Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte To zvladnete. Mne manzel odjel ma pul roku do Svedska, kdyz nejstarsi dcera mela 1,5 roku. Bylo nam smutno, ale co to slo, tak jsme Skypovali, ja jsem mu i psala dopisy, dcera kreslila obrazky. Ted ma diky tomu dobrou praci. Svagr je taky vojak, nastoupil do armady po svatbe. Uplne tim zije. Nekdo jezdi na sluzebky, nekdo na mise. Urcite se Ti v poradku vrati 🙂
@priefi Jel tam na půl roku studovat energetiku, tak jsem se nastěhovala k mamce - pryč od tchýně. Sice mi chyběl manžel, ale žilo se mi bez tchánů mnohem líp 🙂
Je to asi stejně tenké, ale když se to 3x protrhlo, tak jsem je vyhodila. Nevím, v čem je rozdíl. Jinak nevím, co by fungovalo - hormony nechci, tělísko bez hormonů nefunguje a spermicidní gel, taky není moc jistý.
Zatím mi vyhovovala kombinace plodných dnů a kondom. Od 8-20. dne cyklu jsme jeli s kondomem. Měla jsem MS třeba jen 4 dny a cyklus dlouhý cca 26 dní
@tsasenka já teď taky vymýšlím co za ochranu. Představa dalšího dítěte mě děsí a sama vím jak snadno se to stane, výpočet plodnych dnů u mě bohužel selhal, mám velmi nepravidelnou menstruaci a těžko se tím dá řídit.
Tak to jste byly taky dlouho sami. To muselo být potom vítání a vůbec vždyť to batole se za půl roku strašně změní.
@ange_de_la_morte já musím každý den vypadnout ven, nebo nějaký výlet zorganizuju, abychom neupadli do nějakého nudného stereotypu. Manžel bývá pryč nejvíc přes jaro a léto a část podzimu. Pak máme spíš problém, že když je v zimě doma třeba 2 týdny v kuse, tak už máme ponorku jeden z druhého a on i z dětí. Holt jde vidět, že bývá často od nás a tudíž se nemusí nijak omezovat a občas mi dělá problémy brát na děti ohledy a nemoct někam jít, protože prostě je někdo nemocný, nebo máme doma miminko. Stejně tak má i zkreslené představy a vždycky si myslí jak něco řekne a děti to hned udělají nebo že někam vyrazíme a diví se že nám to vypravování trvá tak dlouho. On přijde a řekne, já už můžu, no a já řeknu, my ještě ne. Někdy mě to mrzí, protože jsme trochu jako dvě rodiny v jedné - on a my (já s dětmi)
@fly80 to máš tedy zajímavé povolání a baví tě to? A budeš tedy celou dobu doma s holkama ty, nebo pak půjde na rodičak přítel?
@bemo baví a moc. Je to opravdu zajímavá práce. No, starší má pět let, takže už jsem při ní pracovala skoro dva roky. Měla sem trochu upravenou pracovní dobu, takže sem v práci od rána do večera tři dny a pak šup domu. Přítel to zvládal dobře. Občas něco bylo, třeba když jí dal místo trika pizamo a tak, ale nic co by se nedalo zvládnout. Spousta lidí mě za to odsuzuje, asi že sem špatná matka, když musí být otec tři dny v týdnu s dítětem sám. Já vyrůstala jen s tátou a postaral se o mě skvěle. Spousta rodin má stridavou péči nebo tatínka kamionaka, co je doma jen na víkend a to je v pořádku. Ale já jsem holt matka, tak tohle dělat nemůžu. To je třeba názor tchyně. Dlouho to nemohla zkousnout. S první sem byla doma celé tři roky, teď s přítelem plánujeme, že budu doma dva roky a pak by šel na rodičák on. Ale to je ještě za dlouho.
