icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
18. bře 2019

@laola : taky tam nechávám vždy dost peněz - ale jako máš hodně věcí za ty peníze, akorát je třeba počítat s tím že oblečení fakt moc nevydrží, zas mně ale tolik nebolí když tepláky za 80Kč Matýsek zlikviduje na tréninku na hřišti

moncicak1983
18. bře 2019

@bemo Začala jsem v sobotu trochu krvácet, včera nic a dnes v noci zase. Tak nevím... Jsem skoro 9 týdnů po porodu. U prvního dítěte si to už nepamatuji☹(

malecek
18. bře 2019

Omlouvám se předem všem milovnicím pepca, ale já ten obchod moc nemusím.
Věci tam aspoň nám velikostně nesedí, kamarádka mi dala nějaké věci po synovi a oblikáme vel 80 , jinak je to úzké.
Babička tam teď koupila něco s Mickey a že to bude mít na léto 😂 má to akorát už teď.
Já jsem tam kdysi koupila synovi tepláky za 249 Kč (což není na pepco nejméně) a po dvou vyprání se mě mamka zeptala co to má Honza za hnusný hadr jsem tam už nešla. Teď při Adamkovi jsem mu tam koupila jen hrubší ponožky, za ty se mi tolik dávat nechtělo.
Radši kupuju starší next atd. 🙈

malecek
18. bře 2019

Pepco mám ráda akorát na bytové doplňky a dekorace to jim nemůžu upřít 😉

malecek
18. bře 2019

@krisatko u nás o režimu nemůže být ani řeč, ale co tak pozorují tak musím začít koupat dříve, koupali jsme vždy kolem osmé mezi kojením a teď už pár dní po sobě usne kolem sedmé max půl osmé a vzbudí se až v deset. Jinak pořád kojim co hoďku nebo dvě jak chce.

pe_tu_ss_ka
18. bře 2019

@malecek taky moc věcí z pepca nemusím.. Mamka mi tam koupila pro malého věc i ve velikosti 68 - ale polodupačky jsou na délku krátké a jinak strašně široké... Oproti h&m, kde 62 mu je na délku i šířku krásně a jsou delší a užší než ty z pepca

halasovci007
18. bře 2019

@malecek je fakt, že mě přijde, že se ty hadričky srazí.. Ale zase stojí to pár kaček. Mě třeba strašně mrzí, že u nás není ani hm. Tam mají kvalitní oblečky a ve slevách to jde i cenově.. Já kupuji od kamarádky po holčičce nebo ještě krom Pepco i v Kik nebo Lidl občas. A teď mám zálusk koupit z netu Next na bazarku atd. Jenže mě štve poštovné. Výběru 2veci třeba za 50Kc takže 100Kc a 120 poštovné no to je pěkné na nic.. Ale moje zkušenost že ty oblečky se nesrazi a mají příjemný materiál..ale dekorace v Pepco jsou super. Od ty doby co tady Pepco otevřeli, jezdím raději do marketu tam abych nacihla, co kdyby náhodou měli něco, co nutné potřebuji 🤣🤣

journals
18. bře 2019

Taky jsem jeden z mála nefanoušků Pepca - zašla jsem tam jednom 2x - chtěla jsem vědět co na něm všichni tak mají a rychle jsem utíkala pryč. Strašně mi to tam smrdí čínským plastem. Na dekorace je to asi ok, ale oblečení a věci do kuchyně bych tam nikdy nekoupila. Vadí mi ten smrad i špatná kvalita. To radši koupím něco ve slevách - sice o pár korun dráž, ale je to kvalitnější. Na bazaru jsem taky pokukovala, ale když si to spočítám s poštovným, tak mě většinou vyšla nová věc jen o trochu víc, nebo i nastejno.
Nicméně já bych ráda ještě jedno miminko, takže kupuju věci kvalitnější a většinou v neutral barvách s tím, že je pak snad ještě dostane sourozenec. Je pravda, že miminka skoro nic nezničí, až bude malý lézt a lumpačit venku, tak asi ničitel bude, ale v dnešní době, kdy je pořád všude tolik slev mi přijde Pepco úplně tragické.

