Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko tak to je dobře.
@veselaopicka taky se leka kýchnutí. Tak snad nám vydrží spinkat. U nás se usnuli až teď. 😴
@zuzekk to zní crljen fajnove ten recept něco jako smažený sýr obalovany akorát nastrouhané. Někdy to zkusím. Tak každá babička to má jinak koukám. Mě obě řekly, že za nich se takové věci neřešily že max ty fazole a květák 😅
@ange_de_la_morte to by byla fajn ta látková podložka asi poprosím tetu st mi udije. Já nemám stroj a asi měním zda bych to zmakla.jj každý.l mimčo je jiný.. A já vím že jsme moc citlivky, na a na kůži a já na ní 😅😉
@halasovci007 rady tohoto typu jednim uchem sem druhym tam a myslim, ze to obe babicky vedi... obcas neco zkusi, ale vzdy narazi a ja jako pokazena gramofonova deska porad svoje... blbe je, ze proste navadi manzela ve stylu, ze ja se malo snazim. Sakra ja se snazim jak muzu, ale proste kazde dite ma na vse svuj vlastni cas a ja se z toho nepo... treba co se jidla tyce, tak mozna vazne nekteremu diteti staci dat lzicku a misku, odejit a ono naprosto bravurne zacne jist samo. U nas se nekonalo... ovsem manzel to hned zkousel a pak se rozciloval, ze to takhke nefunguje a ze ja to lajdam... anebo mluveni... ja ukecana a dite ne a ne... ted zacina... a opet, ci to byla vina? Ale proc mi to nereknou do oci? No... kazdopadne manzel se me jednou zastal. Tchan spustil, neco zda tomu malemu taky zpivam, zda s nim mluvim, zda se mu venuji jako starsimu v jeho veku atd... a proste to podal tak nejak, ze se o starsiho uz nezajimam... tak na to mu manzel odpovedel, ze ja se porad venuji hodne a obema. Jako ja nevim... co tim chtel tchan rict... jako ze pres stenu me neslysi, kdyz pred tim slychaval? Nebo jako co?
Holky jste mě s tím otáčením uklidnily že není nic špatně, už se párkrát i otočil na druhou stranu když ho oblozim polštářem aby na oblíbenou nemohl.
Co se týká jídla, ze začátku jsem to dodržovala, protože semtam ho to bříško dost potrápilo, ale kapky pak pomohly a co se začal více vrtět, tak se vyprdi sám. Já už jim skoro všechno. Piju denně kojící čaj a Caro nebo meltu. A cvičím mu preventivně s nožkama at prdí.
@halasovci007 jo, takovej smazak jinak 😀 co nevytece 😀 u nás ani jedna téměř nekojila, a spíš mi přijde, že to je jak se kdo zajímá nebo přemejšlí. Když tchyni řeknu, že takovou zelnou nálož nebudu, oznámí mi co všechno ještě nemám jíst- a příště opět "děda chtěl..." případně "no jo, vidíš..." asi je jednoduše natvrdla. 😣
Jo a moje teta: nekojila a bratranek prořval celé dny s prdikama a bolebrichem. Tedy říká, že to vubec nemusí být jidlem.
@priefi : něco podobného co popisuješ jsme zažívali u staršího - víckrát al největší kapitola bylo jeho noční počůrávání - že jsem líná k němu vstávat a že ho to nechci naučit atd, a že je to moje ostuda že v 5-ti letech se v noci počůrával ... mohla jsem se bránit jak chtěla že tohle se dítě naučit nedá, že je to o vyzrálosti nervové soustavy ale bylo to marné
@ange_de_la_morte on se ted naucil konecne na nocnik a treba 3 noci se do plinky nevycura, vydrzi az do rana, i kdyz se treba probudi, anebo sunda plinu a jde na nocnik, ale tu 4 se jeste curkne do plinky (bude mit 3). No a rada hned hotova, sundat plinu a ze kdyz se pocura, uz nebude... a manzel od te doby to porad chce. Ja ne. Na naseho starsiho plati postuone cesty, kdy si na to prijde sam. Kdyz se pouzije radikalni, mame akorat kroky zpet a on je psychicky rozladeny a je uplakany. Uz nekolikrat jsem vyjela na manzela, at se ridi mymi materskymi instinkty, ze ja ho znam lip nez tchyne... pak vysledek je ten, ze jsme pohadani a ja jsem dotcena.