@ange_de_la_morte no ty bláho😕 Chápu, že ti není do tance, ale je potěšující, že píšes, že to bude bezpečnější. 7 měsíců uteče jako voda. Pokud budete moci být aspon trochu v kontaktu, tak to půjde snáz😍 No ale prostě manžel je frajer a ty jsi skoro svatá, že to dáváš👍👍
@fly80 zname pár, kde je na mateřské chlap. Je to neobvyklé, ale prostě se tak rozhodli, je to přece každého volba. Ona má práci, kde buduje kariéru v kanceláři a vydělává dost peněz, on je kuchař takže tolik nebere. On se vzorně stará o dítě a ona chodí do práce ptz prostě vydělá mnohem víc a chce si svou pozici udržet nebo i šplhat výš. Moc ti fandím a pokud tě ta prace baví.. Kdo dneska chodí do práce s láskou? Spíš obdivuji, že máš tak nebezpečné povolání.. Cizinci jsou všude, ale tady i nás berou do fabriky strašnou chamrad a dělají ve městě bordel a vytrznosti.. Člověk se občas boji i za bilyho dne, proto jsem chodila na kurz sebeobrany a stejně se necítím bezpečné. Nic proti, ale myslím, že místo pokut za parkování by měli policajti víc hlídat město, ptz tady je to poslední léta hrozný.. Levná pracovní síla, ale mravy žádné a zákony pro ně moc neplatí. 😖
@ange_de_la_morte jsi frajerka že to zvládneš.
Jen je blbé že je to teď když jsou děti malé.
@bemo : to je trošku to se bojím - že si zvykneme fungovat odděleně a tak bude náročné to zase ,,složit,, ... zase si říkám že dobré by bylo že by byl pryč přes zimu, na jaře by přijel a mohli bychom zase výletovat a užit si ten čas společně aktivně ... stereotyp všedního dne je nejlepší cesta k depresím, taky se snažím pořád něco vymýšlet, už aby bylo venku krásně - hned je to lepší
@tsasenka : a za tu dobu jste se vůbec neviděli ? když jsme byli se ségrou malé tak byl taťka taky pracovně půl roku pryč a mamka s náma byla sama, říkám si že tehdy to měla ještě náročnější protože nebyl internet, volali si jednou týdně na chvilku protože to bylo drahé, mamka neměla ani auto a zvládla to, tak musím taky @malecek
@laola : no teď jsem hrdinka a pak mi z toho hrábne 😀 dost dobře si neumím představit jaké to bude, byli jsme od sebe nejvíc 3 týdny, ono to uteče, ten vztah nějak ustojíme, hrůzu mám asi víc z toho jestli to zmáknu s dětmi, statkem se zvířaty, barák atd.
@fly80 : to máš zajímavou práci, musí to být docela náročné .... na ostatní lidi kašli - společně strávený čas se měří na zážitky ne na hodiny - já jsem před nástupem na MD ve školce pořád poslouchala od ředitelky že se synovi dostatečně nevěnuji a všechny jeho ,,problémy,, pramení z toho ( dělala jsem hlavě odpolední a moc volných víkendů nebylo, většinu dní měl syna na starost manžel po vyzvednutí ze školky) - ale já mám čistě svědomí - vím že když jsme byli spolu tak žádná minuta nebyla promrhaná a pořád něco tvoříme, vymýšlíme, atd. - paradoxně syn říkal že tatínek si s ním nehraje, ne já 😀
@tsasenka ja docela uvazuji nad pesarem + spermiocidni gel. A dle zkusenosti, kdy jsem mela v ramci jednoho cyklu necekane 2 ovulace, nespoleham se ani na plodne a neplodne dny. Ta mrcha ovulka proste nekdy necekane prijde i mimo klasicke ovu dny. Predchozi i nasledujici cykly byla ovu, jak mela, ale ten jeden cyklus proste todle.
To jsi mela narocne, ale verim, ze uprk od tchanu byl super. A co bylo pak, jak se vratil, zpet ke tchanum, nebo uz do noveho?
@malecek @fly80 abych byla uprimna... manzel to na me zkousi taky, ze bych sla do prace a on na rodicak. Ale uprimne, ja nechci, nechci o tu krasu prijit. Moje mamka musela do prace, kdyz jsem byla malinka a starala se o me po tu dobu babicka. Mamka do dnesniho dne tezce nese, ze o to vsechno prisla, ale jako samozivitelka, ji nic jineho nez v mych 8m jit do prace, nezbylo. Kazdopadne ten vztah uz chatra, neni to ono, naopak jsem si ho vybudovala s babickou. Jako mam svoji mamku rada, to jo, ale tihnu k babicce a jeji ztrata me hrozne zasahla, zmenila muj pohled na svet. Ja treba davam na 1.misto deti, praci rozhodne ne, i kdyz svoji praci mam hodne rada a riskuji druhatkem, ze se uz nebudu mit kam vratit, stalo mi to za to. Ale tohle je muj pohled na vec, co se tyce me a mych deti, u ostatnich je mi to putna, at si delaji, co chteji a jak chteji, kdyz tobtak chteji. Nikdo by do toho kecat nemel. Ale co znam z okoli maminky, co pospichaly do prace a zily svou praci, pak, kdyz maji dospele deti, divi se, ze jejich vztah neni tak super, jako vztah ditete s jinym clovekem, ktery se staral, kdyz ona byla pryc. Hold... vse ma svoji dan.
