v ramci balicku proplaci 500 (na kojenecke potreby)
@daskaaa1 biogaiu, prip.sab simplex a uvazuji nad baby calmem

ange_de_la_morte
4. únor 2019

@malecek : faakt ? to jsem měla strach, tak fajn že to nevadí... no nakonec to možná tentokrát nebylo bříško, v půl 5 konečně zaspala a vydržela do půl osmé, možná ještě máme i přetočený režim protože ve dne mi přijde že mezi kojením vydrží dýl

halasovci007
4. únor 2019

@priefi jj ve čtvrtek nám budou 3 týdny.. A co s tím můžu dělat?

krisatko
4. únor 2019

@halasovci007 asi nic ☹ taky jsem takhle kojila co hodinu. Navíc malá pije třeba 20-30 minut a hodinu od probuzení (tedy půl hodiny spánku) už zas hamty hamty ... to bylo labůžo fakt... A nejhorší to pro mě bylo v noci.... Byla jsem total zombie

daskaaa1
4. únor 2019

@priefi O biogale jsem cetla, ale ta ma pry ucinek az po 6 tydnech..zkusim asi jeste ten babycalm..my vzdy skoro do 23 hodin placeme uz je to jak rirual pak usne a je klid, mam pocit ze je to horsi a horsi..no uvidim pres den taky toho moc nenaspi. S kakanim ji taky musim pomahat a pritom zacpu nema😞

krisatko
4. únor 2019

@daskaaa1 a nemá prostě jen víc hlad? Ta naše má večer největší apetit a od 18 do 23 hodiny jí třeba 4x ...

journals
4. únor 2019

Zdravím všechny po delší době - všechno poctivě pročítám - hlavně u nočního kojení 😅, ale odepisovat nezvládám.
@halasovci007 Asi nic... taky mám pocit, že jsme v tomto stádiu - Máťa má 3 týdny a pár dní a tipuju, že tohle nás teď taky trápí. Dřív spal klidně i 4, 5 hodin v kuse. Teď spí v noci 2, ale dneska se vzbudil i po hodině a půl. A je pořád strašný mamánek, teď je docela neodložitelný. Co chvíli na prsu a když se nekojí, tak by se pořád jen choval...

Holky, s tím bolením bříška - jak to je? Máťu to naštěstí netrápí, ale tchýně mi pořád říká, jak teď to nic neznamená, že to u kojených dětí začíná od 3 měsíců. Mě se to nějak nezdá, ona občas ráda "straší". Říkám si, že kdyby měl mít s bolením bříška problémy, tak je má už teď, ne? Prý to tak mají všechny děti a my prý nebudeme výjimka 🙄😅

Strana