icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

laola
12. únor 2019

@ange_de_la_morte dubovou kůru mast. A jinak bez sprchy po malé bych asi chcipla, jsem dala pěkně zahulit vodoměru 😂

laola
12. únor 2019

@ange_de_la_morte jj, zmaknete, neboj. Já se zatím treninkum s nejstarším "vyhýbám"(ještě týden po te nemoci nemůže cvičit), ale pak to bude zase vyzivny. Díky mému strachu z řízení se přepravujeme autobusem a vlakem, takže zážitek. S kocarem bude premiera

laola
12. únor 2019

Dnes me čeká jen nákup, tak to bude v pohodě😂

niki8193
12. únor 2019

@malecek taky mám pocit, že malá je k večeru žíznivější. 🤔😃

halasovci007
12. únor 2019

@laola je drahý.. Taky bych ho nekoupila, ale naše princezna dostala penízky, tak jsem je investovala do tohoto. Nechci za to kupovat plenky nebo ubrousky. Tak jsem koupila něco, co snad bude mít rada a bude to i zároveň užitečné..

malecek
12. únor 2019

@niki8193 no mám pocit že si syslí na noc, to aspoň pěkně spinká (klep,klep)

malecek
12. únor 2019

@halasovci007 napiš pak jaký je, taky nad ním uvažuju.

malecek
12. únor 2019

@laola já kolem něj taky vždy udělám plno práce jak je v tom houpatku. 👍👍

semmi
12. únor 2019

@halasovci007 nam se spustili hned prvni noc z porodnice. To byl šok. Okamzite sem malou čapla a ta spinkala tvede, ale dychala a mela normalni barvu. Pro jistotu jsem ji stipla a to ji úplně probralo. Do teď usinam s ocima prilepenyma na monitor. Ale mame tez kokosovou matraci a prej u nich to obca falešně houka.

priefi
12. únor 2019

@ange_de_la_morte ja obcas piju ciste fenyklovy caj, jinak hl.kojici, tam je taky fenyjl... a co se tyce krvaceni, tak jsem spis spinila po 14 dnech, obcas nejaka ta krev, ale u starsiho ze me valila krev jak z vola a spinit jsem zacala az 6.tyden po porodu
@halasovci007 ja koupu pred tim nez mam kojit, cca 2h po predchozim. Ale dneska se po 2h probudil na dalsi kojeni a celou me ohodil... nevim, co to s nim je. Zase blbe dycha diky ucpanemu nosu, hrozne hlta, prsa jsou po spurtu nalita, maji silny proud a pohroma je na svete. Ted mi blinka skoro po kazdem kojeni a zacal blinkat i dost dlouho po nakojeni

halasovci007
12. únor 2019

@malecek napíšu reakce akorát dnes bohužel nedorazil mno
@semmi jo to my máme taky pokazdy sok. Naposledy s ní manžel zatrasl ať se vzbudí a ona strašně plakala hák se lekla. Chjo snad se to přestane spouštět..

halasovci007
12. únor 2019

@priefi no mě přijde že mám teď min mlika jak v noci malá dyl spinká a nesaje 🙄 sice se víc vyspím a malá nestrada, ale prsa se tolik nenalevaji

pe_tu_ss_ka
12. únor 2019

@laola my máme od Zazu, tam jsou ceny jinde a mají krásný zvířátka 🙂

priefi
12. únor 2019

Ackoli Vas tak trochu nezvladam docist... mam prosbu, Vy, co satkujete, nemate nejaky odkaz na uvazani, ktery bych pochopila raz dva a uvazala? Manduca satek ma ty navody desne a uz mi kypi nervy a youtube nejak me taky nenatchnul, nebo aspon nenasla jsem to prave orechove video

pe_tu_ss_ka
12. únor 2019

@priefi mě kamarádka poslala tento...

https://www.youtube.com/watch?v=9plflMyDEQs

Povedlo se mi to asi na počtvrté a nervy jsem teda měla taky... Jiné video jsem nehledala 🙂

ange_de_la_morte
12. únor 2019

@malecek : já kojím během dne častěji - třeba i co hodinu, ale je pravda že nehltá tolik a tak dlouho jako při nočním kojení třeba po 3 hodinách ... taky jsem vypozorovala že když ji bolí bříško nebo si nemůže říhnout tak se odpojuje a kojit se nechce ... takže třeba půl hodiny řešíme říhnutí, bříško a pak zase kojíme - někdy to tak je třeba 3 hodiny vkuse ( jako dnes odpoledne) - neudělala jsem nic a je večer, před chvíli se konečně pořádně vykadila a usla

@halasovci007 : u syna jsme měli taky obyčejné lehátko - bylo k nezaplacení třeba když jsem potřebovala dovařit nebo tak - lépe viděl a pak jsem ho využili na první příkrmy dokud ještě neseděl, ale není dobré v tom nechávat mimčo až moc dlouho ... jj potničky zmizí samy, dáváš bavlněnou čepičku pod tepou ?

