icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
7. dub 2019

@veselaopicka nevím, jakou máš odsávačku, ale bezkonkurenční je jakákoli dvoufázová (já mám od medely swing), napodobuje sání miminka, a odsaješ zaručeně víc.. Zkoušela bych odsávat po každém kojení pár dní, tím ta prsa taky nabudíš 😊😊 já malému odsávala denně přes 600 ml, když byl v nemocnici, aniž bych ho mohla přiložit, to jsem mohla až asi skoro 3 týdny po porodu 🙂 už jsem tu psala, čím jsem si rozjela laktaci, nevím, jestli to najdeš, je to už několik dní.. Ale pokud budeš chtít můžu ti napsat, co vše mi pomohlo 😊

veselaopicka
7. dub 2019

@fly80 ja si jen rikam jestli ji takhle trapit. Nejsem zrovna z tech co by se hroutily ze nemuzou kojit atd.. chapu ze je to pro miminko lepsi ale dulezite je aby nebyla hladova. Pres noc jenom kojim ale k ranu uz proste tu flasu dat musim. Zkusim ji vic castejs prikladat.

pe_tu_ss_ka
7. dub 2019

@veselaopicka píšu ti tady na stránce a nedám ti odkaz 🤦promiň 😂 https://kojim.webnode.cz/nejcastejsi-problemy/j...

fly80
7. dub 2019

@veselaopicka jak sem psala, jestli chceš kojit, jinak to nepůjde. Ale jestli ne, svět se nezboří 😉 moje nej kamarádka obě děti kojila jen chvilku a prd se stalo. Hlavní je vždycky spokojená maminka a pak bude i spokojené miminko 😍😋

zetta01
8. dub 2019

@malecek určitě tady ho máš:
https://www.tobiland.cz/hraci-podlozky/haunger-...
za mě fakt super věc a ani to není tak drahé, pač už jsem poučená, když jsem koupili houpátko přes 2tis. a malý v tom být nechce, takže jsem si říkala, že to zkusíme a ta 500kč člověka nebude tak mrzet, kdyby to malého nebavilo, ale on je tam nadšený. A jak bude sedět může využít jako stoleček i ten klavírek.

malecek
8. dub 2019

@zetta01 super to mi přesně vyskočilo když jsem to hned googlila jak jsi o tom psala , super objednám mu to, on totiž téma nozkama furt kope tak jsem zvědavá co na to řekne 😂

krisatko
8. dub 2019

Holky tak jsem dneska absolvovala s malou návštěvu kadeřnice. Byla suprová. Vydržela celej melír, pod klimazonem jsem nakojila, ona si odpocala a zas vydržela až do konce stříhání a foukani

zetta01
8. dub 2019

@malecek tak pak dej určitě vědět, já jsem tomu moc nevěřila, ale malý se na tom vyřádil, jak blázen, teď jen teda chvilku, pač má snahu se furt přetáčet na bříško a vždy zakotvý na boku a vzteká se a nebo si ručičku přilehne, pač pořádně neví, jak s něma a to se vzteká taky no

krisatko
8. dub 2019

@zetta01 jsou to hrozný vzteky vzteky ze? Jak jim něco nejde nebo není po jejich. To je pecka. Jak takovej drobeček se umí ozvat :D

fly80
8. dub 2019

Holky, ty hormony jsou hrozný ☹️ dneska odpoledne umřel ten malý Míša a já tu brecim jako kráva.

zetta01
8. dub 2019

@krisatko přesně tak, to je hrozný. Jsem říkala, že ještě že máme zavřený okna, pač by si sousedi mysleli, že to snad nějak trápím. A hlavně jaký má pišťák, jsem mu dneska říkala, že měl být opravdu holka 😀

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@fly80 on umřel? Ráno jsem četla, žeaji podezření na krvácení do mozku, a pak už jsem nekoukala.. Chudák maminka 😢

fly80
8. dub 2019

@pe_tu_ss_ka jo. Já mu tak věřila, že to dá. To přeci nejde tak rychle. Je mi úplně úzko.

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@fly80 poslední dny jsem taky sledovala, jak se zlepšuje :( nedokážu si to ani představit, co teď musí prožívat 😢

fly80
8. dub 2019

@pe_tu_ss_ka ani já ne a ani já si to nedovedu představit. Před nějakou dobou jsem četla rozhovor s Vendulou Svobodovou a ta říkala, že pro všechno existuje termín. Když ti umře muž, jsi vdova, když rodič, jsi sirotek, ale když ti umře dítě, tak pro to žádný termín není. Asi to musí být ta největší bolest, která může člověka potkat ☹️

krisatko
8. dub 2019

@fly80 teď jsem to četla. Chudák malá ☹

pe_tu_ss_ka
8. dub 2019

@fly80 musí to být nepopsatelná bolest.. Tak bych si přála, aby tímhle a jiným svinstvem nemuselo žádné dítě procházet, a žádná máma nemusela svoje dítě pohřbívat.. ☹️

halasovci007
8. dub 2019

@fly80 je to strašný. Tohle by se nemělo dít.Proto nevěřím v Boha. Kdyby existoval tohle nikdy nedopustil. Proč by nechal umřít nevinně děti? Je to teda strašný. Teď jsem šťastná i za ty probdeny noci a ubrečený večery kdy malá je ale zdravá..bulim tady s tím uzlicjem spivim v náručí a jsem šťastná že ji mám u sebe..

