Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko tak to se ti nedivim ze se ti tam nechce. Ja delam z domu podklady pro vyplaty do te prace + do nasi rodinny firmy podklady pro ucetni..ale je toho na par hodin mesicne.. uvidim kolik mi nabidnou ale jestli to bude par stovem privydelek mesicne tak se na to asi vyprdnu a budu radsi s malou.
@pe_tu_ss_ka My dnes podruhé žloutek, tak snad už ho tentokrát nebude blinkat
@krisatko držím palce, ať už sedne 🙂 a jak ho malé dáváš? To ho rozmačkáš do jídla? Malej zatím všechno snědl, teda úplně prvně mel cuketu, která mu nejela.. pak jsemdala asi 14 dní pauzu a o té doby jede každý den oběd a zatím mu nic nevadilo a dlabe moc rad 🙂
@pe_tu_ss_ka jojo uvařený rozmačkám vidličkou a zamíchám
@pe_tu_ss_ka chacha! Kuratko? 🙂
@lindikova nene, králíka 😊
Tak holky my mame mixomila, mackane nezajem, ale mix mrkve s vodou, to di dal
@priefi právě také nechci dávat kuřecí, i když máme osvědčené takové domácí řeznictví.. Kamarádka takhle pár let zpátky řešila s tehdy ani ne roční dcerou, že jí začala růst prsa.. Zjistili, že to je z kuřecího masa, protože je honěné hormony a antibiotiky.. A jen co ho přestali dávat, a brali od souseda, tak se malé prsa zase vrátila do normálu..
Holky kdo jste mrazily mm opravdu dáváte jen na 4m3 mrmesice a pak likvidujete? Mám mliko z března a je mi líto toho tolik výlet. Bojím se, kdyby bylo potřeba tolik navíc už pak nemám. Mám tam 180 a 250 ml
@pe_tu_ss_ka tak to je mazec ... Já místo kuřecího dala naší slepici, ale to už jsem psala.
@halasovci007 já dávala své do prvních příkrmů, ale to jsemvzdy odsavala čerstvé.. Zásoby padly hned v prvních dvou měsících, co jsme byly už doma na dokrm.. Tak vůbec nevím no.. Někde jsem četla, že i když to bylo mražené, že to zkyslo.. 🤷♀️
@krisatko jj to jsem četla.. Mít tu možnost, tak má taky domácí.. Právě my i nám přestali kupovat maso v obchodě (jako lidl, Tesco, apod.).. Vždy jedu do toho řeznictví a tam berou opravdu omezené množství celých kuřat.. Jinak se specializují na hovězí a vepřové, které bourají a zpracovávají sami.. Takže už jinde nekupujeme.. A je to teda chuťově jiné. A hlavně to teda nezapáchá a není to takové oslizlé jako z běžných obchodů..
@pe_tu_ss_ka ani my dospelaci jiný než bio nebo farmarsky nejime, i z etických důvodu🙂
@pe_tu_ss_ka ani nemluv.... my jsme kdysi koupili kostry na uzení z takové té pojízdné prodejny... už nikdy více. normálně už druhej den to bylo bléé a v udírně to uplně zkyslo a zasmrádlo.... mazec ☹
@krisatko ne přijde, že to musí omývat.. Jed OÚ jsme koupila v řeznictví v penny, protože jsem neměla moc čas.. A normálně to smrdelo už když jsem dojela domů.. Normálně jako kdyby to myli nějakým savem nebo co.. 🤢🤮
@priefi u nas je to to same... taky jenom mix..ale nejvic ji chutnaji sklenky od hippu.
@veselaopicka holky, u nás to samé
@fly80 ja z toho mam docela hlavu
Od kamosky furt posloucham.. mackej ji to vydlickou
Nebo si zvykne na mix a bude ho chtit este v roce.
Atd atd.... no tak asi si necham dovest dalsi sklenky z nemecka... ji to proste chutnaa. Zitra zkusime hrasek.
@veselaopicka no, mé plány byly dosti jiné. Ale asi to tak mělo být. Chtěla jsem jít alespoň mezi prvním a druhým dítětem do práce, to jsem ovšem netušila že mezi nimi bude rok a 9 měsíců rozdíl 😀 S manželovou prací bych ovšem nemohla počítat s nějakou výpomocí. On doma skoro není. Na druhou stranu si myslím, že tento čas který jsem s dětmi je opravdu dobře využitý a že to je jen k jejich prospěchu. Často děti mluví, že se neteší až budu v práci. Že spolu budeme málo. I mě to jistě bude z počátku líto.
My jsme si z jídla dali poprvé dnes brokolici a jak viděl lžičku tak už otevíral pusinku. To jsem tedy zírala. I když na té fotce vypadá jako by mu to nejelo 😀
Jinak, já jen mixuji a budu mixovat a postupně bude mixovat méně, až přejdeme plynule na mačkání vidličkou. Nikdy jsem neměla problém s tím že by děti pak jídlo odmítaly. A že už jsem těch dětí krmila 😀
@veselaopicka ono stačí, že má kámoška třeba špatnou zkušenost s tím a tak straší.
@halasovci007 já jsem zkusila dát taky jedno mlíko z mrazáku a bylo to na hraně a malý to nechtěl. Tak jsem to nakonec vylila.
@halasovci007 já jsem teď vytahla po 2,5 měsících a kyselé tak vše vyliju
Já jsem staršímu taky kdysi mixovala a pak min a min a v pohodě.
@lindikova tak bio je bio, ale ja treba na bio kure u nas nenarazila. Kde ho maji?
@veselaopicka ja prozatim nedala sklenicky, dnes dam 3.den prikrm, takze prozatim jen to, co uvarim ja, sklenicky zkusim urco v srpnu
@veselaopicka neni to tak, proste nektete deti chteji mix a pokud ho nebudou mit a budou dostavat kousky, maji k tomu pak odpor, sevrou pusinku a lzicku do nich nedostanes... drive nebo pozdeji zvladnou kousicky. V mm nebo um taky nejsou hrudky a nektere deti nepotrebuji mix a ji jedna basen.
@bemo jeee my mame stejne houpatko (mame ho min.z3 ruky)
@priefi to mas asi pravdu.
Zkusila sem dam hrasek dneska a nic moc pak sem to sla prepasirovat a slupla to vsechno- ale sem tam kousicek byl ale uz ne tolik.

Malej dneska prvně maso.. Ten mlaskal 😂