icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
29. dub 2019

@veselaopicka nám jsou 3 měsíce a 12 dni

@krisatko ona nemá vyloženě nic vidět, jen ty bílé váčky. A plakali jste?
@pe_tu_ss_ka to je dobre, že budeme kakat. My kadime strašně málo a jen když si dát sušené švestky.. Ruce si taky, strká do pusy, vlastně tam strká teď i deku, hračky, taky slinta.
@malecek teda taky jste dobře ziveni 🤣taky máme faldiky. Máte otlaceny gumičky od plinek? My jsme včera od svagrove vyzkoušeli i plínky 4 byly ji obří a stehynka měla stejně omáčkany.

krisatko
29. dub 2019

@halasovci007 jojo a teď jsem koukala do pusy protože tam furt rve ruky a vlastně už týden přes den nespí... no richtik že tam jsou bílé tečky... tak jestli za tím zas nejsou ty spropadené zuby

zuzekk
29. dub 2019

Holky, vypadá to na bojkot kojení u nás...co vám pomohlo?

halasovci007
29. dub 2019

@krisatko my teda trochu spíme pres den, ale ne jako obvykle. Malá je uknourana.. A litostiva. Je mi ji líto..

zetta01
29. dub 2019

Holky teď Vám vůbec nestíhám, malý se nám od 3 měsíců začal snažit přetáčet, jelikož mu to moc nešlo, tak totální vztekání a řev, ale teď poslední týden to tak vypiloval, že sotva ho položím, už je na břiše a pro změnu se snaží plazit, což mu nejde, takže zase vztekání a řev, do toho se už snaží i sedat, takže jsem v permanentním zápřahu, jediné pozitivum je to, že tím jak sebou mrská, tak vydrží tak 1,5-2hod, a musí jít spinkat, ovšem uspat ho je taky horor, jak je unavený řve jak tur. Navíc nám totálně začal bojkotovat kočárek, on v něm prostě nevidí, tak v něm nechce být a opět řve, jak kdyby ho vraždili ☹ jediné kde se mu líbí, když tam dám vajíčku v tom vidí a za chvilku usne, ale zase se v něm krčí.
před velikonocemi mi začal po každém kojení zvracet a to docela dost, někdy sice mín, ale obvykle to z něj vyletělo, že to vypadalo, že vyzvracel vše. Tak jsem s ním hned v to min. úterý šla k dr., ten nás hned hnal na druhý den na sono, tak jsme šli, akorát mi nikdo neřekl, že na vyšetření refluxu musí během vyšetření pít čaj že, takže se to nedělalo, ale docela ten Vodák nepříjemný na mě že, jestli mu dělali vyšetření ledvin v nemocnici říkám, že asi ano a že jestli byly v pořádku, tak říkám, že asi ano, že nikdo nic neříkal no a on, že tu levou má trochu zvětšnou, že se to musí za 3 měs. znova překontrolovat, do mě bylo, jak když bodne, mu říkám, jako co to znamená tož on na mě, jako co chcu vědět, ale jak jsem byla v šoku, jsem nevěděla vlastně ani pořádně na co se ptám a jak se na to zeptat, on mě odbil, že mi vš řekne můj dr. Mě z toho bylo úplně zle, jsem hned volala Petovi clou cestu k dr. bečela, ale u dr. dobré říkal, že to má 90% dětí že je to díky tomu růstu a že z 90% se to praví, že je to spíš kosmenstická vada, že kdyby to měl přirovnat, tak jako když má někdo odstáté uši, ujistil mě, že to není nic vážného, tak se mi ulevilo no. Odcházela jsem tam s tím, že se snad už nic nestane a uvidíme se až za ty 3 týdny v poradně. No a ze ČT na Pá jsem malého snad 5x přebalovala, byl pokakaný, ale až na zádech a to jsem ho držela v náruči na odbrknutí, když se pokakal a stejně to měl na zádech, no ale měl to takové vodnaté, ale hlavně tam měl jak když hlen a krev v té stolici, takže jsem hned volala sestře, pač jsem si říkala jestli to nemůže souviset s tím zvracením. O ona že tam dr. dnes není, ale že ho zastupuje jiný dr., v té budově, tak že mu dá vědět a mám jít tam, ale že at počítám s možnou hospitalizací. Na toho zastupujícího dr. jsem slyšela, že je dobrý, tak jsme se hned nachystali a jeli jsme.
tož takový debil to byl, fakt jsem si připadala úplně neschopně. Semnou mluvil jak s debilem, jsem si připadala úplně nemožně, takový odměřený, hned že mám jen kojit, že jeho sestra je laktač. poradkyně a že rozkojí každého i dědka v důchodu. Vyštekl na mě ať mu řeknu, jak to bylo od začátku jako, že on už to slyšel od 2 sester a to se 30% informací ztratí a zkreslí. když jsem mu teda znova popsala jak co bylo tož se otočil a šklebil na sestru co stála mezi dveřma, on že to může být i alergie na kravské mléko, tak mu říkám, jako jestli je možné, že by se to ukázalo, až ted že jím od začátku kojení jogurty, tvaroh a tak, tak na mě vyštěkl, že snad jde o střeva malého a né ty moje, jsem jen hleděla a už radši nic neříkala ani, fakt jsem si připadala hrozně, to jsem jim i tu plenu donesla ukázat at nejsem za nějakou hsterku. Stejně se po té pleně ptali, že ji chtěli vidět, akorát jsem nevzala tu úplně pokaděnou, ale pak jen mín., kde si spíš uprdl, ale byl tam viděl ten hlen a hlavně ta krev. on že ho mám dávat hodně na břicho tak mu říkám, že se už přetáčí tak je tam furt, tak sena mě podíval a říká mi, že tak to dělá každé dítě ve 3 měs. pak dodal, teda že když je trochu šikovné. A furt na mě, že mám jen kojit, že ta 30ml dokrm co mu dávám je prd, že jen kojit jsem si říkala, když je to prd, tak mu to snad ublížit nemůže. Hleděla jsem, jako že je to jen záskok a jako kecá mi do toho co dělat a nedělat. Já jsem ráda, že jsme to akorát tak vychytali, že malý přibírá tak jak má a né moc, jak když jsme s dokrmem začínali, je spokojený, vydrží bez jídla ty 2 hod., a já se v tom mám zase rýpat, určitě ne. Brali nám stěry, tak čekám na výsledky a musíme na kontrolu, ale k mému dr. už. K tomu už nepůjdu a to je s ním známá strašně spokojená úplně hleděla, když jsem jí říkala, jak se ke mě choval, možná mu vadilo, že jsem si nevybrala jeho, on byl podstatně mladší, jak náš dr., tež už je straší. Ale jako furt že rozkojí maminy ale že s nima pracují dlouho, kdež to mě vidí poprvé, tak jsem si tak v duchu říkala, že si může být jistý, že taky naposledy no. Tak uvidíme, krev už nekaká naštěstí, ale za to kaká teď furt, jak chodil 1x za den, tak teď i 5-6x denně, tak snad to nic nebude a už bude vše v pořádku no. Sem se trochu rozepsala

