Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@veselaopicka ty blaho, 31? To je masakr
@krisatko to je klasicky dospelacky lehatko jen je hlubsi ona se tam pekne zapasovala a lezela tam jak madam 😃😃
@fly80 no chcipam..ja tepla miluju ale na spani mam radsi spis zimu nebo hicak.. klimu nemame prislo mi to doma jak velky luxus ale ted lituju ze nemame. Tak v aute aspon mam 😃😃 jsme v bytovce a v poslednim patre a je to hodne znat.
@veselaopicka uf. Máme barák a jsme nahoře, a tady máme o tři stupně víc než dole a je to sakra znát. Taky se potim jako kráva. Za chvilku pustím větrák a otevřu okno. Venku už je celkem fain, tak se to trochu schladi
@veselaopicka to je nějaké spešl malé lehátko? 😍
@veselaopicka aha už to čtu 🙈🙈
Holky vůbec vám to nezávidím... A pořád dokola děkuji že jsme se nakonec místo novostavby rozhodli pro starý dům...
Tak si tak lezim v posteli a procitam to tu a rikam si ..nedavno jsme si tu psali kdo ma poslicky kdo ma jaky problemy ... vahy miminek v brisku a ted 😃😃😃 uz nam ty nase miminka papaji zeleninku pretaci se na briska a cachtaji se ve vode. Tak strasne to letiiii vubec mi neprjde ze sem 7 mesicu doma.
Ahoj holky. Vidím že se opět probírají vedra. No, je to tedy něco. Já ty naše klimatizace objímám na dálku 😀 bez nich by tady ani nikdo neusnul.
@veselaopicka taky jsem teď tak vzpomínala na tu dobu těsně před porodem. Letí to strašně moc. Já už jsem doma 10 let. Až půjdu do práce, tak budu jak Alenka v říši divů. Myslím si že to bude neskutečný šok. Třeba i to že půjdu sama na záchod a nikdo mi tam nevleze a nebude po mě velice akutně chtít třeba uplést copánek, nebo se jen tak pomazlit 😀
Holky co už prikrmujete, uměli prcci hned polykat? Já jak dám semtam líznout tě mrkve tak jak se mu nasbírá více slin tak se zakucká vyhodí to ven. Tak se děsím co bude u prikrmu. Koupila jsem dnes dýní Hokaido. Jak připravujete dýní? I s tou slupkou nebo bez ?
Ještě jeden dotaz na prikrmujici, kdy jste začali dávat křupky atd. A jaké ? Já včera koukala v lidlu na nějaké kolečka sunárek od 6.mes a obsahovalo to palmový olej a cukr tak nic. 💩
@malecek malej je od úplného miminka (1m) zvyklý na lžičku, kdy dostával doma od nás léky.. Takže ten jak viděl lžičku, tak otevíral papulu, a nevadí mu ani kousky.. Hlavně vždy jak vidí lžičku, tak to pro něj znamená, že bude následovat jídlo.. Vůbec mu nemixuju, jen mačkám vidličkou.. A první dýni jsem mu pekla (rozrozřízla na poloviny, vydlabala střed s peckami, potřela obě půlky olejem a pekla do měkka a pak to vzala vidličkou 🙂
@malecek vcera sem dala krupku. Jsou ze zdrave vyzivy. Bude ji 5 mes v nedeli.koukala na to pak to strcila do pusiny a jela 😃 jinak dyni je uvarit a pak sem udelala pyre. Prvni dva dny mi to slo spis ven po jazyku ale pak uz ok a ted uz polyka a jak vidi lzicku tak otvira pusu 😃😃 otvira pusu i kdyz ja jim velkou lzickou
@bemo 10 let??? Ja uz ted mam choutky jit do prace od zari na par hodin.. 10 let si nedokazu predstavit.
@veselaopicka já dřív taky chtěla zpátky do práce hned co to pujde... ale tím že malá bude asi sama, tak mě to přešlo. chci být co nejvíc s ní. a navíc v práci není dobrá atmoška. kolegyně se tváří jaká je kamoška ale ne e... není... byla jsem tam jen na skok na návštěvu a uplně jsem se rozklepala... podvědomě mi tam není dobře...
@veselaopicka já se částečně od září vrátím 🙂 ale já si tam sebou můžu brát malého a navíc jsme lam brzy doma.. Odpoledne pak bude hlídat taťka a na večeři budu doma 🙂 docela se těším, ne že bych se s malým nudila, ale pro spestreni pár dní v týdnu
@malecek je to indivindi, nektere mimco snese pomackanou zeleninku, nektere jen mixnutou, musis zkusit, do kterych deticek patri ten Tvuj. Ja u naseho mam smisene pocity. Jinak co se tyce hokaido, tak nam, dospelakum, delam se slupkou, ale detem bez, prece jen nevis, co tam je nebo neni za postrik, absak i u domaci jsem synovi (starsimu) slupku dala pryc.
