icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
18. dub 2019

@malecek nad tím zrcadlem už jsem taky přemýšlela že je to na kočku když se furt musím otáčet, takhle bych mrkla do zpětného a věděla bych.... No uvidíme jestli se to zlepší když dám o vrstvu méně , ale má jen body s dlouhým rukávem, tepláky s ponožkama aby nepadaly + teplou mikču.... je fakt že ted už bude bývat tepleji, tak bych mohla teplou mikču vyměnit za lehčí... no uvidíme
J

krisatko
18. dub 2019

Jinak holky naše malá už se taky začala přetáčet aspoň na bok. Cvičila jsem s ní podle mimíska tento cvik : Převracení na bok a na bříško
položíme na záda nožkama k nám. Zkřížíme nožky miminka, například pravou přes levou, a táhneme pravou doleva tak, že se miminko převalí na levý bok a z toho pak na bříško. Když tento úkon provedeme rychle, obrátí se miminko snadno a bez námahy. Proto zpočátku přetáčení dělejme pomalu, aby miminko se více namáhalo, spolupracovalo a postupně si uvědomilo pohyb přetáčení.

A už to pochopila, že musí jít první noha pak ruka takže už se na bok točí hodně dobře. Teď už chybí jen to bříško, ale když jií pomáhám s těma nohama tak se dotočí až na břicho, akorát tam leží jak kača, nezvedne se. Nicméně mi teda taky skončilo "odložím a najdu" a už musí být jen v ohrádce :D Uplně nejraději pase koníky, opakovala jsem si poslední řadu Her o trůny abych byla v obraze než se podívám na první díl nové řady a koukala se mnou :D :D, strašně moc se teďka rozpovídala tak se nestačím divit co z ní padá, když jsem ji odpoledne uspávala tak místo aby usnula tak zpívala se mnou a ještě se tomu řehtala 🙂 A dnes byla noc super. Usnula (sice po přemlouvání krátkém) o půl 9 a spala až do půl 1 a to jsem ji ještě vzbudila jak jsem šla na záchod (blbec jsem si rožla v chodbě co vede kolem pokojíku a jsou tam prosklené dveře), pak se najedla a spala do 4 a pak zas do půl 8 🙂

veselaopicka
18. dub 2019

@malecek my to mame opacne ja ji zacnu davat do vajcka doma zacne rozhazovat usmevy na vsechny strany. v obejvaku ji pripoutam a nez dojdu ke dverim tak uz chrni. Mame za sebou cestu od nas do liberce a pak do prahy coz je cca 450km zpet dom a mala to zvladla uplne skvele a to ji bylo asi 6 tydnu.. kazdy tyden jezdime minimalne jednou k moji mamine tj cesta tam hodinu a pravidelne se zbudi jak prijizdime k baraku. Mala od kamosky nebyla zvykla jezdit v aute a do 6ti let ji bylo zle musela mit kinedrila a nekdy ji ani nezabral.

krisatko
18. dub 2019

@veselaopicka no nejhorší je že já jezdila autem celé těhotenství, ještě 4 dny před porodem jsem jela tu Ostravu, ale malá teď to auto začla nějak bojkotovat. Asi kdybych mohla jet s ní v zadu tak to taky zvládne, ale tím že je tam sama, byť s hračkami, tak to moc nedává no

pe_tu_ss_ka
18. dub 2019

@krisatko takhle přesně trénuju s malým.. 🙂 ale na nějaký bok mi hází bobek.. protože co cvičíme, tak objevil ruce, nohy a jazyk.. kdyby mohl, tak má v puse obě pěstičky, mydlí do všeho co má po ruce a nohy kdyby mohl, tak je má až u hlavy 😂 a co mě úplně nejvíc rozesměje, když rozbalím plenku a on si začne tahat pindíka 😂😂😂 tak jsem zvědavá, kdy tyhle objevy ukončí a začne být zvědavý i na něco kolem, aby ho to donutilo se otáčet 😁

lindikova
18. dub 2019

@fly80 ty kokos, ta je šikovná!

veselaopicka
18. dub 2019

@krisatko ja ji od zacatku vozim ve predu kdyz jedu sama a v pohode ale ted jsem sj objednala sedacku a izofixem tak uz bude muset byt vzadu..

