icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
12. dub 2019

@krisatko : u nás včera dobré večer - usla u prsa kolem půl 10 a spala do 2 - akorát to se po kojení poblila takovým způsobem že než jsem převlíkla ji, sebe, postel a vytřela zvratky ze země tak byla tak dokonale probuzená že čumákovala do půl 5 , možna by usla i dřív ale pořád se kroutila ... v půl 6 pak už vstával starší takže taky paráda - teď jsem byla krmit a Klárka spí v kočáru a pro změnu se opět vzteká starší - je nemocný takže protivný jak hrom

pe_tu_ss_ka
12. dub 2019

@bemo
@zetta01 teda holky, klobouček... Ty jsou krásný.. Jen já jsem levá jak šavle.. 😂

krisatko
12. dub 2019

@ange_de_la_morte já naštěstí jádro dávám jen večer a v tu půlnoc jsem jim navalola dva big bagy sena do krmiste takže dneska ven nejdu. Slipkam sem taky nachystala už v noci takže ráno měly. A jelikož tu strašně Fuči a začíná sněžopršet tak koně neppvedu ani do výběhu. Je to tam jak na větrné hůrce takže zbytečný. Stejně by stáli zadkama po větru a nežrali by. To můžou stát na zahradě u sena.

krisatko
12. dub 2019

@pe_tu_ss_ka nepodobne. Já vlivem přebytku vajec zkusila minulý týden Míša řezy. Tak vůbec ten korpus nestoupnul tak jak na obrázku u receptu, matlala jsem se s tím dvě hodiny a ještě se to pak rozpadalo 😂😂😂

bemo
12. dub 2019

@zetta01 to jsou úžasné dorty. Paní teda. Koukám, že máme stejný koníček. Pro mě je to noční relax, ale to ráno potom 😀 dnes jsem si musela dát po těch 3 a půl hodinách spánku hned sprchu abych se probrala.

priefi
12. dub 2019

@fly80 dichodkyne jsou az tak akcni na fb? 😂😂😂 ddoufam, ze ten dudlik do medu byl pro jeji dite a ne vymenene, to bych asi vrazdila byt matkou 😅 ja se na vymenu nedivam, neni cas, ale mamka mi rikala, ze ted sla jedna od 3m miminka. Tak jsem na to zareagovala, ze je to blbka. Jen mi nepis, ze ten med srkali tomu mimcu
@malecek nezbyva nez souhlasit 😂... jak se rika, nejhorsi je srazka s blbcem... raci se vyhnout obloukem 😂
@pe_tu_ss_ka tak to ja s tim mam problem a kdyz mi nekdo hloupe radi, dam jasne na jevo, co si myslim
@fly80 ja taky sedela brzy, lezela na x mekkych vrstvach v ohradce, rovnou jsem zacala chodit, neplazila se, nelozila po 4, proste hned tapala... vysledek? Skolioza na 3 mistech, desne bolava zada a caste migreny
@pe_tu_ss_ka ja si moji mamku uz taky hezky vycepovala a jak byla jednou na rodinne seslosti, byla tam dcera sestrenky a jela ala stare posputy, proste vse to, co mi hlava nebere a mamka mi to vypravela a rika, ze bych ji asi v zubech roznesla. Osobne vim, ze by nemelo smysl, cokoli rici, proste kazda mama ma svoji pravdu a zadna nechce, aby se ji do toho kecalo. Ja chytla akorat nerva jak mi teta, jeji babicka, vzala Matyho v nestrezeny okamzik za rucicky a postavovala ho, on vykulil oci, takove veci neznal a ja si protahla plice, ze to ne, ze mu tim ublizi, no nechapala, vzdyt ona to svym taky delala.

krisatko
12. dub 2019

@priefi mě třeba hlava nebere ani to přitahování za ruce do sedu. Doktorka to zkouší na každé kontrole, malé padá hlava do zadu a mě by na noze bral. Teď malá začla naznačovat že by to chtěla dělat sama, tak ji teď nabídni palce a malinko potahnu ale hlavu ji jistim, nenechám ji spadnout do zadu

pe_tu_ss_ka
12. dub 2019

@krisatko no jako já pekla bábovku, vždycky se mi povedla, a teď jsem T dala asi nějak víc jogurtu a tak krásně v troubě vyběhla a jakmile jsem jí vyndala, tak z toho bylo vyfouklé cosi 😂😂😂😂

pe_tu_ss_ka
12. dub 2019

@krisatko Joo tak tohle dělají i malému, a taky mi ta kebule padá dozadu.. Nic takového s ním doma neděláme... Neposazujeme, nestavíme..

