Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@fly80 : jo chápu . ono s každým očkováním, člověk slyší proč ano a na druhou stranu proč ne a pak si vyber co je ta správná cesta .... osobně tedy neznám případy ,,špatného průběhu,, - jako něco jiného je když to nechytí v dětství tak potom v dospělosti nebo nedejbože v těhotenství je to problém ... já ale očkuju jen povinné očkování a i u toho si nejsem jistá jestli dělám správně
Tož nevím .... My jsme všichni neštovice jako malí měli a přežili jsme to... Dokonce se kolikrát svolávali všichni kdo ještě neměli a chtějí je aby přišli na návštěvu....
@ange_de_la_morte já ty povinné hodně odkládá. Viky měla první Pediacel až v roce. U Rozky taky počkám. Viky měla neštovice chvilku před mým porodem a co sem si užila, to bylo žuzo 😂 Už sem se viděla, jak rodim někde na izolaci. Sice měla krásný průběh, pupinku pár, ale pár velkých na obličeji. Na čele a na tváři má docela velké jizvy a já jen doufám, že se budou časem zmenšovat. I když to tak nevypadá. Přeci jenom, je to holka a jednou bude chtít být krásná.
@krisatko no jo, ale tak stejně sme tu včera řešili, že nám taky jako malým dávali dudlík do medu nebo tahali za ruce jak opičky a přežili sme to 😉 Mě u těch neštovic ani tak nejde o přežití, ale o další následky prodelani neštovic. Hlavně hodně řeším jizvy a pásový opar. Co má větší význam pro tělo. Jestli přidělat, nebo očkovat a neprodelat a být bez jizev a bez oparu do smrti. Jinak ani u jednoho není jistota, že ty neštovice neprodelá člověk znovu.
@fly80 ta je krásná princeznicka 😍❤️
@ange_de_la_morte huraaa včera večer se vykakala. Tak snad ji neboli bříško..
@pe_tu_ss_ka já zkouším teploměr. Ten s obebnym koncem, abych ji neublížila.
@malecek už je naštěstí po problému. Teploměr zkouším sem tam a nic 😖🙄
@lindikova jj koupu se s ní sem tam když je manžel doma, aby ji pak mohl vzít osusit a namazat a já se rychle osprchnu a jdu k nim abych malou motivovala u paseni koníku hračkami. Když Jane samý doma koupeme ve vaničce.
@bemo krásný dortík pro dceru 😍 jsi fakt šikulka.
@fly80 : my nejvíc odkládali MMR - starší dostal až těsně před nástupem do školky a kdybych ho do ni nutně nemusela dát tak dostane ještě později ... Matýsek měl neštovice ve 3,5 letech a jednu jizvu měl na obličeji - už není vidět - on má teda spíš jizvu pod okem - to si rozsekl v 3 letech a měl to šité, je to vidět teda hodně ale je to kluk tak to tolik neřeším
@halasovci007 : tak paráda, Klárka kaká fakt po těch cca 10 dnech ale prdí a bříško nemá nafouklé takže to neřeším
@halasovci007 jé, díky 😉 💙 💜 🧡 Ty naši mimiskove jsou krásný všichni 😍
@bemo no tak ten je nádherný a jak píšeš to je ta nejlepší odměna, když se dort líbí 🙂 ta námaha za to stojí 🙂 jinak ano jen pro rodinu, jako ptalo se mě, už dost lidí, že by chtěli dort, ale na to já se necítím, když by to bylo pro cizí a mě na tom sakra záleželo, tak se mi pak nedaří ☹ jediné co bych udělala, tak medovník
@halasovci007 děkuji, ten byl pro mamku k 50.tinám 🙂
Jinak tedy my jsme to dvojí očkování vzládli parádně, teplota max.37,6, nožičky ani jedna nenatekla a včera malý dopo.. zdříml na 2x po 45min. pak usnul v 1, ale skoro do 2 se po 5 -10 min. budil s pláčem, ale hned jsem ho uklidnila a usnul zase a od 2 spal až do půl 4 já jela pak konečně ke kadeřnici a pak spal o půl 5 až do půl 8 a večer od půl 10 do půl 3
@halasovci007 no já se taky hodně bála, když mi to ukazovali v nemocnici.. Ale doma už nebylo zbytí, když mi strašně plakal po železe.. Už jsem v tom profík 😂 jinak ze začátku nám taky stačil teploměr 😊 u rourky je nejdůležitější nejít proti, když zrovna mimčo tlačí.. Jinak je rourka měkká a přizpůsobuje se okolí.. Jinak bych nikdy nevěřila, jakou radost budeme mít z 💩😂