laola
18. bře 2019

@journals
@malecek jasně, každý jsme příznivcem něčeho😁 Já jsem tam teď klukum koupila lehké čepice a ponožky a kdysi tepláky na doma. Přece jen mě rozskubany kolena na levnych teplakach štvou míň 😁 a moji chlapecci se s tím fakt nepářou. Teda vlastně pářou😂
A právě jsem tam ulitla na bytových dekoracich😂

priefi
18. bře 2019

@halasovci007 budu zitra volat, zda to je ok. Bolest v podbrisku mam jen pri "ms", ale je to nejake divne cele. Na utz rikala, ze vse ok. Ale tehdy jsem hlasila, ze nespinim, coz ted nejak neni pravda no....

veselaopicka
18. bře 2019

@halasovci007 na kontrolu po porodu jdu 25.3 ... delali mi jen tu revizi delohy a pak Uz.

halasovci007
18. bře 2019

@priefi
@veselaopicka ženy tak v budu držet palečky až jste ok..

tsasenka
autor
18. bře 2019

@laola O Pepcu mi ani nemluv. Pred 2 tydny jsem tam sla jen na rychlovku s Miankou. Rychle, rychke, nez se maly vzbudi a nechaka jsem tam 1400 kc 😀 Vsem 3 detem jsem tam neco koupila. A kdybych mela vic casu a klidu ... to by bylo penez 😀
@priefi Jejda, tak snad to nic nebude myslim na Tebe.

Holky, ja jsem 3x rodila, ale nikdy me po porodu zadny utz nedelali. Je pravda, ze jeste na porodnim sale do me rvaly zrcadla, aby zkontrolovaly, zda je vse OK. Bylo to, jako kdyby do me rvaly noze a poradne me utz kontroloval az doktor po 6nedeli. Mrzi me, ze mate takove problemy a musite na docisteni. Drzim palecky at to dobre zvladnete

daskaaa1
18. bře 2019

Tři sta tisíc pro novorozeňata
„Rodičovský příspěvek bude navýšen na 300 tisíc od prvního ledna příštího roku, ale zejména z ústavně právních důvodů to bude jen pro nově narozené děti. Jde tedy o motivační opatření pro zvýšení porodnosti,” řekla po koaličním jednání Maláčová. Jedná se o jednu z jejích priorit, kterou si dala za cíl při nástupu

daskaaa1
18. bře 2019

To si asi važně delaji srandu

halasovci007
18. bře 2019

@daskaaa1 teď jsem to četla. Delaj si z lidí prd.l a ještě si klepou na rameno jakej je to úspěch. Tomu říkají motivace? Vždyť kdo chce mít dítě má ho, neříkám každá kačka dobrá, ale že by to někoho motivovalo si nemyslím.. Furt je to almuzna oproti platu. Kazdej si rozmysli kolik dětí si může dovolit. Bohužel je to dráha sranda. Četla jsem, že dítě stojí do dospelosti milion korun a věřila bych tomu..

pe_tu_ss_ka
19. bře 2019

@daskaaa1 taky jsem to teď četla..😡

krisatko
19. bře 2019

A nejhorší je že měli navyšovat už pro nás a nakonec z toho nic nebude.

ange_de_la_morte
19. bře 2019

S tím rodičákem to je vtipné 🙂 no co už, když jsme plánovali druhé stejně jsme s navýšením rodičáku nepočítali takže se pro nás vlastně nic nemění ... osobně si ale myslím že vyšší a efektivnější motivací by bylo kdyby se výrazně zvýšily úlevy na dani za dítě - těžili by z toho totiž hlavně normální pracující rodiče a ne sociální existence, jejichž děti stejně nejspíše půjdou v kolejích svých rodičů a žádný extra příjem státu nepřinesou

@journals : souhlasím tebou že ta kvalita je tristní, na dekorace super, kupuju tam taky omalovánky a některé kreativní potřeby pro malého ... synovi taky oblečení ( tepláky a trička) na zahradu - ono upřímně je schopen zničit tepláky po 2 použitích na tréninku nebo venku ( v tělocvičně roztrhá kolena o podlahu, na hřišti se válí v mokré trávě, nebo zatrhne někde díru o plot apod.) - radši dám pár korun za tepláky než bych každý měsíc našívala záplaty, pěníze pak můžu investovat do kvalitních bot, bund, mikin a sportovního vybavení a oblečení

priefi
19. bře 2019

Co dodat... tesili jsme se na 80tis + jako na financni injekci ohl.budouciho domu... a muzeme utrit nos no... hlavne, ze to puvodne melo byt od 1. 1. 2019. Ale jako ekonom to chapu, jako clovek to beru jako nespravedlnost.

