Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@veselaopicka nám na rehabilitaci říkala, že je to ale nežádoucí, že to je tím, jak nemají stabilitu, tak pak prostě přepadnou.. Taky jsem to tam hlásila, jak dělá pokroky a ono prd 😂 máme trénovat na zemi, že se jim jakoby vykročí jedna noha do strany a pokrčí a držím jí od kolene až po kotník a stejnou ruku jakoby vytáhnu, aby držel oporu na té protější a tuhle volnou měl na sahání pro hračky, které má před sebou.. Nesmí být daleko, aby se moc druhou rukou nezvedal a nepadal do stran a fakt to funguje. 🙂
@zzuzzana1 v téhle knížce jsou fajn recepty a pak jestli máš Instagram tak Matka v kuchyni
@pe_tu_ss_ka tak to nám asi budou ukazovat ten příští týden ale popravdě... něco podobnýho s malou dělám tak nějak podvědomně :D
@krisatko no já ho vždy nechala past samotného maximálně jsem mu chytila prdelku, když se moc zvedal, aby měl tu stabilitu v kyčlích, ale tohle mě nenapadlo 🙂 pak jsem se chlubila, jak se točí kolem osy a odráží se patama a občas couvá... A to prý taky není dobře, že moc předbíhá 😂
@pe_tu_ss_ka já jim dám předbíhá... boože... furt by rvaly ty děti do nějakých škatulek.... jako nám před měsícem doktorka napsala rehabky a ještě jsme tam nebyly.... to chci vidět co bude říkat že nás objednala až za tak dlouho ta na tom cvičení
@zetta01 hele moje kamarádka plně kojila do roka, ptz malá prostě chtěla prso a, stravu ne a pak si prej vzala maso a kousátka ho 😅tak já nevím. Mě teda, řekla, koncem 5 měsíce že nemusím hned zítra (jako dneska)
@priefi no nestrada nám vykakala, vyrážka a v příbalovým letáku píšou, že to může být vedlejší účinek toho očkování. Teplotu nemá naštěstí. Hned ráno letim k dr. A nebo je to tím, že jsme včera nekoupala k i těm nausnivjam a jsou to jen potnicky. Já už jsem že všeho vyplasena z kazdyho pupínku.. Raději být za hysterku než něco zanedbat..
@krisatko a to už vůbec nekojis?
@halasovci007 néé jako že po tom obědě nedokojuju
@krisatko aha tak to jo 😊
@halasovci007 vyrazka? Zkus vykoupat v cernem caji. A kde ji ma. Hlavne, ze nema horecku a hezky dycha. A co jste ockovali?
@priefi synflorix. Horečku nemá.. Jen výrazku.. Má to nejvíc na rucicce pak trochu na zádech a na noze
@krisatko tak tabulky ma nase dr taky tada ... nasi ve 3 mes vazila 5470g a 58 cm a pry malo mela by mit vic. Ona se neprejida.. vypije 120ku co tri h pres den je spokojena nebreci mi.. kdyz sem ji zkusila dat 150ku tak mi neco vyzvraci.. ale hlavne ze ma podle dr malo...
@halasovci007 zkus bud koupel nebo obklady v cernem caji. Snad to brzy zmizi. Pak dej vedet, co na to dr. Potnicky by nebyly tak cetne. Jeste krom ocko to muze byt reakce na neco, co jsi snedla Ty
@veselaopicka omlouvám se, že vám sem lezu, ale teď jsem se fakt dobře zasmála. Moje 5-měsíční dcera má 5620 g (měla trochu nižší porodní - 2850 g) a doktorka dnes byla moc spokojená 😉 Ach ty tabulky...
@priefi ahoj, mohu se zeptat jak vypadá alergie na batátu či brambor?? 🤔
@marpe2 ono asi hodne zavisi od te vychozi vahy. Mladsi ma treba mene, nez mel starsi ve stejnem veku a dr.chvali... a rekla bych, ze asi proto, ze mladsi byl malinky po narozeni. Je fajn, kdyz dr.chvali a je blbe, kdyz prudi a skatulkuji. Nas prcek mel 2,75kg pri porodu a ve 4m neco malo pres 6kg. Jsem zvedava, kolik bude mit ve stredu, to bude mit presne 5m, ale ceka nas ocko 2.hexa a mam z toho docela vitr.
@priefi to mě taky napadlo, jestli jsem něco nesnedla, ale nic co bych ještě nejedla mě nenapadá. Občas se mi trochu opupinkuje když si dělám ovocné smotie. Ale zase lepší forma vitamíny z ovoce než prášky a chemie tak si uděláme jednou za dva tři dny. Dávám hodně jablicek a k tomu do celyho kelímku třeba 3 jahody, pár borůvek, nektarinku, hroznové víno.. Nenapadá mě nic co by způsobilo takovou reakci.. Smootie jsem měla naposled předevčírem to by se vyspala dřív.. Tak jsem zvědavá. Když jsme měli výrazku, tak mi ten černý čaj nepomohl. 🙄😣 Dávala jsem ho do vaničky a nic. Nám dr řekla, že má a bude mít hodně citlivou kůži.
@marpe2
@priefi my jsme veliký už od narození.. Na 4m prohlídce 6700g a 66cm. Máme bez 32g o kilo víc než chlapeček co s námi byli v porodnici na pokoji 😅 chodíme kocarkovat a rozdíl je veliký.. Prostě je fakt asi důležitý kolik mají pro narození.. Podle mě ty tabulky by musely být odstupnovany dle výchozí váhy jinak nemaji smysl. Nemůžou porovnávat dítě, který mělo dvě a půl kila s téměř ctyrkilovym.
