Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@fly80 take jdeme ve 4 mes.
@halasovci007 psala jsem to tady já, že zemřelo miminko mamince v šátku na zádech na SIDS. A bylo zhruba v našem věku.
Ufff krtiny za nami 😂
Miky se prevalil na brisko 1x v posteli a 1x na hraci dece... ale nejak ho to asi nelaka. Ted, kdyz je na brisku, zveda zadecek. Zuby prozatim nejdou videt, jeho braska uz v tomto obdobi mel 2 😅
@veselaopicka @fly80
@priefi my chodíme každý měsíc na kontrolu plus jednou za tři měsíce poradna pro předčasňátka
Dneska malá celej den když je možnost na břiše a za vydatného řevu "mě to nejdééééé" se snaží soukat nohy pod sebe a odšprtávat se... zatím to nejde no 😀
@malecek to dělávala taky. Ale nejdřív jsem jí pomáhala, pak už jsem ji vždycky jen zatížila ten zadek jak už jsem psala a tak za týden už to uměla sama. Tohle je screenshot z videa už večer, takže už jakože odpočívá ale přitom se furt snaží 😀 a ty zuby, ty jsou potvory... Co vylezly tak slinta jak dva buldoci a ne jeden. Dneska se v těch slintech malém utopila ....
Ahoj holky, chci se zeptat... jak velkou mají vaši mrňouskovè fontanelu? Malá měla na čtyřměsíční prohlídce 0,5x0,5 což je tedy sakra málo, ale doktorka nic nerikala. Hlavička jí roste. Nicméně vím, že když zarusta moc rychle, můžou srust lebeční švy a sem z toho trochu nervózní. Jak půjdeme na očkování, tak se ji asi zeptám. Dèčko dáváme od Terezie. Tak jak se má. Někdy dokonce i zapomenu, takže "predavkovana" byt nemůže. Jinak uz měsíc se prevaluje na oba boky. Na posteli sjoro az na brisko, akorát ruka ji zavazi. Natahne se pro hračku, chytá si nozicky, dudana si narve sama do pusy... je to sikulka, akorát tohle mě trošku znervózňuje. Ninka měla fontanelu zarostlou až v devíti měsících.
Ahoj holky, nějak vás nestíhám dočítat 🙂 Měli jsme teď hrozně moc aktivit - Matyášek měl víkendové sportovní soustředění a my rodiče zajišťovali servis 🙂 pak rodinné návštěvy a pořád něco.
Co u nás nového ? Klárka si už celkem obstojně umí strčit dudlíka do pusinky, bere si do ručiček sama hračky, často se teď u nás přes den pláče ( i celý den - zuby ??) ale v noci se spí většinou dobře ( dneska dala 8,5 hodiny spánku vkuse - nechápu :D) Zatím se stále neotáčí - ani se ji moc nechce natahovat na hračky na stranu - musím ji je dát před tělíčko, tak uvidíme. Je tu ještě někdo, komu se miminko zatím ještě neotočilo ? V pátek jdeme znovu na převážení jestli už přibírá.
@luciesodomek přesně tak jako, prý že jsou kluci lenivý. Taky jsme zvědavá, jak to s ním půjde dál, on se teda jen krásně přetáčí kolikrát, už valí sudy 😀 začal mi to dělat i v noci v postýlce, jak se vzbudí, tak se otočí. Lozit se zatím snaží, poposunuje se o kousíček a přes.vík. přišel na to, že má kolena a párkrát na ně, už kleknul, tak uvidíme, jestli se mu ta aktivita nezbrzdí 🙂
@ange_de_la_morte u nás dneska taky luxus spánek, 7 hodin v kuse... a pak další 4 hodiny v kuse... taky jsem chodila furt kontrolovat jestli dejchá :D
@ange_de_la_morte my se taky jeste nepretacime
@ange_de_la_morte jenom za pomoci už jak je na brisku tak pohoda
@ange_de_la_morte my se taky nepretacime , ale spanek u nas taky luxus dnes dokonce 10 , 5 hodin👍
Jeee to spaní vám závidím, on takhle krásně spal jen u rodičů, a jak jsme doma a tak dneska max 2 hodiny, ani jsem ho ne vracela do postýlky, jen si ho přehazovala ze strany na stranu po kojení, aby měl připravené správně prso, když se vzbudí... Ale od včera je to pěknej uřvánek, snad už se mu ty zuby proříznou...
@malecek jj, v pohode 😊 krest krasny, byli jsme si tam sami, libilo se mi to mnohem vic nez kdyz tam bylo 10+ deti a lepsi nez behem mse. Obed a pohosteni se zvladlo. Mamka a manzel pomahali nosit talire a mamka i trochu pri chystani porci. Mi to chutnalo, snad to chutnalo i ostatnim 😂 Ale byla jsem rada, az se zavrely dvere za ostatnim hostem 😂 bylo nas 12 dospelaku + 2 nasi prcci. Mikysek byl zlaty, nezaplakal ani kdyz knez po nem lil vodu 😅 Matysek byl taky moc hodny 😊
@lindikova a co u Vas taky? Krtiny, anebo zadecek nahoru?
@semmi jednou napsano 1,5 x 1,5 a pak vzdy 1,5 x 1. Mame stejnou vcelicku 😊
Jeden prakticky dotaz, vůbec se v tom neorientuju. Na MD jsem šla v prosinci. Čtu, že na konci MD se dá čerpat nějaká dovolená. Vznikl mi nějaký nárok na dovolenou v 2019? Díky.

@priefi holky já furt nevím jaký mini v šátku. My resumé bojkot tak nestíhám nic