@malecek ty krupky... v tescu maji takove ciste krupky v modrem baleni, ktere neobsahuji ani sul, jen kukuricnou mouku, pripadne pohankove pohankovou mouku, nazev je myslim REJ, obvykle je maji v sekci miminek, obcas se objevi i u peciva u krupek. Davala jsem starsimu cca od 9m nebo 10m (uz si nepamatuji)
@pe_tu_ss_ka mne by tam museli udelat koutek a jelikoz to je obchod se se spotrebicema tak to asi nepujde ale moje babicka mi nabidla ze by jezdila hlidat nevim musim to promyslet. Spis asi kuli penezum ale otazka jestli me to vytrhne ta castka. Pritel zacal podnikat takze potrebujeme kazdou kacku. Jeste nevim ani jestli to cele odpoledne bez ni dam 😃😃 ted sem bez ni 3 hodiny a uz jsem jak na trni. Rodicak ma do 8/2021 nevim jestli budu chtit dalsi hned po .. nebo pujdu aspon na rok do prace. Nejak si nedokazu predstavit ze se ji nebudu moct venovat na plno ale asi je jeste brzo.
@krisatko jo tak to pak chapu 🙂 ja jsem v te praci 5 let a mame tam supr vztahy. Zrovna vcera jsme byli u majitelu na zahrade s malou odpoledne. Navstevujeme se delame sedanky.. vzdy tak 3x za rok se sejdeme v hospode dame veceri popijeme... ted jsem byla s malou na chvili na zahradce dokonce napsali me .. jen s tim placenim to je naprd.. kolikrat sem na vyplatu 10 dni cekala... uvidime jak to buee
@veselaopicka to se moc skloubit nedá no.. Asi bych dost přemýšlela a spíš počítala, jestli se to vyplatí.. Já pracovala jako lektorka a jako vedlejší jsem byla chůva.. Začínala jsem tedy jako chůva, kdy jsem byla celý den, ale jak holky rostly, a pak jedna ve škole a druhá ve školce, tak jsem měla práci tak od 6:15-8:30 (do 7:15 když obě začaly hodit do školy, tak jen odvést ke školnímu autobusu), a pak odpoledne podle koužků od 16-19/20, zase vyzvednout u autobusu, a udělat úkoly a tak.. Takže jsem začala mezi tím dělat lektorku.. No a od září zase začnu u holek a na lektorku už mě taky lákali zpátky.. Ale tam bych nemohla mít malého a na jesličky, které tam jsou u toho mi přijde ještě hooooodně malý, navíc prsomil a já na něm závislá si to nedokážu představit.. I když zaměstnavatelka je už spíš kamarádka, tak se nabízela, že by klidně vozila.. Ale já bych se asi nedokázala soustředit na cizí děti, když by mi někde moje jezdilo venku.. Takže k lektorování se vrátím, až bude malému nejméně 2 roky, aby si sám užil jesličky/mini školku s dětmi a já vedle pracovala 🙂 zatím se těším na holky, tě mladší bylo 8m, když jsem jí začala hlídat (vlastně byla víc než o měsíc starší než můj malej teď).. A už jí bylo 8 a v září kde do 2 třídy.. Strašně vyrostly holky..už jsme se tam byly s malým párkrát ukázat a asi 3x hlídat, jak nám to společně půjde.. A myslím, že to bude super 😊
@veselaopicka jo já proti šefovi nemužu říct pul slova, jsem v tom obchodě od začátku co se u nás otevřel, s šefem si tykáme... jenže tahle kolegyně, co je tam dva roky, mě několikrát docela dobře stresla a jednou bych řekla že dokonce přispěla k potratu, protože jsem z ní furt byla v nervu.
Jak tu čtu o práci, já jsem pracovat nepřestala, jen beru míň zakázek. Ale mně stačí na práci jen počítač a můžu psát a editovat večer nebo o víkendech, nebo prostě když malej spí. Moc mě to těší, ale musí hezky spát, Když musím něco odevzdat a jsou nespící dny, je to dost na palici🙂)) teď jsem poprvé od porodu psala dlouhej odbornější článek a soustředit se na překlad z angličtiny vždycky tu a tam chvilku v klidu, bylo na palici.
Včera jsme zkoušeli mrkvičku, namačkanou vidličkou, víc jsem toho snědla já než malej... ale lžičku mi bral z ruky a chtěl se krmit sám:D Uvidíme, zatím je to jen takový laškování pro srandu, je pořád jen na mm.

@veselaopicka to je super kde to seženu?