@priefi tak oni vědí, jaký má to mám názor a že nic takového s malým dělat nesmějí 😊 myslím, že pak bych se se neozvala jen já, ale i partner.. V tom jsme za jedno..
Jinak podobně se chová jeho ségra ke svým dětem... První holku měla asi ve 32, a měsíční mimino postavovali, skoro posazovali.. A výsledek byl jak je šikovná, že ve třech měsících si v zidlicce od chicca (která jde do lehu, a dostali ji od nás) přitahuje a sedá si.. Jakmile si začala stoupat, tak jí zašměrovali nohy do těch tvrdých bot a spoustu takových jobovek.. Kojeni zavrhla hned, a máma ji kupuje zásoby UM na měsíce, jak u první tak u druhého.. A to bylo omluv, že má vpaceny bradavky a že jí teď u druhého tvrdly prsa, tak kojit nemůže... A jak pak čuměly obě, když já se rozkojila i bez malého, protože jsem o tom byla přesvědčená a hlavně jsem chtěla... Teď mě jeho máma všude chválí a když přijedou k nám, tak na jeho ségře nenechá nic suchou..
Před porodem jsem dělala lektroku v dětském programu PlayWisely.. Tam jsme měli různé informace o vývoji, a jak ke špatně když se přeskakují vývojové milníky, co to dělá ze zády a krční páteří, když se ty děti nutí dělat něco, k čemu by měly dospět vývojem samy.. Ve zkratce je tyhle mámy a široké okolí staví že startu do cíle, aniž by se musely nějak snažit... A v tom mozku, kde mají vznikat novými dovednostmi pevná navázání (laicky řečeno pevné dálnice), tak tím přeskakováním se ty synapse nerozvětví a navázání na další dovednost visí na slabých základech (laicky řečeno vznikne jen nějaká silnice 4 třídy).. Měla jsem na kurzech dost mamin, a samozřejmě tam chodily i takové, že jim dítě skoro v 10 měsících nesedí, nechce se plazit, ale ve výsledku když se to dítě začalo vztekat, když ho dala na zem na bříško, a já ho lákala na hračku, tak se začalo vztekat a ona přiběhla, a hned zvedla, a když jsme měly jít ke cvičení s kartami, tak to dítě místo na bříško hned posadila, že vidělo, ale kynklalo se, ale bylo spokojené, že vidělo... Samozřejmě ta máma nechtěla slyšet, co to způsobuje.. A samozřejmě víckrát nepřišla..

ange_de_la_morte
12. dub 2019

@krisatko : my už máme ,,letní režim,, volné ustájko ale zatím máme páskou zmenšenou pastvinu ať se tráva trochu vzpamatuje než to všechno sežerou, takže musím chodit 2x denně - přihodím seno a zkontroluju vodu - nahoru ještě nemáme dovedenou napáječku takže musím zapnout čerpadlo a dopustit - už aby byly napáječky i tam, je to pakárna

fly80
12. dub 2019

@priefi no jasně že mu to dávala ta vyměněná maminka a dávala to tři měsíční holčičce.

fly80
12. dub 2019

Tak včera kontrola u doktorky. Roste skvěle, všechno v pořádku. O očkování jsem jí rovnou řekla, jak to bude a asi sem jí tak zaskočila, že hned souhlasila 😂 Pak ale zaskočila ona mě, když sem jí říkala, že bych v budoucnu ráda nechala naockovat mladší proti planym nestovicim. Hrozně mi to vymlouvala. Tak nevím no. Starší dostala poslední MMR, takže ta už má do puberty splněno.

sarinka_nevesta
12. dub 2019

Tak se taky s něčím pochlubím 🙂 Jonáš na třech měsících 63cm a 6360g a dnešní noc naprosto "rekordní" večer usnul po osmý hodině a spal v kuse do zvonění budíku v šest :D jo a od deseti zase chrní :D

veselaopicka
12. dub 2019

@krisatko mam v planz zitra dopoledne misa rezy. Nikdy sem je nedelala tak sem sama zvedava co t toho bude🙄😀 jinak vyborna buchta hrabenciny rezy.. po tech se muzeme utlouct.