@bemo Plodné dny - spolehlivost je tak 20%, proto bez jedině těsně po a před MS. Tak jediné co zbývá je ten kondom.
@fly80 Náhodou máš zajímavou práci. Nevím, proč to někdo odsuzuje? Asi sám má dost nudnou práci, když to s manželem zvládáte, tak proč ne 🙂
@ange_de_la_morte Viděli jsme se za tu dobu asi 3x, jednou jsem letěla za ním já, pak se vrátil na pár dní domů (na Vánoce), ale dalo se to zvládnout.
@priefi Museli jsme se vrátit ke tchánům, stěhovali jsme se až před druhým porodem. Jak jsem nastoupila do práce, tak jsme začali stavět. A šli jsme do nedodělaného. Měli jsme 2 pokoje, koupelnu, záchod a kuchyň, zbytek se dodělával za pochodu. A stěhovali jsme se 2 dny před Vánocema, pro mě to byl nejlepší dárek a nejkrásnější Vánoce - sami, bez tchýně (tchána mám moc ráda, tchyně mi nemože přijít na jméno).
Já teda u sebe ovulaci poznám, ale pro jistotu ten kondom.
Když mají miminka rýmu, kašlou vám i při tom? Tak jako hlenovitě?
@fly80 to by mě nikdy nenapadlo, někoho kvůli práci odsuzovat. Vždyť nejsi pryč nijak dlouho a navíc určitě mají děti a budou mít s tatínkem výjimečný vztah. A když tě práce baví, tak to je velký dar. A určitě to jde na tvé práci i vidět. Takove reakce už jsou fakt trochu předpotopní. Moje příbuzná taky chodí do práce a její manžel je doma s dětmi, ona je advokátka a vydělává úplně jiné peníze než on a byla skoro blbost aby pracoval on, když jsou ty příjmy tak rozdílné.
@ange_de_la_morte taky se těším na pěkné počasí. Včera jsme byli na zahradě, tak se mi teda sevřel žaludek, když jsem viděla kolik práce mě tam zase za chvíli čeká, ale zase já bych mohla být venku od rána do večera, hrozně mě to nabíjí.
@moncicak1983 my taky teď máme rýmu, ale tedy nekašle. Jen chrochta u kojení a to jen v noci.
Jinak, máme za sebou křtiny a toto nám udělala kmotra
@halasovci007 víš, oni ale město hlídají. Bohužel si lidi mysli, že jen dávají pokuty a buzerujou. Jenže každé oddělení má různě rozdělenou práci. Jsou pochůzkáři, kteří právě chodí po městě a hlídají. Jenže je postav, takže nemůžou být všude. To je zrovna nejhorší práce, co u policie je. Chodíš třeba osm hodin jak debil po městě, máš určené stanoviště, kde musíš v určitou dobu být a běda jak ne. A je jedno, jestli padají hovna z háčkama, nebo je vedro na zdechnuti. Já bych to nedělala ani za zlatý prase. S těma cizincema je problém všude, bohužel. Jen v té Praze je to pořád tak nějak stejné. Já jsem od Plzně a tam je to taky hrozný. Agentury tam natahaly stovky bulharu a rumunu a to je šílená svoloc. Dotáhli sem všechny možný nemoci. Škoda mluvit. Když sem ještě delavala kontroly na ubytovnach, nepřála bych ti to tam vidět. A ten smrad. Brrrr
@malecek máš pravdu. To si myslím i já, ať si všichni trhnou. Spíš se tomu doma smejeme, jak je tolik lidí v dnešní době stále ještě tak omezených.
@ange_de_la_morte díky. Víš, já sem ve výsledku víc doma, než kdybych tohle dělala v Plzni. O bych děti neviděla skoro vůbec, jen večer před spaním a to pět dnů v týdnu. Takhle si odpracuju těch 40 hodin a zbytek sem doma.
