Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky, já měla tak krásný den. Starší je s tatínkem u tchyně. Tak sme odpoledne šli s Rozkou ven. Děda hlídal a já hodinu lítala na čtyřkolce 😂 pak sme šli domů a Rozka spala u dědy. Když se probudila asi v osm, tak sem jí vzala nahoru, že jí nakrmim. Dala sem jí do postýlky, že si ještě skočím na záchod, vrátím se a ona chrní 😍 A chrní stále 😂😂😂 Tak sem si dala dvojku červeného (doporučuju na tvorbu mléka) a čekám, až se probudí že má hlad 🍕
@halasovci007 no tak nějak to u nás teď vypadá asi něco málo přes týden. Do toho je malý nachlazený, ne, že by se mu špatně dýchalo, prostě BOJKOT jak něco. V noci pije krásně, normálně se těším na noční krásné a klidné kojení, mám budík po 3 hod. abych probudila já jeho a strčila mu prso ještě v polospánku, když se vzbudí a řve hlady, už je to špatně. K ránu to stejné, ještě polospící se nakrmí. Dopoledne opět vyčkávám na správný moment a vlastně celý den to tak dělám. K večeru ho vykoupu, nachystám na spinkani, pokusím se dát prso, bez úspěchu, začnu uspavat, v tom lepším případě začne zabírat a já ho nakojím, v tom horším je řev hlady, ale prso nechce. Každý den to na mě padne a já brečím. Že jsem neschopná a neumím ani nakojit své dítě. Do toho mám doma všechny děti nemocné a manžel jako vždy pryč. Včera jsem ho jednou nakrmila přes stříkačku, ale dnes už to nechtěl, tak jsem v zoufalství vytáhla flašku a stejně vypil jen 30 ml. Tak nevím jestli prostě nemá hlad. V pondělí ho zvážím a uvidím co s tím. Vím že toto období, že se mi děti od prsa odtrhavali, měli všichni. Ale toto je něco úplně jiného. On se prostě nechce ani chytnout. Plenky má počůrané dost, pokakané, tak 3x denně, normální oranžová barva, tak snad to je fakt jen přechodné. Ale jsem fakt zoufalá.
@fly80 je tak to jste si fakt užily krásný počasí. Je noc a já usuzuji, že můj experiment zabral. Hlásím,ze prsa nality mnohem vic a po kojení stále nality, ne ty vycuvly sušenky 🤣😅 takže cajik a Caro odpo navíc pomohly 😍 červené víno? Já ho snad taky zkusím, mě nikdy nechutnalo, prý se k tomu člověk musí propit, žádném abstinent jsem nebyla před tehu, ale červený jsem pila max ve svaraku 😅 nu což budu se muset obětovat 🤣🤣 ale pro kojení a spokojene miminko udělám maximum. Když už jsem se naučila pít každý den to hnusný psylium,vino nebude taková oběť 😅😅
@bemo chápu co prozivas s malým a strašně tě obdivuji, že to zvládáš s tolika dětmi a kort když jsou nemocný. Mě stací, že ta naše princezna ma rýmu, možná i proto bojkotuje kojení. Ale třeba v 11 a teď bastila krásně. Taky v noci ji líp než přes den, to je zvláštní vid? Možná fakt pomohl ten čaj a Caro navíc (melta došla, než koupím tu sypanou piju Caro). Ještě chci zkusit udělat vývar, dlouho jsem neměla, asi týden.. Pry to dělali iv dřívějších dobách a oni nebyli hloupí a věděli jak na to.. Tak uvidíme snad to bude dobré..Budu držet palce ať i u vás se daří a malý přestane bojkotovat kojení. Je to na psychiku teda fakt zátěž. A to ty si zkušená, já sem že všeho vyplacena a teď tohle, ještě, ze si tady přečtu, že to není tak neobvyklé, jinak bych už asi byla někde ve cvokhausu. Taky si připadám neschopná, že ji nejsem schopna nakrmit své dítě, ale kdyby tolik stradala, prostě si to jídlo vezme. Ona brečela u prsa jako fakt rvala a nechtěla ho odpo a pak spala tři hodiny v kočárku tam asi ten hlad prostě neměla.. Tak snad se nám podaří všechno zlepšit..
