icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

niki8193
13. únor 2019

@bemo moje mamka mě kojila cca 3 měsíce. Ale i dokrmovala. Všichni mě nutí do UM. Hlavně ona. Že ji už trápím a jsem sobecká, že můžu poškodit její základ do budoucna. No hrůza. Já jsem ráda, že konečně nedokrmuju a že kojíme bez kloboucku. Taky mi říkala, že mám slabé mléko. No kecy hrozné. Navíc malá má tolik pocuranych plen a skoro každé přebalování kaká. Takže prospívá. Počkám do další kontroly v úterý a pak se rozhodnu. Děkuji za podporu. Manžel taky stojí při mě. 😊

niki8193
13. únor 2019

@pe_tu_ss_ka tyy jo, to bych se zbláznila. Určitě si ji nepořídím. Jak jsem psala výše, počkám ještě do dalšího vážení v úterý a pak zvážím ty příkrmy. 🤔😉

lindikova
13. únor 2019

@laola ze ti je hrozne moc podobny??? Já si taky vyrobila klonika;)))))

zetta01
13. únor 2019

@halasovci007 tak nakonec za 14 dní přibral jen necelých 300g, takže máme dokrmovat, že je prostě velký a nestačí mu to. A máme už 57cm. Ale díval se mu na tu hlavičku po tom vexu a jak tam měl 2 hematomy, tak jeden je pěkně malý, ale ten druhý se mu moc nezdá. Takže zítra musíme na sono a říkal, že jak jim dojde z vyšetření zpráva ozvou se a domluvíme se co a jak, že by to musel prokonzultovat, že by to bylo na odsátí či co. Že to dřív dělali v Brně, ale že ani neví jestli se to dělá. No že uvidíme co sono, tak jsem z toho teda docela špatná a přesto, že říkal dr. že to není nic nebezpečného, tak mám docela strach

krisatko
13. únor 2019

@niki8193 tyhle "názory" fakt nepochopím, mýho chlapa se zas furt všichni ptají, jestli kojím a jestli dáváme aji čaj ?? cože?? na co proboha čaj? dementi...

pe_tu_ss_ka
13. únor 2019

@krisatko jee čaj, to je něco... Nejvíc tohle slyším od mojí mámy.. A nestačí říct, ani ukázat podklady, že plně kojený dětem stačí mléko.. Pro každém rozhovoru se to točí okolo čaje.. Došlo to tak daleko, že když jela na návštěvu ségra mrknout na prcka, tak si to zařídila přes ní, aby mi ten čaj jako přivezla... To jako nepochopíš..

niki8193
13. únor 2019

@krisatko jo o čaji mi mamka taky říkala 😂 jiná doba kdysi asi. Taky nechápu 😃

priefi
13. únor 2019

@niki8193 na vahu hod bobek, jen zbytecne stresy navic. Mimi nepribira prubezne, ale narazove. Smutne je, jak pise @bemo , ze nase mamky jsou generaci sunaru a mm slo stranou

halasovci007
13. únor 2019

@zetta01 to chápu taky bych se bála. Tak uvidíš co řeknou po sonu..Ale 300g není málo když tady maminky píšou minimum 100g týdně.. Tak to pak nechápu ty počty.. Limit jste taky splnili..ja se dneska zvazila s malou a bez ní a rozdíl byl přesně 4700g! Ta nás asi zbasti s manželem i s pejskamaza za chvíli (porodní váha 3750g a zítra nám budou přesně čtyři týdny takže kilo téměř nahoře). Má dvě brady a obří faldy na stehynkach tak snad nestrada 😲 jen doufám, že to časem vyběhá. U holčičky ty faldy by nevypadal dobře v satickach 🤣🤣😇i když teď jsem fakt ráda, že pěkně basti a pribira i když dost blinka..

pe_tu_ss_ka
13. únor 2019

Holky, vy co už máte víc dětí... Jsem 2 měsíce a 5 dní po porodu, a asi mi přichází menstruace (no nejsem nadšená).. Chci se ale zeptat, je možné, že to má vliv na mléko? Malej mi teď u prsa udělal takovou scénu, jako by tam mléko vůbec nebylo, i když je, normálně po zmáčknutí teče.. Málem mi utrhl bradavku, jak byl vzteklej a vzpíral se.. Neměla jste to některá? Může to změnit chuť mléka?