fly80
19. bře 2019

Holky, a já to zase nějak nehrotim a neřeším. Jelikož pracuju hodně v zákonech, tak sem s tím už i počítala, že nebude nic. Nakonec to dopadne tak, že neuvidí nic ani maminky miminek, co se narodí 2020 a pokud ano, tak pár tisíc. Když sem byla těhotná, tak ti ještě ani nebylo a člověk musel počítat s tím, co bude mít reálně a ne s nějakým slibem vlády. Takže já šetřila hned, naštěstí se mi od minule i zvedla mateřská, tak něco nasyslim a ten rok a půl nějak využijeme.

tsasenka
autor
19. bře 2019

Holky, je petice, já jsem ji se ségrou podepsala
https://www.petice24.com/zvyeni_rodiovskeho_pis...

fly80
19. bře 2019

@tsasenka jenže je úplně na nic. Jednak jí zhotovitel mohl napsat alespoň bez gramatických chyb a pak.... internetové petice jsou nepoužitelné, takže k ničemu. Nemají žádnou váhu a nikdo se tím nebude ani zabývat

tsasenka
autor
19. bře 2019

@fly80 No, to nevím, ale premiér a spol. už o té petici vědí, minimálně to, že ji zatím podepsalo během dneška skoro 10 tisíc maminek a sdílí se to na FB a když si přidávají sobě,k vězňům, tak proč ne maminkám. Třeba to k něčemu ještě bude

fly80
19. bře 2019

@tsasenka jde o legislativu. Pokud jde o opravdovou tištěnou a podepsanou petici, ve které se nasbírá určitý počet hlasů (tuším 50 tisíc), tak ta se pak odevzdá a zákonodárci se tím zabývat musí. Ale online petice je neplatná. Takže je pěkné, že o tom ví, ale v podstatě nad tím může mavnout rukou.

tsasenka
autor
19. bře 2019

@fly80 Když už nic, mám dobrý pocit, že jsem něco pro to udělala. Už o tom píše TV Nova a média umí rozvířit vody 🙂
https://tn.nova.cz/clanek/zradili-jste-nas-zuri...

fly80
19. bře 2019

@tsasenka hele, já si stejně myslím že to neprojde a nakonec ani pro ty děti od 2020. Už jsem takových krásných slibů zažila. A nula nula prd. Myslím že je lepší se na to neupinat.

halasovci007
19. bře 2019

@tsasenka
@fly80 alespoň se o tom píše.. Horší bude, že se všechno zdraží, ptz jakmile přidají kdekoliv okamžitě se zdražuje a my co nedostaneme nic na tom budeme tím pádem zase hůř.. Přidali i důchodcům takže půjde nahoru i jídlo. A je fakt že i oproti loňsku zdrazily energie, jídlo.. Mě to teda motivační fakt nepřijde. A hlásím se k názoru udělat větší úlevy na daních za děti, pac tohle co teď udělali motivuje max skupinu lidí, který jsou rádi za zvýšení ptz nepracuji a jen dávky zneužívají.Holky ale ruku na srdce kolik z vás těm zvastum politiku věřilo? Ty už naslibovali takových věcí kort pred volbáma.. Penizky by bodly, ale moc jsem tomu nevěřila kort když paní ministryne je sama bezdetna a nikdy si to nevyzkousela využít z takové částky..

tsasenka
autor
19. bře 2019

@halasovci007 Ségra rodila v dubnu 2018 a když si šla vyřizovat rodičák, tak jí řekli, ať určitě počítá, že od ledna 2019 bude ta částka 300 tisíc...
Jako ono vyjít s 7600 Kč/měsíc, nebo jak to přesně vychází do 3 let věku dítěte , to je něco. Ať si zkusí politik vyjít s tolika penězi na měsíc a maminky k tomu mají min. jedno dítko. Jak mi skončí mateřská, tak to bude teda mazec a motivační je to jako jak? Porodím dítě za rok a budu mít měsíčně 9tisíc? Tý jo, to je motivace, v práci mám mnohem víc ...

fly80
19. bře 2019

@halasovci007 však sem psala, nevěřím ani že to vůbec bude pro kohokoliv a pokud ano, tak ne tolik 😉

Strana