Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko
@ange_de_la_morte to jste mi neco ukazali 😅😅 honime penize jak muzem a ja si zacnu stimhle 😄 ale vypada to dobre koukave neni to obyc album co ma kazdY. Pokazde to budete mit original. Jeeeeee ja na to nemela ani koukat.
@veselaopicka odolat je těžké 😅🍀 taky asi začnu dělat, hrozně se mi to líbí 🙈🙊🙉
Holky kde necháváte vyvolávat fotky? Kde to vyjde nejlíp? Včera jsem konečně vybrala fotky do té knizecky pro naši princeznu a chci udělat koláž taťkovi ke kulatina, tak to chci co nejdřív nechat vyvolat.. Nikdy jsem fotky takhle nevyvolavsla max pár kusů v DM nebo ve fotolabu, ale z flašky a bylo to dost drahý.. Teď mám asi 50 fotek 🙈😅 tak mě zarazilo, že fotolab má poplatek i za to když to vezvednete u nich ty fotky.. Nemáte tedy jiný osvědčený tip?
@veselaopicka @halasovci007 : já tomu tak nějak propadla - každý měsíc minimálně tisícovku do toho dám , ale tak jsou i dražší koníčky 🙂 ale dá se to dělat i levněji - u mně je to spíš ,, jé ta nová kolekce je úplně boží, tu musím mít,, a nemůžu si pomoct .... na slevomatech většinou najdu nějakou slevu na tisk fotek ( posledně 100 fotek 10x15 za 209Kč - vzala jsem to 3x) a tisknu vždy tak 100-300 fotek najedou , občas pak ještě dotiskuju v DM jendotlivě když si něco blbě propočítám a pak to chci do alba jinak ... někdy používám fotky 10x15 a někdy momentkové fotky skládám do koláží v menším rozměru ( ať mi to pak pasuje do toho kapsičkového systému)
@veselaopicka : kapsičkové i celostránkové - akorát to neumím nafotit v těch foliích :D taky používám vstupenky, lístky za parkování, účtenky z restaurace a podobné ,,suvenýry,, jak píše @krisatko - buď lepím nebo zastrkávám do kapsiček nebo některé kapsičky mám udělané jako ,,obálky,,
@veselaopicka : a ještě jsem chtěla napsat že spoustu ozdob se dá povystřihovat a povyřezávat z vzorovaného papírů - je to levnější než koupit sadu ozdob
@halasovci007 většinou v teta drogerii
@ange_de_la_morte jojo, nebo já třeba schovávám vánoční přání a tak a pak si vystřihnu co potřebuju. V tom svatebním albu mám třeba u fotky s někým i přání od něj a hned je stránka zaplněná :D
@krisatko přesně použít se dá cokoliv - já třeba schovávám i visačky z oblečení z Lidlu nebo jiných obchodů - když to otočím potištěnou stránkou dolů tak se tím dá hezky podlepit fotka apod. - no každou blbost schovávám, od podzimu mám konečně svou vlastní dílničku takže konečně v tom mám trochu systém a sbírám ještě víc :D
Holky já se to i bojím napsat - Klárka dnes spala 8 hodin vkuse - nádhera 🙂 🙂 akorát starší v noci 3x zvracel ( z toho 2x to nestihl takže jsem vytírala) takže stejně jsme nespali vkuse ... doufám že mu jen něco nesedlo, ve čtvrtek máme odjíždět k mojí mamce na Velikonoce ( přes celou republiku) tak aby byly děti fit ... co plánujete na Velikonoce vy ?
@ange_de_la_morte To závidím.. nám včera zas odjel tatínek a já musela místo 2x vstávat 4x navíc se celou noc vrtěla.... Ale zas musím říct, že jsme ji úspěšně přesunuli do pokojíčku o víkendu. Přišlo mi že u nás (v obyvaku) už jí pomalinku začínaly vadit zvuky a tak ji zavřeme do pokojíka s chuvičkou a má tam klid. Přes den mi spala NA BOKU (čumím) dvakrát po hodině... Jen ten odjezd taťky zase nějak nezvládla no..
Jinak já se na velikonoce většinou zasklívám... Takže buď půjdu s malou do výběhu, když bude hezky, nebo se zdejchnem někam na výlet. Hrozně bych ráda jela 20.4. do Polkovic na závody, ale vzhledem k tomu že chlap přijede v pátek zcela vyšťaven, tak mám asi smolíka.
