icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
16. kvě 2019

O ty holčičce jsem to sem hodila já, tak se omlouvám. Můžeme se domluvit, že sem nic takového psát nebudeme. To ale neznamená, že se to neděje bohužel. Já jsem taky že všeho hned vyplasena asi proto, že jsem taky nemohla otěhotnět dlouho a možná je to naše jediný dítě.

@zetta01 moc mě mrzí, co se ti stalo. Mě se "jen" nedařilo otěhotnět. A byla jsem z toho špatná. Brečela s každou MS. Dělala testy, jedla vitamíny, pila čaje a drinky, měřila teplotu, dávala nohy nahoru.. Všechno se zdálo být zdravotne ok a miminko nikde. Tricitka za dveřmi a můj sen o miminku nikde. Asi to bylo taky psychické. Změnila jsem práci, dělala 12ctky a smířila se s tím, že bez pomoci prostě mimi nebude a hle po 4 měsících si k nám našla naše princezna cestu přirozeně. A ve 30 jsem měla už obří bříško 😍 a můj životní milník se prakticky vyplnil o pár týdnů později i když jsem chtělaiminko mnohem dřív, řekla jsem si ve 30ti nejpozději první. Asi to tak mělo být a stalo to za ty slzy a probreceny dny kdy jsem měla pocit, že prostě mi není dáno mít miminko. Byla jsem v stresovaná a setkala kolikrát na manžela, myslela jsem, že mě prostě nechápe jak to cítím, že ti chlapi to tolik neřeší. No a pak jsem našla dvě čárky a od té doby se bojím ještě víc. Dr mi řekl, že je to 50 na 50 když jsem pribehla na pohotovost s krvácením s hematomem. A naštěstí to dopadlo dobře. Snažila jsem se myslet pozitivně a spolu s naší malou jsme si to vybojovaly. Miluju ji nade všechno možná bproti se všeho tolik bojím a zkoumám každý pupinek.

priefi
16. kvě 2019

@malecek dekuji 😊
uprimne, tohle moc nechapu.... jako satek ok, ale v predu u tech miminecek... moc si nedovedu predstavit mimi v zadu. Mi bohate stacilo, kdyz jsme byli na horach, v nositku na zadech tam jedna mela ani ne rocniho chlapecka, ktery usnul. Vypadal jak mrtvolka. Hlava mu bimbala do zadu, lamal se mu krcek, proste mel hlavu ohnutou do zadu (byl ulozeny brichem k zadum). Jako nedovedu si predstavit, jak musel byt bolavy, kdyz se probudil. Koukalo se na to hrozne.

priefi
16. kvě 2019

@lindikova manzel mi to taky tak rekl. Pokrcil rameny, co jako on s tim, ze zbytecne se akorat stresuji a ze tohle tu bylo, je a bude a my muzeme jen doufat, ze se nam to vyhne. Ono clovek se muze stavet na hlavu jak chce, ale kdyz se ma neco stat, tak se to bohuzel drive nebo pozdeji stane. Takze pokud jsme mezi temi stastnymi, co je tato tragedie neceka, musime to brat jako dar.
@halasovci007 to v tom satku taky melo 5m? A melo SIDS? No tvl.... to uz je na me moc

halasovci007
16. kvě 2019

@priefi já nevím kde přesně se to stalo. Akorát vím, že tomu prckovi bylo 6m. Na takový věci se přece jen člověk neptá ani po tolika letech, kde se to přesně stalo. Já jsem věděla, že přišli o miminko pak měli dvě zdravé děti s oběma se znám, ale myslela jsem donedávna, že se to stalo u porodu a je to asi měsíc a dozvěděla jsem se, že zemřelo 6mesicni na Sids. Je to 35 let a určitě je to poznamenalo na celý život. Je to tragédie. Člověk si to nechce propouštět. Ale já se pořád všeho bojím. Hlavně někdo řekne ockujte ať je dítě chráněny, druhý řekne neockujte tělo zahlcujete vakcínama. Tohle dřív bez internetu taky nebylo. Prostě bylo očkování povinné a hotovo. Člověk pak neví co je teda vlastně lepší a má z toho hlavu v pejru. Zdraví je největší dar, to člověk fakt ocení a proto i každému přeji vždycky zdraví a to ostatní přijde samo.. Zdraví je to nejdůležitější.

