icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
11. únor 2019

@halasovci007 ja mam taky hlad, ale nemam prostor se najist a az ho mam, padam unavou a spim 😉 Mikyho ponocovani je zazivne a snazim se, at neni moc hlasity, aby neprobudil syna a manzela. Jinak co se tyce vahy... ja bych mohla napsat, cokoli, mi vaha jde porad dolu a dolu a dolu, uz zacinam mit obavy, aby se stopla a nesla zase na moje minimum. Ale zkus treba digestive susenky, nebo kousek eidamu, to byla kdysi moje prvni pomoc v tehu, v noci jsem si dala normalne chleba

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@halasovci007 : já po každém kojení chodím do ledničky 🙂 jím na co mám chuť

journals
11. únor 2019

@priefi Uklidním tě, taky patřím do týmu nespících miminek (a maminek) - postupně se spací intervaly krátí, což mě dost děsí. Když jsme přišli z porodnice, spal klidně i 4-5 hodin. Pak přešel na 3 hodiny, poslední dny to je 1,5 - 2 hodiny, rekord je 40 min a to už bylo fakt peklo. Začíná to být hodně "veselé"... 😨

Holky, co vaše miminka přes den? Náš mamánek je pěkný závisláček. Už trošku nevím, co s ním, začíná z něj být neodložitelné miminko. Buď kojím - ideální by to bylo 24/7 😂, pokud je s délkou kojení spokojený (neznamená to, že saje, ale že ke konci jen dudá) tak zvládne v klidu ležet na mě, jinak by se chtěl chovat. Ležet vedle mě na gauči nevydrží, chce bavit, ale dudlík mu dlouho nevydrží, hračky ho baví chvíli. V kombinaci s nespaním to je docela náročné. Jak to je u vás - uklidněte mě trochu 😅. Mamka mi radila nechat ho trochu víc samotného, ať okolo něj pořád tak neskáču (není myšleno nechat ho vyřvat), ale mě to většinou nedá. Dělám chybu?

myskaq
11. únor 2019

Nase Laura 🙂 uz mame mesic a par dnu.

niki8193
11. únor 2019

@journals moje malá je to samé. V noci krásně spinká od 21 - 22 hod do 4 - 6 hod. Pak nakojim a spi pak do 9 - 10 hod. Co neudělám ráno, tak už ji mám přilepenou na rukách. Přes den nespí, kojím cca co 2 hod. Někdy i dříve. Usne v postýlce tak na půl hod, když je klidná a hlavně pustím ji fén z mobilní aplikace. 😃 Pokud ji nebolí bříško z prdiku tak je klidná. Jinak řve jak tur. Párkrát ji nechávám v postýlce, ať se trošku vyplače a hlavně musím taky čůrat a nachystat si jídlo 😃 pak miluje houpání na balóne. Na něm se s manželem večer střídame. Už je to jak za trest 😃 a večer usne prostě až s námi. Je to malá zavislacka😊

niki8193
11. únor 2019

@fly80 moje malá takyy nechce dudlík. Prostě ho neudrží v puse a jakmile zjistí, že z něho nic neteče, tak spustí ještě větší řev 😃😃😃

veselaopicka
11. únor 2019

@ange_de_la_morte docela dobre az me to prekvapilo. Nejdriv jo ocuchala nechali sme ji.. pak na ni chtela skocit do vajcka..a ted mala zaknuka v postylce a pes leti k postylce nebo skoci na postel a kouka na postylku. Nebo kdyz krmim tak pes krmi semnou. V noci se mi rozjeli trochu prsa neco sem odstrikala ale bolej jak blazen.