@krisatko : no kdybych měla Klárku v pokojíčku tak by to asi nebylo nijak slavné - ona se třeba v noci vrtí a kňourá ale stačí ji dát moji ruku na hlavičku nebo k tvářičce a spí dál - přijde mi že se jen utvrzuje že tam jsem a spí klidně ( mám ji vedle své postele přiraženou bez bočnice), večer mi taky neusne pokud není ticho - takže většinou pořádně zabere až kolem 10-11 večer ... ale přes den je u nás spaní docela bída - má spíš sekaný spánek po 15-20 minutách - to toho moc nestihnu :Đ
@ange_de_la_morte Taky jsem to tak měla s tím spaním přes den, ale co jsem ji ten týden brala ráno do nosítka když jsme šly hodit koně tak už tak usíná i doma v pohodě v tu dobu, sama od sebe po kojení prostě odpadne... A po obědě se mi nějakým zázrakem taky podařilo že spí hodinku. Pak už většinou nezabere, hodně vyjímečně ještě na chvílku v rukách kolem 4 hodiny. Ale to už je neodložitelná to je takový lehký spánek.
@krisatko : ona spí tak trhaně i v šátku nebo kočáru - pořád lepší jak spí v noci než by mi prospala den a v noci diskotéka ... ale stejně se to pořád mění - Matýskovi se to do tří let změnilo asi 100x pak až teprve se nějak ustálil pevný režim spaní který má doteď - i když - co se narodila Klárka tak se v noci budí i když spí u sebe v pokojíku a malá ho nijak neruší - naštěstí ale stačí ho většinou jen nasměrovat zpět do postýlky ani nemusím vstávat
@ange_de_la_morte to je pech, co. Když už ti nějakým zázrakem spí Klárka, u které se přeci jen počítá že spát nebude, tak si stejně neodpočneš. Mě přijde že to tak máme taky. Šimonek zatím spal celou noc jen tu první co jsme byli doma, potom už ne. Ale za ty roky už počítám že by mě stejně budil někdo jiný. Minimálně nejmladší dcera 2 a půl roku, chodí stále za námi do ložnice a nevím proč, neumí šeptat, takže když řekne "pssssst, Šimonek spí" tak tím probudí půlku baráku 😀My budeme na Velikonoce doma. Chodí nás vymrskat spousta kamarádů s dětmi, tak už je to tradice. My se na ty návštěvy i těšíme. Sice na to, s prominutím, trapné mrskaní, já už si na to prostě připadám velká. Ale jinak to, že chlapi posedí, děti si pohrají. To je fajn. Akorát mě zase čeká hromada chystání.
@priefi mě říkal švagr, jak mu dávali ve 2 měsících kuřecí vývar. Ani si nedovedu představit, jakým způsobem to do něho dostali. Babičky se mě taky diví, proč Šimonek nemá čaj a už jim ani nepopisuju skladbu mateřského mléka. Když to nepochytili u předchozích čtyř dětí, tak se nedá nic dělat.
Holky náš malej (ťukám) spí celkem obstojně, v noci má interval 3-4 hodin a když má dobrou noc tak i 5.. A naučil se usínat po ranním kojení v 5 ještě asi do 8 a i potom si dáchne na hodinu.. A když ne, tak si prohraje a pak asi po dvou hodinách jde do kočárku na balkóně na svoje 2-3 hodiny.. Pak je zase vzhůru pár hodin a odpoledne si dá už asi jen 1,5-2 hodiny, a pak už klasický večer, kdy usíná mezi 8-9 po prsu s taťkou v postýlce.. Včera teda měl zase epesní bolení bříška, tak jsme vytáhli homeopatika a co 15 minut jsme kapali do usnutí a mezi tím asi 4x rourkovali, tolik vzduchu co z něj šlo.. Jsem nechápala, kde v sobě nasbíral.. No a nohy jsme položili polštářem, aby měl ergonomickou polohu, a nebolelo ho tolik bříško a nahřáli polštářek s peckami na bříško... Pak spal krásně 4 5 hodiny 🙏
@bemo tak vývar ve 2 měsících je taky luxus 🙊😃
@halasovci007 ja vyvolavam ve fotolabu, obvykle ve velkem, vyuziji tak mnostevni slevu a navic slevu pro fotolab cleny. Jinak happyfoto.cz. drogerky to maji taky pres cewe, jako fotolab, ale vyjde to u nich draz
Holky, jak pisete o Velikonocich, tak pokud mate posl.dobou problemy s kojenim, absolutne se nenechte polivat vonavkama, kojenci maji extra cuch a ty namichane smrady jim vadi a pokud mimi neni flegmos u kojeni, mate bojkot kojeni zaruceny, protoze, co si budeme povidat, nejcasteji se bere smradlave levne vonavky, nekteri experti si to doma i mixuji, aby to byl o to vetsi puch a pak to clovek nesmyje ani poradnou sprchou... a jak k tomu prijdou 3m miminka?
