icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

lindikova
7. kvě 2019
ebh
7. kvě 2019

@lindikova tak to mame temer stejne...

pe_tu_ss_ka
7. kvě 2019

@ebh držím palce, ať se to nepotvrdí, a malá je v pořádku.. Na druhou stranu je fajn, že je vaše doktorka takhle všímavá, protože se pak dříve začne s léčbou.. Jen je to vývojová vada holčiček, kluci tohle nemají, tak ti nožičky kluků moc nepomohou.. Má to i další ukazatele, jako vytáčení nehtů na nohou nahoru a jiné.. Každopádně držím všechny palce, ať se to nepotvrdí 🙏

lindikova
7. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka @ebh já jen vyfotila nožičku tlustýho miminka:D tak pro srovnání. Jako, vyfotit nohu v klidu, ehm. :D

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

@ebh : držím palečky ... my cvalíka nemáme ale nevlastní ségra má holčičku narozenou v listopadu a je obdobně faldíkatá

pe_tu_ss_ka
7. kvě 2019

@lindikova no věřím, mě stačí chtít stříhat nehty na nohou 😂

veselaopicka
7. kvě 2019

@ange_de_la_morte ty prece nemas sanci ppznat ze vypila vice jak 80 ml. Me vysela na prsu 45 minut cejtila sem a vedela ze taha a po zvazeni vypila 40ml... za 45min? To je opravdu malo tak jsem ji davala radsi UM. nechci aby byla hubenoka malinkata... pak ji zkoli kde co... podle dr taky malo pribirala.

krisatko
7. kvě 2019

@veselaopicka jediný jak poznám že vypila víc než 100ml je že když jsem ted nedávno uprostřed noci musela odsávat beton, tak jsem za nějakých 10-15 minut odsála 90ml a pořád to nebylo uplně tak jak když to prso vypije malá.... takže jediný kdy vím kolik toho zhruba vypila je poránu když jsou betony. Jinak vubec, to by se muselo fakt vážit po každém krmení a to je na palici. Tak pokud mrně nepřibírá jak by mělo na prohlídce tak pak je lepší to udělat jak jsi to udělala ty. Aspon podle mě.... přece nebude to mrně přisátý 20 hodin deně tak aby se pořádně najedlo stůj co stůj MM...

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

@veselaopicka : ona vypila i víc jak 80ml protože při kojení čůrala do plíny ( před kojením ji měla suchou) jenže sestra ji předtím vážila nahou takže jsem ji musela znovu svlíknout ... no to je jedno ... ono kdybych mlíko neměla tak neřeknu ale ona pije a pak se pustí nebo začne dělat blbiny

krisatko
7. kvě 2019

@ange_de_la_morte já bych si z toho moc hlavu nedělala asi.... podle mě přibírají jak se jim chce. minule naše malá přibrala 900g za měsíc, teď "jen" kolem 600.... podle mě je to i spojené s výdejem energie, pokud se ti začala víc hýbat třeba, tak nestíhá doplňovat do zásoby a všechno spotřebuje.... uvidíš na tom převážení za 14 dní

ange_de_la_morte
7. kvě 2019

@krisatko : jojo hýbe se teď víc - sice se ještě netočí ale od rána do večera mává ručkama i nožkama ... já jsem si schválně počítala průměrný přírůstek od narození do teď a dělá to cca 165g/ týden - mezi 1. a 2. měsícem totiž nabírala hodně, teď zase málo ... vidím to tak že roste skokově