@bemo víš, u nás na vsi je ti jiné než ve městě. Lidi tu zijou pořád jako za komunistů. Ženská má být doma a chlap makat. Když si bral přítel na dcerku očr, protože já měla střelby a nějaké cvičení v práci, tak mi to tady přímo vyčítali. Že když je dítě nemocné, má s ním být matka. Že se jim to vůbec nelíbí, říkal vedoucí toho mého. To sem se s ním tedy docela dost zhadala. Ať si všichni trhnou 😄
@tsasenka verim, ze navrat byl pekne pro Tebe tezky a Vanoce pak prekrasne 😊 Chapu, jak ses citila. Ja doufam, ze brzy najdeme nas domecek. Jinak co se tyce krtin, tak taky budeme teprve domlouvat, teda pokud mi da manzel zelenou, jako ateista ma svuj pohled na vec. No ale pokud svoli a ja pevne doufam, ze ano, ceka me taky vareni pro cca stejny pocet lidi, akorat nevim, jak se sem vlezou, minule dospelaku bylo 13.
@tsasenka @bemo a kdyz uz jsme u toho, co budes varit/co jsi varila? Ja minule experimentovala, aniz bych vedela, jak se to povede. Delala jsem zavitky z veprove pecene plnene mletym masem smichanym s natrenou kyselou okurkou a nadrobno nasekanou paprikou. Jednou jsem nekde neco podobneho jedla v restauracce, tak jsem se rozhodla to zkusit udelat. Chutnalo dobre, vypadalo hezky a ja byla spokojena. Ted nemam sajna, co budu delat.
@bemo krásný dort 😍 Jaké byly křtiny?
Jaks tu psala o tom chystani sebe a dětí... to je na ranu. U nás teď v sobotu pred vítáním: já chystala všechny, můj drahý čuměl do mobilu...😏😁 a pak hulakal, že ma Dan zasrane boty😂
@fly80 @priefi já nastoupila do práce při druhém synovi v jeho osmi měsících. Přišla nabídka, která se neodmítá. Souviselo s tím domluvit se s tchýni že bude hlídat a nějak to vyšlo. A narozdíl od 1.syna se kterým jsem byla doma se na mě 2. víc těšil a nepřijde mi, že by někdo z nás utrpěl nějakou újmu. No a teď se nečekaně zjevil 3. a toho si chci užít úplně nejvíc, co to půjde😍 Poslední možnost, která se musí využít😂
@priefi Já se s tím moc nepářu, většinou pečené maso a k tomu třeba bramborový salát. Minule na křtiny - pečená kačena a zelí, na sv. přijímání - pečené kuře a bramborový salát. Co bude teď nevím, ale asi taky to kuře, nevím, jak jinak bych to stíhala. Popravdě si oddechnu, jak je po obědě. Kdybych to měla jen s naší rodinou, tak je to v klidu. Ale tchýně se švagrovou jsou prostě semetriky
@moncicak1983 obcas kucne, obcas kucne a poblinka se, kdyz je po kojeni. Pokud to je ale spis kasel, dr.doporucila prospan
@laola che, nemáme stejného chlapa 😀 já tady lítám když připavuju děti, když někam jedeme, spocená až na pr. a on co, čumí do mobilu 😀 tedy když řeknu, tak lítá jak fredka, ale prostě musím říct.
já si tedy říkala, že je to naposledy co mám možnost být takhle s detmi doma, ale pak si ríkam, že s první jsem byla do tří let a to mi taky volali z práce, jestli bych nemohla nastoupit dřív, tak teď prostě do těch dvou si užiju co se dá. já jinak když chodim do práce, tak jak už to dělám dlouho, tak mám i určité benefity. víc dovolené, rehabilitace atd. takže jsem opravdu doma dost. a byla bych ráda, aby si chlap taky vyzkoušel být doma. kdyby to nešlo, tak holt budu za debila a vrátim se zase na rodičák 😀
Holky když mi nepřišel žádný papír z OSSZ k mateřské, jak zjistím kdy přesně mi končí? Na pojišťovně po mě chcou dobrozdání, že po dobu mateřské od - do neprovozuju živnost vedlejší. Já myslela že se nesmí podnikat jen po dobu šestinedělí a pak je to jedno pokud je zajištěna péče o dítě.
@moncicak1983: Klárka má teď rýmu ale nekašle
@bemo : já mám nálady podle počasí - jak svítí sluníčko mám spoustu energie a dokážu udělat hromadu práce, jak je hnusně jedu tak nějak na setrvačník :D ... dort je parádní
@krisatko :mi taky papír nepřišel, myslím že to nechodí, až možná to ukončení :

@priefi Ja je kupuji na netu. Posilaji to v normalnim balicku, takze nikdo nepozna co v tom je. Ty, co jsem Ti psala praskly asi 3x. Jine nikdy, nastesti.Jsou mozna az moc tenke