icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

lindikova
10. únor 2019

@halasovci007 nám se ze začátku taky asi 3x spustil a Adámek spal normálně. Vysledovali jsme, že to divně snímá jednu část postýlky... máme novou Nanny od Jablotronu.

pe_tu_ss_ka
10. únor 2019

@fly80 to je pěkná představa, už vidím, jak to tomu mému visí na krku a kojí 😂😂 jinak některé děti tu lahvičku prý nechtějí, protože je to pro ně těžké... Ale myslím, že za zkoušku nic nedáš.. Malému to taky chvíli trvalo než si na lahvičku zvykl, ale čím byl starší a měl větší sílu, tak to nakonec vzal na milost 😊

bemo
10. únor 2019

@pe_tu_ss_ka teda to slyším poprvé o tom suplementoru, to musí být skvělá věc pokud se fakt někdo chce rozkojit, tak to určitě pomůže.
@halasovci007 moji kamarádce pípal monitor pořád a pak zjistili že to taky dělala nějaká matrace z nějakým kokosovým čímsi, tak malou položili taky přímo na monitor v zavinovačce a byl klid.
@ange_de_la_morte to musela být noc. Já si zatím nemůžu stěžovat, u nás se spí 2,5 až někdy i 4 h v kuse. Pak se teda 1 až 2 h kouká, krmí, povídá a přebaluje a brká, ale pak je zase klid. Horší je, že poslední kojení začne většinou kolem 5 hodiny a než se usne, tak už mě tahá z postele budík nebo nějaké dítě. Takže skoro každodenně budíček v pět hodin.

Jinak teda mám fakt pech. Tatínek se nám včera vrátil po týdnu z cest a od pondělí si bere tu tatínkovskou dovču. Mě v pátek večer nateklo to šití, tak jsem mu volala aby přijel z práce jak to jen půjde že si prostě musím lehnout a zase to ledovat a těšila se na to že si konečně budu moct lehnout a dnes ráno se manžel probudil a nemohl ani mluvit. Takže se teď budu starat i o něho. Mě prostě není dopřáno odpočívat.

ange_de_la_morte
10. únor 2019

@fly80 : u syna jsme měli Medelu Calmu na dokrm, ale ono to fakt chce aby to dítko sálo - je to ale pořád silikon, pokud ti nesaje ani normální flašku fakt si myslím že tu Calmu ti nevezme ani náhodu, spíš skončíte na dokrmu ze skleničky nebo lžičky

@bemo : to je blbé že to tak vychází, ono se to dost možná může stát i nám, protože manžel vstává v 5 ráno a syna budíme v 5:45 když ho veze manžel do školky, takže i my možná dopadneme stejně .... jee s nemocný tatínek , nacpi do něj všechno co můžeš ať je za 2 dny fit a máš možnost odpočívat ty, myslím že to fakt potřebuješ

fly80
10. únor 2019

@ange_de_la_morte calmu sem taky měla na první dcerku a mám jí pořád doma, ale popravdě si taky myslím, že když nevzala malíček, tak mi hodí bobka i na Medelu. Nejvtipnější je, že se tchyně dme pichou, že její vnučka nechce a nemá dudlika 😂 kdyby věděla, jak se snažím jí ho vnutit, tak dostane infarkt 😂

ange_de_la_morte
10. únor 2019

@fly80 : no zas asi lepší že nechce flašku /dudlík než kdyby ti bojkotovala prso , ale chápu, je to na mašli ... nicméně tě uklidním - Klárka si vezme dudlík tak v jednom ze 100 pokusů a jen na chvilku a to jsme už zkusili 4 značky a nechce , není to prso

zuzekk
10. únor 2019

@ange_de_la_morte
@fly80 na uspávací dudani dáváme maliček - dudlikem by se prý zatím vyčerpal a stejně ho plive.

zuzekk
10. únor 2019

Jinak náš mladej z Calmy saje až moc rychle, teče mu to tam prakticky samo- nevíte, nedá se to nějak zregulovat? Aby se naopak musel víc snažit? I stříkačku je ochoten vytáhnout na 2 tahy. A pak se divme, že z prsa se mu nechce..

1nelinka
10. únor 2019

@ange_de_la_morte ty brdo tak to by me asi brzo odvezly😂😂a ja jsem nasrana ze ji dam najist ve 22h a uz ve 2h je vzuru na mlicko a pak zase v 7 😂😂

ange_de_la_morte
10. únor 2019

@1nelinka : my jsme měli předtím 2 noci super - jedla kolem 10-11, pak ve 2 a pak v 5 ... mezitím spala ale dneska v noci šílené

priefi
10. únor 2019

@bemo achio, to je mi lito, snad brzo bude fit, aby Ti mohl aspon trochu pomoci.

Holky, ja vam zavidim, ze Vam mimca spi v noci... u nas se teda bantuje... dnesni noc do 1:30 bantovani (cca od 19h), pak ve 3, pak v 5 a pak po 6h. Dnes cele odpo spi, takze se tesim na noc 😥 uz ani nevim, kdy jsem mela klidnou noc... asi v tehu

fly80
10. únor 2019

@ange_de_la_morte ale jo, to máš pravdu. Já nejsem proti dudlíkum vůbec, naopak, dneska se vyrábí tak krásné. První ho měla už z porodnice a byla klidnější. Jako Rozka neplace, to ne, ale prostě vidím, že je občas neklidná a potřebovala by pomoc. Sama to neumí.

fly80
10. únor 2019

@zuzekk když ona nechce ani ten malíček 🙄 prostě fakt jen prso

fly80
10. únor 2019

@priefi co je to bantování?