halasovci007
7. kvě 2019

@tsasenka tak to je od něj teda hnusný. Měl by se ti omluvit. Takhle bych se sebou taky vorat nenechala. Tak snad si to uvědomí..Hlavně, že to má malý v pořádku. Ono to není jednoduché, já když na mě malá nevidí tak hned knouka takže toho moc neudělam s ní. Jen když spinká. A manžel to vidí, takže nemáme naklizeno, ale ani vyloženě bordel. Jakože mi občas vozí mamka a nebo ségra a já si uklidím, ale s malou bych to nedala celej barák a taky neuklizim tak často pac je pro mě prostě přesnější jít s ní ven.. Jaj to bych ho hnala svinskym krokem. Taky mame jedno dítě, ale ten kdo jich na víc už asi neřeší takový detaily a tím pádem má asi víc času ne jako my co máme první a ještě vymodleny a možná poslední..já jsem tě všeho paf, jakože se nemůžu malé nabažit. Jinak mi manžel sám navrhnul, abych šla na čtyři roky, že hlady neumreme, ať si to s malou užijí a budem mit čas zkoušet druhý (chci mít děti trošku od sebe, abych měla malou už trošku větší a samostatnejsi ) a ještě uvažuji, že si dálkové dodělám vejsku takze uvidíme jak se vše podaří. Změnit to můžeme vždycky.
@ange_de_la_morte to mě mrzí, že malá nepribira, snad bude lip 😘
@pe_tu_ss_ka přesně mě manžel taky pomáhá, jenže teď se učil a neměl moc čas, to už má zkoušku dodelanou a teď bude dělat už zase venku, takže zase nemůžu chtít, aby mi pomáhal doma. Nebo jen sem tam.. Ale když už fakt nestíhám nemá problém mi pomoct. Já celý tehu mm ela zákaz vytirat a zametat(po jednom vytirani jsem krvacela) tak uklizel manžel.

halasovci007
7. kvě 2019

@krisatko to máš po ránu furt nality prsa? Jak to děláš?ja teda furt plně kojím, ale mám to jak sušenky 🤣🙈
@ange_de_la_morte je divné, že nebrali ohled na tu plinku pocuranou. I když mě dr. taky neposlouchal, že jsme před vážení kakali v čekárně, ale u nás bylo pribiraní v pohodě teda, průměr..

bemo
7. kvě 2019

@tsasenka to je hrozné. Jak si něco takového může dovolit říct. A co třeba pochvala, jak jsi zvládla křtiny a vítání. Vždyť jsi toho měla teď naloženo dost. Ti chlapi si fakt někdy nevidí do huby, promiň. Na mě manžel taky občas vyrukuje s něčím pro mě naprosto nepochopitelným. Doma mi pomáhá opravdu velice málo a o valnou většinu se starám jen já. On jen někdy něco udělá a tím pádem to nemusím udělat já. Ale že bych věděla, že tohle nebo tamto dělá on a já se o to tudíž nemusím vůbec starat, tak to je asi opravdu jen to řezání dřeva. Chtěla bych ho vidět fungovat tak jako já každý den a to nepočítám noc kdy se vyspím podstatně méně než on. No taky jsem se rozepsala. Pardon. Nějak mě to najelo. Mám to doma dost podobné. Mě osobně nejvíc mrzí to že se věnuje málo dětem a tak je všechno na mě.

tsasenka
autor
8. kvě 2019

@lindikova Ja Ti ho poslu, kde bydlis? 😀 Chapu, ze byl doma bordel, ale ja jsem ho prosila, vem si maleho na 20 minut, musim uklidit. On si vzal starsi holky a musel pryc. Tohle mi dela, proste u nich doma nikdy neuklizel. Tchyne je vedla k tomu, ze chlapi neuklizi, delaji chlapske prace
@ange_de_la_morte Mne zase mamka rikala, dej mu flasu, at se naji, protoze furt kojim. Maly pribira kilo za mesic. A za chvilku do me bude i dr hucet, zacnete davat mrkvicku. Stara skola, oni to tak meli, no ☹
@priefi Vas se ty nemoci nejak drzi. Snad uz bude teplo a budete zdravi 🙂 Tak se drzte

tsasenka
autor
8. kvě 2019

@bemo Chlap ma dobre zamestnani, vydela dost. Celkove 2 hodiny mu zabere cesta do prace. Ja ten bordel vidim a snazim se, holt to obcas nezvladnu. Kdyby aspon zavrel hubu, kdyz nepomuze. Dela karieru, ja mu to preju, ale mohl by byt ohleduplnejsi. Mrzi me, ze to mas podobne, jako ja. Kolem sebe vidim jen super chlapi, kteri pomahaji. Nevim, proc ten muj se tak lisi ☹