laola
13. únor 2019

@lindikova jee, tak to jsi první, kdo si myslí, že je mi podobný😁💞
@niki8193 drž se, myslím, že 100g za tyden je hezkých, ale známe dr. a ty jejich tabulky...😬 Řiď se tím jak to citis. A jestli ti malá pěkně spinka a neplace hlady, tak fakt buď v klidu😊🍀

priefi
13. únor 2019

@niki8193 kdyz starsi byl novorozene a mel spurty, bydleli jsme u moji mamky a neslysela jsem nic jineho nez pojmy slabe mliko, hladove mimi, dokrmit sunarem... spurty jsou o placicim miminku... a diky ni jsem byla na prasky, co kdyz ho trapim hlady... manzel mi byl oporou a velke diky za to. Jsem stastna, ze jsem to nevzdala a bojovala (to kojeni bylo docela narocne, moc mu to neslo, nebo spis nam) a jedine stesti, protoze ma mezi jinymi alergii na bkm a to bych mu um sakra jo ublizila.
@krisatko caj... druha vytacejici vec hned po slabem mliku 😉
@zetta01 bude to dobre, neboj. Kdyby to meli odsat, tak asi vezmou jen jehlu, udelaji vpich a odsaji to, nejdriv asi i umrtvi lokalne. Co se tyce um, kamaradka treba menila pediatra, protoze ji furt buzeroval, ze mala malo pribira a nakonec zustala pouze na mm a jiny dr.nebuzeroval

laola
13. únor 2019

@zetta01 ty jo, tak 300g je taky v pohodě, ne? Malý tak přibral posledně a dr. byla spokojená.
S hematomem to bude určitě v pořádku, nestresuj se zbytečně dopředu🍀😘Je dobře, že si to Dr.ohlida. A treba mu dají jen něco na vstřebání. Hlavní je, že to bude pod kontrolou.

priefi
13. únor 2019

Holky a pockejte na kecy typu, ze pri kojeni (u nas to bylo problematicke kvuli alergiim a ted si davam automaticky bacha) se ma jist vse, nebo co vsechno mate diteti dat k jidlu a od kdy... zabit malo ty lidi. Ale to predbiham... zacne to okolo bliziciho se 4.m a clovek jim nevysvetli, ze plne kojene mimi se prikrmuje az od pul roku... a to pak nejradeji jim dat gulas, chilli concarne, nebo svickovou, klobasy, chipsy a dalsi extra zdrave veci...

bemo
13. únor 2019

@pe_tu_ss_ka teda chudáku, to přišlo brzy. Mě se stávalo u jedné dcery že když jsem měla své dny, tak u toho kojení taky dělala hrozné scény.
@priefi jo, babičky, to jsou rádci nad zlato. V tomto jsou stará škola a opravdu lepší jedním uchem dovnitř a druhým ven. Dřív se to dělalo všechno jinak. A taky očekávám že budu poslouchat, tak jako u všech dětí, jestli už mu to není málo to mlíčko a jestli není potřeba přidat čaj a nebo kaši. A co všechno dávali oni.....

zetta01
14. únor 2019

No ono je mě to sice líto, ale vidím, že u nás jen MM nestačí. Už několik dní nedělám v podstatě nic jiného než jen kojím a malý stejn furt řve hlady. Měla jsem ho u prsa už pomalu i hodinu a stejně když jsem ho oddělala, tak šíleně začal bečet, cpal si do pusenky ruky, snažil se ke mě přisát a když né na prso tak aspoň na ruku. Ikdyž usnul, tak max. 5 min. a jinak ani ň. Fakt jsem na něm viděla, že je opravdu hladový. Jako on dr. na těch 300g říkal, jako že by to na to, jak je velký mělo být o něco víc, ale tu umělou doporučil po tom co jsem mu řekla, co máme za problémy a že už se to nedá. Fakt to bylo trápení pro všechny. Já už jsem nevěděla co s ním, unavená jak pes, manžela jsem chodila budit o 30min. dřív než obvykle vstává do práce, aby s malým chvilku pobyl a já aspoň na těch 30 min.usnula, abych to sním zvládla celý den. I v noci jak dřív spával, tak spal max. hodinu. Dneska mi spal od 20-1 a to jsem ho, už teda vzbudila, pač mě strašně bolela prsa. Nakojila jsem ho a už spokojeně spinká a mě se pro změnu nechce, asi jak kvůli tomu sonu a opravdu se po dlouhé době cítím odpočatě. Ten příkrm nebudu ani dávat furt, budu se snažit co nejvíc kojit, ale když nebude zbytí, tak mu dám, hlavně teda večer, aby spinkal a nebo když někam pojedu. Mám jít v červnu za svědka kamarádce a musela jsem zrušit i zkoušku šatů kde jsem jí měla jít pomoct s výběrem, pač s malým bych to nedala, ten by to tam prořval, já bych byla nervní z toho a ostatní taky, tak jsem jí to nechtěla kazit ten den. Nakonec jsem radila na dálku, posílala mi fotky, ale jelikož je na vážkách plánuje 2 zkoušku a chce, abych šla s ní a jsem ráda, že na to můžu kývnout, když vidím, že po tom UM máme konečně spokojené miminko.