krisatko
11. únor 2019

@journals mě vydrží sama v ohrádce tak 10-15 minut max. Hračky se nehýbou, jsou furt stejné, nuda. Takže po krmení chvilku chodíme až si brkne. Pak ji dám do ohrádky, snažím se nachystat si jídlo tak abych ho případně mohla jíst s ní v ruce, až začne mrcet že už ji to nebaví, tak ji beru a děláme všechno možné. Poskakujem, zpíváme, prohlížíme obrázky, nejraději má když děláme dřepy. Já si zacvičim a ona se může potrhat smíchy. Ale jinak když je vzhůru tak ji po cca hodině až hodině a půl a bývá vzhůru od 9-10 do 15-16. Málokdy se mi podaří ji dát spát kolem oběda

journals
11. únor 2019

@krisatko Hm... tak u nás to jsou sotva 2 minuty, jinak je zle 😕

laola
11. únor 2019

@halasovci007 seru na to a žeru... z 20 pribranych kilo je 10 dole, chodím na svižné procházky, doma furt něco dělám, tak na to abych byla hladna a. protivna, kašlu. Takže klidně v noci něco slupnu,

bemo
11. únor 2019

@journals jestli děláš chybu, tak já ji dělám taky a už po páté. Taky mi to nedá a nechat ho jen tak ležet, prostě mi přijde že bych měla být u něho. Takže my jsme všude spolu, dopoledne jsem s holkama v pokojíčku, tak je tam samozřejmě s námi a buď se kojí (taky nej činnost) nebo leží na dece a my si tam hrajeme, to už tak nej není, nebo mu něco zpíváme a holky říkají básničky. Furt se to různé střídá, takže se pořádně nenudí. A je pravda že pak byly a jsou všechny děti dost zvyklé že jim vymýšlím zábavu a nebo děláme něco společně. Je to fajn, ale spoustu věcí nestíhám a doháním pak večer. Ale naprosto tě chápu. Já jsem zatím ani u pátého dítěte nepřekonala to, dát třeba babičce vozit kočárek a zůstat doma. To jsem udělala jednou u první dcery a pak už nikdy.

bemo
11. únor 2019

To vám dnes byla noc holky. Když už mě nechá spát kojenec, tak přijde naše dvouletá a začne nás budit. Nejdřív že chce čůrat, pak ji bolela ručička, pak bolela hlavička a nakonec, co mě ale zaručeně rozesměje, "maminko, mě bolí kalhoty" tak co jí na to mám říct 😀

journals
11. únor 2019

@bemo Jsem ráda, že to píšeš... jako ulehčilo by mi to život hodně, kdybych ho dokázala "odložit" a chvíli ignorovat, ale mě to moc dlouho nedá. Ono je to právě to - on se mnou jakoby je - teď leží cca 20 cm ode mě na gauči. Teď spí, takže je klid, ale jinak tam nevydrží ani takhle ležet, prostě chce bavit. Což je právě dost naprd. Ale i když vím, že mu nic nechybí, je vedle mě, tak to stejně nevydržím nepochovat, neobejmout....
To já bych problém neměla, dát babičce kočárek, ale spíš jsem sama ráda, když můžu ven trochu se provětrat - zvlášť v tomhle počasí. Jsem po císaři, takže chůze je vlastně jediný pohyb, který teď můžu provozovat...

fly80
11. únor 2019

@journals mě poučil první dítko, takže to druhé je trošku chudáček. Opravdu kolem neskacu, nechovám kdykoliv pískne. Klidně jí nechám i chvilku nadávat. Při první sem lítala kdykoli jen otevřela pusu, chovala, nosila atd. Teď ne. Ale je pravda, že obě děti jsou stejné. Rozárka je moc hodné miminko. Chovám jí sice často, ale ne že bych musela, prostě chci. Teď když to po sobě čtu, vypadá to že sem krkavci a zla matka 😂 Takže já dávám tvé mamince za pravdu 😉

