icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zzuzzana1
21. čer 2019

@ange_de_la_morte super diky, jibak teda nam uz nase opozdilka od nedele sama taky zvlada pretaceni , jak jste na tom vy

zzuzzana1
21. čer 2019

@veselaopicka jo to mame uolne stejny nohy barve mezi sprusle a rev a rev hruza ty rana ted🤣

priefi
21. čer 2019

@malecek prave ze neposilala 😂
@zzuzzana1 znova nemrazit rozmrazene, ale pokud uvaris rozmrazene, nemel by byt problem. Ale u mrnousku vzdy plati, ze cerstve je lepsi, takze kdyz uz byl hrasek zmrazen, bylo by lepsi uz nemrazit znova s ohledsm na ziviny, tak to bude uz jen hmota, ktera ma chut, ale ziviny zadne
@malecek jaj... proc UM smankote. Ja doufam, ze me tyto dotazy minou, oznamila jsem ze budu kojit min 18m, jestli to pujde, tak snad do 18m mi daji vsechny babicky pokoj. A pokud budou blbe otazky, kdy ukoncim kojeni, poslu jak jednu tak druhou do patricnych mist. Stacilo mi pri starsim. Jako dobre, moji mamku jsem chapala, kdyz mi pozdeji (maly mel vic jak rok) rikala, at jim a at myslim i na sebe (nedovolila se zeptat, kdy skoncim), za to tchyne se me ptala kazdou navstevu od jeho pul roku (a to jsem jeste nebyla ani vychrtlina)a ja myslela, ze me jebne... az jednou jsem pak vyjela na manzela, at se me sakra zastane ohledne kojeni a at mi daji uz svaty pokoj. Tchyne svoje deti kojila jen pul roku, tak prece to staci. Moje mamka kojila jen 6ti nedeli a pak pry prisla o mleko a byla jsem na UM... mno... jako mela velke stresy, takze o to mliko prijit mohla, ale spis bych rekla, ze prisel spurt a ona myslela, ze nema mleko a skoncila jsem diky tomu na UM, coz vedlo k tomu, ze kdyz strarsi plakal, tak pouzivala s oblibou formulku o slabem mleku, takze jelikoz si to nenechala vytlouct normalne, tak jsem to jednou nevydrzela a servala ji ja 3 doby a byl klid... a ted, pri mladsim jsem se zminila, ze maly ma spurt (jak mel 6 tydnu) a je uplakany, ze to je narocnejsi ted, ale ze za 2 nebo 3 dny bude zase dobre.... a co mi na to rekla? "A nemas nahodou slabe mleko?" No tvl, zacala se mi varit krev. Jsem ji rekla, ze je nepoucitelna a ze nic takoveho neni a ona na to, ze ji to rikali a ze ona mela slabe mleko... nemela jsem silu ji rikat zase znova a znova, ze nic takeho neni....

halasovci007
21. čer 2019

@priefi někdy je to těžké když jim to vtloukali do hlavy, mě moje mamka furt nutí dávat malé v chlazený fenyklovy čaj prý ve vedrech (nebo prý alespoň vodu) . Jsem krkavci matka, která da svému dítěti jen teplé mléko 😲🤪 no nemá smysl se s ní hádat, oni to tak dělaly, my si uděláme jak uznané za vhodné my.

priefi
21. čer 2019

@halasovci007 ted, jak byly ty total tropy, byli jsme na jedne akci a mrnous mi nechtel moc pit, myslela jsem, ze doma to napravi, ale zadna slava. Dokonce spis se potil a skoro necural, takze ja na nervy... dala jsem mu prevarenou vodu... jeden lok vypil a se zbytkem si nasel suuuper zabavu... delal gejzirek a plival a strasna sranda... byl akorat cely morky... dalsi den uz pil a cural normalne

halasovci007
21. čer 2019

@priefi já jsem při bojkotu a 35 stupních dala taky vodu ptz nepila 7 hodin a já se bála, aby nebyla dehydratovana. To ale nemuzu říct, hned by se toho chytili.. Dávala jsem teda na lžičku a malá pila jak diva. No a pak jsem zjistila, že byla zacpana to vždycky bojkotuje, dali jsme trubicku a pak mě málem vysala. Musím se na to zeptat dr ona se skoro sama nevykaka. Přitom dávám probiotika, jim ovoce, zeleninu o mléčný výrobky. Mala má bolení a pak to přes trubicku spíš teče. 🙄