halasovci007
29. dub 2019

@zuzekk Benedikt a Řecké seno, hodne se mazlit a od té doby s námi spí malá v posteli.

krisatko
29. dub 2019

@zuzekk vydržet. A mě osobně začít kojit ve stoje chodit a až po chvíli sednout

krisatko
29. dub 2019

@zetta01 tak to je teda drsné.... Toho Dr bych pleskla ... Snad už bude malý brzo ok. Naše měla hlen když byla nachlazená, ale to říkala naše Dr že to tak bývá. Jinak naše taky často zvrací, hlavně když odbydem brknuti. Někdy blinkne už natrávené husté, někdy vyhodí fakt skoro všechno tak jak to vypila. Na kontrolu jdeme zítra tak jsem zvědavá jestli přibírá i když tak bleje

ange_de_la_morte
29. dub 2019

@krisatko : jojo Klárka odpoledne usíná u kojení v posteli - pak se většinou snažím zmizet aby se neprobrala, už ji dávám k bříšku i nahřívací ovečku aby měla pořád pocit že tam sem, ale někdy teda se přiznám že spím s ní 🙂 ... no jako nevím co bych dělala kdyby byla na UM - zatím co u staršího bylo prso jen nástroj pro krmení, Klárka ho potřebuje aby byla klidná, aby usla, po koupání, atd... první závody od porodu ? a co přesně vlastně jezdíš ?