@fly80 segra naockovala syna a myslim, ze to ocko udelalo vic neplechy nez pozitku (ale mozna to nebylo ocko, ale vrozene predispozice, ktere mohlo ocko odstartovat)... mno... nestovicim se ale vyhnul no.... ale chytit je, je taky dvojsecna zbran, nikdy nevis, jaky bude prubeh, zda jen par tupek, nebo to skonci hospitalizaci. Dulezity je u nestovic i spalnicek vit. A
@fly80 zkus promazavat mastickou z mesicku lekarskeho 😉 a ted jde i koupit mssticky, ktere jizvam predchazi
@halasovci007 zkousej spis rektarni rourku, byt to na teplomeru, tak Miky trpi jak pes kvuli prdum
@zetta01 my ocko taky ok, ale pak od 3.dne zscal hure spinkat a trapi ho vic brisko
tak snad to bude dobré. Jinak vám musím napsat, tak jsem se už dlouho nezasmála, jako dneska. Malý, už 2 dny nekakal, věděla jsem, že až to dojde bude to stát za to. No a dnes po kojení to přišlo a už jen dle zvuku to znělo fakt hrůzostrašně, manžel mě naštval nechal v uklizené kuchyni nepořádek, tak mu říkám, že mám práci malý, že se pokakal, tak ať ho jde přebalit chtěli jsme je akorát pryč, ještě se ptal jestli to má za trest a já, že se to může tak říct. Tak ho vzal a šel přebalit za chvilku hrozný řev ať dojdu, že neví co s ním, že to má všude. Došla jsem měl ho už z části vyslečeného, manžel křičel, že je to hrůza. Malý byl celý aj s vlasama, ručičky no hrůza. Manžel že nachystá vaničku, tak mu říkám, že ne, že na to není čas, spěchali jsme. Takže jdem do sprchy (rekonstruujeme, takže máme jen malou koupelnu dole se sprcháčem a horní se teprve dělá) Malého to strašně pobavilo, když nás viděl vyděšené, tak se tomu smál a pěkně se v tom akorát vrtěl. Šli jsme do prchy a manžel at ho chytnu, tak jsem mu říkala, že nechci , že je celý od hovínek, tak se mi smál. Ale tak vzala jsem ho, on odházel špinavé věci a pak ho chytl teda on, já jsem ho oplachovala a jak manžel čapěl, furt jsem ho kontrolovala, jestli malého dobře drží, že mokrý bude kluzký, tak jak jsem si ho chtěla přechytnout, tak jsem vrazila nechca manžovi ruku do puse 😀 já první že ježiš a pak jsem se začala strašně smát, on, že doufám, že nebyla od hovínek, tak já jen na to, že to nevím 😀😀😀 tož sem se s Váma musela podělit o tuto veselou příhodu 🙂
@priefi to si udelas testo jednu tretinu das do mrazaku ty dve rozprostres po pekaci nastrouhas na to jabka se skorici potom uslehas snih na ten snich nastrouhas na hrubu to testo z mrazaku a das pect... je vyborna. recept najdes na netu pod nazvem hrabenciny rezy
@zetta01 tak to pobavilo. Dneska jsem dolovala hovnajs z pod nehtu😄😄😄 jeste ze sem si toho vsimla. Pritel se tu kroutil smichy a Tynka z toho mela zbrundu taky. stane se.
😃😃😃
Holky ktera jste mi tu psala ze jedete v scrapbookingu? Mela bych dotaz.
@ange_de_la_morte uz sem to nasla ze jedes ve scrapbookingu. Kde to kupujes? Ja jsem na webu si neco nahazela do kosiku ale neno treba obxchod kam prijedes a nahazis si do tasky co potrebujes? Neco jako jsou ty koralkarny? Ja bych to chtela zkusit ale mam v kosiku za litr a maji to po sadach a me z ty sady by stacila polovicka.... ruzny ty kyticky a podobne.
@ange_de_la_morte taky naštěstí prdi, že ji bříško neboli snad..
@fly80 jj jsou to nádherný stvoření a miláčkovi.. A i když se někdy cejtim úplně vystavena a unavená-kouknu na ni a hned mi to dobije baterky. Já ji příště miluju nade vše.
@zetta01 to musela mít obrovskou radost. Je nádherný.