pe_tu_ss_ka
21. čer 2019

@priefi
@halasovci007 já také poslouchám podobné řeči, jeho mamce stačilo poslat článek, kde právě vyvraceli slabé mléko a popisoval růstový sprunt.. Ale poslouchám narážky a "nevinné" otázky.. Jako na odsávačku nudlí na vysavač, a jak bude mít vytahané nosní dírky, nebo že na jeho zácpu mám cvičit s nožkami, ale už nikdo nebere v potaz, že mu zácpu způsobuje železo a že žádné cvičení s nohami nepomáhá.. A že nemám používat rourku, aby si nezvykl.. A když jsme se zmínila o příkrmech metodou BLW, pro ně nepředstavitelný a pohledy jako bych malého tyrala.. Že mu ve vedrech nenapouštím úplně teplou vodu, ale chladnější (dřív 38, teď 30), ale ne studenou.. To jsem si pak zaslechla na zahradě, když mu napustila bazén, že tam má teplejší, a bude to víc fajn, než doma, kde má ode mě studenou vodu... 🙄 Ale třeba nikdo neposlouchá, jak malého zvedat, nosit.. Teď mi to říkala i fyzioterapeutka, a i chlap konečně poslechl, a už ho zvedá otočením a čelem k zemi, uzho nenosí čelem k sobě, ale zády k sobě.. A zítra zase za jeho rodiči, kde konečně budeme za jedno a zkusíi ho z postýlky nebo z kočárku někdo vzít zády k podlaze.. Nebo si ho posadit na klín nebo držet čelem k sobě.. Už se nemůžu dočkat.. Takže pevné nervy všem 😄

fly80
21. čer 2019

@veselaopicka přesně 😂 přítel sem nám teď smál, že sme obě usnuly a ležely sme obě stejně. Na zádech, ruce a nohy rozhozene. No zabraly sme celou postel 😂😂😂 U nás je budíček taky tak na pátou. Jen se rozední, už tam rejdí

priefi
21. čer 2019

@halasovci007 taky kdyz je zacpany, tak nechce papat, ale kolikrat ani rourka nepomuze... jen trpelivost a zkouset rourku vicekrat. A pijes dost? Miky je zacpany nejcasteji, kdyz flakam piti
@pe_tu_ss_ka ja myslela, ze nabalovani je treba zduvodu vahy ditete a zad rodice, aby si je neznicil a nebolely, protoze zajicek je na zada hrozne narocny. No... na klin... to rostu... ale nikdo si to u mladsiho jeste nedovolil... a nejak u mladsiho ho proste pokladam na hraci deku a do ruk nedavam... pokud si nekdo si nekdo rekne, tak dam primo do ruky, ale ne automaricky... stacily mi nervy u starasiho, jak tchyne ho zvedala za raminka a hlava total nezajem... ja chytala takeho nerva... a vzdy jsem vriskla hlava, manzel mi pak rekl, ze jsem hnusna... jak hnusna, kdyz je nekdo nepoucitelny.... a u mrnousa mi stacil jeden kiks a uz jsem nedovolila zvednout a polozit.

pe_tu_ss_ka
21. čer 2019

@priefi no to nabalování je i kvůli rodičům, ale hlavně kvůli krku a zádům prcka, a pak to nošení zády k sobě je proto, že když ho máš čelem, ať při nošení nebo držení, tak má na široko nohy a to prý kvůli kyčlím není dobré ani nutné v tomhle věku a taky kvůli zádům a krku.. No jeho máma má docela břicho, a tak u ní je vždycky takovej zkroucenej, že není ani v pololehu..

fly80
21. čer 2019

Tak prej na zádech už jezdit nechce 😂

krisatko
21. čer 2019

@fly80 ty už vozis ve sporťáku?

fly80
21. čer 2019

@krisatko už docela dlouho. Já to tu někde psala. Dávám kočárek do garáže a jak byly ty slejvaky, tak nevím kudy, ale naprselo nám do něj a tedy pekelně. Tak sem zatím přehodila korbu za sporťák a už u něj zůstaneme. Ten náš se dá dát do lehu a nohy taky nahoru, takže je to taková korbička a výhoda je, že v těch vedrech větrá 😂

lindikova
21. čer 2019

@veselaopicka nozickama prask v 5 rano. Jojo🙂 zvednout a t výšky pustit u nás taky jede. A pak spaní o 45 stupnu, strhne si mantinel a narve nohy mezi sprusle🙂))

lindikova
21. čer 2019

@halasovci007 já jen kojim kojim, ale kojeneckou vodu dávám, ani ji neprevarujeme. Jak bylo vedro, celej se zlije z uciciho hrnecku a má z toho zábavu🙂

halasovci007
21. čer 2019

@priefi no snažím se pít hodně, ale někdy se přiznám, že až když už jsem vysusena jak treska tak v piju třeba půllitr vody najednou. Chtělo by to spíš častěji, polepsim se.
@lindikova tak pokud je to taková sranda, proč ne vid. Já se furt držím, ale myslím, že příští týden dostaneme od dr pucunk, že ještě nedáváme příkrmy když to doporučila a bude vymalováno.

