icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

veselaopicka
26. únor 2019

@krisatko co je ten sprut? Ctu to tu po nekolikate.

fly80
26. únor 2019

@journals přesně. Určitě to vyzkoušej. Taky jde o to, jaké má tvůj muž ruce. Můj je zahradník, takže dokrmovani přes stříkačku nejde. Pro první dcerku jsem měla Medelu lahvičku, chtěla sem jí teď koupit, ale nějak zdrazili a už stojí 500 a to fakt nedám. Já zatím nepřišla na způsob, jak tuhle druhou breberku dokrmit. Všechny lahvičky odmítá a nevezme ani ten prst. Tak držím palce.

journals
26. únor 2019

@fly80 on nastesti nema problem prisat se k cemukoliv 😄v porodnici ho manzel normalne pres prst dokrmoval a slo mu to lip nez me, takze to by problem byt nemel...no uvidime. Treba nakonec nikam nebudu muset, nebo bude stacit jen odbehnout

fly80
26. únor 2019

@veselaopicka to je takové období, kdy miminko skokově pribere. Trvá to den, dva někdy tři a celé ty dny mimčo skoro pořád jí. Člověk má pocit, že už není co dávat, ale mimčo vypadá, že má pořád hlad. Hodně maminek si pak myslí, když to neznají, že mají málo nebo slabé mléko (kravina) a řeší to prikrmem. Ale dá se to pěkně zvládnout i bez příkrmu. Jen člověk v podstatě nedělá nic jiného, jen krmí. Každé dítě to má několikrát. U toho mého sem to pozorovala zatím jednou a nebylo to nějak hrozné. Každopádně za týden přibrala půl kila 😂

krisatko
26. únor 2019

@veselaopicka fly už vysvětlila 😉

@fly80 naše malá už to má tak po třetí. Nepřibírá teda půl kila, spíš kolem 200-300 gramů ale teda fakt šíleně řve. Kolikrát se třeba odpojí brkne a za pět minut zase řev.

lindikova
26. únor 2019

@journals my jsme zkraje jeli přes prst ze stříkačky a k tomu jsem kojila o šlo to. Jinak včera jsem zkousela odstrikat rukou nad umyvadlem, stacilo se přeběhnout a teklo skoro samo, mám hodně mlika a malymu někdy stačí jen jedno prso a taky to šlo do úlevy. Manuální odsavacka vyjde na par stovek.

priefi
26. únor 2019

@journals ale pokud chces, muzes porad dat Tve mm, nemusis porizivat odsavacku, muzes i rucne odstrikavat, ale urco lepsi z plneho prsa. A pak po odstrikani dat treba z neho dopapat. Muzes odstrikavat na vicekrat, aby toho bylo dost a mas jistotu, ze to bude bez reakce

halasovci007
26. únor 2019

@lindikova mě teda manuální nefunguje. Odsaju pár kapek a mlika mám asi tak akorát teda na jedno kojení jedno prso. Ale kojím vždycky z jednoho prsa a celé mi ho vysaje a druhé bolí. Jenže je nechci střídat a dávat ji z boku na bok, ptz mi hrozně blinka, takže cim min s ní hybu, tim mám větší šanci, že v ní to mlíčko zůstane.. Ale právě taky řeším že bych chtěla třeba ke kadeřnici a nemůžu ptz to je na dlouho. Takže holt ombre zůstává 🙊🤨

priefi
26. únor 2019

@journals navic kolem 6 tydne bude spurt a po nem budes mit mlika na rozdavani, takze vyuzij to kdyz tak, odsaj a mas po problemu

Btw.nevim jakou mas ZP, ale ja mam treba 213 a ta proplaci odsavacku do urcite castky v ramci pomucek ke kojeni.

ange_de_la_morte
26. únor 2019

Holky dneska kontrola v poradně ( zítra má Klárka 4 týdny) - ona normálně přibrala 600g za 14 dní - dohání brášku , už jsme přetáhli jeho porodní váhu konečně 🙂

priefi
26. únor 2019

@veselaopicka cely nazev je rustovy spurt, miminko neroste prubezne, ale skokove v dobe spurtu (2 az 3 dny) a v te dobe vic poptava po mlece. Nejvetsi spurty jsou okolo 3 a 6 tydne a pak kolem 3 a 6 mesice

lindikova
26. únor 2019

@halasovci007 zlatý ombre🙂 já jsem šedivá! Teď jsme se vrátili z kontroly, Adamek přibral 900g za 14 dni. Mam kojit jen z jednoho, to druhy mi asi teda praskne. Ale pry stačí odstrikat do úlevy, ze vic ne. Tělo nepozná, zda to vypilo mimi nebo ne. Tak tvoří a tvoří. Já mám půjčenou elektrickou, ale dost me ten bazmek odpuzuje:(

malecek
26. únor 2019

@lindikova proč máš kojit jen z jednoho??

veselaopicka
26. únor 2019

@petrafrenz jj. No ale dneska a vcera prospala celej den vesmes a v noci spala 6 h v kuse a kdyz se zbudi tak se uculuje na vsechny strany.... klid pred bouri? 😄😄 mohlo by ji to chvilinku zustat.