zetta01
14. únor 2019

Tak jelikož nemůžu spát, tak konečně napíšu i já svůj porod. Rovnou se omlouvám za jeho délku 😀
Takže jelikož jsem přenášela, tak v pátek 11.1. jsem měla nastoupit do nemocnice na oxytoc.zátěžový test. Už ale ve ČT toho 10.1. jsem cítila, že se něco děje. Břicho mě pobolívalo nějak divně celý den a měla jsem nahnědlé špinění, ale manželovi jsem nic neříkala zatím pač jsem nevěděla, ale viděl na mě, že mě to břicho pobolívá, ale to mě pobolívalo navečer, už delší dobu. Večer jsem šla brzy spát, pač mě docela bolelo a vždy mi pomohlo to zaspat a ulevilo se mi. V pátek v 3 ráno, ale vzbudila taková zvláštní bolest, šla jsem na wc a opět hnědé špinění tentokrát, už jak kdyby s hnědýma nitkama. Šla jsem si znova lehnout, manžel se vzbudil co se děje a tak jsem mu řekla že právě, už se asi něco děje, že už včera se mi to zdálo, ale nechtěla jsem nic říkat a i on a to, že si myslel, že už se to blíží. Už jsem neusnula a hleděla na hodiny a počítala za jak dlouho po sobě jsou bolesti a slabounké bolesti po 8min.Byla jsem klidná, pač jsem věděla, že ráno jdu stejně na 7 do nemocnice. Ráno krásně sněžilo, já jsem se nebyla schopna ani nasnídat nebylo mi dobře od žaludku. Tak jsme dojeli do nemocnice já jsem šla na příjem a rovnou řekla co se děje v domnění, že test dělat nebudou, ale jo že ho udělají. Přeslekla jsem se do jejich košile xxl a udělali semnou příjem a že se udělá test, manžel zatím seděl před porodním sálem, tak jsem za ním šla mu říct co a jak a tak nějak to na mě dolehlo, že tam zůstanu sama a rozbečela jsem se, on že to bude dobré a pak tedy šel do práce. Já se vrátila a šlo se na test, ten hned po pár minutách vyvolat hned několik kontrakcí, tak to ukončili, že jim to stačí, že mám dojít na křivku zase v 1 odpo. otevřená jsem byla na 1 prst a poslali mě na šestinedělí na pokoj, mají tam pro maminky před porodem takové 2 zastrčené pokoje, ale byla jsem tam sama, mohla jsem si vybrat a hlavně jsem tam měla i sprchu a wc jen pro sebe. Bolesti byly o dost silnější asi po 7 min. Došla za mnou sestra a že mi donese nahřátý polštářek, po tom polštářku byly bolesti po 5 min. a docela už fakt nepříjemné, takže jsem polštářek, už nedávala, pač se to nedalo vydržet. Ležet jsem už nemohla, takže jsem po pokoji pochodovala furt sem a tam. V 1 jsem šla na ozvy s tím, že už mě to docela bolí, udělali křivku a že už se opravdu něco děje, ale sestra mi řekla, že jak jsem pořád vysmátá a i jsem se najedla (byly buchtičky s krémem na které jsem měla už dlouho chuť)tak že porod je ještě daleko. Tak že mám dojít znova v 18hod. a že uvidíme jestli si mě naporod. sále , už nechají to jsem byla na 1-2 prsty. Bolesti byly čím dál horší, dávala jsem si sprchu a čekala na manžela do toho jsem začala co chvila běhat na velkou a kdykoliv jsem sedla na wc, tak šílená kontrakce, že jsem se nemohla ani hnout, jelikož jsem špatně dýchala, tak mi bylo hrozně zle od žaludku a chtělo se mi zvracet, unavená už jak pes, pokoušela jsem se si lehnout ale v leže ta bolest byla nesnesitelná, musela sem pořád pochodovat, po 16 dojel manžel, nejlepší bylo když jsem rozdýchávala kontrakci on došel stoupl si vedle mě a na něco se mě ptal, až bolest odezněla, tak jsem se ho zeptala, jako jestli to myslí vážně, že jestli čeká, že mu budu v těch bolestech odpovídat. No nicméně v 18hod. mě na křivku, už doslova manžel tahl, už jsem skoro nemohla jít, když mě sestra viděla, tak hned že si mě tam nechají, (bolest byla už hrozná a potěšila mě sestra, když mi řekla že to nic není, že bude hůř) udělali křivku, dostala jsem klystýr, ikdyž jsem si přišla vyprázdněná víc než dost no a byla 19hod. střídaly se sestry a já jsem chytla PA starší paní, kterou už když jsem chodila na křivky jsem nechtěla, byla taková rázná i manželovi tehdá o vánocích nadala. Bolesti začínaly být, už fakt nesnesitelné, ale