@halasovci007 @bemo to vám holky nezávidím, ale všechny nás to čeká , čas od času to tak prý je, kdoví proč 😖
@malecek snad to bude dobré, musíme vydržet. 💪💪💪
@zavodnice : to dožene 🙂 hlavně jak vůbec přibírá
@bemo : a nemůže to být třeba že by chtěla přijít MS ? 150ml je krásné a Šimonek by si vytáhl určitě i víc, to mu musí určitě stačít ... já odsaju tak 30-50ml a Klárka hlad nemá, vytáhne si určitě podstatně víc podle toho jak rychle přibírá
@halasovci007 : vydrž, ono ji dojde že prostě nezbyde než tahat , s tou plínou to neřeš - Klára třeba kolikrát dostane čistou plínu v 10 večer a když ji ve 3 přebaluju tak ji má úplně suchou ( dávám látkové tak to vím s jistotou), přijde mi že většinou čůrá při kojení protože po kojení ji má vždy úplně mokrou
My včera taky měli krásný den - dopoledne jsme trajdali s malou v kočárku a starší chtěl koloběžku - to jsme byli venku skoro 2 hodiny, tchýně pak dovezla oběd ( je to luxus jak člověk nemusí vařit) a odpoledne Klárka šla z ruky do ruky prababiček a byla maximálně spokojená, my jsme s tchýní dělali na zahradě a hezky jsme pokecali, starší ten lítal s kamarádem po venku až do půl 7 - no idylický den, obě děti obstarané a pohodička ... dneska jedeme k mojemu taťkovi a jeho manželce, takže nemusím vařit - prý budou pstruzi na másle :Đ , děda si vezme staršího na kolo a na tenis, babička ( taťkova manželka) se už těší na Klárku že vyrazí s kočárkem a já budu relaxovat s kafíčkem a knížkou na terase 🙂 - po pekelném týdnu kdy jsem navíc byla na děti sama protože tatínka jsme měli na cvičení si to zasloužím :Đ
Dobré ráno holky jak Vaši miláčkové zvládli změnu času? U nás se spalo od 20:00 (cože???) Do půl 2 (buzena mnou) a pak do 6:20 nového času. Úplně hledím.
@halasovci007 ja myslim že červený je spíš tak pro pohodu , ja mam od laktacni poradkyně naordinovany černý pivo - sklenku denně už od druhého týdne 😁 tak třeba ti to sedne líp 😂
Nám to vlastně vyšlo tak že jsme v době změny byly vzhůru a tím pádem jsme o nic nepřišly
@ange_de_la_morte je taky jste měli nádherný den. Ono i počasí bylo krásné.. To je dobře, že sis zarelaxovala a nacerpala energii..Já bych potřebovala najakou vzpruhu.. snažím se vydrzet, ale nevím co se děje. Od 4(dle nového času) byla doteď vzhůru. Mrskala sebou ani u mě v posteli neusnula. Dudlík tahala, prso nechtěla ani jedno. Při přebalování se pocurala, takže prevliknout a to jí asi vzbudilo natolik, že nemohla zabrat až před chvílí na ruce konečně usnula. Mezitím úplně pocurana plinka, takže dojanela asi ten včerejšek. (během hodky úplně durch) Já jsem ko a to má dneska na 10 dorazit kamarádka s listopadatkem že budem celý den venku, že ma byt poslední den tak krásně než se zase ochladí.(naší manželé spolu pracuji a budou chrnet po noční). Vždycky odskocime nakojit a hurá zas do terénu, no nevím teda, terasa to jistí 💪 ještě mě napadlo, jestli nemá sprut, ale to by naopak jedla víc to asi ne..
