Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zavodnice sis teda taky uzila... Asi to umrtvil malo. Ja jen citila tlaky, ktere byly neprijemne, ale nebolely. Hruzou jsem trnula, co se deje. Nejhorsi bylo to poprve, jak mi rupla 6 a najednou kusy zubu. Zubar porad jen "neee" a ja vydesena, co se stalo tentokrat. Ale asi jen se nedarilo tu potvurku vytahnout.
@malecek pokrcene nozky a spravne? Co to je za blbost? Kazde dite je pokrci jinak a i ruzne podle nalady.... asi sestra blbe davala pozor 😅 a nebo nejaky ehm delal zase super kurz podle svych nazoru.
@priefi Užila, on mi to umrtvil speciálně ještě znova po to rozvrtání. Dáseň se už zahojila, par dni to byl divny pocit na tváři, bolelo mě kousání na tu stranu, ale přešlo to asi do dvou týdnů. Jsem tak hrozně ráda, že jsem překonala fóbii ze zubaře. Vědět to, že je tenhle tak super (asi 200 metrů od baráku), byla bych tam dávno a možná bych ten zub ještě měla.
Držím palce, abys měla co nejdřív po problémech 🙂.
Jako měřit dítě se skrcenyma nohama? Sice o metodice měření nic nevím, ale zdravý rozum mi říká, že to je blbost. Vždyť ty nohy muže mít skrcene pokaždé jinak. Já jsem po porodu nechtěla, aby ji natahovali nohy, tak ji měřili až pátý den při odchodu.
Ahoj holky, zdravím Vás 🙂 tak jsem Vás zase po nějaké době dočetla, teď nějak nemám velice na nic čas. Co se úklidu týká, tak u nás doma dělám velký úklid každou neděli a to prostě malýho hlídá manžel a já gruntuji, vařím, takže kolikrát ho hlídá i celé odpoledne, pořádek se snažím, přes týden udržovat, ale vždy to nejde, ale není to nějaká hrůza, manžel to nekomentuje. Když nestíhám jsem kolikrát hodně naštvaná a podrážděná, začnu čítát co všechno ještě musím udělat, tak vždy říká, šak že mu mám říct, že mi pomůže, že třeba vyžehlí, ale nechci to po něm, prostě si jen potřebuji ulevit. Jinak malý měl ve 3 měs. 6,700 a 64cm, tak jsem zvědavá teď v SO měl 4 měs. a ve ČT jdeme do poradny, ale jak zvracela do toho průjem, tak měl ve 3,5měs 7kg a za 9 dní nabral jen 80g, takže jsem sama zvědavá. Dr. říkal, že už ten nárůst takový nebude, jelikož on je v neustálém pohybu, sestra zase, že to málo je, tak se uvidí. Jinak u nás je to boj přes den, malý nechce spávat, furt se točí na břicho a snaží se plazit, což mu nejde, takže řev, snaží se sedat, což mu taky nejde, takže taky řev. Kočárek totálně bojkotuje, nevidí v něm, takže opět řev. Přes den usne co 2 hod., ale jen tak na 20min., takže než já se otočím něco udělat je hore, ale zase v noci jde spát kolem těch 20:30-20:45, vzbudí se kolem půl 2, že začne kňourat vyskočím a dám mu cumel a hned usne a vstává ve 4:30-4:45, takže aspoň, že v tu noc spinká. Začal se mi prohýbat v zádech, jak kdyby dělal most a mamka na mě, že to ho určitě bolí záda a teď jsem tu četla, že je to normální, tak jsem se zasmála musím jí to napsat 😀 Jinak jsem se chtěla zeptat, jak moc předem je potřeba řešit rodičák? Měla bych nastupovat 6.6. ve ST se chystám na pracák, ale jako vůbec to nechápu. Myslela jsem si, že mám částku kterou si sama dle sebe určím, jak vyplatit, jako ohledně doby a té měsíční výše, ale četla jsem, že měsíční částka nesmí být vyšší než maximální částka kterou jsem měla na mateřské? Takže tomu moc nerozumím no, jako s manželem chceme 2 dítě a byla bych ráda, kdyby se nám podařilo otěhotnět během rodičáku, má představa by byla ideálně př. rok, ale vzhledem k tomu, že teď než se nám podařilo otěhotnět to trvalo 3 roky, tak jsem docela skeptická :/
@zavodnice ja tu fobii mam taky, diky tomu jsem si odrovnala horni pravou 6, ale ta je nastesti jen umrtvena. Mno... a i kdyz jsem.chodila na preventivky, mam mrtve horni 5, porad hrozne bolely, tak se je umrtvilo. Ted doufam, ze ta 6 vlevo se zachrani, nechci mit dalsi mrtvy zub 😣
@kleninka no to by mi musela tu vodu pit... jediny co vzala na milost je fenyklovy caj .. a davala sem ji ho jak byly ty tepla.