lindikova
26. únor 2019

@malecek aby se neprecpaval. Ale já to beru pocitově. Z jednoho si vytáhne vic zadního mlika, snažím se přes den. Večer a v noci pije z obou, jenže taky po koupání spi 5 hodin a po nočním kojení tři až čtyři, takže má jednak hlad a mne by kozy praskly🙂

krisatko
26. únor 2019

Tak máme za sebou kontrolu a první očko. Zvládla to Jakš taks, plakala jen chvilku. Váží 4060 a měří 54 prej. Tak to by mě zajímalo jak ty oblečení sijou, když ta 56 je jo malá. Rotaviry jsme nedávali. Ještě ji budou brát krev

ange_de_la_morte
26. únor 2019

@lindikova : taky moc nechápu proč bys neměla kojit kolik si vytáhne - u kojených dětí tím nezakládáš na obezitu ani nic podobného , kašlala bych na doktorku a kojila jak si Adámek řekne - klidně z obou

@krisatko : hlavně každá značka jinak, malá nosí něco 50 a něco 62 - vělké je to stejně

zuzekk
26. únor 2019

@journals Jani, kdybys nakonec potřebovala, můžu odsavačku půjčit. já prakticky nic nevytáhnu, ale až budu ve škole, asi si ji vezmu s sebou, abych prsa odsála tam (krmíme napůl UM, takže být jeden den na flašce nebude mít problém). Jinak tady na bazárku se dají koupit za slušnou cenu, nebo VZP se svým klubem zdraví zvýšila příspěvek, a když jsi 1000 vybrala vloni, můžeš ještě 500 na kojení, právě třeba na odsavačky.
I ty Medela Calma lahvičky tu holky prodávají, někdy nepoužité...

lindikova
26. únor 2019

@ange_de_la_morte nijak ho nebudu omezovat, spis jsme řešily blinkani, tak říkala, zda se neprecpava. Nic mi necpe, je to holka stejně stará jako já (34, holka, hehe;) Je teda fakt, ze za 14 dni přibral 900g🙂

journals
26. únor 2019

@lindikova Mě mlíko takhle právě moc neteče, když jsem zkoušela odstříkávat, tak nic neteklo, ale mrňous si nestěžuje, kojení je v pořádku. Mlíka mám asi tak akorát 😀 ani vložky do podprsenky používat nemusím, samo teče málokdy. To je pár kapek jednou týdně 😀 takže ručně nic neodstříkám. Hlavně kojím snad co hodinu až dvě, takže vyloženě nalitý prsa nikdy nemám...
@priefi 6 týdnů už mu bylo, tak uvidím... ale on je strašný hladovec, takže já kojím co hodinu až dvě i normálně :-/ nalitá prsa jsem měla asi tak 2X za celou dobu - jednou hned po příjezdu z porodnice a pak před 3 týdny. Jinak nalitá prsa fakt neznám 😀
@zuzekk Zuzi, děkuju za tip s pojišťovnou! Určitě na to mrknu, mám právě VZP. Dobrý tip!
Řeším právě školu, asi budu potřebovat na jedno odpoledne odběhnout. Pořád si naivně říkám, že to dám. Ale na diplomku jsem zatím ani nešáhla, nedalo se, je to strašný závislák... díky za nabídku, uvidím jak to dopadne, kdyžtak se na tebe obrátím - minimálně pro radu 🙂 Na bazar ještě kouknu. Zdravíme Vendelínka!

veselaopicka
26. únor 2019

@krisatko vcera sem to resila taky. Ja nektere 56 uz vyradila ze je ma na sobe na tesno hodne a v pepcu jsem koupila 56ku pyzamka a ty ji jsou a este tam mame fora. A 62 v tom plave.

veselaopicka
26. únor 2019

Nase kočička ...

journals
26. únor 2019

@veselaopicka my mame porad vel. 50 😄 (7.tyden)

veselaopicka
26. únor 2019

@journals nam jsou zitra 3 tydny a min tyden mela 3650g a 50 cm.. 😃

laola
26. únor 2019

@veselaopicka krásná😍😍
Teda holky
@journals
@veselaopicka to jsou velikosti 😊 Já už malému oblekam vel. 3-6 měs. 😁😱

halasovci007
27. únor 2019

@veselaopicka krásná princeznicka, t velikosti jsou boj. Naše madam se narodila 3750g a 53cm takže 50 měla sotva v porodnici....v pátek ko myslím, že bude mít 5 kg v těch šesti týdnech. Jsem teda zvědavá.. Holky dneska rekord spala cca od 22 do půl 4! 😍 Aby ne když od půl 5 co jsme přišly z trihodinove prochazky kdy celou cestu chrnela jen knucela, jedla a kroutila se.. Muselabyt unavená. Byla nevrlá že sem ani raději nekoupala.. Asi včera sprut jsme měly..

halasovci007
27. únor 2019

@laola to je fešák 😍

krisatko
27. únor 2019

@halasovci007 mě dneska taky od 21:15 do 4:10.... Asi reakce na očkování, jinak si to neumím vysvětlit.... Mazec, já se vyspala. A teď ještě šla pokračovat ve spaní beruška.

ange_de_la_morte
27. únor 2019

@lindikova : naše princezna taky blinká pořád - za 14 dní přibrala 600g -jenže když jí prso vezmu tak se vzteká a stejně z toho pak blije

malecek
27. únor 2019

@lindikova
@ange_de_la_morte já kdybych Adámkovi nedala z obou a kolik on chce tak stropí takovou hysterii a taky semtam blinkne jak hltá a přepije se.

Strana