@priefi to slyším prvně, že by někdo poléval voňavkou, možná jako děti, ale teď? 🤷 Naštěstí nám tohle nehrozí, nějak Velikonoce neslavíme, a v domě jsou samý starší, nebo rodiny s odrostlymi dětmi, takže my ani nebarvíme vajíčka a ani nekupujeme sladkosti.. 🙂
@pe_tu_ss_ka tak to je mozna podle casti CR. Tady se mrska a leje vonavku a vodu. Nemam to rada a co babicka zemrela, urcita cast rodiny uz nejezdi, tak mam klid. Muj tatka poleje jen trochou vody, manzel jak kdy, ale vonavku, co mame deti nastesti nepouziva, avsak tchan tohle treba dela porad. I kdyz pri Matovi jsem vyslovene rekla, ze nechci vonavku, bez vysledku... ale on uz mel tehda 10m, takze kojeni zvladl, ted mi vonavky nesmi pres prah. Takze jsem zvedava zda s3 to bude nebo zase nebude respektovat
@priefi ty jo, tak to bych ho hnala svinským krokem, ale partner ještě rychleji teda..
@ange_de_la_morte máš to krásný ty alba 😍
Já Velikonoce nemam ráda, mám z nich trauma z puberty když na nás každoročně nastoupila hned ráno banda spolužáků a pozdeji taky ozrali chlapi a dostaly jsme pomlázkou a že jsme mely jelita. Nevím co je to za debilní tradici, chlapi by se měli triskat a ne něžné pohlaví že jo.. Ale když máme malou tak je drzet budeme ve stylu, že na vsi u nasich bude chodit hodovat, ale s tatínkem teda.. Beranky péče tradičně celé široké rodině prateta a my děláme bramborový salát a řízky a klobásy.. Vajíčka budu barvit až malá doroste..my jakože nejsme doma a kolednikum neotvirame od té doby co bydlíme v baráku.. Vypnu zvonek a stejně na ně štěkání psi, takže se k nám nikdo nehrne. Já to beru spíš jako svátek jara, že se probouzí příroda, všechno puci, rasi, kvete, všude voní jaro, čerstvé posecena tráva, miluju tohle období.. Ale Velikonoce mi nic neříkají.
Jinak u nás se dneska už spí. Tuk tuk snad vydrží alespoň do 11 potřebuji konečně udělat ty fotky 🙈🙊 asi jsem se zamilovala, do tvoření těch alb. ❤️
Holky my večerním usínáním bojujeme od toho co chlap začal jezdit na ten týden pryč. Od 7 do 8 ji, odpadne od prsa spící, ale jen se hnutí oči dokořán a je jak naspeedovana veverka. Půl hodiny se snažím uspat když nic nezabírá a začíná zase brečet tak už to nevydržím a jdu zase kojit. Někdy zabere v 9, někdy ještě později já už nevím co mám dělat ☹
My jedem se ségrou a dětma na Velikonoce k mamce (můj chlap musí do práce) - mamka bydlí v chaloupce pod lesem na konci světa - parádní relax 🙂 mamka s užije děti, její manžel jako vždy bude vyvařovat samé dobroty a já nebudu muset dělat nic :Đ budeme výletovat a chodit do lesa, upečeme beránka, nabarvíme vajíčka ...
@halasovci007 : děkuji 🙂
@krisatko : asi vydržet ... a nejsi ty třeba víc rozhozená když není chlap doma, že by to ona cítila z tebe
@priefi : u nás polívání voňavkou není tradicí - vždy se polívalo jen vodou ( pokud teda vůbec už) ... ale jinak máš pravdu - parfém teď vůbec nepoužívám, aby to malé nevadilo
@bemo : jsi úžasná že pořád všechny opečováváš a vychystáváš 🙂 tak třeba si i odpočineš, taťku budme mít doma ne ? ... s tím spaním to je asi prostě nepsané pravidlo - buď se budí jeden nebo druhý - popřípadě oba ale každý jinak a když už se stane že spí oba krásně půl noci tak mi chrápe manžel do ucha nebo mně vzbudí něco úplně jiného - třeba pes
@ange_de_la_morte ani ne, popravdě mi to docela vyhovuje :D mám na všechno klid, nemusím uklizet honem než dojde z práce a tak... :D

Ja dneska poslouchala, jak bylo super, ze jsem ve 3m dostavala stavu z mrkve (a vim, ze kolem 4m stavu z mandarinky) 😂