@krisatko teda krásný, závidím asi jste spali za nás 😅🤣🤣
@zuzekk po dnešní noci si dám asi obojí 😅🤣 ba ne, je fakt, že já jsem spíš pivar, ale bojim se těch bublinek, aby ji netrapily prdiky pak. Však ona byla v tehu na pivo zvykla, respektive sem si sem tam přes léto malý dala kort když jsme byly v a dovce v Plzni a to i v pivovaru.. Tam nešlo odolat pivecko z nacateho soudku.. Možná má mala abstak 🤣🤣🤣😅😅😅 nebo já potřebuji vinou narkozu až do rána 😅
@halasovci007 no já jsem čuměla jak puk, poprvé když tak brzo usla, podruhé když nevstávala a potřetí zas ráno že spala tak dlouho
@krisatko na malého to nějak nemělo vliv.. Vyspáno měl v 6:30 nového času, takže klasika původně v půl 6... Na něj si prostě nepřijdu.. 😂
@halasovci007 : spurt asi ne - to by ti nejspíš ani moc nevydržela spát ... u nás se dnes spalo do 5:30 nového času ( takže její obvyklá doba starého času), taky usla až teď mi na rukách ...u nás je ale problém že když ji k sobě přitáhnu do postele tak se u prsa ještě uspí ale jak se napije potřebuje si za chvilku říhnout - všelijak se kroutí a kope mně a musím ji prostě zvednout - čímž se definitivně probere ... když ji nezvednu tak se stejně nakonec poblije i mně a postel ... já bych si teď klidně ještě na chvíli lehla s ní ale už se vzbudil starší
A ještě jsem holky asi díky nepřítomnosti manžela a nutnosti vzít malou do nosítka když jdu ráno odvádět koně do výběhu objevila recept na dopolední spaní. Vrátily jsme se před půl hodinou a ještě chrní (pokračuje v postýlce) .... Že já to nosítko (případně šátek) nevzala na milost už dříve....
@zuzekk
@halasovci007
Jj černé pivo doporučovali už kdysi, já už se těším někam na zahrádku , že si dám , zatím piju všude birel a pivní bublinky mu nevadí.
Tak u nás se spalo jako obvykle. Žádná změna.
Včera jsme byli kamarádce na třicetiny a usnul o půl sedmé v kočárku a doma se už neprobral, tak jsem ani nekojila ani neprebalovala , až se v zbudil o půl druhé v noci. To se najedl přebalil a spal dal s přestávkami na kojení nového času do osmi a teď od desíti spí zase.
@halasovci007 jeeee, já jsem taky pivař 😂 u první sem se taky prdiku bála, tak sem pivo nepila rok. Teď to neřeším a občas si ho dám a Rozce to nedělá naštěstí nic. Jinak bydlím kousek od Plzně 😉
@halasovci007 kdysi bylo jen schema 3+1, pak kdyz sis zazadala, mohla jsi mit 2+1, ale dr.meli casto kecy (farm.spolecnosti to nemely rady a dr.tak prichazeli o prachy). Pak to uzakonili a mohla sis vybrat bez kecu a ted pry je uz automaticke 2+1, avsak nekteri dr.stale pichaji automaticky 3+1. Spravne ted ma byt 2+1 a nedonosenatka 3+1
@pe_tu_ss_ka ty odbery z hlavicky zni fakt hrozne
@veselaopicka taky cf moto? jakou máte? My Gladiator x8 tuším
@priefi no zní to děsně, poprvé jsem se nemohla ani koukat, ale opravdu je to rychlý.. oni nesmí mít ani dudel, protože sestřičky potřebují, aby plakaly, protože pak vytváří tlak a ono to kape samo.. a ten náš borec brečel, protože mu držely ruce a když to píchlo, takže naplnily jednu ampulku a když chtěly druhou, tak jim usnul 😁 ale je to pro děti opravdu méně stresující a rychlé... tímhle způsobem, dostávají malá miminka i výživu .. náš jí měl v nemocnici naštěstí píchnutou pod kolenem..

@fly80 tak snad ano. Já už jsem přemýšlela třeba večer si odstrikat mliko po sprše aby se ty prsa víc nalily, aby byla spokojená. Jenže pak nebude tolik spotřebovávat a mě asi bouchnou 😅🙄 na jednu stranu sem byla ráda, že se to ustalilo a nekape to jak z kohoutku..