Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 máš krásné fotky 🙂 budete mít nádhernou památku pro malou. sluší ti to tam
@krisatko u nás se taky krásně spí. taky máme to kojení v podvečer až do večera. pak kolem deváté, desáté usíná a spí do čtyř, pěti. občas se stane že se vzbudí ve tři. ale vždycky se nakrmí, krkne a chrní dál další tři hodiny. pak se zase nají a spí dál 🙂 většinou s menšíma přestávkama spí do té třetí, čtvrté odpoledne, než přijde muž z práce. on si s ní hraje, tak už nezabere.
Dámy, kdy plánujete brát prcky “mezi” lidi? Myslím tím třeba na nakup nebo nekam do kavárny? Nemyslím narvany krámy nebo hlučný místa, rozumne no. My bydlíme na malem městě, zatím chodíme jen na procházky po okolí, k doktorce a máme minimum návštěv, jen rodina. Kvůli chripkovy epidemii a chorobám vůbec. Tak jsem to chtěla držet po sestinedeli, ale už bych časem rada mimi socializovala🙂
@bemo : my to právě taky řešíme hodně kamarády - u nás ve vesnici se potkáváme 4 rodiny s dětmi často , a když je třeba navzájem si vyzvedáváme děti ze školky,školy apod. je to super ... a tchýně bydlí 50km takže když je třeba dovezu tam syna, ale ona chodí do práce ještě takže to je spíš o víkendu
@lindikova : nějak to moc neřeším, obecně moc nechodíme mezi hromady lidí - já to nemám ráda a na nákup si zajedu pokud možno sama bez dětí, ale určitě počkám až se přeženou chřipky ... no ale nejpozději 2.týden v březnu už budeme muset normálně ufngovat ( to ještě nebudeme mít po šestinedělí) - manžel jede na cvičení
@priefi jestli můžu tak odpovím... Kontrola za mě nic moc, dělal mu rovnou i cytologii a to vážně příjemné nebylo... Jinak styk jsme už zvládli a ten teda v pořádku, po celém těhotenství (kdy mi nebylo dobře a pak kvůli rizikovému nic nebylo) jsem se těšila 😂ale teda na začátek větší předehra a trocha lubrikačního gelu byla nutnost 🙂
@lindikova s malým už máme za sebou několik nákupů a hlavně doktorů, návštěv už jsme měli taky celkem dost, ale podmínka je, že musí být absolutně zdravý, jinak nepouštím 😊 jinak co tu řadí spalnicky, tak jsem přeobjednala kontrolu v Motole, tam jsou vždycky davy lidí s dětmi...
@pe_tu_ss_ka mi taky hned brala citologii, ale utz.uvnitr me bolel teda vic nez ta citologie 😅
@krisatko jj, dovedu si to predstavit, u syna jsem mela nastrih a zkusili jsme to po 3m a bolelo to dost, tak uvidime, zda to bude lepsi nez minule
@priefi no mě bolelo zavedení a držení toho "zobáku" u nástřihu a zavedení toho ultrazvuku... Uvnitř naštěstí nic nebolelo 🙂
Ahojky holky, tak včera jsem byla s malou na převážení u doktorky. Konečně za týden přibrala 180 g. Takže doktorka spokojená a hlavně já! Opadnul veškerý stres. Jinak od včerejška mě i chytla nějaká malá viroza. Tak odpočíváme v rámci možností. Malá totiž přes den, ale vůbec nechce spát 😃
@niki8193 : super že přibrala, 180g je akorát 🙂 viroza je na houby jak se člověk nemůže ani vyspat, drž se
@ange_de_la_morte oproti minule 100 g jsem fakt ráda. 😊 Děkuji. Doufám, že malá nic nechytne. Naštěstí v noci spí nádherně. Ale přes den ji mám pořád na ruce🤔😃
@niki8193 : z mlíka by měla mít protilátky, to je fakt velká výhoda kojení 🙂 naše princezna spí lépe přes den - horší že ten starší už přes den nespí vůbec , i když i tak je to spaní u nás bída
@fly80 děkuji. No to budou ty odrostly vlasy 😂😂 já proste nebudu mít kdy ke kadeřnici do vítáni občanku chjo.. Budu tvrdit, že je to ombre 😂😂😇😇😉💪 ale co je šestinedělí furt..
@priefi bolel tě ten nástrih mimo styk. Myslím při běžných činnostech? My dodržíme šestinedělí, oz je za 8 dní, ale bojim se i vyšetření a trochu i sexu i když na ten se i zaroven tesim.. Hlavně se bojím jak mi srostly ty prasklé stehy 😓
Jinak k nám návštěvy chodí a s malou mezi lidi nechodím zatím (myslím obchody a kavárny). Ale v šesti nedelich a dvou dnech manevutani občanku jsem zvědavá.. Snad něco nechytne když rádi chřipka.
