Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Taky už je přes celou vaničku a to jsem si myslela, že mám velkou. A ona tak rada plave, kope nožkama jak žabička 🙂.
@krisatko koupala sem ve vanicce asi 3x... jinak ve vane a posledni tri dny odchazim z koupelny totalne mokra😄😄😄😄
V normální vaně jsem zatím nekoupala, někdy to určitě zkusím 🙂.
@zavodnice bolej z toho zada ja u toho klecim a to pak vstavam na dvakrat. Ale porad je pro me pohodlnejsi jit napustit vanu nez tahat vanicku s vodou pres celej byt do kuchyne .
@veselaopicka já napouštím malou vaničku v té velké...
@krisatko mne se tam prave nevejde🙄 mame tu vanu atypickou a zkosenou na bocich
@fly80 tak to mě mrzí, že se nechce parádit účesama..treba mladší bude mít česání ráda 😊😉 už máte pěšinku? Tak to je paráda, o tom si můžu nechat jen zdát. 🤣
@veselaopicka to je bomba ta fotka 😍😍😍
@krisatko taky máme vaničku už skoro na doraz.
Holky myslím, že nám roste zub. Má bílý flicek na dásní. Pry je to vacek než bude zub říkala svagrova dneska. Večer totální řev. Zabralo až chladící kousátko a dala jsrm ji Nurofen. I na ruce tak děsně žalostně plakala..
@halasovci007 a kolikaty mesic?
@halasovci007 já mám pocit že se chvilku tlačily a teď si daly pauzu....
@halasovci007 nám lezou dva, má tam krásný dvě linky, ruce obě v puse, jazykem tu dáseň brousí 🙊 ale pozitivní na tom je, že už 4 dny kadí sám bez rourky několikrát denně.. Tak možná budu jediná, ale pojďte zuby, polezte 😂😂
@halasovci007 u nás zatím nic. Ruce si ožírá už dlouho, ale nic
Dávám taky vaničku do vany, ale i tak bolí zada a stehna. To je vždycky na chvilicku. Kdybysme na to byli aspoň dva, tak by si prďolka užila víc.
Ahoj holky. Neměla jsem čas se tu stavit. Děti byly nemocné a fakt byl doma kolotoč. Ale bylo by to na příliš dlouhé psaní.
Vidím že řešíte FB, tak ten já nemám.
Do vaničky už se taky moc nevejdeme.
@fly80 já jsem taky divná, každé dítě je jiné a já se snažím, ač to úplně někdy nejde, tak nějak mu přizpůsobit. A to spousta lidí fakt nechápe. A já zase nechápu proč bych měla všechno dělat stejně. Jestli jsem se něco naučila od svých dětí, tak je to právě to, že každý je originál se vším všudy a nejde je házet do jednoho pytle. Každý byl jiný, každý jinak spával i vyžadoval jinak pozornost
@veselaopicka tak to je dobrá fotka.
@fly80 jinak moje tři dcery nesnáší česání, dělání účesů a zatím jen jedna, a to ta prostřední, si trochu potrpí na to co nosí. Nejstarší to má úplně na háku a mě je to jedno. Ale už i u tohoto jsem se setkala s nepochopením, že přeci jejich holčička má tak ráda česání atd. a jakto že ty naše ne. To jsou otázky které fakt "miluju" Na to můžu říct jediné, no, jo, vždyť jsme vlastně všichni úplně stejní, že.
Holky u nás asi probíhá růstový spurt ... myslím že mi co nevidět hrábne - ve dne nespí vůbec, řve jakmile ji oddělím od prsa a v noci spí taky jenom s prsem v puse
Já ani nevím, co je růstový spurt, na prsu je skoro pořad, jinak řve, přes den nikdy nespala 🙂. Bez prsa v puse večer ani neusne. Nikam se nedostanu, prozoze má hlad do hodiny od konce kojení. No a za hodinu jdu k zubaři, to si užije manžel.
