Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte asi jo no, že jí tu chlap chybí.... chjo... a to bude až do července :-O
@krisatko : je to na houby no .. u nás to Klárka nijak zvlášť neprožívá zatím ale ten starší to prožívá za oba - teď je manžel doma ale v květnu bude zase 3 týdny pryč a pořád je u nás ve hře ta půlroční mise
U nás ty voňavky to je tradice ( pěkně debilni).
A na těch vunich fakt něco bude, dneska jsem se namazala novým krémem a mi samotné to vadilo(byl fakt silný jak parfém) a Adam dnes u pití doslova zuřil, to se mi ještě nestalo 🙈
@ange_de_la_morte no, to je jako by jsi spala dnes u nás 😀 nejdřív nespal Šimonek, potom přišla naše nejmladší že bude spát u nás a když už to kolem jedné hodiny vypadalo, že půjdeme snad i spát, tak do toho začal chrápat manžel a to tak, že to budilo i Šimonka. Tak jsem to o půl druhé vzdala a šla jsem s ním spát do haly. Za tři hodiny jsme se krmili, ale protože má malý ještě rýmu, tak se nemohl pořádně najíst, tak jsme šli dolů a tak jsem ho odsála. Pak jsme usnuli v šest hodin a v sedm budíček.
S tím chystáním, no je pravda, že mě přijde že se u nás neustále něco slaví a já každý víkend mám nějaké chystání. Z toho jaké Velikonoce vás čekají čiší úplná pohoda. Upřímně ti to závidím. My budeme mít tatínka doma, ale v sobotu ho posílám vždy nějak na výlet a my holky doma barvit vajíčka a péct.
@malecek to slyším taky poprvé, polévání voňavou, to ani není úplně zdravé. Ne každému to může udělat dobře. Kde se tohle dělá?
@ange_de_la_morte ty jo, já už píšu taky jak Tatar 😀
Tak dneska už byla noc lepší, usnula teda až v 9 po dvouhodinovém maratonu kojení a uspávání, sice se o půl 12 vrtěla, ale zašla jsem za ní, spravila ji peřinu a ještě hodinu spala. Po druhé se vzbudila kolem 3 a spala dál. Kolem 5 se mi vybila chůvička tak jsem se přesunula do pokojíčku, malou otočila z bříška na záda, ona se schoulila na bok a spala až do třičtvrtě na 7.
Ahoj holky,
docitam vás postupně 🙂
Tak jen rychlé reakce:
Ad Výměna manželek a dudel v medu - spíš by mě zajímalo, zda to bylo v manuálu od vlastní mamky nebo to bylo inovativní řešení mamky nové🤔
Ad kakání: 😁 malý kakal včera po sedmi dnech. A pro jistotu hned 3x😂
Strach o děti: Víťa (10 let) má v úterý a středu tréninky ve vedlejším městě, zatím ho tam doprovazim busem, ale už ho asi budu pouštět samotného, s tím, že mi zavolá, jak dorazí na místo. Jsem strašně vydesena, protože provoz je tu hrozný. Od školy jsem ho nechala jit samotného zatím jednou a měla jsem z toho málem psotnik... je tu přechod bez světel na šíleně frekventovane silnici, kde je to fakt o život🙄😕
No a navíc teď mám s Vitou dvě ne moc dobré zkušenosti... jednou jsem mu dovolila jít ze školy s kamarádem, že se půjdou podívat do zverimexu. Měl stanovenou hodinu, kdy má být doma. a co myslíte? Byl stanovený čas a kluka nikde. Tak jsem to tu začala obcházet a do toho mi volá manžel, že kluci dorazili k němu do práce🙄 A další, když jsme šli/jeli na procházku. Dan na kole, Víťa na elektrobrndě, já s kočárkem. Pokyn jasný, čekat na mě, nebo kroužit kolem mě. Cesta tam OK, cesta zpět-ujeli mi a asi dva kilaky jeli sami a pak mi Víťa zavolal, že už jsou doma, ať nemám strach🙄🙄🙄 Tak na jednu stranu mu nechci furt umetat cestičku, ale na druhou stranu proste mám strach
Jo a trojfaldy zasypavam pudrem a má to uplne krásný.
