icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
27. čer 2019

@zzuzzana1 já mám zavařené

priefi
28. čer 2019

@zzuzzana1 muze byt oboji

fly80
28. čer 2019

@zzuzzana1 určitě můžeš i zamrazit 😉

zzuzzana1
28. čer 2019

@fly80
@krisatko dekuji 😊

lindikova
28. čer 2019

Holky, pro pobavení🙂 Adámka zajímá úplně všechno, co samozřejmě mít v ruce nemůže. Například, mám ho v náručí ráno u snídaně a nejvíc chce můj hrnek s kafe, tak jsem skoro všechno vypila a nechám ho žužlat okraj hrnku (bez kafe🙂)) Včera jsem zkoušela, že mu budu dávat ze stejnýho hrnku, jako mám já, ale s kojeneckou vodou, ale to samozřejmě není ono, chce tam to kafe! Každopádně, dnes zase žužlá mi hrnek se zbytkem kafe, na který se zombie matka těšila jak na svátek, sem tam bezděčně během čumění do blba upiju, ráda, že je hodnej a v klídku, a on mi do toho hrnku hodil malou šavličku. Jo, naštěstí jsem si všimla🙂

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@lindikova 😂 no mléčná šavlička je ještě dobrá, takové kafe s mlékem 😂😂

lindikova
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka eeeeeee🙂)))

ange_de_la_morte
28. čer 2019

@zzuzzana1 : klidně zamraz

ange_de_la_morte
28. čer 2019

Holky dneska šel ten náš velký kluk naposledy do školky, já jsem už od rána na měkko, strašně ten čas letí

lindikova
28. čer 2019

@ange_de_la_morte letí to děsně, je to vidět i na těch našich prckách. Tak to hezky oslavte🙂

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

Holky, jak jste na tom s nepovinným očkováním.. Dneska malý dostal 3 hexu, a hned se mě ptala doktorka jestli uvažujeme o očku na pneumokoka a meningokokum.. Že v jeho případě, po tom co má za sebou, by se za to přimlouvala.. A já tak nějak nevím.. Mám samozřejmě strach po těch příbězích co tu občas běží, ale taky nechci do něj píchat další věci jen tak.. 🤷‍♀️ V pondělí si budu volat o názor do poradny pro rizikové nedonošence, co na to jeho doktorka, která dávala zelenou pro očkování hexy.. Ale vnitřně prostě nevím, nedělají nám problém peníze, jen mi nechceme zatěžovat tělíčko něčím dalším.. 🤷‍♀️🤷‍♀️

malecek
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka my jsme dávali zatím Adamovi synflorix. Nad meningokokem furt nevím

malecek
28. čer 2019

Já jsem včera Adamkovi úplně náhodou objevila zuby hned dva dole, vylouply se přes noc.

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@malecek no budu muset pročíst nějaké informace, a uvidím jaky názor bude mít ta jeho doktorka..
No já jsem zvědavá, kdy vylezou malému, pořád má ruce a jakoukoli hračku v puse a tečou mu sliny proudem, jak bernardynovi😂 má naznačené čárky dole i nahoře.. tak jsem zvědavá, kdy vylezou.. Ale netěším se, až mě prvně hryzne 🙈

priefi
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka my nepocinne neockujeme. Nechci tu pripominat tu smutnou tragedii, napisu sz

malecek
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka no mě teď kousl už několikrát 😫 masakr

malecek
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka no a jak mu vylezou tak bude slintat dvakrát tolik 😂😂

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@malecek na mě to zkoušel jen s prázdnými dásněmi a i tak jsem se kroutila.. A jemu se rozvitily oči a začal se smát s plnou pusou a pak to zkusil znova 👀😂 takže na zuby se netěším.. Jinak dneska měl úplně mokrej koláč na zemi na dece, bylo to, jako by se na tom místě počůral 😂😂😂 Tak nechci vidět, jak víc může slintat 🤤 😂

veselaopicka
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka taky davame jen hexu...jeste zvazuju meningokoka ale jeste mame cas tak promejslim. Kamaradka davala malymu prevenar a docela si 2 dny zkusil chudera mel silenou reakci.