ange_de_la_morte
8. kvě 2019

Holky co se týče domácnosti - manžel taky moc nepomůže - když jedno za 2 měsíce vyskládá myčku tak mi to veledůležitě oznamuje jako ,,vyskládal jsem ti myčku,, ... ale zase nemá řeči když tady pořádek není - jsou dny kdy prostě on příjde ve 4 z práce a já mám doma provozní bordel za celé dopoledne protože Klárka měla krizový den a starší vytahal co mohl.... jako mrzí mně že si neumí odnést ani talířek ze stolu ( výchova ala mamahotel) ale pořád lepší tak než kdyby chodil a buzeroval že mám tam neutřený prach a tam hrnec od oběda ... ono kdyby si každý u nás doma uklízel po sobě, hned by bylo práce polovina - staršího k tomu vedu, manželovi to je jak hrách na stěnu ale zase mu musím nechat že řeší seno, dřevo, sekání trávy apod - to na mně spadne jen pokud není doma

@tsasenka : nedej se, já se taky nedám 🙂 ... moje maminka naštěstí kojení maximálně podporuje, i když ona nekojila ani jednoho z nás déle jak 2 měsíce ( tehdy byla osvěta na bodu nula) -

krisatko
8. kvě 2019

@halasovci007 no tak že krmim od 19 do 20 z obou, každé půl hodiny, pak se malá budí na jídlo až kolem 1-3 hodiny, to krmim z jednoho a pak až vstávala 6-7 to krmim z druhého. Někdy musím v noci to druhé odsát. Piju asi 3-4 cara za den. Přes den krmíme v rozmezí 1,5-2 hodiny.

krisatko
8. kvě 2019

@tsasenka já ti to nezávidím, fakt to chce převýchovu. Můj chlap býval taky pintlich, nedá někde ležet smítko, ale s přestěhováním na barák a kór teď s malou úplně otočka. Stačí mi když řeknu že měla špatný den a byla neodlozitelna nebo že jsem byla unavená z toho jak ji furt nosím... Dokonce mi minulý víkend dělal asi hodinovou masáž. Hlavně teď když je celý týden pryc a jsem sama i na zvířata a barák tak prostě úklid jde stranou. Šolicham tu nejhorší špínu a zbytek se hold udělá až bude doma a bude si moct malou vzit

priefi
8. kvě 2019

@ange_de_la_morte dej na svuj instinkt 😉 jedna znama taky mela holcicku, co malo pribirala, dr.tlacila do um, ona si vzaoa kartu a sla jinam a u jine dr.to bylo ok to pribirani. Mala.je ok, bude mit 4 a do 2,5 byla kojena

priefi
8. kvě 2019

@tsasenka dekuji 😔 to mas tak, ja jsem hysterka, kdyz nechci, abychom byli s nekym, kdo chrchla jak tuberak... pry prehanim a ze uz neni nakazlivy, ze jsem precitlivela a hystericka... takze hadka o to, ze budeme nemocni vs.ze nebudeme... a vysledek? Jak jinak nez ten, ze Maty to s tou svou oslabenou imunitou chytnul a ja s Mikym od nej. Takze dalsi hadka, ala ja to rikala a on, ze to neni mozne, abychom to chytli od jeho brachy, kdyz u tchanu byl skoro 2 tydny a nikdo z 5 lidi to tam nechtl. No tvl... no a pak si uznal sam, ze jina moznost nez toto neni, ze jsme nikde nebyli a ze se to nejevi jako klasicke nachlazeni, ale zacina to kaslem a u Matyho horeckama. A aby toho nebylo malo, chytly me zuby a nevim, zda se jedny o kaz, nebo neco zasekleho, co poranilo dasen v mezizubnim prostoru, ale boli to jako cert. Je to takova rezava bolest, ktera obcas prestane kdyz si vyplachnu pusu vlaznou vodou, ale ted uz to moc nepomaha, obcas pomuze kokosovy tuk, ze si to nim vyplachuji. Brufen na to nejak nezabira, mozna jen trochu.

