icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
6. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka jej 😔at je brzo lip

pe_tu_ss_ka
6. kvě 2019

@ange_de_la_morte slíbil, že se pokusí přijít dřív, tak snad mu tam nevleze nějaká porada..

pe_tu_ss_ka
6. kvě 2019

@priefi děkuju

fly80
6. kvě 2019

@halasovci007 zrovna jsem si na tebe vzpomněla. občas nakupuju v Primarku a tam mají milion věcí s Mickey i Minnie 🙂

krisatko
6. kvě 2019

Holky teda to dítě mě nepřestává překvapovat. Dneska spala i dopo, i po o i odpoledne (to mi usla v autě po cestě k našim a pak i po cestě zpátky... čumim... ona v autě neřvala... )možná jsme se zase překlenuli přes nějaký krizový bod.... a taky je asi více unavená když se ted frt točí na břicho a zpátky :D

ange_de_la_morte
6. kvě 2019

@krisatko : s dětmi je to pořád jiné 🙂 jeden týden si na něco zvykneš a další je to jinak ... super že je hodňoučká, jen tak dál 🙂

halasovci007
6. kvě 2019

@fly80 jeee to je milé děkuji. 🍀 V Primarku jsem byla jen 2x. Sama neridim a je to odnss celkem daleko. Měli jsme jet když jsem byls těhotná, bohužel kamarádka onemocnela a pak z toho sešlo. 😢

halasovci007
6. kvě 2019

Holky chci se zeptat.. Mám poslední dny problém, že malá chce jen jedno prso. Druhý prostě nechce ani v polospanku (předtím jsem ji ho dávala alespoň v noci) mám strach, aby za chvíli neměla hlad, aby ji to stačilo.. Nevíte čím by to mohlo být? Zkoušela jsem i otočit nás v posteli jakože aby viděla na lampičku kam ráda cumakuje. Ne prostě vezme prso, prisaje se, zjisti, ze to je to neoblibeny, vyplivne a vzteka se a brečí. Tak ji dám to druhý a basti krásně. Kamarádka mi říkala, že je možné, ze třeba min teče mliko z toho neoblibenyho. Zatím to stačí, ale děsím se co bude. Chodíme s malou cvičit. Je nás tam 5 a už si tykame a jedna maminka nám říkala, že ji doktorka nařídila prikrmovat, že její malý přibral jen 10g od minule prohlídky. Tak se děsím, aby nás nepotkal podobný osud i když malá na faldiky pěkný, nestrada, ma z čeho brát.. Ale dnes krmime co hodinu a půl. Bojím se aby se to mliko stihlo dost rychle tvořit a stačilo. 😣😢

pe_tu_ss_ka
6. kvě 2019

@halasovci007 určitě bych se nebála, že by se nedotvořilo.. Vždy platí jaká je poptávka, taková je nabídka.. Ale co se týče upřednostnění jedno prsa, v tom neporadím 🙂

halasovci007
6. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka děkuji za uklidnění.. No to si říkám taky, že když hodně vypije, ze se hodně vytvoří, ale stejne se bojím. Kojit chci dokdy to půjde. Jen jsem si nikdy nemyslela, že mě prelsti tříměsíční dítě, že se prostě sprajcne a hotovo 😅 brzo začíná být svehlava ta naše princezna 😅

fly80
6. kvě 2019

@halasovci007 určitě se neboj. Já první kojila po nějaké době už jen z jednoho prsa, protože to druhé nechtěla a teď tahle čudlina mi dělá to samé. Ono se tam udělá toho mléka tolik, kolik potřebuje 😉

halasovci007
6. kvě 2019

@fly80 moc děkuji. Ja už jsem byla na nervy, aby to nebyl začátek konce kojení..jsou to ale lumpikove ty naše ratolesti. Člověk je musí milovat se vším všudy. Já si říkám, že by snad radši vzala i to neoblibeny prso kdyby v druhým nebylo mliko, že by ji půd sebezáchovy snad zavelel.

malecek
6. kvě 2019

@halasovci007 kamarádka taky kojí jen z jednoho. To druhé malá nechce i první syn prý nechtěl.