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@veselaopicka právě bych nechtěla malého zatěžovat dalším očkováním.. Zatím v tom úplně tápu.. Potřebovala bych vysvětlit pro a proti tzv. po lopatě, abych se nezaujatě rozhodla.. Ale ty z doktorů dá asi málokdo..

halasovci007
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka my máme Synflorix a střídají to po měsíci s hexou. Meningokoka zatím nemane. A s tím furt nevím. Kamarádka mi ti ala, že Bexaro je např v USA nebo Švýcarsku zakázané.. Což mě teda vyděsilo.. My dneska ko 7340g a 67cm jsme veliký a těžký oproti starším detem, ale dle dr. v normě. Dnes byla i kamarádka, co má chlapečka skoro o měsíc staršího. Má o 900g min a je kratší o 4 cm a to je na um a příkrmech. Takže máme princeznu obryni 😅 My furt jen kojime. Dnes tam byl náš stařičký dr a prej máme prosazovat za ruce a stavět na nožičky s podporou. Odkejvala jsem a delat to nebudu. Příkrmy pry doporučuje kvůli případným alergiim, ale pribirame hezky takže prý nechá na nás.. Včera jsme měli babysraz 6 děti (2 holky a 4 kluci) v rozmezí o měsíc starší nebo jeden o kousek mladší než my a nase princezna je druhá největší. Delší a těžší než ostatní děti až na jednoho chlapečka, což je teda mazec ptz holky nebývají tak velké

halasovci007
28. čer 2019

@malecek mazec, že vylezly přes noc 😲 no jsem na to taky zvědavá..

veselaopicka
28. čer 2019

@pe_tu_ss_ka ja jsem se ptala nasi dr na nazor a co by svymu diteti dala ona a tak nejak mi rekla ze si to jako rodic musim rozmyslet sama a dala mi tisic brozurek a papiru takze sem se vlastne nic nedozvedela..jenom my rekla ze to ze dam ockovat neznamena ze tu nemoc nemuze dostat.. ze prevenar je proti 13ti ale tech typu je 80 takze muze chytit kterej koliv jinez z ty 13ky ... tim padem pro me zbytecny ockovani nerekla mi ani svuj nazor ladne se z toho vykroutila. U nas teda reakce zadna jen byla hodne spava 2 dny. Rikam si...take nemam zadne ockovani navic. U toho meningokoka zvazuju. Mam z toho strach. Znamym umrela holka na to v 5ti letech. Ale tam to evidetne pos... doktorka. Dokonce s doktorinou kuli tomu sekla na par let. Uvidime jak se rozhodneme.. rikala dr ze muzeme naockovat i v zari.

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@halasovci007 no a to jsou ty informace, které bych měla ráda, než do malého nechám něco píchnout 🙄

Malej bude mít 7 měsíců od pondělí za týden.. A teď už má k 70cm a téměř 8kg 🙊 pořád plně kojený.. Sice už zkouší zeleninu, ale neexistuje, aby nedostal prso, to by mě pěkně vyřval 😂 každý kdo ho vidí, tak se ptají, čím ho krmím, tak vždy odpovídám, že mi teče smetana.. 😂 Taky předběhl bratrance, který měl jeho váhu z 6m až někdy kolem 8m..🙊 Otesánek.. Když si vzpomenu, jaká to byla žížala, žádný tuk po porodu neměl.. A z velikosti 42 je už na velikosti 68/74 😅

pe_tu_ss_ka
28. čer 2019

@veselaopicka no ráda bych věděla, co se těm doktorům honí hlavou, když se jich na to někdo z rodičů zeptá.. Nevím, proč neřeknou po pravdě, jak oni to cítí a co by dělali sami..

priefi
29. čer 2019

@pe_tu_ss_ka oni to nereknou, protoze kdyby doporucili alt.neockovat a ditko by to chytlo, nebo alt.ockovat a dite by melo zuzo reakci, tak by se bal soudnich pri, ze to takto doporucil. Mas 3 zakladni tabory doktoru, 1.ti, co si za svym nazorem stoji a na plnou hubu Ti to reknou a nemaji obavy, ze se sekli a tak doporuci/nedoporuci, 2.ti, co si svym nazoren nejsou tak uplne jisti, nebo se boji nasledku a 3.prachy, prachy a naockujte, mam z toho prachy

krisatko
29. čer 2019

@malecek té naší taky ty první dva v noci, zjistila jsem to když mě zabolelo jak se pouštěla po kojeni
@halasovci007 tak to slyším prvne posazovat a postavovat ... To je nějaké čudné, to bych se svou povahou snad ani neodkyvala. Já jsem s doktorkou na kordy už jen kvůli chování. Jí se nelíbí že občas hojdam když je malá smutňátko a když vím že tohle zabere tak proč ji nechat brečet ne....

malecek
29. čer 2019

@halasovci007 jj v tu jak jsem psala že se nečekaně vzbudil na mlíčko 3x a ne 1x. Ale jinak v pohodě bez pláče.

malecek
29. čer 2019

@krisatko co je na hojdání špatného?

malecek
29. čer 2019

Naše doktorka vyhrála třetí místo v soutěži o nejlepší ordinaci 😍 mám velkou radost že k ní chodíme 😍

Strana