@ange_de_la_morte hele můj brácha se pocuraval docela dlouho ještě když já už ne. Trauma z našeho bio otce... To vůbec není o naučení ale přesně jak píšeš. Nervy
Ahoj holky. Dlouho jsem tu nebyla. Vidím že řešíte alergie, jídlo a koukám že i rady nad zlato od tchyní. Chjo, to je věcné téma, že. Není nad "dobrou" a nevyžádanou radu 😀
@priefi já jsem si to dřív všechno brala, ale teď už je mi úplně jedno co mi kdo říká. Koukna na manžela a vidím tolik výchovných chyb a jen se na tchyni úsměju a řeknu jí, že to její srovnávání typu "to za nás" To už ani nemůže snad dneska říct. Taky poslouchám co by děti měli a neměli. A mě je u ......
Nedávno se mnou tchyně řešila, že jakto že dcera, 5 let, neumí ještě "R a Ř" tak jsem říkala že se to stává i v lepších rodinách, že je potřeba navštívit logopeda. A ona mi na to řekla, že je z toho nervózní, aby bylo vše v pořádku. No, co na to mám říct, tomu se vážně můžu jen zasmát.
@halasovci007 taky už máme jahody a letos tedy slušná úroda a jsou výborné. Včera byly i jahodové knedlíky. Taky jsem už pár jahod měla a zatím žádný pupinek Šimonek nemá.
Holky já zas rozjedu téma.... Kdy přesunout dítě z postýlky do postele, byť třeba se zábranou? Proč né teď, proč jó tehdy.... Mě malá začíná, hlavně přes den, bojkotovat postýlky. Jakmile ji do ní dám, okamžitě je vzhůru. Během dne spí jen v kočárku (0,5 hodiny) nebo v kolíbce (0,75 hodiny). Nikdy nespí ani hodinu, v postýlce nespí vůbec. To té jí můžu položit až je TUHÁ večer a na břicho, jinak by byla opět za půl hodinky hore. Jsem ráda že aspon přes den spává na zádech byť jen tak pomálu, ale když jsem ji jednou položila do postele v pokojíčku tak spala skoro hodinu a půl. Je teda pravda, že sem tam byla s ní.... Tak přemýšlím, kdy je ta správná doba na přesunutí do velké postele.
@krisatko já si myslím že ti spala tak dlouho, proto, že jsi tam byla s ní. Alespoň tak to u nás tak je. Přes den spí Šimonek cca 3x po půl hodině. Někdy se stane že spí i déle, ale to je vážně výjimečně. Spí vlastně po cestě ze školky, dopoledne. Pak po cestě do školky po obědě v půl jedné a potom ještě před večerem někdy kolem 17 nebo 18 hodině. Spát na noc chodí tak kolem 21:00. Ale pak ho chodím ještě tak 3x nakojit než usne úplně na tuho. Už holt nespí kdoví jak dlouho přes den. V noci se pak budí po třech hodinách.
@krisatko : taky bych řekla že ti spala dobře protože spala s tebou , u Matyáška jsem někdy kolem 2 měsíců vypozorovala že spí mnohem lépe u mně v posteli , takže spal s námi, chápu že někdo to tak nechce dělat v noci ale přes den proč ne ... do své postele šel ve 2 letech ( dobrovolně a sám), Klárka má postýlku bez bočnice přiraženou vedle mně - často ji mám ale nastěhovanou přímo u sebe, až projeví zájem o vlastní postel tak ji budem přesouvat - tohle je na dětech
@krisatko toz reaguju na tema postylka postel 😆😆 od mala mi spi v postylce. Nechtela jsem ji ani zvykat aby spala snami v posteli jelikoz s nami v posteli spi nase civavi slecna.. do postele si Tynu beru k ranu treba kole. 6h.. kdyz se mi zbudi a ja sem uplne k.o a jeste bych spala... takze to obe jeste usneme. Pes mi spi pod perinou u noh. Ted uz ji he to sumak a nekdy se odebere na gauc. Mame ji naucenou ze k Tynce muze ale ne pacickama k obliceji takze kdyz uz je vedle ni tak si lehne ji k noham. Pres den mi spi take v postylce pres obed v poledne.. na tech 20 min co usne dopol usina v houpatku a je jedno jestli houpe nebo ne... tudiz v posteli opravdu malo k ranu a neni to pravidlem.. spis treba 2x v tydnu... nechtrla sem ji na to ucit pac kamoska na 4letou a nemuzou ji to od naucit. Proste sceny a ve 3 rano se stejne objevi u nich v loznici s perinou v ruce 🙂😆
Kdo jste mi tu psal ze mate v aute zrcadlo bylo takove cerne siroke.. musim si ho koupit. Jsem lehce nervozni kdyz jedu dal a nevidim na ni.