zetta01
11. únor 2019

Zdravím Vás holky, pomalu se snažím vše dočítat. Je toho teď moc, tak se sem moc nedostanu. Jinak u nás teda novinky, po tom co nám dr. doporučila příkrm dle jejich kontrolního kojení na kterém zjistili, že si malý odpil jen 30ml, že to je málo doporučili příkrm (jinak teda mě se to moc nezdálo jelikož ráno šíleně moc plakal nevěděla jsem co s ním, tak jsem ho k prsu furt dávala a u dr. při kontrolním kojení ani moc nepil) ještě jsem pak jednou dokojovala a sestra, že si nevzal už nic, takže jen ta 30 (ale to že se tam po prvním převážení pokakal a počural, už nikdo nebral) tak jsme začali dávat příkrm. Malý furt plakal, za týden kontrola a malý za ten týden přibral přes 500g, takže změna mlíka mám dost příkrm vysadit. Prostě máme otesánka co by furt jen jedl, i po kojení se vzteká rve si ruky do puse, otvírá pusu a hledá, ale chvilku ho pochovám, dám dudlík a je klid. Myslím si, že se přejídá asi i mého mléka, pač po krmení když si odříhne ublinkne, ale začal ublinkávat někdy i víc tak 45-60min.po kojení. Tak se to snažím trochu hlídat. Jinak my už máme dneska přesně 1.měsíc a zavádíme pomalu nějaký ten režim. Když koupeme u nás ob den tak s manželem koupeme mezi tou 18-18:30, abych v 18:30 mohla v klidu u ulice nakojit (jsem na ni závislá)a mezi půl 8 - 8 dávám spinkat, obvykle mi tak usne, někdy si to protáhne třeba do půl 10. A když tak usne spí tak do 24:00 když usne později i se později budí, třeba jako včera šel spát po 21 a vzbudil se ve 2 ráno. Po kojení obvykle hned usne, někdy to trvá ale třeba 1,5hod. a to už se pak do rána budí co 2 hod. dneska je jakýsi ukakaný a má bolavé bříško, tak se budil co 1 hod. Jinak i já Vám napíši svůj porod, jen jak bude chvilka 🙂

halasovci007
11. únor 2019

@pe_tu_ss_ka
@fly80 taky piju nějaký nápoj ale ve dne. Možná to nechám na noc teda 😲
@krisatko já právě taky chleba nebo jogurt..

krisatko
11. únor 2019

Jinak holky tak naše malá už je lepší a teplotu nemá vůbec a rýma zdá se už taky ustupuje. Poprvé se smála i u doktorky.

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@journals : u nás přes den je to jak kdy - kolem poledne usne na cca 2-3 hodinky, ale jinak spí maximálně 20 minut a mezitím se spíše chce nosit nebo alespoň si ,,povídat,, - prostě mně vidět ... někdy to uhrajeme že je v lehátku vedle mně, jindy musím vytáhnout šátek abych vůbec dodělala oběd, přes den mimo to delší spaní kojím tak co 1-1,5 hodiny ... jinak taky nevydržím kňourání - raději ji nosím, ale je pravda že já t mám zase jak první dítě - syn je ve školce takže nemusím během dne dělit pozornost mezi více dětí a odpoledne když je doma syn tak už zase můžu přehodit kojence tátovi

@veselaopicka : taky mně bolí prsa jak hrom - přes den malá dudá často, včera jsem rozdělala vzorek krému na bradavky od Aventu a ten mi přijde že mi dělá líp jak Bepanthen takže ho nejspíše koupím

@zetta01 : takže teď tedy jen kojíš ? my jdeme zítra do poradny jestli Klárka něco přibrala od minulého týdne, tak jsem zvědavá co bude ... jinak s blinkáním, nejste v tom sami - Klárka blinká tak v 50% kojení,a někdy i dost dlouho po kojení a i když si odříhne, takže furt převlíkám ( dneska už 4x - vždy si to blinkne za bodyčko a převlíkáme komplet) a dávám spát na bok

journals
11. únor 2019

@fly80 To víš, klasika - matka jednoho dítěte 😀 Máš pravdu, vím, že to jinak nepůjde - jen se to musím nějak naučit. Mamka určitě ví, co říká, když vychovala 3 děti. Právě si taky říkám, že kdyby byl druhý, tak se ta pozornost musí rozdělit mezi dvě děti a bylo by to jiné...

ange_de_la_morte
11. únor 2019

Holky prosím dvě otázky :

