Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky jak chranite prcky od klistat?
@zzuzzana1 Já doufám, že žádné klíště nedostane. Nedám Mikyho do trávy. Až bude mít rok určitě naočkujem proti klíšťovce. Manžel je myslivec a je hodně s děckama v lese a klíšťata holky donesou, i když je nastříkám repelentem. Jen škoda, že proti borelioze není žádná možnost se chránit.
@halasovci007 cece, to sis dala. U nás taky večer s brekem, taky návštěva. A já musím davat velký pozor, aby se mi nepretahl. Protože hysterak z únavy je sila, jakoze jinak skoro neplace. A taky si myslím, ze Adikovi nedělá dobre teplo a nemohl zabrat, ložnice je na západ:( teď jsme dodelali venkovní zaluzky dole, na ty horní se chystáme příští rok, protože kam člověk na baráku koukne, lítají statisíce. Teď třeba spi v postylce, přijde mi, ze mu je v chládku doma lip jak v kočárku...
@malecek u nás jen v plínce a nervní jak prase, pořádně ani nespal 🙄 asi bude po nás, taky jsme jak škvarky, když je takhle.. V létě se budeme prát o klimatizaci 😂
@krisatko taky prso už nenutím. Ona se přihlásí dost hlasitě když ho chce 😅👌
@lindikova přesně barák je zrout peněz. Vlezes mezi dveře do stavebnin a už platíš.. No dneska je líp vevnitř. Malou mám v kočárku v obýváku jen v plince a v obýváku mám hráci postýlku a tam jsem dala gumovou podložku na cvičení na to látkovou plenu kdyby čůrala a měla ji úplně nahatou..
@krisatko chudunek jezexek. My měli záchranou akci minulý týden. Zraněný strakapoud a už se na něj chystali psi.. Naštěstí jsme si toho všimli a odvezli ho do záchranné stanice..
@malecek my máme v pokojíčku kde je zataženo a zavřeno celý den 37 stupňů. Zítra jedem koupit miniklimatizaci. Pry to nestojí svět a vždy ji zapnu hodku před koupáním..
@pe_tu_ss_ka taky nespí tě my taky ne. 😖Ani dnes toho moc nenapsala a teď mi usnula a jsem zvědavá kdy budeme zase koupat 🙈🙊máte klimosku? Nějakou mobilní? Pr existuje nějaká která pouští mlhu dnes říkal manžel.. Já to ještě nestudovala, ale budem muset do pokojíčku dát.. Stejně tam spíme i my s malou.. My se prát nebudeme 👌😅
@malecek pardon překlep 27 stupňů samozřejmě.. A to máme celozatmavovaci žaluzie na střešních oknech..
@halasovci007 máme tu volně stojící s tou hadicí z okna 🙂 kupovali jsme ji asi 4 roky zpátky, když jsme bydleli v podkrovním bytě a tam bylo v létě na chcípnutí.. A já spím s malým v zadním pokoji a partner v ložnici, a oba pokoje jsou na straně, kam celý den svítí sluníčko, naštěstí v obýváku je docela fajn, sme se to točí až kolem 17 hodiny.. 🙏 Dnes jsme koupili k malému závěsy, které zadržují světlo, tak snad nám to přes den ten pokoj tak nevytopí 🙂
Tak u nás bylo venku 29, v domě 22 takže jsme se chodili domu ochladit. Zítra jedu na nákup a vezmu tam bazének na cachtani nebo to je děs. Venku byla jen v body a doma legíny. Vtipný, že na doma oblikame. 😀 my máme doma vždy o hodně chladneji než venku takže je to fajn že se tam můžeme jít schovat. Naopak pokud tu chceme mít v létě tepleji než 20, musíme otvírat okna. Ale stejně dobře to funguje obráceně v zimě. Zase se tu dlouho drží teplo
@halasovci007 to my se zase snažili kosům vysvětlit že vyvádět mladý na dvoře kde bydlí dvě kočky není úplně dobrej nápad.... Nakonec se nám je podařilo dostat na zahradu a ten den co se učili lítat jsem kočky zavřela. A teď už lítají mladý na kočičí granule. To je naučili staří kosaci 😄😅
@pe_tu_ss_ka my právě máme ložnici i pokojíček v podkroví kam nám svítí celý den sluníčko.. Dřív nám stačil větrák, ale ten nechci na malou pouštět kvůli pruvanu.. Tak uvidíme co vymyslíme.. My teda spíme všichni v pokojíčku máme tam dvoulůžko, dřív to byl pokoj pro návštěvy takže manžel spí v ložnici jen když je po noční..