zetta01
16. kvě 2019

@halasovci007 ano přesně tak, ten strach tu, už bude pořád, ale furt bude něco, já sama to vidím, že pro malého bych dýchala a nedokážu si představit, že by se mu něco stalo a jen ta představa mi zastavuje srdce v těle, proto se na to snažím nemyslet. Furt si říkám, že kdyby to bylo až tak alarmující bylo by nařízené očko povinně. Jinak taky jsem měla představu, že bych chtěla otěhotnět, tak nejpozději do 28 a nakonec se povedlo, až ve 30. v podstatě, už pomalu v 31 letech. Bylo to hrozné období co bych nepřála zažít nikomu, proto furt i slýchávám, že jsem přehnaně přecitlivělá, že je to tím, že jsme měli miminko vymodlené a k němu jsme museli projít dlouhou cestou a hodně bolestivou. Nejtěžší pro mě bylo, když jsem potratila a hned na to nám oznámil bratr, že se svou půl roční známostí čekají miminko, nikdo ani nevěděl, že se snaží, ona je starší od něj a už měla skoro4 letou holku, nikdo to nečekal a pro mě to bylo, jak když ti někdo vrazí nůž do srdce. Strašně jsem jim to přála a záviděla zároveň, tak hrozně jako tehdá jsem se v životě necítila, na ně se snažila smát, ale vnitřně jsem křičela. Tehdá z toho ani naši neměli radost a jen kvůli mě, pač věděli jaká rána to je pro mě a hlavně kdo mě zná líp než má máma a ta viděla v mém obličeji, jak mě to zasáhlo a v autě domů to pak obečela. Ale naštěstí se vše v dobré obrátilo a 3 měs. na to se i na nás usmálo štěstí. Ale není to tak, strach mám, ale snažím se to potlačovat a nemyslet na to.

zetta01
16. kvě 2019

Jinak teda dnešní poradna dopadla dobře, malý má 68cm a 7,5kg, krásně roste a i přibírá. Dr. začal mluvit o dokrmu, že klidně už můžu začít pomalu zkoušet, dát trochu té zeleniny, že se to doporučuje začít mezi tím 4-6 měs., a hlavně ještě když se kojí, že je to lepší skrz slinivku. Tak uvidíme, nějak se do toho neženu, kor když přibírá pěkně, tak myslím, že není kam spěchat.

zetta01
16. kvě 2019

Ale úplně jsem se zapomněla zeptat na toho meningokoka :-/ já jsem s dr. řešila, že malý se nám snaží sedat a hlavně se furt točí na břicho, už i v postýlce se otočí sám a snaží se lozit, to mu zatím moc nejde, ale tak o nějaký ten kousek, už se po chvilce posune, ale měla jsem obavy, že se otáčí jen přes levou stranu, ale dr. mě ujistil, že je to v pořádku, že na to, že má 4 měsíce je trochu v tomhle napřed, takže to dělá přes tu stranu, která mu jde lépe. Tak snad se to pak vyrovná

halasovci007
16. kvě 2019

@zetta01 už se otacite jo.A snaží se platit? A co na to dr.? My jen na Bok. Asi jsme lenosi 😅. Pry se proslýchá, že se to zařadí mezi povinné očkování tady psala @malecek. Jinak chápu z části jak ti bylo. Dítě jsem chtěla od 25. Partner chtěl trochu dodělat barák a svatbu a když konečně bylo v jeho očích na čase, tak to nešlo. Kolikrát jsem mu to vyčítala, že kdybysme začali dřív a furt nečekali, že nejsme nejmladší na první dítě, že to mohlo jít hned. Tys to měla ještě mnohem těžší 😢 Moje mnohem mladší kámošky těhotné a s prckama, některý už i se dvěma a my pořád nic. I když všichni věděli, že se snažíme, já to před nikým neskryvala a mluvili jsme veřejné i o tom, že v září máme jet do Gennetu. Poslední rána pro mě byla jedna kámoška, že čekají druhé. A to dřív než chtěli, ptz čekali, že to nepůjde tak rychle. Přesně já viděla jen černé, že to nejde, že nikde není problém tak proč sakra to nejde, proč kdekdo je těhotnej aniž by chtěl po jednom sexu a my furt nic. Byla jsem tehdy dost špatná a přesně jsem měla radost ze všech těhotných kolem a zároveň jim strašně záviděla. Kolikrát jsem měla spozdeni a udělala test a ten den jsem to dostala (možná že fakt i ta psychika, ale ať jsem čekala týden nebo 10 dní, stalo se mi to několikrát za sebou) probrecela celý hodiny a nevylezla ani z postele. Hlavně mi nešlo na rozum, že doktor dlouho nic neřeší. A nakonec jsem ráda, ze jsem od něj neodesla jinam. Prostě ta naše princezna si dala nacas a počkala si, asi to tak mělo být. Taky slyším že ji moc rozmazluji a že jsem precitlivela, že všechno moc řeším, že dřív to bylo tak a tak.. Možná právě proto, jak jsem ji moc chtěla a dlouho cekala, proto ji miluju až jak se říká opičí láskou. Taky bych pro ni dýchala, to asi každá normální máma. Ale třeba někdo řekne, že jde vozit ať si odpočinu, já jdu vozit s nima, mě by se stýskalo, výjimečně ji půjčím mamce nebo ségře a to jim furt volám. Nepotřebuji odpočívat aby byla daleko, to ji radši uspim na terase a dám si čaj u ní, ale jsem ji na blízku kdyby chtěla napít nebo pomazlit, pochovat. Možná to přeháním, ale prostě to tak cítím, třeba až bude větší nebude se chtít tolik mazlit, uvidíme.