pe_tu_ss_ka
22. čer 2019

@halasovci007 já té moji řekla, že to zkoušíme, a,e ze malej nechce.. ona byla spokojená, a já měla klid 🙂 začali jsme pořádně až před 9 dny, to už malému bylo 6,5 měsíce... a je to teda žrout, už je na 80g zeleniny.. 😀

lindikova
22. čer 2019

@pe_tu_ss_ka paní expertko na zvedání, das mi prosím tip? Jak si malyho prehazujes z prsa na prso? To je jediný moment, kdy ho zády k sobě proste nedokazu vzít. A proč vadí sezení na klíně? Když má podsazenou prdelku? Myslíte s @priefi takový to obkrocmo přes koleno? A ani odrihnout nedávat celem k sobě?

halasovci007
22. čer 2019

@pe_tu_ss_ka to je taky alternativa. No uvidíme. Práve rám teď dost často bývá mladá dr. Co ma sama děti, ten náš starickej doktor měl ještě mě., tak by mohla mít pochopení.

pe_tu_ss_ka
22. čer 2019

@lindikova no že bych byla expert to ne, jde jen o to, co mám nastudované a co mi radila fyzioterapeutka.. Malému stačí jen jedno prso, ale dřív když jsem ho měnila, tak jsem ho držela pod hlavičkou a druhou pod zadkem a na ležato přehodila.. Jinak mě šlo o klasické posazení, kdy má rovná záda, ne když má podsazený zadek, to je něco jiného, v téhle pozici ho i nosíme doma s podazenou prudkou zády k nám. . Mě se nelíbí, když si ho posadí a jemu klimbá hlavička, i když teď už ji udrží, ale nemá posílené svaly kolem páteře, a hrozí že jí bude mít křivou, mě stačí, že mě dole páteř ujíždí a měla jsem problémy i s krční páteří, ale samozřejmě to z toho prosazování přeci není.. 🤦‍♀️Když dávám krknout, tak jako menšího jsem si dávala výš přes rameno, že nebyl rovně, ale tíži hlavičky jsem měla na rameni, jakoby mi na něm ležel.. Což teď nehrozí, a zkouším dávat krknout tak, že si ho vezmu pod prsy a hladim mu záda.. Ono u toho čelem k sobě jde prý i o posazení kyčlí, kdy jsou jako na žabáka, a to v tomhle věku prý už není žádoucí, říkala ta fyzio.. Ale jako úplně bych to nehrotila, když si ti takhle krkne a je to během chvilky, tak bych se jí snažila držet hlavičku na rameni, aby nenesla pater celou váhu té hlavičky..

lindikova
22. čer 2019

@pe_tu_ss_ka já mám taky problémy se zády, s krční páteří a od ni krutý migrény. A jsem to zázračný dite, co už ve 4m samo sedělo ;) takže tak. Díky za rozbor! ❤️

krisatko
22. čer 2019

@pe_tu_ss_ka u nás se taky brká zády ke mě 🙂 dokonce i rychleji než opačně.

priefi
22. čer 2019

@lindikova ja maleho nosim i celem ke mne nebo v klubicku a celem od sebe obcas taky. Do sedu nedavam vubec 😉

priefi
22. čer 2019

@lindikova tak to je nas vic, co sedelo a ma zada v p***** a krcni pater jakby smet a silenou migrenu jako bonus. Ale neee to za to nemohlo. Ja jsem preskocila pry i plazeni a lozeni po 4, ze jsem pry zacla hned chodit... takze raci nechci vedet, jake psi kusy se se mnou dely....

veselaopicka
22. čer 2019

@lindikova a na dnesek spala od 19h do pul paty probudila se s nohama skrz sprucle ven a na storc postylky dostala 120ku mlicka a chrneli sme ani nevim jak do 9 hodin 😃😃 ale ty rany o rost to je mazec a to povidani.. ona hodi vysokou tooninu a jede zkusim vlozit video jak se porad smeje 😃

veselaopicka
22. čer 2019

@fly80 ale ted co se naucila na bricho tak usina na boku a ruku hozenou pres oblicej a nebo presne... rozcapena roztazeny nohy ruce .. a kdyz si ji nahodou vemu k ranu do postele tak ja mam obtisklej stolek na zadech a tatinek s princeznou se roztahujou po cele posteli

veselaopicka
22. čer 2019

@veselaopicka video nejde

fly80
22. čer 2019

@veselaopicka my naštěstí máme celou postel pro sebe 😂

veselaopicka
22. čer 2019

@pe_tu_ss_ka kdyz vas tak ctu tak by me.zajimalo kde berou ty informace protoze na netu pisou neco dr mi rekla neco a treti verze od tebe 😃

veselaopicka
22. čer 2019

@fly80 tak ja ji v posteli nemam. Spinka od zacatku ve sve ale v 5 rano kdyz se na me podiva a rehni se a tim chce naznacit ze uz spinkat nebude a ja totalne mrtva tak rezignuju a jde ke mne 😃😃

Strana