Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky, no hard feelings, smazala jsem. Hlavně, ze jsme doma a v poradku🙂
@zuzekk : taky ti možná poradím vážit méně, u syna jsme vážili často a pak jsem měla pocit že mně z toho už hrabe tak jsem váhu raději vrátila
Holky spouští se vám monitor dechu? Docela mě děsí, že se nám spustil už 3x. Poprvé jsem volala hned ráno pediatrovi a rikal, že je to u novorozenyvh miminek normální. Ale že se spouští celkem často mě fakt děsí. 😫Nechci plasit ale stává, se to tady taky nekomunkdo ho má?
@halasovci007 nam jeste ani jednou a mame mesic. Mas novy nebo pujceny. Mamr dvou deskovy nanny
@ange_de_la_morte chci teď pár dní vědět, jestli mi mlíko přibývá, resp. to co vypije. Odsavackou po kojení vytáhnu sotva pár kapek, po sunaru se může utlouct...tak myslím, že toho chuderka ani moc vytáhnout nemůže.
@halasovci007 zatím jednou, ale asi to bylo spíš proto, že ležel trochu bokem a možná se na chviličku zapomněl. Strkla jsem do něj (ditete) a nadechl se trošičku víc z hluboka.
@zzuzzana1 mame novy babysence
@zuzekk no nam se to spousti a pokazde normalne dycha.ale jak jsme byli u pediatra tak rikal,ze dychani mame hezke, ale nepravidelne,ze je to taky normalni u novorozenatek,ze se to casem upravi. Tak jsme to zkouseli a limit je asi 10vterin cca tak jestli se tak dlouho nenadechne nevim..
@halasovci007 Zatím naštěstí ani jednou (malému je měsíc, máme babysense).
K té Weledě - máme jí taky, ale malý byl po ní strašně suchý a hodně se loupal, takže zatím do vody přidáváme klasický olivový olej (normálně z kuchyně), mažeme slunečnicovým z lékárny a až se trochu oloupe, tak na ní snad zase přejdem.
@halasovci007 co mas za monitor? A je novy? My mame babysense II a nepipal nadtesti ani jednou (Miky ma 6t) a pri Matovi taky ne. U nas rve jen, kdyz vezmu mimco a nevypnu to
Ahoj holky, tak koukám, že vám ještě dlužim popis porodu 🙂 teď už snad máme porozeno, tak můžu 🙂 Tak jak bude chvilka, sednu na to...
Koupel Weleda neznám, musím omrknout. Jinak ty Dada plenky už dorazily a jsou fajn, díky za tip.
@halasovci007 mě se už spustil 4x. Plašila sem, ale Rozka normálně spala jak dudek. Ale bylo to že začátku. Teď už 14 dnů nic. Za což sem ráda, protože sem pokazdy málem dostala infarkt 😂
@lindikova to je hrozný. Já měla první hodně podobný. Taky sem si vybrala porodnici, kde je luxusní vybavení a o miminko se postarají. Ale bylo to hrozný a taky sem si poplakala. Říkala sem ze tam už nikdy a víš co, musela sem tam jít rodit zase. A druhý porod dopadl tak jak sem psala. Držím pěsti, abys brzy zapomněla a už bylo jen dobře 😉💙
@priefi nn druhej den mi delali uz a zjistili to takze mi dali dve injekce a nezabralo. Pak sem zaslechla jak rikaji ze byla placenta trochu prirostla.
@priefi me to tu rvala porad az 3. den sem se naucila ro vypinat😄 ale co posloucham z chotby tak vsechny maminy pipaji
@halasovci007 nám houkal po příjezdu domů několikrát. Malá normálně dychala když jsme přiběhli. Nakonec jsme museli dát podložku přímo pod hnízdo a nr až pod matraci, malá byla moc "lehká" a nechytalo jí to. Od té doby co jí má přímo pod sebou nic.
@halasovci007 jo, vidíš. To vím že se někde psalo, že někdy to dělá i matrace. Že by mělo být mimčo max 10 cm nad tou podložkou. Já mám tedy jinej monitor, Nanny, ale to bude asi jedno, jaká značka.
No holky.... Dva dny kojení po hodině max dvou a když se vrátí malá na normální režim, tak musím po ránu odsávat neb mám dva šutry a ne prsa 😂 dnes konečně spala krásně, zase po 4 hodinach. Teda teď ještě spí a já rozbíjím beton 😁😁
Dneska výživná noc - starší byl včera na lyžích, usnul po cestě v autě takže večer nemohl spát a usnul někdy v 11 u nás v posteli, to i já, za chvíli vstával kojenec, pak znovu po 1,5 hodině a to už nechtěla spát takže 2 hodiny vzhůru, pak to zalomila opět na hodinku a půl a znovu vzhůru na kojení - no a než jsem ji po kojení uhoupala na rukou tak vstával ten starší, do toho jsem Klárku v noci 3x převlíkala protože se poblila a nespočetně krát jsem přesouvala staršího syna směrem k tatínkovi abych měla alespoň 15cm svého prostoru v posteli ... jsem docela K.O.