Tak tříměsíční prohlídka za námi a jako nevim, kam to dítě roste 🙈😂 Vzdy srovnávam míry i u Ninusky v tom daném mesici a tady je skóre:
Ninka ve 3.měsících: 6090g 59,5cm
Eliana ve 3.měsících: 5550g 69 cm (!)
Ninulka měla 70,5cm v půl roce! A stejně je dle doktorky na svůj věk větší. Tak jsem zvědavá teda na Eli. Až ji budu chtit v pubertě nafackovat, tak si budu brát štafle 🙈😂👌 akorát mě tedy prekvapilo, ze zatim nekontrolovala, jak paseme koniky. Byla to fofr prohlidka. Asi až ve ctyrech měsících (?)
Nejak nestiham docitat... bude nam 10 tydnu na brisko ji davam ale hlavu zvedat nechce pritom pred 3 tydny krasne drzela... myslite zw to muze byt jen tim ze se jj nechce? Kdyz ji drzim v naruci tak ji hlavicku jen jistim ale uz krasne drzi. Jen to brisko nam moc nejde vzdycky se zacne rozcilovat nebo smat placne s ni na bok a nic.
@pe_tu_ss_ka ja mu to letoss reknu sama, kdyz to minule rekl manzel, byl to exekt ala hrachem o stenu
@veselaopicka nám fyzioterapeutka ukázala, že stačí dvěma prsty každé ramínko lehce zatáhnout směrem k zadečku a vrátit mu těžiště do kyčlí a oni pak tu kebulku odlepí a zvednou 😊
@laola já jsem neuvěřitelná sr... a. Hrozně se o děti bojím, nejraději bych s nimi všude chodila, ale to už prostě nejde. Ne jen organizačně, ale oni taky nechtějí. Dcera, taky 10 let, ta už chodí skoro všude sama. Syn 8 let, ten už taky pomalu začíná. Prostě toho je moc a já, ač bych chtěla, všude s nimi být nemůžu.
Jinak díky za pochvalu.
@pe_tu_ss_ka zkusim
Tak Adámek je po prvním očkování a bobek je celý rozhozený, tak jsem zvědavá na noc, horečku zatím nemá (tuk, tuk) musela jsem ho uspat na rukách.
Tak včera jsme měli 1 očkování. Váha 6 kilo a 60 cm. Usla uz v 21hod. Chvilku mela 38 teploty, tedka se vzbudila a uz ma, 37. Uvidíme, jak to půjde dál. 😊
Holky jak Vaši prcci zvládají cestování autem? Já teď tím že jsem s malou sama s ní musím jezdit poměrně často a každá jízda konci dříve či později řevem ☹ dopředu si ji dát nemůžu, nejde tam vypnout airbag a nepomáhá už ani zpívání ☹
@krisatko já nevím, jestli je malý zvyklý ještě z břicha, ale cesty v autě jsou úplně v pohodě.. Jednou mi plakal po cestě z rehabilitace, ale to si myslím, že měl hlad.. Mě vždy v autě usne, někdy ještě než k němu vůbec dojdeme... 🤷Nevím, co poradit.. Kamarádka tohle měla se synem, ale ten řval už jen po posazení do autosedačky, protože měl reflux a dost špatně to snášel, jak ho to v té pozici tlačilo.. A to mi říkala, že vždy měla sto chutí to někam napálit, jak to šlo na psychiku.. Ale srovnali se to časem a teď už po prvním roce je v pohodě 🙂

@krisatko : tak asi potřebuje cítit tu ,,kompletní rodinu,, nebo má takové období