@bemo mi je popravde taky putna ty jejich rady, me stve, ze mi manzel rekne, ze je to moje vina, je proto, ze mu nasadi brouka do hlavy... to je pak hadka zarucena, protoze me tim nastve.
@krisatko dobre spinkala diky Tve pritomnosti vedle ni, tak jak pisou holky 😉 nas starsi se presunul z postylky do sve postele ve 2ra2m
@veselaopicka já mám zrcadlo petite & mars cca za 349kc
@krisatko : Matýsek neměl žádné trauma jen mu to prostě dlouho trvalo, já jsem ho nechtěla stresovat, cca od 4,5 jsme mu přestali na noc dávat plíny a nakoupila jsem několik nepromokavých prostěradel a prostě každý den převlíkala .... on má hrozně tvrdý spánek - když večer usne tak ho nevzbudí nic ( ani já :Đ ) on se klidně počůral ale prostě nevzbudilo ho ani to že je mokrý a byl schopný spát v mokrém až do rána ... až loni na podzim ( skoro v 6 letech) se to ze dne na den zlomilo a od té doby nic
Holky, já si říkala, že sem nikdo nepíše, a já si vypnula upozornění 😂😂
@priefi já už jim všechno.. A malej se drží, a zatím ani pupínek (ťuk, ťuk)..
@halasovci007 ty jo, to já nějak už koření neřeším, teď jsem snědla omylem chilli rohlík (poznala jsem to, když jsem si kousla, ale už jsem ho dojela 😂).. A kafe teda jedu už normální, máme doma automatické čerstvě pomleté a už piju normálně černé..
Jinak taky dávám jen roso, a jak jsou vedra, tak chce kolikrát i co hodinu, ale to si vždy jen cucne, tak 3/4 minuty a víc nechce 🙂 taky se mě všichni ptají, jestli dávám čaj.. 😂
@ange_de_la_morte malému na prdy pomáhá, jak se začal hýbat.. To prdí celý den a už téměř nepoužíváme rourku.. 🙏 Ale je prča, když se otočí a nechá pod sebou ruce a trčí mu zádel a nohy nahoru 😂
@krisatko do velké postele teda nevím, mě malej přes den už zase nedává na balkóně kočárek, jak jsou vedra.. Takže vzal na milost postýlku v obýváku nebo v pokoji.. Ale zase tam vydrží max 1,5 hodiny.. Už nespí 3, jako kdysi.. Jsem se namlsala 😂
@veselaopicka mají různé, já si ho objednala z dětského domu a vyzvedla tady v Praze.. A je to super, už bych bez něj nejela 🙂
Jinak ten náš mini chlap se naučil spát s plenkou před hlavu 😂 a ten velký je z toho tak nervózní, že mu jí chodí sundávat, protože se bojí, že se udusí, a za minutu může jít znova, protože si to tam zase stáhne 😂😂😂
@pe_tu_ss_ka co já bych za 1,5 hodiny dala.... mě malá spí (kdekoliv) přes den max půl hodiny a můžu se stavet na hlavu. chtěla by dýl ale to nedává. jedině v náručí....
Jsem se ted pobavila....
chlap: když by nechtěla vodu, dej jí ten čaj ...
já: když by nechtěla vodu, tak jí dám radši mlíko než čaj! ...
chlap: no jak myslíš, ale všichni ho dávali
já: no a kolik mají všichni kazů že? :D

@halasovci007 : na to by se vám ta látková možná hodila - já mám 50x75cm a Klárku na ni nechávám právě rozbalenou opravdu často - teď v těch vedrech klidně většinu dne ... osobně si myslím že každému dítku na prdíky dělá blbě něco jiného - už jen to že některým miminkům fenyklový čaj pomáhá, jiným to zhorší