Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
U nás dnes byla noc suprová - Klárka se budila po 2,5 hodinách takže jsem se celkem vyspala. Jen už dneska docela cítím šití - celou dobu dobrý ale od noci mně to tahá jak hrom - zlatý Rosalgin, bez něj bych asi trpěla
@bemo : jo já vím že by reakce na ségru mohla být mnohem horší, hlavně že ji má rád. S tchýní si trvej na svém - já to prostě nechápu , přijde mi neskutečně drzé se ohlásit na návštěvu k mamince v šestinedělí a diktovat si kdy se mi to hodí, tohle prostě má být podle toho jak se to hodí mamince a stejně tak návštěva má být jen tak dlouhá jak to mamince vyhovuje, já vím že je těžké se přít s tchýní ale já bych byla prostě klidně drzá a odmítla ji ... u nás byli tchánovci včera - sama jsem jim řeklať klidně přijedou, poseděli asi hodinku, tchýně dovezla zákusky ke kafi a oběd na dnešek a tak to má vypadat, klidně to tchýni řekni 🙂
@bemo me dneska vozila mamka v kocarku prej at si lehnu tak jsem zametla celej barak,umyla koupelnu a kuchyn 😂😇 no sedla jsem si az kdyz jsem kojila mno. Ja te chapu s tema navstevama..je to neprijemne kdyz clovek uz chce do sprchy a nemuze..fakt sprcha po kazdem wc?me prijde,ze bych nic nedelala nez kojila a sprchovala.Sprchuji se i tak 5x za den.ale hodne piju aby se tvorilo mlicko a nejak furt chodim na wc 😣🤔
@tsasenka no, můžu říct, že jsem nad tím už taky přemýšlela, jestli to není schválnost z její strany. Přijde mi že já vždycky řeknu něco a ona chce pravý opak. Nejvíc mě štve že se mě v tom ani manžel nezastane, ten mi řekne že o co jde. Že jsem doma tak mi může být jedno kdy přijedou. Ale nějak opomenul to že máme se Šimonkem nějaké to 6tinedělí, během kterého já si lehla fakt jednou.
Dnes mi manžel volal z Německa a vyptával se jak to zvládáme. Tak mu říkám že dnes byla zatím nejhorší noc, že jsem spala jen 3 hodiny a že k nám do ložnice přišla nad ránem nejmladší dcera a Šimonka mi budila. A manžel mi na to řekne, že co tam blbnu, že si neumím zřídit pořádek a že on se teda vyspa krásně...... tak jsem mu třískla s telefonem.
@ange_de_la_morte kdyby ta návštěva byla taková tak bych se na ně i těšila. Mě přijde že nikdy neberou žádné ohledy.
Já jsem tchyni slušně odmítla s tím že ta týden bude manžel celý týden doma a děti budou mít prázdniny a že to bude mnohem pohodlnější pro mě.
@halasovci007 kdyby tak člověk uměl i odpočívat, že 😀
Holky ted tu resime s pritelem odsavacku na rymu....nemate nejaky typ ktery by sel na ten vysavac a jestli to jde na kazdej podlahovej vysavac. Ja tomu prdlajs rozumim ale mdyz vidim jak tu pisete ze mate vsichni rymu tak bych ji rada mela doma a nemusela to pak resit..
@bemo stála bych si tvrdě za svým.... mě ted tchan taky trošku supí... je tu častěji než býval a ještě mě uvádí do nepříjemných situací otázkami typu "a to ti normálně praskla voda?" "a kojíš?".... apod... a bohužel ani manžel nechápe, že jsou mi od něj tyto dotazy a připomínky nepříjemné.... jsou to dle mého docela intimní věci a nemusím je řešit zrovna s ním.... tedy vlastně s žádným "cizím" chlapem....
@lindikova jj ale strach z bolesti pretrvava😄😄 ja sem na bolest srab ale rikam si ze neni cesty zpet. Takze doufam ze ve ctvrtek budu take pysna maminka mezi vama.