fly80
6. kvě 2019

Holky. Tak sem si počítala, co jsem všechno psala v rijnovkach 2013 a hele na co jsem narazila : Dneska mi přišlo e-mailem 🙂 co umí děti ve 4 měsících...chodí mi to každý měsíc a je to docela zajímavé, porovnávat co už ten náš prcek zvládne a co ne:

Co umí (psychika, motorika):
Pozorovat. Stává se z něj nadšený pozorovatel! Z vašeho maličkého se stává nadšený domácí pozorovatel všeho, co se kolem něj děje. Otáčí hlavičku za zvuky, které k němu dolehnou. Neunikne mu nic, co se kolem šustne. K tomu plácá do zavěšených hraček nad postýlkou, kolébkou nebo kočárkem. Když mu nějakou podáte, pěkně si ji prohlédne a vzápětí ji strčí do pusinky. Tam se nachází další mocné centrum pro jeho poznávání světa.

Jak se vyvíjí (pokroky ve vývoji)
Zkušeně umí držet vzpřímenou hlavičku. Otáčí s ní podle momentální potřeby do stran. V poloze na bříšku dokáže zvedat hlavičku a tím mimoděk cvičí břišní svalstvo (zkoušejte to po něm). Uchopuje předměty. Zvedá nožky nad podložku a zkouší se převracet na bok. V poloze na bříšku přitahuje hlavu a hrudníček, paže přitom zůstávají roztažené. Novorozenecké reflexy vymizely, tedy kromě sacího.

Čím vás překvapí (novinky):
Je to zpěvák! Miminko brouká a vydává roztodivné zvuky. Zkuste se s ním sladit a často mu zpívejte. Je to cvalík! Děvčátka váží kolem šesti kil, kluci o půl kila víc. Je to spáč! Prospí denně devět až dvanáct hodin. Mnoho dětí v tomto věku umí prospat celou noc. Na druhou stranu to pravidlem bohužel není. Nevysvětlitelný pláč pomalu mizí. Je to herec! Miluje hry, zkouší vás napodobovat a rád se na sebe dívá do zrcadla.

Co pije:
Pro vaše děťátko stále není nic lepšího než mateřské mléko. Pokud dítě dobře prospívá, může být plně kojeno až do půl roku jeho života. Mléko je plné živin, minerálních látek, vitamínů, hormonů, enzymů a protilátek pro obranyschopnost organizmu. Nemá vždy stejné složení. Citlivě reaguje na potřeby kojence a dodává jeho tělu právě to, co potřebuje. Chrání děťátko před rizikem střevních, močových a dýchacích infekcí, dále před zánětem středního ucha, astmatu, cukrovky i výskytem potravinové alergie. Mateřské mléko je totiž "hypoalergenní"!

Co jí:
Je nenáročné. Stále ještě mu plně stačí to, co pije. Ale už brzy bude všechno jinak.

Co smí?
Mléko, mléko a ještě mléko - vypít třeba celou „mléčnou dráhu“, ať už z vašeho prsu nebo z lahvičky. Světová zdravotnická organizace doporučuje výhradně kojit děti alespoň do 6. měsíce věku. Pokud však již nekojíte, vybírejte svému drobečkovi tu nejlepší náhradní kojeneckou výživu. Doporučuje se začít s H.A. mlékem s probiotiky.

Co nesmí?
Vlastně všechno… tedy kromě kojeneckého mléka, pochopitelně 🙂

veselaopicka
6. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka kup si hylak... me zabral je to sice hnusny ale muzou to i miminka kdyby nahodou...

veselaopicka
6. kvě 2019

@halasovci007 taky me to zaclo tim ze z leveho nechtela a vztekala se.. pak na prohlidce dr ze malo pribira ...a nakonec se zacla vztekat i u druhyho a bylo to
Pribrala treba 150g za 14 dni coz je fakt malo. Ted jdeme ve ctvrtek na tri mesicni taksem zvedava kolik ma kdyz uz jen UM.