@pe_tu_ss_ka já se tomu taky smeju, že máme radost z hovinka 😂 ale když nekaka ji, tak se člověk raduje, že se jim uleví.. Mě ta rourka přijde strašně široká 😢😓
@priefi já se ty rourky bojím 😓
@zetta01 chudák manžel 😂😂🤣🤣 a chudák ten můj sem vyprskla smíchy až nadskočil 🤣🤣🤣🤣
@ange_de_la_morte taky naštěstí prdi, že ji bříško neboli snad..
@fly80 jj jsou to nádherný stvoření a miláčkovi.. A i když se někdy cejtim úplně vystavena a unavená-kouknu na ni a hned mi to dobije baterky. Já ji příště miluju nade vše.
@zetta01 to musela mít obrovskou radost. Je nádherný.
@pe_tu_ss_ka já se tomu taky smeju, že máme radost z hovinka 😂 ale když nekaka ji, tak se člověk raduje, že se jim uleví.. Mě ta rourka přijde strašně široká 😢😓
@priefi já se ty rourky bojím 😓
@zetta01 chudák manžel 😂😂🤣🤣 a chudák ten můj sem vyprskla smíchy až nadskočil 🤣🤣🤣🤣
@veselaopicka já kupuju různé, něco na fler.cz, něco na netu jinde ale třeba i v Kiku, Lidlu když mají akce tak tam beru papíry atd.
@veselaopicka : mrkni na Papero Amo - mají každý měsíc 2 nové kity ( sady) -stojí 450Kč a vždy je tam třeba 6 papírů, samolepky, ozdoby, atd - všechno sladěné - http://www.paperoamo.cz/page-kit-unor-2019/ - mají variantu s papíry nebo s kartičkami na project life ( kapsičkový systém ) http://www.paperoamo.cz/my-life-kit-listopad-pr... - já to v albu kombinuju - mám stránky kapsičkové i celé stránky - dá se koupit milion druhů folií ... na těch stránkách mají i kolekce třeba První rok http://www.paperoamo.cz/prvni-rok/ ta je nádherná ... hlavně tam koupíš hrozně moc věcí v češtině což se mi líbí .... občas taky kupuju na Pretty Papers - celé sady ale i jednotlivé papíry a kartonové výseky .... pokud se do toho pustíš tak hlavně nešetři na albu - ať kroužkové ( já ale první koupila jen folie a měla se svázané stuhou než jsem si byla jistá že mně to baví - ať nevyhodím peníze za album které nepoužiju) , já si první koupila šroubovací a je na houby - vyhodila jsem .... alba mám 12x12inch ( 30x30cm) a folie kupuju většinou v mixu - http://www.paperoamo.cz/kapsy-do-alb-12x12-inch/ pokud doržíš ten rozměr v inchích tak můžeš koupit libovolnou značku ( folie a alba jsou kompatibilní)
A já si scrapuju normálně do A4 šansonu, vždy jej peknenozdobim a stránky vkládám do fólie. Proto můžu kupovat i normální papíry a navíc si třeba i stahuju obrázky z pixabay tam jsou zdarma a stránky tisknutí nebo jen ty obrázky. Nejhorší je že když začneš, nikdy nebude ničeho dost. Furt je potřeba dokupovat ozdoby a papíry protože příště už bys přece takovou ozdobu nemusela sehnat 😂 já už toho mám plnou jednu skříň
@veselaopicka a když jedem třeba na výlet tak schovávaná vstupenky a pak je použiju. Nebo třeba jízdenky. Lístky z benzínky....
@halasovci007 neni se ceho bat. Staci namazat olejickem na dupku nebo bepanthenem a jde to krasne. Chapu, ze mas strach, ja u starsiho taky mela a pak jsem si rekla, ze byla chyba nesahnout pro ni uz driv

@ange_de_la_morte Zpráva z očkovacího centra ohledně planých neštovic: Dobrý den.
plané neštovice jsou onemocněním, které může být provázeno závažnými komplikacemi. Může se jednat například o bakterální infekci, která nasedá na již existujícíí neštovičné eflorescence nebo může jít o komplikace typu zápalu plic, meningoencefalitidy nebo krvácivých projevů a další. Virus planých neštovic po prodělané nemoci navíc v těle celoživotně přežívá a může se později manifestovat jako pásový opar. U očkovaných se většinou pásový opar neobjevuje.
Také se může stát, že dítě onemocní planými neštovicemi zrovna, když např. budete mít naplánovanou dovolenou.
S pozdravem
MUDr. Ilona Kochová
lékařka poradny
centra Očkování a cestovní medicíny
Avenier a. s.
Bidláky 837/20, 639 00 Brno
telefon 800 11 22 33
info@ockovacicentrum.cz
www.avenier.cz | www.ockovacicentrum.cz