veselaopicka
18. dub 2019

@ange_de_la_morte koupila jsem si na slevomatu ty fotky za 209 vcera vecer sem to tam nahrala a dneska mi prislo ze je to vyrizene a ze odesilaji... tak to je fofr. Cekala sem ze to bude tak tyden trvat.

bemo
18. dub 2019

@veselaopicka já mám taky malýho vepředu v autosedačce. Ale taky nemám vepředu isofix a všechny ty další kategorie sedaček na isofix mám, tak taky bude muset sedět vzadu. Ale u nás nehrozí, že by tam seděl sám.

krisatko
18. dub 2019

@veselaopicka mě právě ve předu nejde vypnout airbag ☹

veselaopicka
18. dub 2019

@zetta01 nam to s tema rukama mala dela uz 14 dni a to ji byli 6.4 2 mesice kdyz nahodou dostane moji ruku tak mi ji tam cpe taky... vzdycky jak kdyby mesic nejedla 😀 pry je to normalni protoze zjistili ze maji ruce a pusu

priefi
18. dub 2019

@tsasenka jej 😔 to je mi lito 😔 doufala jsem, ze se ji to zaceli 😔 snad se to zaceli aspon Mikyku (predpokladam, ze ma stejnou vadu jako starsi dcerka a manzel). A manzel byl taky na operaci, anebo se mu to samo zacelilo. Drz se 😔
A jaky olejicek jsi pouzivala? Je dobre, ze to uz je ok. A Ty jsi mela klasicke vnejsi, anebo akutni vnejsi, co se nejcasteji riznou a vymackaji?

priefi
18. dub 2019

@fly80 😍teeeedaaaa sikula!
@fly80 a co je jeji holcicce?

krisatko
18. dub 2019

Holky tak u nás asi bojkot jako prase. Teď večer už jsem ji musela uhojdat dobpolospanku, aby se vůbec najedla. Pláč, hlad že by si snědla oboje ruky ale furt se odtrhává a řve u toho. Až když je v tom polospanku tak ji normálně, to samé kojení vnoci, taky v poho.ale přes den bída

halasovci007
18. dub 2019

@bemo děkuji
@zetta01 jj naštěstí jsem si zvykla. Dřív se mi de alo vzadu ze..😓
@zetta01 malá mi dává taky všechno do pusy a když nemá hračku cumla deku nebo ruce. Objevují tím asi svět kolem..
@malecek synflorix je na meningokoka že?

halasovci007
18. dub 2019

@veselaopicka taky jsem na to na Slevomatu koukala. Už jen vybrat sto fotek a trada do toho.. To teda bylo rychlé.. Ještě jsem koukala, že mají hrnečky s fotkami, tak přemýšlím, že bych nechala udělat za jedno poštovné..
@krisatko drž se a výdrž. My už snad tuk tuk dobrý.. Ale byl to boj 😓😢 drzim pěsti ať bojkot brzy pomine.

fly80
18. dub 2019

@priefi ona když už jí čekala, tak chodila často na genetiku, protože ten tatínek malé má v rodině strejdu úplně na hlavu a jeho sestra má invalidní důchod. Má hodně nízké IQ. Tak tam zjistili, že jí nefunguje ledvinka a jinak v pohodě. No malá se narodila a hned tam prý začali všichni lítat jak blázni a odnesli jí. Takže nakonec má reflux ledviny, roštěp patra a bohužel k tomu všemu nějakou vadu, jako že se jako miminko zaklanela. Úplně dávala hlavu dozadu a celá se prohybala. Nedávno zjistili, že špatně slyší a ještě jí prdelce šíleně dostávají uši. Má je úplně dopředu. Ale je roztomiloučká. Za dva měsíce jde na operaci s tím roštěpem. Ale třeba jak má tu vadu, tak doteď nedělá normální koníky, ale letadlo. A pořád se šíleně prohyba dozadu. Teď sem tam byla a myslela sem, že si něco udělá. Ona v tom kresilku houpacim se pohnula tak, že to vypadalo že se zlomí. Úplně sem se lekla. Je jí sedm měsíců