pe_tu_ss_ka
7. kvě 2019

@veselaopicka děkuju, přítel mi včera donesl smectu, dnes už je to lepší, už mě aspoň nebolí svaly a klouby a nemám zimnici.. Tak snad vymizí i to další.. 🙏

halasovci007
7. kvě 2019

@veselaopicka tak snad budete mít dostatečný příbytek váhy. No uvidíme, tak alespoň částečně kojena kdyby byla 🙏

lindikova
7. kvě 2019

@fly80 to je tak trefny! Ada si cvičil hlasivky od 4 od rána. Nebrecel, normalne vykecaval s hrací knizkou v postylce. Rikam segre: na pláč je prso nebo pochovat. Co je na noční ukecanost? Segra: polštář na hlavu! Na tvoji, pochopitelně:D

tsasenka
autor
7. kvě 2019

Ahoj holky. Tak se jdu na vás mrknout, jak se máte🙂 Křtiny jsme nějak zvládli, popravdě řečeno, byl to pro mě mazec a byla jsem ráda, že jsem to nějak zvládla. Na druhý den bylo vítání občánků a to už vylo takové v pohodě 🙂
Mikulášek absolvoval vyšetření srdíčka a naštěstí, nemá žádnou vadu. Téměř neslyšitelný šelest a něco malého, co děti běžně mívají a do roka se to zcela určitě ztratí 🙂
Teď se prokousávám žádostí o rodičák. Manžel chce, abych si vzala 4 letou variantu, ale já spíš uvažuji o 3leté. Po tolika letech doma se docela těším, až začnu chodit mezi lidi. No a další důvod jsou i peníze, nechci být prostě závislá na manželovi, co mě dokáže doma ponižovat, protože nestíhám uklízet. Tak třeba včera si doma sedl ke skleničce vína a četl si, dělal svoje věci a máš tu bordel, no. To je tak těžké jít hned vyhodit věci do kompostéru? (jeho bordel, co tu nechal, když vařil). Tak to bylo teda něco na mě. Takže já jsem rozhodnutá jít do 3 leté varianty a když se bude blížit konec, buď si protáhnu rodičák, ale spíš budu hledat práci na poloviční úvazek. Protože, aby mě měl doma jen za služku, to jako ne.
Omlouvám se za román, včera mě to jeho hnusné chování rozbrečelo

lindikova
7. kvě 2019

@tsasenka no ty vole, to by si zkusil jednou. Co je to za rozmazlence???? Já jsem muže párkrát nechala zkusit si, jaký to starat se o miminko (třeba na dvě hoďky, když jsem šla k doktorce nebo tak, a to máme jedno dítě), a co tak k tomu asi člověk stihne. Vidí to teď dost jinak, ale i kdyby tuhle zkušenost neměl, s úklidem by mě teda neprudil. To se jako holky rodí na to, aby někomu dělaly služku? Pošli mi ho na převýchovu, ten bude čučet:D

zavodnice
7. kvě 2019

To já mám doma zlatíčko prasátečko 🙂. Matka ho tak buzerovala doma kvůli úklidu, že mně doma neřekne vůbec nic. Jsme stejní bordeláři, i když odpadky po sobě ještě uklidim na rozdíl od něj. No, řidičák asi taky budu muset řešit co nejdřív, mateřská mi konci za měsíc. Chci to vybrat co nejrychleji, abych mohla navázat druhým dítětem.

zavodnice
7. kvě 2019

Oprava: rodičák.

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

Dneska 3 měsíční kontrola ( s týdenním zpožděním) světe div se - naše dítě opět vybočuje z tabulek ... váží 5007g a měří 58cm - za posledních 5 týdnů příbrala jen 360g a tedy nesplnila limit 100g/ týden - doktorka i sestra mi velmi důležitě říkaly jak je to málo a že bych měla přidávat UM - na to jsem namítla že to rozhodně nemíním protože vlastního mlíka mám dostatek, kojím na požádání ( a že přes den je to třeba co hodinu a půl) - Klárka nevypadá podvyživená - má krásně faldíky na nožičkách a buclatou tvářičku, většinou je spokojená a usměvavá takže nevidím důvod proč sahat po UM .... doktorka se tvářila dotčeně že se nemíním řídit jejím doporučením a pozvala nás opět za 14 dní na převážení .... jo a ještě se ptala jestli máme doma váhu - to jsem řekla že ne a kupovat ji nebudu, tak chtěla kontrolní kojení, Klárka zrovna řvala tak jsem ji zrovna šupla prso a tak tedy že OK, že až dokojím tak si ji klidně můžou znovu zvážit - no navážili 80ml - můj argument že se po kojení počůrala celou plenu a tedy vypila víc než těch 80 nebyl brán vážně a dále se kalkulovalo s tím že 80ml je fakt málo .... kdyby nebyla tak dobrý diagnostik tak už tam dávno nejsem

priefi
7. kvě 2019

Holky, nestiham cist. My hsme vsichni nakrapli, prozatim vyjma manzela. Trapi nas kasek a tekouci ryma, starsi mel i horecky. Podekovat muzu svagrovi ( no comnent). Tak snad to bude brzo za nami a snad ho Miky zvladne rychle, chudinka malicka 😢 ma cerstve 4m a uz 3!nemocny, kasel ma prvne 😔