halasovci007
16. kvě 2019

Holky navrhuji změnit téma, kam se chystáte letos s prckama? My pojedeme na pár dní k našim a pak možná ke známým na chatu.. Manžel chtěl jet na Slovensko, ale mě přijde, že by mala byla moc dlouho v sedačce a vlakem to s ní nedáme. Je to tak 10hodin jízdy až na východ. Tak musí pribuzenstvo přijet k nám 😅😇

zetta01
16. kvě 2019

@halasovci007 on s tím začal, už něco málo po 3 měsíci a takhle na břicho se už krásně sám přetáčí, tak víc jak 2 týdny, sotva ho položím, už je na břiše. Mě na to dnes dr. jen řekl, že je prostě hodně napřed oproti ostatním dětem, že to co dělá on dělají obvykle až tak v 5-6měs. sám ho musel vracet zpět, pač jak byl na zádech, už se přetáčel. Říkal, že to bude sportovec, že by jsme toho měli využít 🙂 jsem mu jen řekla, že sportovec? že to nevím po kom, že já nesportuji a manžel, už vůbec ne 😀 jinak ohledně malé tě chápu, já jsem malého nikomu nesvěřila, jen manžel 1x hlídal, když jsem šla k holičce a to jsem byla nervní a strašně chvátala domů. Já i když usne se těším, jak se vzbudí, pač se vždycky tak krásně usmívá, když se ho začnu ptát, jak se vyspinkal a vykládám mu, že spinkal úplně, jak pařízek 🙂

halasovci007
16. kvě 2019

@zetta01 tak se těším jak se vzbudí. To je vždy krásně úsměvná a a na prima náladu. Jen uspavani večer je někdy náročné. Někdy spinká hned a jindy uspavam i dvě, tři hodiny. Nevím čím to je. Tak to máte doma sikulku. Kamarádka a má chlapečka listopadového a pretaci se taky tak tři týdny.

priefi
16. kvě 2019

@halasovci007 myslim, ze nema smysl si tu psat, kdo co muze napsat. Vsak to je v pohode, ze jsi to napsala. Trapilo Te to. Na tom nic spatneho neni

halasovci007
16. kvě 2019

@priefi nechci tu vyvolavat paniku a děsit ostatní. Ale mám to furt v hlavě.

zetta01
16. kvě 2019

@halasovci007 tak já mám s uspáváním problém jen přes den, jak je unavený, tak začne strašně plakat a vztekat se, jde vidět, jak s tím usínáním bojuje, očička šudlí, má je úplně unavené, ale křičí a křičí. Naštěstí večer kolem té půl 9 se nají a položíme ho do postýlky a tak spí do půl 2 to obvykle začne mrčet, vyskočím, dám mu cumel a on usne a vzbudí se, až tak kolem půl 5. A to se nají a poslední týden ještě tak na 1,5hod.- 2 hod. usne

halasovci007
16. kvě 2019

@zetta01 tak to máte pohodu. Já jdu kolem 6-7 koupat. Někdy usne hned jindy fakt za dlouho. Uspim ji v postýlce a když jdu spát beru ji do postele. To kojime co dvě až tři hodiny (dnes vydržela tedy výjimečně i čtyři ptz včera ská dlouho spát respektive dlouho usínala) a vstáváme mezi 8-9. Občas se stane, že si chce v noci povídat minule od 3:30 do 5:59 😅🙈🙊 a to pak spí třeba do 10. Pak usne na chvíli dopo a pak nejlíp chrni odpo v kočárku na vzduchu. Ale jen pokud si nevýrazní dudlika z pusy. Ona ve spánku macha ruckama a vyrazí dudlík a to brečí dám dudlík v kocare pohoupu a spí pokud není hlad. Někdy nakrmim a dám zase spát a spinká.. Jindy se směje a cumakuje, tak jen blbne e venku na vzduchu. Ale třeba teď jak je hnusně jsme venku jen na odpolední spani.. I tak jsme vyfouksny

