Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@lindikova : zkusím, děkuji
@ange_de_la_morte suche teplo, napr.rucnik do mikrovlnky, nebo nahrat raselinu, anebo hrejive polstarky
Máme stále emitex beránka a je to skvělý- v zimě měl jen lehkou kombinezu, teď bez ní, prostě ho zašoupnu v tom co má na sobě doma, dám čepku a jedem. Zpocený byl jen když měl nedopatřením navíc dečku, chladno mu není.
Tak mi holky začaly padat vlasy. Takové trsy. Tolik vitamínů baštím a jím zdravě. A moje zlaté vlásky 🙁 zatím nejsem plešatá, snad se to ustálí. Objednala jsem si kofeinovy šampon
@niki8193 To znám, začátkem 3 měsíce jsem začala pelichat.. Nechala jsem si zkrátit vlasy na mikádo, je to trochu lepší, ale stejně padají pořád.. 😢
@pe_tu_ss_ka neee! Mé zlaté vlásky 😭 to obečím
@zetta01 mame to spani stejne. Jenom teda my krmime v 5h rano cca pak spi do osmi napapa se a pak si jeste 1.5h da..ale pres den rogo uz ted moc nenaspi ale za to je hodnoucka muzu si uklizet hlavne kdyz na me.vidi.
@ange_de_la_morte ahojky, pomohlo ti něco? Já jsem na tom podobně už dva dny, manžel každý večer masíruje, děti to hodně do hloubky a stejně pomáhá jen na ten večer a noc s ráno je to zas. Nepodivam se bezbolestně doleva táhne mě to na opravě straně krku až k lopatce
@niki8193 měla jsem to u první dcerky. Taky sem se musela ostříhat, protože mi padaly úplný chuchvalce a nešlo to skoro ucesat, jak se mi vlasy cuchaly. Doktorka mi doporučila kofeinovy šampón a tuším že železo. Ale mám pocit, že to bylo k prdu a po nějaké době to prostě samo přestalo. Říkala mi, že to většinou začíná kolem toho třetího měsíce a prý je to reakce těla na stres z porodu. Věřím tomu, protože první porod byl masakr. Druhý krásný, rychlý a vlasy mi zatím neoadají vůbec. Snad ani nezačnou.
Krásný víkend tak je tu mrtvo 😀 Holky taky se Vám děti tak jakoby třepou když se na něco "těší" ? :D Ta naše to dělá když zapneme kolotoč. Začne se třepat kopat nohama a vykládat a smát se 😀 Akorát teda za 5 dní bude mít 4 měsíce (korigovaně necelé 3) a to přetáčení ze zad na bok a břicho se pořád ještě nekoná. Za to mi přijde že teď jako by se chtěla přitahovat za ruce. Když jí dám do obou ruk moje palce uplně zatne a nadzvedává bradičku :D koza. vždyt se ještě neumí přetočit tak co chce sedat :D
@krisatko : no t suché teplo jak radily holky je super, jinak Ibalgin a po domluvě s doktorm beru na noc Dimexol - pro nedostatek studií se v těhotenství z opatrnost neodoporučuje ale údajně je to bezpečné zvláště když malá pak spí těch 5-6 hodin ... dneska je to lepší už, ale pořád otáčím celým tělem a ne hlavou
@krisatko malej co cvičíme bříško, tak měl jednou náznak, že by se přetočil, už byl na boku a chyběl mu už jen kousek, ale pak sebou plácnul zpátky 😂 jinak on se netočí až z bříška na záda.. Ale jak objevil ruce a nohy, tak mu to teď pořád visí ve vzduchu a je to děsná prča, jak na to civí 😂😂
@fly80 náš se taky třepe na prso 😂
@pe_tu_ss_ka
@fly80 tak to já když řeknu jdeme papat, tak ona řekne "hehe" a pokud je to hraniční. Že už má hlad tak je to "heeee huuu huuu"
@krisatko u nás když už je to fakt hraniční, tak řve, jak kdyby nejedl týden a takový krokodýlí slzy 😂
@pe_tu_ss_ka joo to umí taky, ale většinou spíš když se vzbudí v kočáře dřív než je opravdu vyspaná
@krisatko nam byli vcera 2 mes a zacla se mi i ve vajcku jak kdyby zvedat a trepe se takhlw ve vane😄 ma rada teplejsi vodu a uplne kdyz ji kropim sprchou za to kdyz ji vytahnu tak rev nez do doby nez ji obliknu a jak dostane flasku tak uz je v klidu. A jeste se trepe kdyz vidi prso.. akorat zw si myslim ze to jsou posledni kojici zachvevy. Muzu pit co chci a vydrzi na nem 3-4 minuty zacne se vztekat a uz nechce ale jak ji dam flasku tak ji jak kdyby tyden nejedla.