@pe_tu_ss_ka : tak snad i u nás to přejde - je to na hlavu, já se třeba snažím jí zavinkou stáhnout alespoň jednu ruku a ukládám ji nabok aby měla ty ručičky jakoby u obličeje, přijde mi že je to pak cosi lepší

@zuzekk : jeej tak bojkot nějak přestůjte a nedej se ... u staršího bojkot kojení byl konec kojení ( měli jsme ale problémy už přetím, syn byl částečně na dokrmu a už měl 10 měsíců) .... jinak u Klárky když se vzteká u prsa tak ji prso vždy na chvíli vezmu a když už má fakt hlad ji ho dám, chvíli pak pije, kojení v leže je taky u nás lepší, nebo poloha fotbalisty, taky je to lepší když kojím v polospánku

@zetta01 : víš co já bych to řešila jen s jedním doktorem - to je peklo když každý doktor říká něco jiného a ještě to jednání, to snad ani není možné v dnešní době :( držím palečky aby jste se z toho co nejdříve vymotali ... jinak myslím že můžeš zkusit vysadit mléčné výrobky ( ty) - není to nic proti ničemu, třeba to pomůže, synovi se alergie na kravské mlíko ukázala až kolem roku a půl a kolem 4 let se zase ztratila ( prý to bylo dáno nevyzrálosti střev ) .... jinak máte šikulku - naše Klárka se o přetáčení na bříško zatím ještě ani nesnaží, ani nabok se neotočí

veselaopicka
29. dub 2019

Holky mam dilema.. myslite ze nemuzu rozhodit spani ?? Zitra jedeme k moji mame s tim ze tam spat nebudeme a cca v 22h pojedeme domu. Mam v planu tam malou vykoupat dat spat v 19h tak jak to delam doma a az pojedeme tak ji jen prendam do sedacky a doma vyndam do postylky. Doma mi spi tvrde od tech pul 8 do 4 hodin do rana. Pocitam s tim ze se mi asi zbudi pri prendavani.. rikam si jestli se na to nevyprdnout. Ale mamina se na ni tesi. Mame to hodinu cesty. Ja tam jedu uz pred obedem.

pe_tu_ss_ka
29. dub 2019

@zuzekk hele u nás byl bojkot a řev, když jsem to poprvé a podruhé dostala.. To mu moc mléko nejelo, ale nedala jsem se.. I když řval a vzpíral se, tak nakonec vždy aspoň něco vypil 🙂 držím palce, ať je brzy lépe 🙂

@zetta01 to je teda jednání, snad už bude malému dobře. A je teda šikula, ten náš je pecivál.. Ale po cvičení mu ukazuji, jak má ty nohy přehodit, a to se pak obrátí taky, ale sám teda zatím ani náznak 😁 holt asi pecivál po mě 😂

@ange_de_la_morte no byla jsem taky na švestku z toho.. Ale oni si brzy zvyknou 🙂

pe_tu_ss_ka
29. dub 2019

@veselaopicka ty jo nevím no.. Já bych takhle pozdě s prckem asi necestovala.. Ale třeba to malá zvládne.. I když jsem někde četla, že spánek v autosedačce není ten pravý tvrdý, aby si odpočaly..

zetta01
29. dub 2019

@krisatko no my jsme s tím zvracením měli problém dřív, ale už to bylo dobré, až teď před těma Velikonoce začal a je fakt, že kolikrát to vyhodil všechno. Teď jak kdy, ale tak moc, už nezvrací, takže snad to bude dobré. My jdeme na kontrolu v pátek, jestli přibírá, tak snad to bude dobré.
@ange_de_la_morte jako přesně tak, já toho dr. prostě vůbec neřeším, máme svého dr. a budu poslouchat jen toho a kor né tady toho co zastupoval a kor ještě s takovým jednáním jako. No on to vzal všechno nějak moc hopem, snad by mi to ani tak nevadilo, kdyby se u všeho, tak strašně moc nevztekal, i když si ho na sebe položím, tak má furt tendenci si sedat ☹ teď, už se mu občas i podařilo se převalit na bříško, z toho na záda a zase na bříško. Takže, už jsem rozdělala podložku pěnovou na zem a nikde jinde než na to ho nepokládáme, pač už se valí, jak sud.
@pe_tu_ss_ka děkuji no já doufám, že už to bude jen dobré. No on začal taky nejdřív jen zvedat nožky nahoru a pak přepadl na bok, když jsem mu dala prst, tak se přetočil na bříško s mou pomocí, ale po pár dnech to zvládl sám, akorát ležel na ruce nešla mu vytáhnout a tak se vztekal, ale to taky po chvíli vychytal, otočí se a hned tu ručičku vymrští