@krisatko u nás ukazovalo venku 31, pokoje se, středními okny 28.3 teď už jen 28 a v obýváku 25.2.A dole pomalu mráz my, se chodili chladit dolů na chodbu 👌
@krisatko to je taky dobrý.. My jsme takhle měli ptáčky rehek myslím se to jmenuje pod střechou, ale kočku už nemáme a chodili sem sousedovic tak jim to naší pejsci vysvětlili..
Holky vy co mate v aute izofixovou sedacku... jde Vam ta sedacka polohovat?
Ahoj holky. To byl pařák dneska 😂 Včera sme byli na dětském dnu na plovárně. Kurna, kdybych věděla, jaký bude vedro, vzala bych si plavky. Tam se normálně lidi koupali 😂
@veselaopicka jak myslíš polohovat? Vajíčko máme cybex a to jde do lehu, ale jen mimo auto.. A pak by měla jít lehce polohovat ta do které jdou, když vyrostou z vajíčka, ale asi taky záleží na značce, co jsem dřív v práci vozila holky, tak mladší měla britax Römer, a ta mírně "do lehu" šla, ale nebylo nijak závratně..
@halasovci007 no po pravdě mám srovnání s klimatizací pevnou, která má vývod někde venku a s tou pohyblivou s vývodem hadicí, co máme doma.. A jako jednoznačně nejlepší je ta pevná, není hlučná a rychleji vychladí.. Ta pohyblivá je děsně hlučná a jsi odkázaná na okno, kterým odvádíš ven přes hadici ten teplý vzduch.. A docela to trvá, než to vychladí a jak je hlučná, tak se při tom moc dobře nedá spát a za chvíli po vypnutí, bylo v pokoji zase na zdechnutí.. Tak jestli můžu radit, když máte domek, určitě bych zvážila tu napevno přidělanou.. 🙂
@pe_tu_ss_ka děkuji za tip. No uvidíme. Ona ta pevná zase stojí balík.. Zítra to půjdeme omrknout..
@pe_tu_ss_ka protoze mame besafe izi sleep v aute polohovat nejde takze je tam vzprimene a kdyz usne tak ji spadne hlava do predu...coz by nemelo kvuli dychani.potrebovala bych sedacku trochu zaklonit do zadu jenze to u ni nejde.
@halasovci007 to věřím, ale zase odpadá tahání a přesouvání těžké klimatizace na kolečkách 🙊 😂
@veselaopicka a nemáte nějak zešikmené sedačky vzadu? Přišla jsem na to, že i partnera, má sportovnější verzi škodovky, a tam jsou zešikmené sedadla vzadu, a malý musí mít pod zadkem pořád novorozeneckou vložku, aby ho to vyrovnávalo, jinak mu taky padala hlava.. U mě v autě mu to nedělá.. Jinak pod isofix prodávají snad 8 nějaký klín, který tu sedačku dostane do vodorovné polohy se silnicí, místo se sedačkou.. Nebo 0ak prodávají takové "čelenky", zapneš to za opěrkou hlavy a vede se to přes čelo, a to pak drží tu hlavičku..
@veselaopicka to se nám stávalo taky (od té doby co malá trochu povyrostla, ze začátku se to nestávalo), bylo to tím že zadní sedadla jsou příliš naklopené (škoda rapid). Museli jsme isofix vyndat a poutám jen pásy. Od té doby ok, protože pak si to člověk napolohuje jak potřebuje.
Holky vy co máte v autě klimatizaci, budete ji s prckama používat?
@malecek nepoužívám.. Ale dnes byl teda hic a auto bylo celý den na sluníčku a já jela s malým prvně do práce, tak jsem byla vychladit auto a pak přinesl malého z domova partner.. Připla jsem mu do okna mokrou plenku, a měla puštěný větrák a stažená u mě a za mnou okénko, malý sedí za spolujezdcem 🙂 nechci, aby měl angínu..
Ty co bydlí na baráku, jak budete letos řešit cachtani/koupání? Ve velkém bazénu s vámi nebo ta cachtaci podložka jenom? Či třeba sprcha?

Holky já hlásím že jsem asi pochopila konečně potřeby naší malé a necpu jí mlíko pokaždé :D Vstává o půl 7 sama v postýlce do 7 povídá, dostane pak MM hraje si s náma nebo sama tak do té půl 9 a pak uspávám. Za chvilku chrní a POZOR!! na zádech a navíc v kočáře venku pod hifi věží.... a spíííííí až se vzbudí tak zase chvilku sama vzhůru a pak teprve zase mlíčko.... 🙂