zetta01
12. dub 2019

@bemo přesně tak, jako ikdyž je to kolikrát náročné, tak se na že budu dělat nějaký ten dortík strašně těším a úžasně se mi u toho relaxuje, vše si předem promyslím, připravím a pak prostě úplně vypnu a jen dělám 🙂

zetta01
12. dub 2019

@malecek mám 2 recepty:
1 recept je:
1 vejcem, 60g cukru, 100ml mléka, 50g oleje, 250g poloh.mouky, 1 lžička práš.do peč., 1/2 lžičky skořice, 30g rozinek, 2 jablka, 50g hnědý cukr.
Vejce, cukr krupice, mléko a olej ušleháme. Přidáme mouku s práškem, skořicí, rozinky a na kostičky oloupaná jablka (můžou být strouhaná) Pečeme 200C asi 18min.

A ten 2 recept:
100g cukru, 100g čokolády, 170ml mléka, 2 vejce, 125g másla, 2 lžičky práš.do peč., 220g poloh.mouky, 2 lžíce kakaa.
Troubu předehřejeme na 180C. Máslo rozpustíme. Všechny suroviny smícháme + zchladlé máslo. Pečeme 20 min. Čokoládu je možné vynechat a já muffiny plním marmeládou a nebo nutelou

ange_de_la_morte
12. dub 2019

@fly80 : a proč zrovna očkovat proti planým neštovicím ?

priefi
12. dub 2019

@krisatko tak nase dr.nic takoveho nedela 😉 bych ji hnala 😂
@pe_tu_ss_ka no potes koste
@fly80 moje nervy
@veselaopicka co to je za buchtu?

malecek
12. dub 2019

@zetta01 děkuji vyzkouším

halasovci007
12. dub 2019

@zetta01 tak dám vodu raději prevarenou, ale až budou ty vedra neumím si představit jen kojit.. Už teď jsem ji dávala napít i ve vaně že je jí vedro a to dodržují 37 stupňů vodu. Je horkokrevna po tatinkovi asi.. Jinak my nekakame vůbec.. V pondělí to bude 14 dni a pokud se do ty doby nevykaka budu volat pediatrovi, ptz říkali že 14 je normální tak jsem zvědavá co řeknou když to bude víc. Sice prdi o 106,ale nekaká..

ange_de_la_morte
12. dub 2019

@halasovci007 : Klárka kaká tak jednou za 10 dní

halasovci007
12. dub 2019

@zetta01 tak dám vodu raději. Ale třeba včera jsem s ní byla ve vaně a začala plakát a byla pul hodku po jídle a dala jsrm ji prso a sala jak o život. Podle mě ji bylo horko a to dávám 37stipnu vodu.. Asi bude horkokrevna po taťkovi..

halasovci007
12. dub 2019

@malecek tak nekakame. V pondělí to bude 14 dni. Pokud se nevykaka volám pediatr

pe_tu_ss_ka
12. dub 2019

@halasovci007 a nezkoušela jsi rourku? Malému to dost pomáhá.. Kadí každý den aspoň jednou.. Ale on jak se začne kroutit a snaží se tlačit, tak mu musím pomoct kvůli tomu bříšku, nesmí mít tvrdé..

malecek
12. dub 2019

@halasovci007 když tak v pondělí strč do prdky teploměr, to by mělo pomoct.

lindikova
12. dub 2019

@halasovci007 to mě zaujalo, koupeš se s malou? Nebo to blbě chápu?

fly80
12. dub 2019

@ange_de_la_morte protože bych nechtěla, aby je vůbec chytla

bemo
12. dub 2019

@zetta01 tak mám hotovo. Dnes se nad vyspím víc než včerejší 3 hodiny spánku 🙂 Už teď se těším co na to dcera řekne. Vždycky má tak krásné reakce a proto mě to baví.
Ty děláš dorty jen pro rodinu?

ange_de_la_morte
13. dub 2019

@fly80 : zrovna ale plané neštovice je podle mně lepší chytit než se nechat očkovat, tak mně to docela zarazilo , jako třeba chápu naočkovat pokud je člověk ještě v 18 nedostal ale jinak ? no tvoje věc, Matýsek už neštovice měl - Klárka předpokládám chytí jakmile nastoupí do školky

fly80
13. dub 2019

@ange_de_la_morte nevím. Hustí to zrovna z obou stran do mě. Jedni že je lepší je chytit, z druhé strany že v žádném případě. Už jsem z těch neštovic jelen.

Strana