pe_tu_ss_ka
16. kvě 2019

Holky mě na dnešek překvapil ten náš prcek.. Spaly jsme od úterý u rodičů a normálně spal v noci7,5 hodiny v kusedo prvního nočního kojení, jen já čumákovala asi 2x, jestli už náhodou nevstává.. Tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží dneska, když už jsme doma 😃 ale jako ty prsa potom, takhle nalitý jsem je měla ze začátku kojení 🙊

luciesodomek
16. kvě 2019

@zetta01 ahoj, jsem tu nová a pročítam kdo tu co píše. Mám 4 měsíčního chlapečka 😊 a je též dopředu na třech a půl měsíce už se plazil. Všichni jsme byli v šoku. Není v tom úplně aktivní má období že za celý den se z místa nehne a někdy že musím i kytky a koš a vše zvedat páč je jak čára. I dr mi říkala že se chová jako 5-6 měsíční miminko. Byla zařazena že tak brzo se otáčel a leze. Přitom se říká že kluci jsou linější a pohodlnější. No uvidíme jestli jím to zůstane ta aktivita 🙂

malecek
16. kvě 2019

Adam se tedy jen pokouší otočit na bok to už mu celkem jde, ale jinak nic, ale doktorka říká že je i tak šikovný a na vše je čas až kolem 5 a 6 měsíce. On by tak nejradši už seděl 🙈 semtam ho blbě vemu do sedu a to je nejšťastnější, vím že je to špatně 😖

malecek
16. kvě 2019

Vybíráte už někdo židličku krmící? Hoďte tip 😍

halasovci007
16. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka teda to se máš, že se vyspis 😊 i když malá byla u nasich taky hodná, ale kojily jsme často jako doma.
@luciesodomek vítej. Tak to vypadá, že kluci začali být aktivní a holky jsou pecivalove 😅 no já myslím, že to přijde ze dne na den 😊

halasovci007
16. kvě 2019

@malecek židličku nevybíráme ještě. Taky se pretacime jen na bok, problém je, že neví co s rukou pod sebou a záklaní hlavu (což je blbe, ale nic moc s tím neudelam, pac když ji chci narovnat vzepre se začne brečet respektive vzteka se). Na cvičení kam chodíme je motivujeme k pretaceni, ale zatím u nás neúspěch. Mají ještě dost času. Spíš mě mrzí, že na tom cvičení ty miminka brečí. Jim se prostě nelíbí, že je dáváme do poloh, které se jim třeba nelibi. Jen hry s rikankama to se smějí a líbí se jim to.

pe_tu_ss_ka
16. kvě 2019

@malecek my máme od začátku polohovací chicco polly magic.. Za mě nejlepší 😊

malecek
16. kvě 2019

@halasovci007 taky bych ráda chodila s Aďou cvičit ale nějak není čas 😐 zítra jdeme plavat 😍

malecek
16. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka kouknu

malecek
16. kvě 2019

Ale co už aktuálně vybírám je hraci podložka

malecek
16. kvě 2019
halasovci007
16. kvě 2019

@malecek my zase nechodime plavat, budeme až od roka. Moc se na to těším. Ta podložka vypadá moc hezky. My máme tohle, byla draha, ale dostala ji naše princezna od našich když se narodila. A je fakt úžasná. Oboustranná, mekoucka, je i učící časem. Máme teda jen tu podložku..

malecek
16. kvě 2019

@halasovci007 taky vypadá skvěle, ale cena brutal

halasovci007
17. kvě 2019

@malecek já na to narazila u nás v krámě s manzelem už před Vánoci a zmínila jsem se před mamkou, že časem budeme něco shánět takového a naši ji koupili malé dárkem. Skoro jsem to obrecela jakou jsem měla radost a vynadala jim, že koupili tak drahou věc. Ale je fakt, že ji každý kdo přijde do pokojíčku obdivuje a ptá se odkud máme a za kolik a nikdo zatím nekoupil. Je fakt drahá. A moje spolurodici parťacka na ni narazila na netu tak si píšeme a ukazuje mi, že by se jí líbila (v ty době u nás ještě nebyla), tak ji píšu, že mame a ona právě, že dělají i ty strany a křesílko, ale ceny taky brutál, takže podložka stačí 😅 zajímalo by mě, zda to někdo fakt koupi a kdo když to křesílko stojí pět litrů..asi jo když to mají v nabídce na netu, ale v reálu to v tom kraje neměli..

krisatko
17. kvě 2019

@halasovci007 mě na tu ruku pomohlo přidržet ji zadek u země aby ji docvaklo co musí udělat s váhou těla aby tu ruku z tama dostala. A už týden se přetáčí sama v poho. Dám jí do herny pod hrazdičku, za chvíli slyším rachot.a ona je na břiše a kolikrát ještě nohy mezi nohama od hrazdy zasukovany.

Strana