@laola : já to občas dám bez srpchy - dneska jsem musela u doktorky ale hned jak jsme přijeli domů jsem se šla sprchovat, malá řvala hlady ale já to prostě už nedávala ... bez auta to musí být šílené, u nás by to ani nešlo - žijeme na vesnici a jezdí tu tak 4 autobusy za den, syn má trénink 2x týdně, většinou ho vyzvedává manžel ale teď je na cvičení takže je všechno na nás, dneska už chudák čekal oblečený s trenérem - malá se poblila než jsem ji oblíkla takže jsme si to daly dvakrát

@priefi : vázat šátek jsem se učila taky podle vonzino jak posílala odkaz @pe_tu_ss_ka , má hodně úvazů, já vážu nejčastěji kříž s kapsou uvnitř s pevným šátkem ( elastik jsem ani neměla), kolíbky jsem nevázala nikdy, prý to ani není dobré na kyčle

ange_de_la_morte
12. únor 2019

Holky tak dnešní den byl šílený - Klárka byla celou dobu zlatá, jen cesta domů byla s řevem - hystericky ječela celou cestu - zbývalo nám domů 6 km takže jsem ji nechala řvát a dojeli jsme domů - nechtěla jsem kojit v autě na ... jinak jsme vyřídili všechno a mně děsně bolí to šití jak jsem byla celý den na nohou

Jinak na poradně - přibrala za 8 dní 340g - ve 13 dnech má tedy 3200g .... takže doktorka byla spokojená a další poradna za 14 dní

halasovci007
12. únor 2019

@ange_de_la_morte ne nedávám. Mamka říkala ať neplasim tak uvidíme zítra.. Ale tu čepičku mi už taky radila sestrenka. Už dneska ji malá tak měla 😍

petrafrenz
12. únor 2019
Uživatel petrafrenz je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od petrafrenz.

@priefi tohle je asi nejjednodušší, povedlo se mi to na podruhé, napoprvé jsem dělala něco blbě a nešlo mi to utáhnout u hlavičky.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq6iWP5iKDY
fly80
12. únor 2019

@pe_tu_ss_ka kde si prosím koupila to jiné zvířátko? Já koukala na to drahé a tolik za to nedám. Je to na chvilku.

pe_tu_ss_ka
12. únor 2019

@fly80 kupovali jsme tady zajíčka 🙂
https://www.pilulka.cz/hledat?q=Zazu

fly80
12. únor 2019

Naše trable s dudlikem, lvl 2. Včera sem večer v deset uspala, lehla sem si a do půl jedenácté poslouchala, jak si Rozka žere ruku i s rukávem. Fakt pecka. Dneska sem vyzvedla dudlík BIBS, který si prý vezme každé dítě. Hm, tak holt naše je výjimka. Plive ho stejně a místo něho si do pusy rve ruku. A to je prejezená, že ani prso už nechce. Takže musím vytrvat a prostě jí ho dávat častěji. Třeba na to přijde, jak se to dělá. A ten dudlík je taaaak krasnej 😍

fly80
12. únor 2019

@pe_tu_ss_ka díky, hned to omrknu 😉

fly80
12. únor 2019

@pe_tu_ss_ka ty jo, tam mají parádní vychytávky

pe_tu_ss_ka
12. únor 2019

@fly80 mě se líbí, že se to vajíčko dá z toho zvířete vyndat.. Dost reaguje na ten bílý šum a melodie.. A když začne vyřvávat nebo se mrská, tak se mu to spustí samo znova 🙂

bemo
12. únor 2019

@halasovci007 ono je to právě tím nočním kojením. Prý noční kojení zvyšuje produkci mléka. Alespoň tak mi to bylo vždy řečeno od pediatrů. A jak dlouho ti spí? Mě první syn taky spával krásně, tak jsme vždy jedno kojení vynechali, nechala jsem ho spinkat a šla si odsát, abych udržela to množství.
@fly80 naše třetí taky dudlík hodně nechtěla, zato prso furt. Tak jsem se jí ho snažila neustále vnucovat a vzala ho na milost až ve 4 měsících 😀

Dnes tu byla tchyně a odvezla si do zítřkattři děti, tak jen co za nimi zaklaply dveře, tak jsem spustila a nebyla schopná se nějak uklidnit. Bylo mi to strašně líto žeoodjeli pryč a brečela jsem jak želva

bemo
12. únor 2019

Holky, ještě jedna perla z úst naší dvouleté princezny. V noci kojím a ona přišla do ložnice a říká mi "mami kojíš" tak říkám ano, kojim. A ona si vyhrnule triko a chytla mi hlavu a chtěla mě nacpat to svoje mini prsíčko a nakojit mě. Tak říkám co to děláš a ona, já tě chci taky nakrmit a nebo já nemám mlíko? Tak jsem jí řekla že ona mlíčko nemá. Ona svěsila hlavu a odešla úplně nešťastná pryč. Ráno říkám jestli chce kakao a ona že ne (normálně ho miluje) že nemůže, že ona nemá mlíko 😀

tsasenka
autor
12. únor 2019

Holky, asi to nemuzu ani napsat, ale ja nemam placici miminko. V noci spime, pres den je to taky v poho. Chovam hodne, Miky vydrzi chvilku i v ohradce - diva se na hracky. Mame teda bolave brisko, protoze jeste dobiram zelezo, ale jinak OK. Manzel naznal, ze to mam za odmenu zs ten porod

fly80
12. únor 2019

@bemo to mi ani neříkej 😂 tři měsíce mlaskaní si uziju 😂

krisatko
13. únor 2019

Holky tak včera pres den to bylo peklo. Nespala od 7 do 15. Zato v noci. Děvčata já se vyspala 😍 ... Od 20:30 do 2:20, nakojila a zas 3:20 na kutě. Já už jsem vzhůru a satanek ještě spinká..

Strana