@ange_de_la_morte
@zavodnice to vám holky nezávidím.. Malej je na prsu jen tolik kolik potřebuje, a jakmile má dost, tak mi to prso z pusy vystrčí jazykem a víc ho nechce.. Taky má chvíle, kdy chce po hodině, ale to je opravdu výjimečně a vždy to sedí věkem na růstový sprunt.. Večer se zase jen nají a pak jde do postýlky, kde mu chvíli povídáme buď já nebo partner a nakonec ho hladíme buď po čele nebo se držíme za ruce.. A max do 30 minut usíná.. Když jsem musela na krev a na úřad, tak jsem jen dva dny odstříkávala mléko na mrazák a měli tři lahvičky a to jedna ještě zbyla.. Krásně to spolu zvládli.. Ještě jsem cestou stihla nakoupit (to byla pohoda bez kočárku 🙊😂).. A třetí dávku mléka pak už dostal klasicky ode mě z přímého zdroje 😊
@pe_tu_ss_ka a jak ti ted spí přes den? U nás už tak týden absolutně beze spánku... zadřímne 5 minut po kojení a jede na novo. Už ani po o nespí. Prostě čágo... :-/
@krisatko naštěstí spí, dopoledne v kočárku na balkóně 2-3 hodiny, a pak odpoledne asi 2, když je v kočárku, jinak to má trhaně asi na 3 krátké spánky po 30 minutách 🙂 když nespí, tak je pěkně protivnej.. A v noci se budí nejdřív po 3 hodinách.. Jen se děsím zítřejšího očkování, doufám, že mu to nějak nenaruší ten spánek.. 😬
@pe_tu_ss_ka já mám asi králíčka duracell a ne kojence skoro 5 měsíčního... dneska vstávala v 6 a usla až ted!! to je prostě MAZEC .... kdyby aspon nebyla taková protiva když je vzhuru a nespí, ale já už nevím co ještě zkusit aby spala... houpání zpívání chování ani když ji nechám samotnou a za dve minuty se vrátím tak nic. kolikrát se mi ještě vysměje, ve stylu "ts... já spat nebudu, ale musíš mě nosit"
@zavodnice : jee drž se, je to na hlavu, u nás je to přes den už trošku lepší když není teda teďten spurt nebo co má za problém , nicméně jsem ji ale stejně nemohla ještě opustit ani na nákup - kdyby měla hlad a já nebyla doma tak to tady zboří
@pe_tu_ss_ka : my máme teď druhý den takový krizovější, jinak přes den sice nic moc ale v noci alespoň spí tak nějak normálně až dobře na poměry 3-měsíčního kojence
@krisatko : spaní ve dne je taky kapitola - doposavaď usínala vždy ráno na hodinku, pak dopoledne v kočárku nebo šátku tak hodinu nebo i dvě, odpoledne 2-3 hodiny .... podle posledních pár dní to vypadá že dopoplední spánek ruší a usíná až kolem 14 hodiny značně protivná a ještě sebou ze spaní strašně mrská ... dostali jsme se taky do fáze že v zavinovačce se vzteká a nezavinutá se ručkama budí tak já nevím co s tím
@ange_de_la_morte jo to je přesný... A třeba moje mamka mi teď řekla že musí vydržet bez kojení víc jak hodinu ne li více. No jo, to já bych si ten interval řada prodloužila, ale když je vzhůru od 6 bez spánky tak prostě po té hodině už vyžaduje to "tulení" u kojení si odpočine a třeba na pár minut podrimne.
Teda teď jsem si dala.
. V sobotu se chystám na závody a chci aspoň jednou zkusit naložit do vozíku jestli to kůň nezapomněl. Tak jsem to zapřáhla za čtyřkolku, ale teda.... Makačka. Čtyřkolka má tažné o hodně níž než auto a já vážím 50 kilo. Takže sem si musela namanévrovat přímo pod cunu a pak po ní hopsat dokud nezapadla.
@ange_de_la_morte tak přesně s těma rukama to měl malej, když už mu vadilo je mít svázané, ale když usínal, tak ho vzbudilo, když sebou cukl.. Na noc jsem mu ruce dávala pod peřinu, ale chce to vydržet, malý to přestal asi do 14 dní dělat a už spí od té doby v klidu 🙂

Jo holkýýý a taky už se Vám dětičky nevejdou do malé vaničky? :D Já když je chlap pryč koupy jen v té malé a zjišťuju, že už mi z tama brzo vyskočí. Když se zapře nohama, pinkne se do hlavy :D