@halasovci007 jee tak to měl malý skoro stejně jako vaše malá, akorát on to měl v 5m 🙂 ale zase výchozí váhu měl 2050g a 43cm a v 5m 6600 a 66cm.. Jinak co se týče vyrážky, tak jahody jsou alergen a můžou to dělat i jablka...
@halasovci007 jako taky si myslím, že se nedá řídit dle tabulek. Malý se nám narodil s váhou 4060g a bráchův chlapeček měl 3600g. K dnešnímu dni má náš malý skoro 7500g a 68cm od bráchy chlapeček 7800g a 69cm, ale v dobu vážení jsme měli 4 měs. ten bráchův 6,5 měs. Teď v neděli máme vítání občánků konečně, čekali jsme, až proběhne rekonstrukce no a budeme tam s chlapečkem co je o 1,5měs. starší a když jsme se s maminkou potkali, tak jsem myslela, že to má holčičku a má tak 2-3měs. 🙂 Mě když na malýho někdo kouká a říká ten, už je ale velikej kolik má a já jsem řekla 4měs. tak na mě zůstali udiveně hledět, ale tak on je velký po tatínkovi ten má skoro 2 metry
@luciesodomek no... syn mel kombinovane alergie, takze si nejsem jista. Ale mam pocit, ze u brambor byl takovy cely osypany, hlavne na hrudi a brisku, byla to takova koprivka. A rekla bych, ze i bolibrisko. Urcite to i neco prispelo i ekzemu, ktery mel. Ono asi hlavne zavisi na tom, jak silny alergen je. Mliko bez pochyby delalo ekzem na lickach, pozdeji i rucickach, nozickach a po primem podani jogurtu i na trupu a ten byl skaredy. Vajicko, tak to zarucilo krvavy ekzem. A banan u toho zvracel savle a byl apaticky. Kazdopadne on ma i mastocitozu, takze podavani alergenu zpusobilo vysev novych papulek, zejmena u bananu jsem si toho vsimla a tehda dokonce mastocitozy reagovaly tak, ze jedna praskla a valila z ni krev. No... byla jsem pekne vydesena. U toho bananu, kdyz zvracel a papulky se rozsirily a jedna praskla, jeli jsme na pohotovost. Byli jsme za plasici rodice... jelikoz, kdyz jsme dorazili, mel uz veskery banan pryc a bylo mu lip. Kdyz jsem se ptala, zda to nebyla alergie na banan? Tak jsem se akorat setkala s vysmechem. Pak az v roce jsme se dostali na gastro, kde nam zjistili (potvrdili) alergeny, mela nas v peci fajn dr., ale ted jako nevim, kde je, ale misto ni je tam ta z pohotovosti a pristup uz jde znat. Uz je vse zase banalizovano...
@halasovci007 tak ta reakce na Tvoji stravu muze byt 1 az 3 dny. Jahody jsou histaminove, ty to mohly zpusobit. Ale treba syn mel pupinky uz od porodnice a asi to bylo mlekem, nebo kombinaci alergenu. Ale rekli, ze to je novorozenecke akne... no nebylo
No ještě že naše Dr tabulky neřeší 😂 Adam v měl minule 8350g a 66cm (dle mě ještě o malinko více😉)
Včera jsem byla s Aďou poprvé na baby cvičení a super. Aďa byl v Jiříkově vidění, tolik dětí a nových vjemů a aktivit 😍 bylo to na půl hodiny a on pak spal dvě hodiny jak zabitý 😍
@halasovci007 já jsem většinu dětí plně kojila do 9ti měsíců. Pak se plynule přešlo na příkrmy a bylo to fajn. Jen první dcera měla příkrmy přesně od 6ti měsíců a krásné jedla. Každé dítě to má jinak. A pokud prospívá, tak bych sama za sebe jen kojila. Je to i přeci jen praktické.
@veselaopicka naše dr je naštěstí i normálně přemýšlející žena a bere v potaz i to že je každé dítě jiné. I když všech pět dětí mají hodně podobné míry, ne porodní, ale teď v těch jednotlivých měsících. Příští týden jdeme na 4měsíční, tak jsem sama zvědavá kolik budeme mít. Zatím roštem tak hraničně.
@marpe2 nase mela 3410g a 48 cm porodni.. tak tady to vidis.... ty tabulky.. ja to neresim. Vim sama ze nestrada tak sem v klidu.
@pe_tu_ss_ka už jsem volala dr a prý to ani nemusí mít souvislost. Když nemá horečky a nesvědi ji to, tak to možná nebude ani reakce na toto.. Je tak na to jak byl malinký vám pěkně roste že jo..
@zetta01 to je asi další věc, že záleží jak jsou velcí rodiče a predci. Třeba naší nejsou velcí a brácha je větší než oba rodiče po dědovi.. To se nedivím když má tatínek vás 2m že máte vetsi miminko..
@priefi to je hrůza. Hlavně kdyz vidíš Vo se děje člověk se bojí každého pupinku.. A že vám prsknul a tekla krev já bych snad už volala sanitku já jsem straspytel

Holky mate nejaky odkazy nebo nejaky profil u koho sbirate inspiraci na prikrmy?