@veselaopicka : my máme Nosátko https://www.drmax.cz/nosatko-odsavacka-z-plastu... - na vysavač nm sedí hezky, máme úplně klasický vysavač ... akorát já uvažuju že spíš koupím nějakou elektrickou bez nutnosti vysavače protože pak když je rýma tak 10x v noci zapínat vysavač a budit celý barák je na houby ... mně největší strach z bolesti přepadl když už jsem byla v porodnici, ale hrozně moc mi pomohlo že jsem k porodu dostala úžasnou PA a s ní jsem tak nějak měla pocit že to prostě zvládnu 🙂
@krisatko : jo detaily kolem porodu a kojení je mi taky nepříjemné řešit - ale paradoxně s mojim taťkou, s tchánem je mi to úplně fuk - klidně před ním vytáhnu prso a strčím ho malé do pusy 😀
Holky u nás se dneska nespí - pro změnu ale spí kojenec ale nechce spát ten 6-ti letý - odpoledne byli s taťkou sáňkovat a on pak vytuhnul v obyváku kolem 18 hod. myslela jsem že večer ho neuspím, usnul ale teď je vzhůru s tím že je vyspaný takže si tady vedle mně čte knížky a já zas nemůžu zaspat dokud mi nespí děti 😀 takže využiju toho a napíšu detaily z porodu co jsem slíbila a ještě nebyl čas ...
V úterý 29.1. jsem měla termín, jak někteří zaznamenali tak v podvečer mně začlo bolet břicho, nejdřive slabě v noci se to sice stupňovalo ale protáhly se intervaly na skoro 50 minut, až v půl 4 ráno mně to probudilo a pak se intervaly zase zkrátily ... pořád to bylo že posličci možná a během středy jsem dopoledne tak nějak fungovala se synem - odpoledne u jsem volala manžela že ať přijede z práce dřív ( ne že bychom museli hned vyrazit ale že jsem to nezvládala se synem) . No nic, kolem 17 jsme cvičně vyrazili do porodnice s tím že kontrakce nepravidelné průměrně po 6-8 minutách ( někdy po 4 někdy po 12 ) , asi v 18:30 mně příjmali v porodnici s tím že otevřená na 4cm ale na monitoru nebylo nic moc, bolesti taky nebyly nijak šílené , šla jsem na přípravu ( klystýr) a manžela poslala PA rovno na porodní box - po tom klystýru se mi kontrakce zvýraznily a zpravidelnily , cca kolem 20:00 jsem šla na porodní box, dala si sprchu a pořád to bylo tak nějak docela vpohodě ( otevřená na 5cm) , chvíli se točil monitor ( ve stoje což bylo super) pak mi manžel masíroval bedra - zase jsem chytala kontrakce do zad. Okolo půl 9 jsem byla už na 6cm a PA mi napustila vanu s bylinkovým olejem, tam jsem byla skoro hodinu a kontrakce už byly po 2-3 minutách a už byly dost bolestivé , ve vaně se mi ale dobře prodýchávaly. Kolem 21:45 mi PA praskla vodu ( to jsem necítila) a pak bolesti ještě o něco zesílily, natočil se zase monitor a šla jsem do sprchy - to se mi už pořád chtělo čůrat jak mi malá tlačila dolů ... Pak u to šlo opravdu rychle - po sprše jsem byla na 9cm, PA říkala ať si ještě stoupnu na pár kontrakcí ale už jsem jen ležela protože kontrakce do zad se mi nejlépe vydýchaly když jsem se zapřela nohama a přitáhla rukama dozadu navíc mi bylo na zvracení, takže ať si lehnu aspoň na bok a zvednu jednu nohu at malá dorotuje , to už jsem nemohla a říkám PA že to nedám, ona že určitě jo, tak ji říkám ,, jak dlouho,, ona že 3 kontrakce - ok tak to zvládnu, nakonec u druhé kontrakce mně už nutilo tlačit takže manžel volal PA a ona začla všechno chystat na porod - já tomu nevěřila že už budem rodit .... Já jsem ji ještě říkala že nechci aby mi někdo skákal po břiše, ona že to uričtě ne že proč by to měli dělat a že pokud to nebude třeba mně ani nebude nastřihávat. Hlavičku měla malá venku asi na 3 nebo 4 kontrakce ( slívaly se mi kontrakce do jedné bolesti tak nevím), pak na jednu zbytek tělíčka. Jetě než malá úplně vylezla mi PA říká že už mí venku kousek hlavičky ať si sáhnu na vlásky - to byl tak nádherný pocit že mně to motivovalo tlačit mnohem víc. Hned mi malou dali na břicho a přikryli plínou a dekou, PA počkala než dotepe pupečník a malou jsem měla nahou na břiše a u prsa ještě celou dobu než odešla placenta ( cca 20 minut) až pak na šití ji sestřička vzala na ošetření ( hned vedle mně). Nástřih jsem neměla ale dole jsem se stejně potrhala - podle doktorky co mně šila bych ale neměla žádné porodní zranění kdyby mi tenkrát před 6 lety zašili nástřih hezky a ne jako když se látá pytel na brambory - potrhala jsem se v místě staré jizvy prý nějak blbě do X nebo co. Celkově od příjezdu do porodnice se narodila Klárka za 5,5 hodiny ale mi to uteklo mnohem rychleji - přišlo mi to jako chvilka a ty opravdu bolestivé kontrakce byly jen poslední asi 2 hodiny. PA byla úžasná - velmi příjemný člověk, pořád mi říkala jak to krásně zvládám a že to nádherně postupuje, na porodním boxe mi zapálila aromalampičku a donesla masážní oleje, do vany nalila bylinkové oleje ( všechno součást béžného postupu v porodnici - nic z toho jsem si nepřinesla a porodní plán jsem neměla. Celým porodem mně provázela jen ta jedna PA, až úplně na konci přišla druhá PA ale stála bokem a novorozenecká sestra až když byla malá na světě, doktorka přišla až na šití - prostě jsem neměla pocit že mám kolem sebe hromadu obecenstva jako u pvního porodu Dokonce se za náma byla ta PA podívat na oddělení šestinedělí hned jak měla další směnu - že jen tak jak se nám daří.