@ange_de_la_morte ja ale nekojim a vodu nevypije ... hazi ksichty a natahuje ji to. Fenykl caj vypije.. ani hermankovy nechtela...
@zetta01 taky nám malá teď přes den hůř spí. Ale zase chrni večer a v noci ono si nevybereš.
Holky musím se zeptat. Budete dávat očkování na meningokoka? Já jsem nechtěla, ale vzhledem k tomu, co se tady před pár dny odehrálo jsem si přečetla pár článků k tyhle nemoci a dost mě to vyděsilo na to, abych zřejmě i radši změnila nazor. Je mi z toho ouzko a už dva dny na to co chvíli myslím. Je to strašný. Nechci malou zahlcovat očkováním, ale tohle s člověkem zamava. 😢😓
@veselaopicka : aha, no tak to potom jo ... ale divím se že ji fenyklový chutná víc jak heřmánkový, ten mi teda přijde mnohem hnusnější 🙂 myslím ještě meduňku už taky můžeš
@halasovci007 : nebudeme dávat meningokoka ani jiné nepovinné ... já vím že ty nemoci jsou šílené , ale přesto očkovat nechci - nevěřím moc očkování ... a to když jsme měli syna očkovaného Hexa a stejně jsme v roce léčili černý kašel mně v tom jen utvrdil
@zetta01 : já se snažím udrže domácnot podle Fly Lady ( www.terapiedomova.cz) - každý den něco - že bych měla celé odpoledne jen manžela k ruce u nás bohůžel nehrozí - pokud není na cvičení úplně mimo ( teď je pryč na 3 týdny) tak přes týden je v práci a o víkendech dělá fušky nebo na baráku ... přibírání bych asi tolik neřešila - Klárka měla ve 3 měsících s těži 5 kg a nabrala za 5 týdnů jen 360g - fakt mně to nechává klidnou .... s tím rodičákem je to pravda - nesmíš mít víc jak tuším 70% svého platu, nevím kolik jsi brala v práci ale dost možná ti to stejně vyjde na kratší domu než jsou ty 3 roky... jinak kamarádka to udělala tak že brala co nejvyšší částku a část si nechávala bokem na účtě, takže dobrala peníze co nejrychleji s tím že pak zůstane na rodičáku ale bez RP ( bude žít z toho co dávala bokem) - tak by nepřišla o peníze kdyby otěhotněla dříve ale měla bokem rezervu kdyby se to nedařilo
@malecek : tak to je sestra teda fakt odbornice na měření : Đ
@priefi
@zavodnice
@ange_de_la_morte
No já vím že je to blbost, ale nová sestra je ...
Minule jsem ji říkala že asi nemůže mít malý min cm než předtím a ona že takhle je to správně a že doktorka měří blbě.🙈🙈
Tak ji zítra řeknu ať ho změří postaru.
Snad nebude konflikt, ale ona se do všeho s prominutím sere a furt do toho doktorce kafra a mě minule akorát vyděsila, že blbě Adam točí hlavou a doktorka pak říkala že v klidu že je vše ok.