furt jsem si říkala na prášky od bolesti je brzo. Střídala jsem balon, sprchu, ale na ničem jsem nevydržela. Manžel se mě při kontrakcích snažil hladit, říkala jsem mu, ať na mě nešahá, i na baloně mě chytal za ruce, jak mě držel, tak jsme se tam přetahovali a handrkovali, on že mě musí držet, abych nespadla, pač jsem byla chvilka z únavy úplně mimo, ale on když mě držel, jak jsem měla strašný pocit sevřenosti při kontrakcích, snažila jsem se mu vysvětlit, že se já musím držet jeho a né on mě. Bylo vidět, jak trpěl semnou a snažil se mi pomoct ptal se mě, jak mi může pomoct, tak jsem po něm jen štěkla, ať za mě teda porodí. Při další kontrakci jsem se vždy stáhla do úplné křeče, opět došel a začal mě hlasit, no a tak dostal já jsem mu říkala, aby na mě nešahal, Střídalo se u mě nesnesitelní horko se strašnou zimnicí, sprchu už sem pak nedávala, byla to v ní šílená bolest, sestra mě pak donutila lehnout a dala klín mezi nohy,že je musím mít už od sebe, že miminko sjíždí a potřebuje mít prostor. Měla jsem u porodu mladou dr. a byla sem její první porod, zůstala tam kvůli mě, pač měla ranní směnu, ale dohlížel dr,z gynekologie, který mi i pichal vodu, potom byla bolest, už opravdu nesnesitelná prosila jsem o něco od bolesti, aspoň malého, ale nic jsem nedostala. Otevřená jsem byla, tak na 6 prstů, ale už jsem jen opakovala, že to prostě nezvládnu že už nemůžu, chtělo se mi bečet, ale ani slzy mi netekly, pak jsem se podívala na manžela a úplně vážně mu řekla, že to opravdu nezvládnu, že už nemůžu a že to nejhorší že mě teprve čeká. Bolest šla jedna za druhou, už jsem neměla ani kdy nabrat nějakou sílu a odpočinout. Když řekli pak že jdeme na sál, byla jsem úplně šťastná, sestra že pěkně pomaličku při kontrakci se rukama zapřít o stěhu a rozdýchat, takové kontrakce jsem měla jednu za druhou, tak jsem se jí jen zaptala jestli by jsme to nemohli spíš než pomalu vzít hopem, než bude další kontrakce. Na sále mi řekla, jak se bude tlačit, než jsem to začala dělat správně trvalo, tlačila jsem co to šlo, dr. mi mačkal břicho, PA oznámila, že už vidí hlavičku a že miminko má vlasy, moje splnění přání vlasaté mimčo, dr. že ještě 3 kontrakce a malý je velku, fakt jsem se snažila, , ale poslední kontrakce a nic, navíc začaly padat ozvy malému, takže jsem viděla, že se něco děje, začali tam poletovat, ale kupodivu jsem byla klidná a dělala co mi řeknou. Začal mě stříhat to jsem vykřikla bolestí, ale vlastně si ji ani nepamatuji, jaká byla a začal tam něco dělat, nevěděla jsem vůbec co, vím že něco tahal najednou něco křuplo, on jako by něco urval on i PA celý postříkaný od krve hned mě napadlo, že něco udělali malému, vím jen že pak manžel říkal, že už je hlavička venku, dr. mi vyloženě lehl celou svou vahou na břicho a zapřel se o to křeslo a pak už se malý narodil. Najednou bylo po bolesti ta úleva, ale znova mi píchli oxytocin, abych porodila placentu, ta vracející bolest pro mě byla hrozná, malého mi daly na prsa ale jen na chvilku, asi se jim nezdál, pak ho šly sestry zvážit a znova donesly, ale špatně dýchal, tak ho odnesly do inkubátoru. Placenta nešla, takže mě uspali za což jsem byla i ráda krz šití. Celou noc jsem pak nespala, byla jsem nervní, malého jsem sotva viděla a navíc mi ho nechtěl ani dát, já jsem se nemohla postavit na nohy, strašně se mi hlava točila, byla jsem mimi až do neděle, teprve v neděli mi ho dali. Měla jsem velkou anémii, krevní testy špatné, takže se nám i o den posunulo propuštění z porodnice, nakonec jsem dostala 2 transfuze, kvůli strašně nízkému železu. Co mě na tom všem těšilo, že v ten den jsem rodila sama, takže na celém tom porodním oddělení jsem byla jen já, PA a manžel a občas došla dr. na vyšetření. Když mě pouštěli, tak v noci měli 4 porody a přes den dalších 5, tak aspoň v tom m to pěkně vyšlo že nikdy neslyšel, jak jsem tam skučena.