@veselaopicka pokud bys chtěla podpořit laktaci, tak než láhev, tak lepší je dokrm podávat přes cevku nebo suplementor přímo na prsu, poteče to víc, a možná jí bude bavit déle cucat, když to bude snazší.. Ale když má lahvičku, tak pak moc prso už nechtějí 🙂
@veselaopicka já flaskovala asi 3 týdny večerní jídlo, rozmrazene MM, nebyla schopna se pořádně najíst, usínala u toho ale samozřejmě po uložení do postýlky hned vzhůru a brek, hlad. Pak jsem to začla dělat tak že první dostala flašku a ještě jsem dokojila, postupně snižovala dávku ve flasce až jsme jedly už jen z prsa. Ale fakt to trvalo. Teď kojim večerní jídlo hodinu a spí od 8 do 1 ráno.
Ahoj holky, tak zítra ráno si jedu do diabetologické poradny pro výsledky z té křivky, tak snad to bude dobré. Jinak co jsem Vás letmo dočítala, tak ohledně fusaku v kočárku, ten zimní jsme, zazimovali, už před pár týdny, koupila jsem si taky jarní od emitexu, krásné zelené barvy s žabičkou, ale ten jsme měli do autosedačky. V kočárku pod malým mám tenší teplou dečku a na přikrytí takovou tu španělskou (myslím se tak jmenuje) je docela tlustá, takže buď ji mám ve dvojmo a nebo jen obyčejně. Jinak my tedy máme teď vě ČT 3 měsíce a to jdeme rovnou do poradny a malý se nám, už skoro 2 týden otáčí na bok a teď poslední 4dny se snaží otáčet na bříško dneska se mi to už povedlo samotnému akorát vždy zůstane zaseklý, jelikož si přilehne ruku a s tou nehne, takže musím pomoct já. Ale nejhorší je, že když se mu to nedaří, tak se začne strašně vztekat a křičet, takže jak jsem byla zvyká položit ho a on si hrál na hrací podložce (má novou a jsou k ní i hrací klávesy na nožičky) za mě super věc, jelikož jsem klidně mohla vedle do kuchyně a slyšela, jak hraje, bouchá do hraček na hrazdičce a brebentí tam, akorát že teď ho tam položím, hraje chvilku a pak se snaží přetáčet a když to nejde dle jeho představ je to s opravdu velkým řevem. Jinak je to teda šílený televizní maniak i dnes snažil se přetočit, zaklonil hlavu všiml si TV a přestal cokoliv dělat a jen ležel , jak pokroucený paragraf a koukal na ni 🙂
@veselaopicka mě zase právě malý, jak nespával přes den, tak jak se teď snaží furt přetáčet a nebo si hrál na té hrací dečce, tak vydrží vzhůru, tak 1,5-2hod. a pak začne být protivný a bečet a tak ho jdu uspat, sednu s ním na gymnast.balon a za chvilku spí a tak je to skoro celý den a to ho dokonce dám do postýlky a spí. On začátku špatně spával přes den, spíš skoro vůbec a hlavně v postýlce přes den nechtěl spávat, dala jsem ho tam uspaného a za 5 min. byl hore s řevem a teď takové změna. Včera dokonce se najedl o půl 8 a pak se vzbudil po 9 dala jsem mu napít ale pil sotva 5 min. a z toho ještě půlku prospal, tak jsem ho dala spát s tím, že se určo tak za 1-2hod. vzbudí a vzbudil se k našemu údivu až ve 2:15 najedl se a ve 3 usnul a pak se vzbudil v 5:30 a pak ještě spinkal od 7 - 8:15
@pe_tu_ss_ka to ona by asi chtela tahat ale ono se podle me rozciluje pac nic netece a ani uz tolik nejsou nality.. to neni ze by chtela spis z flasky to ona se uplne na to prso klepe ale nevim proste no..kdyz chci odstrikat tak sma z obouch tak necelych 30 mozna ani to ne.
@veselaopicka no já prsa už také nemám nalité, a když mám pocit, že má malý víc hlad, tak prsa střídám během jednoho kojení, a nasadíme si homeopatika (Riccinus communis 5ch).. Ale řekla bych spíš, že jí nesedí rychlost toku mléka.. Z lahvičky to přece jenom teče rychle a pravidelně, u prsa se musí snažit 😊tady na stránce je popis toho použití cévky, tím že se používá, když je malá přisátá a teče to, tak vlastně nabudí prsa, aby se tvořilo víc mléka.. Zkoušela bych tedy malou co nejvíc přikládat a třeba pozvat i laktační poradkyni, aby to s tou cevkou pomohla 😊
@veselaopicka prsa už nality nebudou. To je tak v šestinedělí. Mlíčko se tvoří, jak začne mimčo pít. Flaškou je to určitě, protože jak musí tahat z prsa, tak jí to nebaví a ví, že z flašky to teče skoro samo. Oni jsou hodně chytrý, i když jsou ještě tak malý 😉 jestli chceš jen kojit, chce to fakt odbourat tu flašku. Akorát jak je na ní zvyklá, tak to bude jako kuraka odnaučit kouřit. Prostě se ti bude vztekat a to docela dlouho. Mají vydrž, mumínci 😂

@ange_de_la_morte ještě me napadá suchý teplo a horcik!