@ange_de_la_morte na odkaz kouknu, taky se snažím každý den něco 😱
U mě by peníze bokem neklaply, já neumím hospodařit 🙈🙈
@halasovci007 budeme, po půl roce. Jinak jsme dali ještě navíc prevenar. Taky to se mnou strašně zamávalo.
@halasovci007 můžu se zeptat, co se stalo? Poslední dny nejsem vůbec v obraze.. Navíc jsme teď týden bez táty, protože je na služební cestě tak nic nestíhám 🙂 jinak o nepovinném neuvažujeme..
@pe_tu_ss_ka možná to radši ani nehledej.... Já na to narazila, přečetla a pak dva dny nespala. Umřela 5 mesicni holčička
Proti meningokoku zatím očkovat nebudu, je to fakt hodně vzácné, jsou to jednotky nebo desítky ročně. Prdelka je na to zatím malá, aby se do ni pořad něco pichalo. Četla jsem, že pokud se objeví příznaky, tak jako první pomoc dat sirokospektra atb klidně pro dospělého, že nejdůležitější je ta rychlost. Já samozřejmě tohle doma nemam.
Jinak RP si nechám vyplatit co nejrychleji ve výši mateřské. Stejně si to cele poslu na spořák a pak z toho odebiram. A když druhé dítě nevyjde hned, zvládnu bez příjmu žít ještě rok.
Holky hlásím že do zítra je v Penny v akci ta sypká melta za 54,90
@veselaopicka fenyklovy caj by ale mimca nemely pit kazdy den 😉
@halasovci007 a co se stalo? My nebudeme ockovat.
@malecek chtelo by to novou sestru 😂
@ange_de_la_morte my taky jedeme alternativou vybrat max a davame bokem 😉
Zdravotní hradí stát po dobu rodičovské dovolené (ja zadala do 3 let veku) a sociální se neplatí.
@krisatko uff, tak to jsem četla.. Vůbec si to nedokážu představit, bylo mi hodně ouzko a tekly mi slzy, jak hrachy a to vedle mě spokojeně spinkal.. Je to šílený 😢
@malecek ty jo, já mám doma 2,5 pixly... Ale jako to je teda pěkný fuj, chutná mi to, jak špinavá voda 😂 lepší je Caro, to zas bude od čtvrtka v Kauflandu za 50 😁
@priefi fenyklovy caj doporucuji na prdy a nabidli mi ho v lekarne spolecne s hermankovym kdyz nekojim na piti davala sem ji ho jak byli ty velky tepla ale ona si dvakrat cucne a konci. Ted jsem byla u dr a ta mi tez rekla hermanek fenykl nebo kojeneckou vodu... kazdej tvrdi neco jinyho.. kamoska ted byla na cukru jako tehotna
Mohla do mesta potom mohla si tam dat citron ja sla na cukr. Mohla sem max na wc nesmela sem moc chodit a uz vubec zadnej citron ..
Tak co si o tom mas myslet.
@halasovci007 dnes jsem na to narazila a od té doby je ve ně všechno sevřený, pořád jsem objímala holky...to je prostě nepředstavitelná hrůza :( O očku na meningokoga jako jediném uvažuju už hodně dlouho, ale znám doktorku, co dělá na JIP/ARU dětském a řeší přesně tyto případy a říkala, že očko/neočko je tak půl na půl, že je to prostě loterie...tak váhám dál...at tak či tak, budu odted asi při každé zvýšené teplotě šílet hrůzou...
@pe_tu_ss_ka mi zase Caro moc nejede 😌 ale sleva taky fajn. 👍👍👍

My jdeme teď ve středu do poradny a snad se nechytnu se sestrou. Budu totiž chtít aby malého změřila po staru a ne podle ní ( ona totiž měří malého s pokrčenýma nozkama) prý je to tak správně. Takže malý teď měří méně než ve dvou měsících kdy tam byla stará sestra a měřily s doktorkou normálně. 🙈🙈 Dost mě ta nová sestra se.e