pe_tu_ss_ka
14. únor 2019

@bemo No na jednu stranu jsem ráda, protože na kontrole po šestinedělí bylo vidět, že i po vyčištění o zbytků placenty, tam zůstal asi necelý 0,5cm kousek... Tak snad se to samo dočistí, abych nemusela na další zákrok... A snad i malému to zase zachutná, zatím mě vezme na milost jen asi prvních 7/8 minut, než se začne kroutit a vztekat...

@zetta01 ty jo, snad se to brzy poddá, a bude mu stačit prso ☺ vůbec takové trápení nezávidím.. Mě stačí, že začal vstávat na kojení co 1,5-2 hodiny a jsem mrtvá a k tomu ještě to vzteká ní, že to mléko není podle jeho představ... 😂
Při porodu jste si teda všichni pěkně užili, teda hlavně ty.. Hlavně, že už je to za vámi a malý bude určitě také v pořádku, hlavní je, že si to doktoři hlídají. Držím palce, ať je brzy všechno v pořádku 😊

niki8193
14. únor 2019

Holky, diky za podporu. Prostě kojím a nedám se přemlouvat. Nechápu odkud se vzal pojem slabé mliko. To babička se mě ptala a když si odstrikas mliko není průhledné? 😃😂 Tak říkám, že ne a ona jo tak nemáš slabé mlíčko. A mamka by do malé cpala čaj u tedka v 1.měsíci. Že prý někdy nemá ani hlad, ale chce spíš uklidnit prsem, tak se dává trochu čaje. No nikdy. Hlavně, jak jsem viděla v telce kolik to má pesticidů a kdo ví čeho. I bio čaje! Nedá se věřit ničemu už dneska. 🙄

niki8193
14. únor 2019

@zetta01 jsi bojovnice. Zvladli jste to. Hlavně, že jste zdraví 😊

laola
14. únor 2019

@zetta01 jasně, zase pokud byste se měli oba trápit, tak je lepší mu ten dokrm dát. Hlavně se tím netrap. Je potřeba, abys fungovala přes den s malým, což jde při nevyspani fakt těžko. Držím pěsti🍀😘