tsasenka
autor
18. dub 2019

@halasovci007
@bemo
@laola
@ priefi Holky, děkuji 🙂 U nás v rodině nikdo vadu nemá, tak nevím, po kom to ty naše 2 ze 3 mají, ale asi to dědičné je. Jak jsem volala na kardiologii a řekla jsem, že jsem tam teď byli se starší dcerou, tak nás v podstatě vzali hned - 3. května. Vždycky mě to tak vyděsí, jak řeknu 3. měsíční miminko, hned se ptají na tolik věcí. Já si říkám, hlavně, ať mi neumřou, jestli budou mít nějaké omezení v životě kvůli sportu, to nic není, to se dá. Šachy prý taky budou olympijský sport.
@ priefi - manžel má jenom šelest, vadu žádnou. Taťka měl infarkt z toho, že si zlomil žebra a cestovala mu sraženina a způsobila infarkt a to taky není dědičné. Takže v rodině něco se srdcem máme, ale dr. řekla, že to není nic, co by se dědilo. Uvidíme, teď na tom velkém, komplexním vyšetření. To budeme vědět, co to teda ti moji cukroušci maji.

Jo a holky, zkouším doma kvásek a chci péct kváskový chleba, ale zlobí kvásek - včera jsem si ho zabila, ráno jdu zadělávat na nový. Prostě to nevzdám.

niki8193
18. dub 2019

@halasovci007 já tu nebyla promiň. Koupila jsem paralen čípky, ale nepoužila jsem. Měla v noci 38 teplotku. Pak se snižovala. Ráno a přes den v pohodě. Jen více spala. Už je druhý den spavejsi 😊

bemo
18. dub 2019

@tsasenka to jsi teda dobrá. Tolik práce máš, oslava vás čeká a ještě se děláš s kvaskovym chlebem. Já budu dělat jen beránka, mazance , nějakou vajíčkovou pomazánku a moravské koláče.

Holky jakého děláte beránka?

niki8193
19. dub 2019

Holky čas tak letí, 17.4 nám bylo 3 měsíce. Valérka roste do krásy. Dělá nám radost. Očkování zvládla bravurně. To jsem se tak modlila. 😊🌺Dostala od tety k svátku čelenku 😀😀😀Dneska jdeme na větší kopec v nositku. Snad to zvládneme 😀

niki8193
19. dub 2019

@krisatko nám malá v autě spí pěkně, ale musíme jezdit. Jak na delší dobu zastavíme, je konec 😂 A máme ji vzadu.

halasovci007
19. dub 2019

@niki8193 jeee taky jste 17.1. 😍❤️ Malá je krásná 😍

priefi
19. dub 2019

@tsasenka to bude nestastna kombinace genu. Drzim pesti, aby to nebyly vazne vady srdicka.
@bemo ja delam slehackoveho, davam do nej i kousky cokolady. Jednou jsem delala tvarohoveho, ale moc mi nejel a bolel me z nej zaludek. Tak s kolacema mas taky furu prace. Ja budu pect beranka, mazanec a rafaelo rezy

priefi
19. dub 2019

@niki8193 my jezdime na hory s kocarem 😅 ale prozatim vybirame jen s asfaltkou

niki8193
19. dub 2019

@halasovci007 děkuji. Vy taky? Jevaaa 😊😍

halasovci007
19. dub 2019

@niki8193 jj i my jsme 17.1. a teď jsme slavili 3 měsíce ❤️ strašně to letí 😢

tsasenka
autor
19. dub 2019

@bemo 1. pokus o kvásek se nepovedl - udělala jsem z toho aceton 😀 tak zkouším znovu, beránka budu dělat asi jako klasické piškotové těsto a jen pocukrovat 🙂 A ten náročný víkend máme až za týden. Ještě, že mi pomůžou naši, sama bych to nezvládla.
@priefi Promiň, já jsem Ti zapomněla odepsat na tu aromaterapii. Používám od Karla Hádka - hemosan olejíček a intimiss krém. Krásně to pomáhá, je prý snad i šance, že by ten hemeroid mohl zmizet sám. I když úplně stačí, když s tím nejsou žádné problémy.
Měla jsem od nich i přípravky na bradavice i opary. Všechno krásně zabírá a rychle se hojí.

krisatko
Autor odpověď smazal
halasovci007
19. dub 2019

@krisatko taky jsme dneska byli celý den venku.. Dobrej držák na slunečník 😂👌 jinak máš nádhernej kocar.. ❤️My dnes na skalách v akci.. Miluju ten kočár..

Strana