krisatko
8. kvě 2019

@priefi vidím že u vás je to pořád dokola.... To už by mě asi hráblo. U nás je to naštěstí tak že pokud už je potřeba zvýšit hlas ví se že je zle a všichni raději ustoupi a víckrát už to řešit nemusíme. Ale taky mě to stalo několik let výchovy

ange_de_la_morte
8. kvě 2019

@priefi : to máte doma taky veselé jak sleduju ... zuby to je peklo, držím palce ať jr to dobré

ange_de_la_morte
8. kvě 2019

Holky tak u nás dneska cvičně návštěva pohotovosti - dopoledne Maty vozil po zahradě Klárku v kočáru než pověsím prádlo, zakopl a jak padal dozau tak se pořád držel madla kočáru a strhnul ho sebou - celý kočár se překlopil a Klárka vypadla ven obličejem do země .... no naštěstí to odnesl jen horní ret ale chuderka ho má celý sedřený a nateklý :(

krisatko
8. kvě 2019

@ange_de_la_morte ježíšmarjá to zní hrozivě

fly80
8. kvě 2019

@ange_de_la_morte ty jo, to je Matěj 😔 hlavně že se nestalo nic horšího. Chudinka malinká, to musel být šok. Každopádně, mě, když jsem byla miminko, takhle vyklopil bratr. A řekla bych, že jsem docela normální 😉

krisatko
8. kvě 2019

@fly80 to já když jsem byla malá jsem se skutalela po točitém schodišti na chatě o patro níž

ange_de_la_morte
8. kvě 2019

@krisatko @fly80 : chudák první vytřeštila oči a pak až plakala - musela se nejspíš leknout prootže akorát usínala ... no pro jistotu jsmejeli na tu pohotovost ať ji celou prohlídnou ale jen ten rtíček .... chladíme kousátkem ať to nemá tak oteklé a už se na nás směje tak asi dobré

bemo
8. kvě 2019

@tsasenka máme to doma nejspíš stejné. Manžel má taky dobrou práci, která nás slušně uživí a ještě k tomu svoji práci opravdu miluje, někdy až moc. Ale co naštěstí nedělá, že nekomentuje nepořádek, on ho podle mě ani nevidí a dokáže pochopit, že s dětmi na to tolik času není. Je pravda že přijede domů a vlastně nemusí nic. Takže akorát třeba někomu vyčistí zuby, nebo někoho pomůže vykoupat, pokud přijede včas. Ale to je fakt všechno. Teď musíme nějak oživit zahradu, tak jsme se do toho v sobotu pustili, tak to se taky přidal. Ale, co dělají manželé od kamarádek, tak o tom si můžu nechat jen zdát. Uvaří, poklidí, postarají se o děti a dokonce jsou i tací, kteří v noci vstávají k dětem a přebalují a nosí až k prsu. Můj manžel ani neví že v noci vstáváme.
@ange_de_la_morte manžel taky udělá myčku a přijde mi to oznámit, takovým způsobem, že mám pocit že očekává minimálně nějakou fanfáru 😀

ange_de_la_morte
8. kvě 2019

@bemo : přesně no 🙂 veledůležitě jakoby vygruntoval celý barák ... nejhorší že mi přijde že ti chlapi nevidí kolik času stojí takový ten běžný provoz - přijde mu samozdřejmé že sáhne do skříně a má tam čisté vyžehlené prádlo, ze skříňky vytáhne vždy čistý hrnek, když otevře lednici vždy je tam nakoupeno a často i něco navíc ( buchta, pomazának , polívka apod.), každý den vytírám kvůli psovi - to ani neví a ale jak jeden den nestihnu než přijde z práce tak to okomentuje že by se mělo vytřít, že jsou tu chlupy ... on přijde z práce a má volno, já ještě v půl 10 večer po tom co okoupu a uspím obě děti skládám myčku a kdoví co ještě ... nicméně u nás jsem já ten ,,ostřejší,, partner takže manžel ví že si nenechám nic líbit a většinou si nedovolí bordel řešit

Strana