1) pijete někdo fenyklový čaj ? nebo jen kojící?
2) jak dlouho jste krvácely po porodu? já dneska rozdělala 5.balík poporodních vložek a se synem jsem jich určitě tolik nespotřebovala , od porodu jsem 12 dní, ani stehy ještě nemám vypadané, teprve mi včera nějak víceméně splaskl otok tak nevím jestli to je ještě v normě

journals
11. únor 2019

@ange_de_la_morte Mám nějaký kojící, kde je i fenykl (teď tu mám ten od Hipp, jinak mám doma i od Weledy, tam je fenykl myslím taky?). Ale piju ho spíš tak nějak aby se neřeklo, syn na prdy naštěstí netrpí.

ange_de_la_morte
11. únor 2019

@journals : od Welledy jsem měla tenkrát u syna, byl super, jinak mám koupený z DM, na složení jsem se pravda nedívala

petrafrenz
11. únor 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@journals Včera mi muž taky říkal, že se z toho zbláznim. Malá prostě nechce přes den spát, mám ji v náručí, ale jen ji dám spinkat, tak okamžitě řev. Určitě bych ji tam nenechala řvát, to se opravdu radši zbláznim. Navíc blije, takže ji radši hlídám. Ale dnes jsem konečně a úspěšně vyzkoušela šátek. Pobrekávala v hnízdě, tak jsem ji vzala, navázala a hned ticho. Až jsem si říkala, jestli je v pořádku. Vydržela i docela dlouho spát.

halasovci007
11. únor 2019

@priefi já neusnu když mi kruci v břiše na celej barák. Sice padám únavou, ale najist se musím..
@ange_de_la_morte fakt jis vše i během noci? Mě přijde, že se bych pak přibrala místo hubla. Váhu nám původní, ale břicho zůstává. Vím že je brzo po porodu ještě, ale přece jen prasit v noci je to nejhorší..
@journals taky pořád chováme nebo vložíme v kočárku. Teď se jí líbí na hrací dece a pouštíme si dětský písničky a parime na ně 🤣dudlík pliveme v noci a pak brečí na celou vesnici snad..
@myskaq krásná
@laola krásně napsáno 🤣😘

zuzekk
11. únor 2019

@ange_de_la_morte používáš bepanthen na bradavky??

zetta01
11. únor 2019

@ange_de_la_morte ano teď jen kojím, taky jsem zvědavá co v poradně, my jdeme ve středu. Jinak o tom převlíkání to máme stejné, dnes 3x, taky ublinkne a zateče to za bodyčko, už jsem dávala i bryndáček, taky to nepomáhá navíc dnes je ukakaný a měl to až na zádech 🙂 taky dávám v postýlce na bok, ale někdy se mi přetočí na záda.
Jinak já tedy denně piju jak ten kojící čaj, tak i ten fenyklový. Já jsem po porodu tedy i s revizí krvácela dost 3 týdny, poslední špinila. Dnes jsem měsíc po porodu a ještě zlehounka zašpiním i teď

fly80
11. únor 2019

@journals je to určitě tím. Já u první dcerky taky lítala jak hadr na holi 😂 A kdybys viděla, jak sem se stresovala u kojení. Dcerka se nechtěla přisát a já hned nerva. Kolikrát sem si i pobrecela. A teď, nechce se přisát, tak jí v klidu domlouvám 😂 hele a ono to zabírá 😂 jsem o milion procent víc v klidu než u první. To přijde taky 😉

halasovci007
11. únor 2019

@zetta01 máme to podobné malá taky hlta a blinka. Teď po kojení hodila šavli že snad všechno šlo ven 😢 to je tím jak hltaji chjo

fly80
11. únor 2019

@ange_de_la_morte piju kojící bio z DM. Nevím jestli to má vliv, ale mliko bych zatím mohla prodávat. Denně mám víc kojících vložek do podprsenky, než má Rozka plinek 😂 S tím krvácením to mám naopak. Po prvním porodu jsem krvácela hodně skoro měsíc a celou tu dobu jsem používala ty porodní vložky. Takže balíků dost. Teď asi dva týdny dost, pak už jen trochu a teď už mám jen intimky asi týden určitě a včera sem se konečně i koupala. Takže už nic. Malé byl ve čtvrtek měsíc

halasovci007
11. únor 2019

Holky jak dlouho kojit před koupáním? Mě malá prevcirem blinka la a to jedla hodinu před koupáním 😢

Strana