ange_de_la_morte
29. dub 2019

@veselaopicka : já bych klidně jela a udělala jak píšeš - nemyslím že je nutné všechno přizpůsobovat dítěti, spíš preferuji když si děti zvyknou být flexibilní ( samozřejmě s mírou) ... starší syn běžně spal tam ke se uložil a nebyl problém, se mnou v šátku několikrát absolvoval folklorní akci až do rána a byl vpohodě - teď je mu 6 let a není problém s ním cestovat, nocovat kdekoliv a u kohokoliv apod.

ange_de_la_morte
29. dub 2019

@zetta01 : jojo to je náročný věk, já si teda zatím užívám že kam malou položím tam zůstane, akorát se jakoby odráží patičkami a posouvá se nahoru

veselaopicka
29. dub 2019

@ange_de_la_morte dekuju to sem asi potrebovala slyset. My uz sme u mami spali .. dokonce spala celou noc. Doma se jednou budi. Taky si nemyslim ze je to kvalitni spanek ale tu hodinu ???a hlavne tam bude spat v postylce.

ange_de_la_morte
29. dub 2019

@veselaopicka : jasně neřeš to, maximálně zjistíš že to nejde a pojedete domů dřív

krisatko
29. dub 2019

@ange_de_la_morte parkury, ale jen hobby, licenci nemám ani dělat nechci, nesouhlasím s politikou a vedením čjf tak jak to mají (jakože aby někdo u nich registrovaný nesměl na sranda závody které pořádá franta od vedle bez čjf apod.) no vlastně první s tímhle koněm... kupovala jsem ho na podzim 2017 a to už jsem byla těhotná, pak jsem o malé přišla takže jsem začla trénovat a v dubnu znovu otěhotněla takže na závody už jsem se ani nedostala... naposledy jsem závodila 2015,2016 s minulým koněm. Ale ten byl mladý, temperamentní a hrozně chytrý, takže jen stát v ohradě a pást se ho nebavilo, začal vymýšlet až tak, že podlezl ohradníky a šel na procházku pryč.... Tak se prodal do sportu a já pořídila ex dostihového jen tak pro radost. Ti jsou vděční že nemusí nic moc dělat a jen se pasou :D

ange_de_la_morte
29. dub 2019

@krisatko : to jsem netušila že je to v čjf takto nadstavené, my se věnovali vždy historickému jezdectví a jezdeckým show takže do toho nám nikdo moc nekecá 🙂 moje kobča je bývalý parkurák - už víc jak 10 let neskáče ale nezapomněla to - když má možnost tak skáče i i to co by ostatní přešli :Đ ... tak budu držet aplce ať se daří

halasovci007
29. dub 2019

@zetta01 tak to je mazec. Nechci tě strašit, ale kamarádka má chlapečka v listopadu a ten měl taky hlen a krev ve stolici a ona si vydupala zadanku na alergologii a malej má alergii na kravské mléko, na hovězí i kureci maso, na lepek a nevím na co všechno ještě. Muze jen ryby a vepřové a sójové mléko. No chudák oba dva. Ona to bere tak, že alespoň zhubne, ale mě je jí strašně líto.. A malého taky ale on měl od narození i takovou rýmu a kašel, že si myslí zda to nesouviselo už tohle s tou alergii a ta kamarádka si ještě schválně dávala jogurty a tvaroh a mliko aby měl malej všechno a pak na to přišli až že mu to vadí.. Takže jak to vysadila a postupně přicházeji na to, co on nesnese a omezují ji jídelníček a maly se jí pořád lepší.. Jinak chování toho dr. je teda mazec.. Ještě že to byl jen zaskok. Nějakej arogantní pitomec... Nic si z toho nedělej, ní si občas potřebuji něco dokazovat nebo jen prostě neměl svůj den. No ještě že sis vybrala toho staršího a ne tohohle nafuku.. Ať je malému co nejdřív líp 😘