fly80
8. dub 2019

@halasovci007 taky sedím vedle své princezny a koukám na ní a bulim ☹️ Já kdysi chodila do kostela, na náboženství a tak. Každý večer před spaním sem se modlila. Pak mi onemocněla maminka a já se modlila mnohem víc. Umřela a já přestala a už nikdy nezačnu. A do kostela už nechodím. Člověk musí věřit hlavně v sebe sám, ne spoléhat na nějakého neexistující boha. Máš pravdu

halasovci007
8. dub 2019

@fly80 to mě moc mrzí 😢😢 já nevím proč kdyby byl by dopustil tohleto? A ani věřící mi to nedokázali kloudne vysvětlit, prostě se dějí věci, které by se dít neměly jako že zemře děťátko. A pak nějakej vyvrhel nebo vrah zase naopak žije dlouho z daní slušných lidi a možná ho i někdy pustí. Tak kde je spravedlnost?

krisatko
8. dub 2019

@halasovci007
@fly80 někteří věřící se na to dívají tak, že prý tady na zemi jim už nedokázali jeho "poslové" / lékaři pomocí a tak si je vzal do nebe a udělal z nich anděly. Ale upřímně já na to mám stejný pohled jako Vy. Já spíš věřím že duše těch které jsme milovali jsou tu někde mezi námi pořád. A to se mi už párkrát i stalo, nějaká příhoda s nimi. Ale nejhorší zážitek pro mě byla moje vlastní astrální projekce či jak se to jmenuje. Prostě že ve spánku opustíte svoje tělo. Stalo se mi to dvakrát a krve by se ve mě nedorezal

halasovci007
8. dub 2019

@krisatko tak věřím, že nekde naší blízcí jsou a možná se s nimi jednou setkame.. Mě se stává že se mi něco zda a pak se to opravdu stane. Nejaka situace třeba i blbost a já si uvedimim, že jsem to už prožila. To je taky strašně nepříjemný. Ale stalo se mi to už několikrát.

fly80
8. dub 2019

@halasovci007 přesně. Pak vidíš vrahy, zrůdy jak si krásně dožívají ve stáří a kroutíš hlavou.

malecek
8. dub 2019

@zetta01 jj určitě. no Adam už se taky snaží otočit, ale zatím mu to nejde.

malecek
8. dub 2019

já se přiznám, že ty příběhy o nemocných dětech nemůžu číst ☹ já se o Honzu a Adama hrozně bojím a neumím si ani představit co musí rodiče zažívat když tohle nastane. ☹
v boha nevěřím, spíš věřím, že se duše vrací a něco tam nahoře je.

fly80
8. dub 2019

@malecek já to taky nemůžu číst a bojím se pořád o obě holky.

ange_de_la_morte
9. dub 2019

Holky já včera koně radši zavřela, docela mně to vzalo, vždy si představím že by to bylo moje dítě a je mi z toho úzko, nerada si tyhle věci nechávám v hlavě, věřím že negativní myšlenky přivolávají negativní věci a opačně, proto se snažím špatné zpráv a zvlášť smutné příběhy o dětech nečíst.

A s tím strachem o děti - jo ten je mučivý, poslední dobou se musím hodně držet protože ten náš 6-ti letý se rychle osamostatňuje - už chodí na hřiště s klukama sám ( ano je to před naším domem a vidím na něj z okna ale je tam on a kluci, nejsem tam já), sám chce chodit do obchodu i unás na vesnici - je to kousek ale musí přejít cestu ( i když ne moc rušnou) ... vždy stojím u okna a vyhlížím jestli už jde zpátky

malecek
9. dub 2019

@ange_de_la_morte já jsem měla ten strach o děti hned po porodu, pořád se mi motalo v hlavě, že můžou umřít a atd, trvalo mi snad týden to vyhnat z hlavy, protože musím myslet pozitivně. Loni si starší zlomil ruku a musel s tím na operaci, bylo to hrozné a přitom jen zlomená ruka, musela jsem si dát s taťkou pár panáků slivovice ať je vše ok, a pak jsem zjistila že čekám Adama tak zase strach, jestli jsem to tím alkoholem nepodelala. Furt něco.

krisatko
9. dub 2019

No holky já to včera říkala chlapovi, o tom Míšovi a taky říkal, že rádi nečíst... Dokonce před pár dny šel v televizi Schindlerův seznam a on to přepnul, že se nemůže dočkat jak se tam chovají k dětem. A přitom to byl odjakživa drsňák a podobné věci mu nevadily. Njn. Dítě člověka změní

fly80
9. dub 2019

@ange_de_la_morte máme tak nějak stejně staré děti a musím říct, že ta moje lady se začíná taky dost osamostatnovat. Před pár dny byla taky s klukama poprvé sama na hřišti hrát fotbal. Bylo mi tak nějak divně, ale říkám si, že už je čas. Tchyně pořád jak se o ní bojí a já jí marně pořád vysvetluju, že u nás na vsi je to jiné než ve městě. Dokonce mi v neděli utekla a nic neřekla a to sem jí tedy hledala na čtyřkolce po vesnici. Našla sem jí v kravine 😂 Venku opřela koloběžku a koukala vevnitř na kravičky. Ani nevím proč, ale tak nějak sem tušila že tam bude a ani neměla strach. Jo, rostou nám 😍

Strana