@niki8193 gratuluji k pribirani. Ať je ti brzo dobře.
@halasovci007 : já jsem po prvním porodu nástřih cítila docela dlouho i při běžných aktivitách ... první sex byl reálný až tak po 3 měsících a dost to bolelo, a úplně vpohodě to bylo snad po půl roce ... nicméně co jsem chtěla říct - s každým sexem to bylo lepší a lepší, já si prvu myslela že to nechám ještě víc ,,zahojit,, a chtěla jsem se sexem dýl čekat , ale ono se to nelepšilo , až pak jsem prišla na to že je třeba to asi ,,rozhýbat,, 😀 ( promiň za ten debilní popis)
@niki8193 vidíš to taky jsme včera byly a malá přibrala 300g za týden ale bohužel kojeni ji nestačí takže ještě nutrilon. Doktorka říkala že přibira moc ale nemám to řešit důležitý ze přibira a za 14 dní vyrostla o 2cm. Jinak porodní byla 3410g.
Holky látkujete tu někdo teď ? My začli 3 dny zpátky ( jen teda přes den) a mám pocit že od té doby se malé dělá opruzenina, akorát má i vyrážku na obličeji tak nevím jestli to není náhoda a opruzenina nemá souvislost spíš s tou vyrážkou než s plínou
@lindikova nám je 14 dní a bohužel nakoupit musím takže už jsme byli.. podle mě je důležité aby se sní nenunal někdo nachcipanej to si teda hlídám. Zatím u nás byla jen rodina a moje kámoška. A ven chodíme také když je tak krásně..
@ange_de_la_morte v pohode..Ja se trochu bojim,ale rekla jsem to uz predem manzelovi a uvidime..Nastesti to chape a i tak cekame na prohlidku po sestinedeli..Bud to pujde nebo ne a pockame dyl.Ja nastrih citim jen kdyz zakaslu nebo kychnu..Jinak ne..a doufam,ze to bude ok na prohlidce..
@ange_de_la_morte já se pořád do toho latkovani neženu. Vzhledem k počtu kakání se mi nechce někdy i dvakrát za sebou lítat prepirat pliny. Ještě čekám, až drobek nebude tak často srajdit. Ono je možné, že se ti oprudila z té pliny, ale to si myslím že přejde, jen co si kůže zvykne ne to "jiné" mokro.
@halasovci007 moc pěkné fotky😍
Holky, nestraste s kontrolou po 6N😱 se snad začnu bát... no a o sexu ani nemluvím...😁
@ange_de_la_morte s latkovkama jsem zatím ve skluzu, holt pohodlnost... ale snad to brzo prekonam.
Ven s malým chodím od začátku, musíme pro kluky do školy, nakoupit, takže holt nic nezbývá.
Dnes jsem se starším absolvovala trénink (teda spíš jen vyzvednutí a cestu busem)- jsem pyšná, to pude 😁
Ty jo, koukám na výměnu manželek a je mi na bliti...
@ange_de_la_morte na opruzeniny prý sudocream, ale to určitě víš. Kdoví, proč se to Klarce udělalo😏

@ange_de_la_morte to je škoda že ji máte tak daleko. Naši byli dřív taky daleko, potom jsme se přestěhovali blíž k nim a jsem za moc ráda. Když je nějaká nenadálá situace a mamka je doma, tak pomůže s dětmi. Naštěstí je to jen výjimečně. Ale je dobré vědět že se má o koho opřít. I když my tu máme okolo hodně přátel a navzájem si vypomůžeme s dětmi, když je to potřeba.
@halasovci007 @zetta01 díky moc. Dnes jsem si přivstala abychom šli spolu do školky a podařilo se mi všechny včas vypravit. Oni to ve školce moc hezky slaví a ona je letos ve školce první rok, tak se na to moc těšila. Včera jsme spolu vyráběli takové pytlíčky s dobrotami pro každé dítě a pro paní učitelky a ona z toho měla takovou radost a cítila se u toho velice důležitě a furt říkala že ať nás nikdo neruší, že máme moc práce 😀 a v sobotu nás čeká oslava, tak to budou alespoň tři probděné noci kvůli dortu a chystání.
@tsasenka je to kolotoč, že. A mě přijde že nic nezvládnu. Že pořád na mě doma něco volá. Pračka chce nakrmit, myčka vykrmit, obědy dělám večer, večeře (ty už u nás dělá nejstarší dcera,naštěstí jí to baví) a to už bude jaro a ještě nemám doma nic zaseté. A jak se k tomu přidá práce na zahradě, tak to už doma vůbec nic neudělám. Zase budeme moct být více venku, to bude fajn.
@krisatko to je co, taky jsem říkala že tenkrát měla sociálka asi jiné měřítko.