laola
14. únor 2019

@zetta01 ty jo, porod sis teda prožila výživnej... Hlavně, že jste oba OK😍 A super hláška, ať za tebe manžel porodi 😁😂👍

halasovci007
14. únor 2019

@zetta01 mazec v mnoha bodech podobný mému porodu. Ale já rvala na manžela že ho miluju a taky vím že jsem mu řekla ať se postará o malou ptz jsem myslela že to nemůžu přežít. Mě teda neuspali a sítí mi pichali lokální anestezii a nedávali mi krev (brala sem železo v těhotenství) a placentu mi vytáhla dr. Ptz já měla několik oxitocynu za porod naopak mi pak museli dávat injekci že se nezavinovala děloha jak mě nepichali vším možným. TOS měla fajn že si rodila sama. U nás 10 porodu a mě už hnali po 2 hod do sprchy rychle a ven rychle že potřebuji box. U nás mají 4. no jak jsem šla že sálu křičeli tam dvě maminky. Já tam rvala jak kdyby mě nanpze brali a bylo mi to jedno.. Nakazali mi na pokoj jet na vozíku a nesměla jsem do sprchy na pokoji až se nasnidam a s dozorem kvůli omdlivani také sestra kontrolovala za dverma.

ange_de_la_morte
14. únor 2019

@zetta01 : joo porod sis jak vidno fakt užila, druhý bude lepší 😀 jinak jsem ráda že popisuješ že ti bylo nepříjemné když se tě manžel při kontrakcích dotýkal - já to měla podobně a on nechápal že proč, když přece všechny ženy chtějí aby je manžel při porodu hladil - no já bych radši kdyby ne

ange_de_la_morte
14. únor 2019

Holky od včerejšího večera mám migrénu jak hrom a už to nedávám, ta naše princezna jakoby tušila že mamince není dobře a vůbec nespí, když usne tak na půl hodiny, v noci jsme většinu noci nosili a asi v 5 ráno jsem už usínala za chůze, naštestí když jsem ji vzala k sobě do postele a přilepila na prso usla na krásné 2 hodiny - ale dneska přes den zase nic moc, aspoň že manžel dneska přišel z práce ve 3 a já mu malou chudákovi hned hodila na krk, že ju chcu vidět jen na kojení ( což je stejně co hodinu), doufám že dnes bude noc lepší, nebo mně alespoň přestane bolet ta hlava

niki8193
14. únor 2019

@ange_de_la_morte ja měla včera večer taky silnou bolest hlavy, nevím zda přímo migréna, ale pohled do světla byl hrozný. A Ibalgin nezabral. Naštěstí mě malá spinkala celou noc. Myslím, že je to od páteře. Nezávidím ti to. Držím palce, at spinká. 😉

zetta01
14. únor 2019

@ange_de_la_morte přesně tak, jako mě by nevadilo, kdyby na mě šahal mimo kontrakce, ale on měl potřebu na mě šahat během nich, vím, že my chtěl nějak pomoct a jak sám řekl,že pro něj bylo hrozné mě tak vidět trpět a nemoct mě pomoci, ale v tu chvíli mi to bylo jedno. Dokonce jsem ho v jednu chvíli i zbila, když na mě zase šahal, fakt mě to strašně vadilo. I PA mi říká, ten Váš manžel s Váma vůbec nemluví, tak jsem jí na to jen řekla, že jsem ráda, že mlčí, že mě to tak vyhovuje 🙂

laola
14. únor 2019

Jsem se teda taky placla pres kapsu: https://www.k24.cz/product/463376/Whisbear_sumi...

halasovci007
14. únor 2019

@laola nám dorazil taky ten plyšák a dá se poslouchat jen šum vln 🤣 ostatní bych v noci asi nesnesla.. Ale ladí nám k dece a zavinovacce alespoň..

halasovci007
14. únor 2019

Holky my jsme od včera neměly hovínko. Malá prdi, ale nekakala. Je to běžné? Nechci plasit. Kamarádka mi říkala, že malá asi všechno stráví (něco teda vyblinka).. Zkoušela jsem sušený švestky jist, hodne mléčných výrobků jim i psylium, piju fenyklovy i kojící čaj (potom asi tak pěkně prdi 🤣). Dáváme probiotika. Basti normálně, ale nejde nic ven.

Strana