krisatko
10. únor 2019

@priefi já teď musela pokaždé na jídlo budit, asi jí dává zabrat ta nemoc a navíc se mi zdá že se jí trochu vrací žloutenka. Usla včera 20:45, budila jsem ji 1:50 - to byla docela čilá a usnula až ve 4, ale v 8 jsem ji zase musela budit. Následně spala od 9 do 11 - to byli s buzením tak na půl, ale měla dobrou náladu, i se během hraní smála nahlas. Usla v 15:45 a po šesté jsem ji zase musela budit, tentokrát ani neotevrela oči, ale když jsem ji potukala lžičkou s kapkami na horní ret tak hned začla hledat a pije taky normálně. Uvidíme co teď no. Zítra jedem k doktorce a teplotu jsem naměřila v zadečku 37.3

lindikova
10. únor 2019

@fly80 my tomu říkáme čumákuje🙂 Nespí, rachotí, dělá binčus. Muž má rodinu z Ostravy a Bohumína. Aspoň takhle tomu rozumím:D

lindikova
10. únor 2019

Dámy, k těm nemocem jo... nám babička (tchyně) přivezla včera virózu až domů pod nos. Takže pěkně děkujeme, doufám, že z toho nic nebude. To prostě nepochopím.

ange_de_la_morte
10. únor 2019

@fly80 : Klárka taky potřebuje jen podudlat - vždy se snažím první nabídnout prso, ale někdy je to že by mi visela na prsu třeba 2 hodiny a stejně nepila ( jako dneska v noci) - to jsou chvíle kdy by bylo super kdyby ten dudel vzala na milost, občas se podaří ale spíše výjmečně

@lindikova : bych vyfackala takový přístup, někteí si myslí že rýma přece nic není - jo ale u takhle malý kojenec s rýmu není moc sranda ... starší jde zítra poprvé od narození Klárky do školky, takže už se děsím jestli něco nepřitáhne

priefi
10. únor 2019

@fly80 ze nespi a ponocuje a dela randal 😅 no nekdy teda je i klidny a dela jen zvuky, ale vetsinou knuci nebo place a nekdy doslova jeci
@krisatko 37,3 po odectu 0,5 °C? Pokud mas obavy ze zloutenky, davej ji pres den k oknu, at se "sluni". Uvidis, co zitra rekne dr.
@lindikova jj, presne 😉 cumakuje
@lindikova ja to taky nechapu, ale proste nekteri jsou takovi bezohledni a fakt by zaslouzili... u nas tchani nejsou o nic lepsi.... ale nakonec ja jsem za hysterku. A kolikrat nemoc taji... anebo ze bacil je od nas, tak at si ho vezmeme zpet ( a pri tom od nas neni)

krisatko
10. únor 2019

@priefi nene bez odečtu. Takže asi teda 36,8 má že?

lindikova
10. únor 2019

@priefi já jsem taky za krávu a hysterku, muž matku samozřejmě omlouvá. Vyhodit jsem je nemohla, zase vařila dva dny a přivezla nám zásoby na x dnů. Ale je asi na hlavu padla, měla teda vyslat tchána.

veselaopicka
10. únor 2019

Tak uz jsme taky doma. Holky se hned seznamily.

lindikova
10. únor 2019

@ange_de_la_morte tak držím palce, ať nepritahne. Skolkovy bacil je taky slusna darda.

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@veselaopicka : krásné jsou holky a jak to proběhlo ? u nás první reakce naší fenky docela zábavná - štěkala vždy když malá brečela , naštěstí už pochopila že to není důvod ke štěkotu

halasovci007
11. únor 2019

Ahoj holky. Mám zase dotaz tentokráte spíš ohledně nas. Máte v noci hlad? Já se navecerim třeba v 6 a ve dvě, tři ráno když kojím mám hlad. Nevím co nakoupit, abych neprasila a nepribirala. Takhle náběhu po odrihnuti do ledničky a sním co je aktuálně k dispozici. Máte nějaký tip? Třeba jablíčko mě nějak nestačí..

pe_tu_ss_ka
11. únor 2019

@halasovci007 já si teda dávám ještě kolem 9 gravimilk a vydržím až do rána kolem 5/6 kdy si zase udělám gravimilk a pak usneme a snídani dávám až kolrm8/9

fly80
11. únor 2019

@halasovci007 ty jo, to tě obdivuju. já když v noci nakojim, padnu a umřu do minuty. asi bych si koupila taky nějaký ten nápoj jak píše pe_tu_ss_ka. Já mám nějaký nutridrink do vody, chutná to jako vanilkové mlíko.

krisatko
11. únor 2019

@halasovci007 mám taky hlad, posledně jsem si prostě namazala chleba, ale jinak mívám po ruce takové ty obilné - máslové sušenky.

priefi
11. únor 2019

@krisatko presne tak 😊
@lindikova mno... co dodat. Aspon ze to byla navsteva s pomoci, ale jasne, ze by ses o to obesla, nez abyste neco chytli. Horsi jsou navstevy prijdeme, sedneme a prineseme Vam bacila, do 3 dnu nemoc frci u deti, ale oni nic... vsak co... jen blba ryma ne? To toho nadelam... zabit malo. Dneska budu mit co delat, abych nevypenila. V sobotu sel k nim manzel se starsim, ze pry uz tam jsou zdravi. Ale hovno hovno zlata rybko, jeho segra se schovavala v pokoji, byla nachcipana a NIKDO jim nic nerekl! Jak to manzel po 0,5h zjistil, lapl maleho a sli domu. No bez komentare. Nevim, zda jim dneska mam vytykat nebo ne, protoze me to vazne nastvalo, anebo zustat v klidu a pokud deti onemocni pustit tu bestii ven...

krisatko
11. únor 2019

@priefi asi bych počkala až (jestli) onemocní.. 🙂

Strana