@halasovci007 : nám se nespouští, nemáš vysokou matraci ? myslím že monitory by měly být po 20 sekundách ,alespoň naše Nanny spouští asi po 20 sekundách ... jinak Klárka taky dýchá nepravidelně, myslím že každý novorozenec, třeba u kojení někdy přestane dýchat na docela dlouho než se zase nadechne
@ange_de_la_morte no já taky cetla po 20vterinach,ale zkoušeli jsme to "na prázdno" a spočítali jsme 10.
@krisatko
@fly80 nám to pravé houka až teď když je mala už větší zase a matrací mám klasickou z Ikei i s postýlkou.A hlavně včera se mi to spustilo přes den když spinkala v košíku.
A vy máte obě podložky v postýlce? My máme tu větší obdelnikovou v postýlce a tu kulatou v košíku a jen předáváme ten hlasic nemůže to být tím?
@halasovci007 : to je možná ten důvod proč ti to houká .... máme Nanny a ta je jen s jednou podložkou
@veselaopicka to ja v porodce, svete div se, nezapominala vypinat 😅 za to doma skoro kazdy den 😂 To pak Maty bezi a vypne to a pak pribehn3 za mnou a vynada mi tytyty mami a pak rekne Maty cyk 😅
@halasovci007 já mám taky klasickou matraci z ikei. Nevím, čím to může být. Ale je pravda, že sem podezrivala taky tu koncovku u monitoru. Že tam nebyla pořádně zacvaknuta. Ale teď už to fakt 14 dnů neudělalo. Ale po každém zapínání to kontroluju a tu koncovku tam docvaknu. Radši
Krásné ráno holky. Řeším tu menší problém. Už tedy asi týden o tom přemýšlím. Rozka nechce dudlík. Ale tedy vůbec. A s tím souvisí i to, že ani flašku a mazlíček se strikackou. Minulý týden měla asi spurt a do noci mi tu nadávala u prsa. Už tam prostě nic nebylo. Tak se vztekala a já už chytla nerva, že jí tedy dokrmim, jako sem to občas dělala s první dcerkou. Naivně sem si myslela, že jí dám přes malíček a stříkačku a ejhle, ani prd. Malicek vůbec nesála. Tak sem to lupla do flašky a ani prd. Jako co budu dělat, když to nepůjde. Občas bych potřebovala odjet do Plzně a přítel by hlídal. Ale jak jako, když nepůjde nakrmit. A to nemluvím o tom, že budu muset několikrát do Prahy do práce a tam jí ani brát nechci. Přeci jenom mám rizikovou práci. Bála bych se, že tam něco chytne. Myslíte, že mám koupit nějakou spesl flašku, jako třeba je od Medely. Nebo je nějaká finta? Pořád na to myslím. Včera sem objednala nějaký spešl dudlík, tak třeba se na něj naučí. Když je neklidna, doufám že by jí to pomohlo a uklidnilo. Uf
@fly80 s dokrmem naštěstí problém nemáme... Maleho jsem dokrmovala jak přes prst tak z láhve.. Máme od medely se savičkou calma, která je nejvíc podobná prsu a jak dítě nesaje, tak mu nic nevyteče, vlastně jak nasaje, tak mu to cákne do pusy stejně jako z prsa.. Nebo pak má medela ještě jednu vychytávku.. Je to suplementor, který se náplní mlékem a přes hadičku u prsa pak miminko tahá... Tím stimuluje prsa, kde se tvoří víc mléka, ale mléko teče i když v prsu nic není... Tak snad ti něco z toho zabere 🙂
@pe_tu_ss_ka přímo tuhle medelu mám, ale bojím se právě, že jak nechce ani ten malicek, že nevezme ani tohle. Budu muset vyzkoušet. A suplementor znám, ale to je mi na nic. Leda že bych přítele neucila kojit 😂 Já to potrebuju jen na případy, kdy bude hlídat on. Tak trochu doufám, z toho vyroste. Jinak jí holt do té práce budu brát s sebou a budeme tam na izolaci 😂

@halasovci007 já jsem s Weledou moc spokojená. Kupuju je v akci a stačí fakt troška. 😊