Celkově jsou mé dojmy z porodu krásné a po špatné zkušenosti s prvním porodem musím říct že tenhle byl opravdu nádherný a budu na něj vzpomínat s radostí. Pokud ještě někdy budu rodit bude to zase v Přerově, protože s Vítkovicemi se to opravu naprosto nedá srovnávat
@ange_de_la_morte jo taky mrknu na elektrickou. Koukala sem a pojistovna priplaci.. nevim jestli se u me neco nedeje ale strasne me boli podbrisek a sel ze me takovej krvavavej kus a od to doby me ten ppdbrisek boli co 20 minut bolest pak nic a zachvili znova uplne me to nuti vstavat a chodit a dejchat jinak.. tak sem zvedava.
@veselaopicka taky máme na vysavač. Řekla bych, že je nejlepší. Každopádně v lékárně měli v době, kdy sem jí kupovala jen jeden tip. A sedí na všechny vysavače, ale chce to, aby měl vysavač pořádný "tah" 😉 já tu na vysavač doporučuju. Měla sem jich pár. Asi nejhorší je taková ta klasická, co musíš nasávat. To by člověku praskly plíce a stejně nudlák nejde ven 😂
@veselaopicka jestli máš vzp, tak priplaci. Ale pokud ti hradil druhý screening, tak jen do částky 1500. Jinak držím palce 😉
@fly80 jsem z toho nejaka zmatena.. jedna kontrkce za 20 min pak druha za 10 min.. dalsi za 15 min... pakza pul h.. nejak rad bs to chtelo..
@krisatko taky teď máme častější návštěvy a zavolají, že se za 10minut staví.. Nechci být zlá, ale jsem z toho na nervy. A poprvé jsem měla šok klidně mi vlezli do zavrebeho pokojíčku kde já jen v porodnickych kalhotkách a kojo košile a rusili mě i pak u kojení 😫😠😢
@veselaopicka držím pesticky, ať se miminko rozhodně na svet a máš ho brzy v náručí. A co možná nejpohodovejsi porod..
@halasovci007 tak to je teda moc! 😡
@halasovci007 to je hrozný ☹️ já mám tedy rozumné přátele i příbuzné. Jediný kdo tu byl, byla tchyně a to nějak neberu jako návštěvu. Ona za mnou byla už v porodnici, je to zdravotní sestra, tak ví, co si může dovolit. Ostatní příbuzní jsou objednání 😂 až po šestinedělí. Kamarádi ví, že až budu chtít, řeknu sama. Kdyby takhle někdo napsal, že je za deset minut u nás, tak může, ale max do kuchyně na kafe.
@halasovci007 já taky docela zuřila při jejich asi 3 navšteve, řekla jsem manželovi at zavře dveře do obyvaku, aby mi tam nevlezli, no nezavřel a samože první co bylo tak švagrovka vletěla do obyvaku. Rychle sem přes nás hodila deku co byla po ruce a aasi hodně ošklivě sekla, že kojím at tam neleze. Pak manžel na mě "tak co?" říkám jo, už končíme... Na to konto tchán hned "tak já se jdu podívat" a už vrzala židle. Říkám na co jako? Prej no na malou. Tak jsem asi zase hodně zlým tonem sekla, že to teda ne, že dojdem. To jako chtěl vidět jak schovávám prso nebo co?? Jako toto mě fakt sejří....