halasovci007
29. dub 2019

@veselaopicka já osobně bych nejela takhle pozdě z důvodu, že naše malá když je pretazena tak děsně brečí a bála bych se, že při předávání do autosedačky a pak z ní ven by se vzbudila. Přes den je to jiná, ale večer u nás bývá krize. Mimo to se snažíme dělat režim i kdyz jsme nocovali u nasich.. Někdo tvrdí, ze je na režim brzy, jiný zas že už to prcci vnímají, tak si vyber vid 🤣

zetta01
30. dub 2019

@halasovci007 No tak doufám, že to ta alergie nebude ☹ jako ta krev už během SO nebyla a toho hlenu taky minimum a to jsem sila zvyku včera taky snídala tvaroh, ač to dělám přesně jako kamarádka, až teda na to mléko, po tom tvarohu se mi pak pěkně nalívají prsa. Uvidíme co dr. v pátek. Ale jak píšeš jsem opravdu ráda za tenhle výběr dr., ten náš je hodný a fajn a jak jsem si nebyla jistá kterého, tak sem se, už po 2 utvrdila v tom, že jsem si vybrala dobře 🙂

priefi
30. dub 2019

@zuzekk hlavne pevne nervy. Pak zaruceny recept, skoro uspat a strcit prso

priefi
30. dub 2019

My dneska ponocujeme... 😅

krisatko
30. dub 2019

@priefi to ti nezávidím. Já před chvílí dokrmila od 20 poprvé.... A teď druhé odsavam protože totální beton a před pár dny jsem to neudělala a pak mě celý den bolelo i kojení i jakýkoliv dotyk

zuzekk
30. dub 2019

@halasovci007
@krisatko
@ange_de_la_morte
@pe_tu_ss_ka
@priefi a jak dlouho to u vas trvalo? Asi jsme měli postupný náběh už nekolik dní, včera se naposledy pořádně najedl v noci,taknejak ráno a pak už se u toho jen vztekal. Večer zuřil jen jsem ho k prsu přiblížila, rudnul a jecel, jak kdyby ho to příšerně bolelo. S lahvičkou jsem ho vytocila jeste víc.. byl už úplně hotovej, hladovej, vyčerpaný.
Ted v noci dobrý...

krisatko
30. dub 2019

@zuzekk u nás jen pár dní. Ale fakt nejlíp jedla v polospanku takže jak už psala
@priefi nejlepší je skoro uspat. Takže já jsem houpala v ruce a když už přivírala oči jen jsem v tom stoje dala prso a až potom si sedla.

ange_de_la_morte
30. dub 2019

@zuzekk : u syna to bylo většinou pár dní- pak kolem toho 10.měsíce to už byla krizovka a bojkotoval prso týden - jenže už měl příkrmy takže hlady nebyl ... u Klárky jsem takový velký bojkot ještě neměla - vždy se vzteká třeba u jednoho nebo dvou kojení

pe_tu_ss_ka
30. dub 2019

@zuzekk u nás to bylo vždy první dny menstruace.. To já saa nevěděla, že přijde, ale podle něj jsem si mohla být jistá.. Vždy se mu asi nějak změnilo mléko, někdo mi říkal, že snad hořkne.. 🤷 A jak ustupovala menstruace, tak se vždy uklidnil i on.. Ale první měsíc jsem myslela, že mě odvezou.. I přesto že měl hlad, tak dělal strašlivý scény, v noci to šlo, jak byl v polospánku, tak se nacucnul a spal dal, ale přes den peklo..

halasovci007
30. dub 2019

@zetta01 budu držet palce. Po tvarohu se nalivaji prsa? To zkusím a to snidas jako jen tveroh z vaničky nebo nějaký tvarohový výrobek?
@zuzekk nevím přesně pár dní to trvalo a kakate? Malá nechce prso když dlouho nekaka. Dám si sušený švestky ona se úplně vykadi z podoby a pak mě může vysat. Kakame většinou po 11 dnech takhle.

Strana