@halasovci007 neboj, nas prcek to taky dela a za mesic pribral 500g. Asi to bude tim proudem. Ale zase to chvili prejde, aby sis rekla, hura uz papa a jen, co si to pomyslis, dalsi kojeni to zase nebude platit

krisatko
7. kvě 2019

@zavodnice Já tam byla dneska... Dala jsem si nejvyšší možnou částku a tím pádem to mám jen na 12 měsíců a pak se uvidí co bude. Cca v půlce si to případně zajdu změnit tak aby mi to vyšlo do 2,5 let malé (protože v půlce školního roku mi ji do školky určitě nevezmou) a nastoupila bych na zkrácený úvazek zpět do práce.... Kdyby náááhodou fakt přidali tech 80 příští rok, tak bych si to ještě natáhla. Tak nějak jsme se s chlapem asi shodli, že druhé hned tak nebude takže chtě nechtě mě ten brzký návrat do práce nemine...

priefi
7. kvě 2019

@fly80 ten, kdo to psal by ted potreboval asi jednu vrazit. Pry protilatky... u nas se nekona, infekce dychacich cest je u nas bohuzel aktualni. Tehle pohadce jsem verila u starsiho a hypoalergenni mm? 😅 jen pokud matka neji alergen anebo dite nema alergii. Asi normalne bych text nechala byt... ale nemocne ditko zpusibilo, ze ne to akorat namichlo
@tsasenka jej 😔 to je mi lito. Manzel u nas uklidi, ale obcas dostanu vyhubovano pri jeho uklizeni, ale chapu ho, je tu curbes, ale uklidi to, to je pro me dulezite

pe_tu_ss_ka
7. kvě 2019

@tsasenka ty vado, to je jak u kamarádky doma.. Co jako celý den dělá, že nestíhá uklidit byt (nehledě na to, že měla fakt urvanka s refluxem, a spoustou alergií).. Tehdy jsem jí řekla, ať mu nechá děti na pár hodin hlídat a že změní názor, a když mu bude něco vadit, tak bych mu udělala exkurzi, kde co doma máme, a jestli mu to vadí, ať vezme vysavač, kýbl na vytření, pustí pračku, vezme žehličku.. Myslím, že už dávno skončilo to, že ženská má zvládat všechno doma, děti a nedej bože i práci a chlap má jen práci.. 👊 Sakra jste partneři ne, a domov je váš obou, stejně jako děti.. Jsme ráda, že partner dostal školu od své mamky, takže když je tu něco, co nestíhám a jemu vadí, nebo se nudí, tak jde a udělá to.. Už tolikrát tu žehlil malého pleny, neb osvoje trika, když jsme měli přijít z nemocnice, tak bylo nakoupeno a uklizeno a ani já a ani on nemáme pocit, že by byl míň chlap, spíš naopak, víme, že se na sebe můžeme ve všem spolehnout a že jsme na všechn dva.. Taky se hlásím o převýchovu 🙂 a mám radost, že malý má srdíčko v pořádku ❤️

ebh
7. kvě 2019

Ahoj holky, nase Eli ma na 3 mesicich 6 kilo.. Je trochu baculatejsi.. A ma i vetsi narty. Nase dr. si mysli, ze to je priznak a ma TURNERUV SYNDROM. A okamzite nas posila na testy... Nicmene me prijde, ze to ma pouze tlustoucke.... Jiste si umite predstavit, jak jsem vydesena... Muzu vas poprosit foto nozicek vasich baculatejsich deti pro porovnani?

lindikova
7. kvě 2019

@ebh já ti vyfotim, nás má 7,3 kg a 3 měsíce a týden.

Strana