Holky my za sebou máme příšernou noc... Od 20 do půlnoci řev. Ale jako fakt řev, takovej jsem u ní ještě nezažila. Nic nepomáhalo, jen prso. Ale kojit co půl hodiny to už bylo na mě moc. Navíc u toho stejně usínala a vyplivovala.... Tak jsem chodila, hojdala, zpívala... Už jsem nevěděla z které do které.. Po půlnoci si ji vzal chlap do postele s cumlem, tak jako jo, vydržela tam asi hodinku a půl, ale v podstatě nespala.... Já už obě prsa bolavý jak pila tak často, takže jsem sáhla do mrazáku a nahřála mlíko do flašky a teprve ve 2 zabrala. A teda spí doteď no :-/ Nevím co to bylo ☹
@bemo to je ale vul... fakt ze jo.... nedivim se, ze jsi mu triskla telefonem. Je to teda pekny necita
@veselaopicka znama ma nosatko, ale vic k ťomu nevim 😅 my mame totiz na baterky 😉
@ange_de_la_morte doporucuji tento, je to stejny jako je ma napr.pro comfort, ma stejny nszev i ean a v teto lekarne vyjde o dost levneji
https://www.lekarnatypos.cz/depan-elektricka-od...
@priefi no, já mu říkám že by měl být rád že to tady nějak dáváme a on na mě takhle. Pěkně mě nasral, s prominutím.
@halasovci007 to je hrozný. Já si myslím že by si lidi fakt měli uvědomit že to jistá změna a že by fakt měli brát maximální ohled a respektovat ji i miminko. Moje tchyně s tchamem jsou taky schopni si sednout a koukat na nás při kojení. To kojení mi až tak nevadí, už jsem si na to za ty roky zvykla, ale pokud někam zalezu tak dávám jasně najevo že chci mít soukromí.
@ange_de_la_morte to je fajn že máš z porodu pěkné vzpomínky. A teda to spaní, to mě vždycky naštve, když mě malý spát nechá a dojde někdo jiný mě budit.
@krisatko to jsou hodně zvláštní otázky od tchána. Taky by mi to přišlo zvláštní. Ale mě by to bylo nepříjemné i od mého taťky. On je sám o sobě dost stydlivy, takže by se ani nezeptal. 8 na kojení vždy odchází z místnosti.
@bemo Já právě jsem taky takovej spíš stydlín v těchhle intimních věcech, ani se mi nechce kojit před doktorkou, nedej bože někde "na veřejnosti" ... dvakrát jsem musela nakojit ve městě a zalezla jsem si s tím do auta než abych kojila přímo u doktorky v čekárně kde bylo teplo.... Přišly by mi takové dotazy nepříjemné i od mého taťky, dědy,.... prostě jakéhokoliv jiného chlapa než toho mého.
@fly80 hlavně poprvé tady byli od jedné do 7! A minule jen se podívat že jedna svagrova malou neviděla že byla a lyzaku (jsou velká rodina 7 děti)) a stejně tady byli přes 3 hodiny. A na neděli už zase starší svagrova se objednala.. Jako my máme návštěvy ale doteď stačilo vidět je občas teď jezdí častěji a mě to teda úplně nevyhovuje.. Hlavně když zavolají že jedou.. A nedají vědět ani předem..
@krisatko bylo to podobné. Nejdřív naběhli tchyně i tchán kde mají vnučku i přes to že jim manžel řekl že kojím v pokojíčku. Už to mě rozhodlo ptz já v těch sitovabych kalhotkách s vložkou bez kalhot. No co mám doma větrat. Malou na rameni na odrihnuti.. Tak jsem se teda oblikla.. Pak přijela nejstarší svagrova skoro s dvouletakem a ten si chtěl hrát v pokojíčku jenže když jsrm kojila on křičel, že chce do pokojíčku tak přišel teda alespoň že s tchyni. No a pak jsem kojila jak odjížděli a kricim nashldanou a tchán otevřel dveře a ahoj mějte se a loučil se. On na mě koukal i v porodnici když jsem kojila. Asi to mají jinak když mají 7deti tak to neberou jako intimnost nevím. Ale i manželovi to přišlo divné.. Podruhé už mi tam teda ne lezli tak nevím jestli jim něco rekl
@halasovci007 tak to tě naprosto chápu, mě by kleplo a tedy příjemná bych nebyla. Tak jim to řekni, že potřebuješ klid. Alespoň to šestinedělí by měli mít rozum

@bemo Nedela Ti to schvalne??? Ja nevim, kdyby manzel nebyl doma, asi vypnu zvonek a zrovna se mi vybil mobil ... a nejak bych proste neotevrela