Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
Holky co už dáváte příkrmy, už se na to taky o víkendu chystám. A zeptám se blbě. Uvařím teda mrkev s kvalitním olejem a rozmixuji a dáváte to pak zmrazit co se nesni. A druhý den to teda rozmrazit a pak to ohreju, ale v lázní ne v mikrovlnce (co jsem četla ta škodí) nebo na druhý den to můžu mít i v ledničce a jen ohreju? mrazite i skleničky? My jsme dostali nějaký drahy bio tak nevím jestli je dát hned, ptz predpokladam, že to nesni i když je to taková malinká. Jsrm z toho jelen ale každý den se mi vařit čerstvé nechce. Alespoň obden.. A dáte teda příkrm a pak dokojite. A co když pak chtít prso nebude? Jakože kazdej tady píše, že jim děti sní malinko. Tak aby neměla hlad, ale tím že ochutnat něco jiného aby mi neodmítla pak prso už. Mám tady Sunar teda kdyby něco. Furt se prostě bojím, že to bude konec kojení 😭
@halasovci007 já jsem uvařila (buď na páře, v hrnci ve vodě) nebo upekla (batát, dýni). Ja tedy nemixuju, jen mačkám vidličkou. Ze začátku jsem si na porci odendala cca 50g, do té porce přidala pár kapek oleje a přilila cca 15g vody, aby mu to šlo líp baštit. Zbytek nechala vychladnout a mám od NUK mrazící mističku (má 9 misek a každá po 60g). Vše zmrazím a druhý den vyndám teď už asi 120g jídla, stále ředím kojeneckou vodou asi 20g a přidám olej, ale to až když to rozmrzne.. Nechám to vždy na talířku a když to změkne, tak teprve nahrivam ve vodní lázni, ale vždy tak do pokojové teploty.. Četla jsem, že to nemají mít moc teplé.. Jinak včera jsem mu dusila a pekla zeleninu (na páře cuketu a meruňky, pekla batáty) a uvařila králičí stehno. Zeleninu jsme rozmačkala a králíka mixla.. No a bylo toho teda víc než jsem myslela, tak jsem celých 9 mističek zmrazila, 120g mi snědl, a zbylo asi 180g... Ty jsem nechala prvně v lednici v zavřené misce.. A dnes nechala chvíli stát na lince, přidala olej a vodu - snědl zase 120g, zbytek dnes vyhodim.. Nějak nejsme zastánce dojíždění (hlavně králíka fakt nejím 😄)
@halasovci007 já ta zatím zkouším formou hry. Nabidnu trochu mrkve (uváženou na hranolky, buď rozmackanou na lžičku i do tlapky) a slus. Ani to nevážu na jidlo. Mne přijde, ze se to dela hrozne zbytečně složitý.
@halasovci007 jinak prso on má pořád rád.. Buď si dá před a nebo na zapití po.. A zatím nesnedl víc než 140g.. Vždy chce i prso 🙂 jinak při jídle mám v učícím hrnečku nebo v dětském obyč hrnku vodu a tu ucucává..
@pe_tu_ss_ka
@lindikova tak děkuji za tipy. Já uvidím co a jak. Taky jsem dostala od Nuku to tvoritko na příkrmy k předplatnému i s mistickou a lzickami. Docela pěkný darek. Teď se už brzo využije. No nějak to vymnoukneme.. Já chtěla vařit zeleninu a dostali jsme skleničky(carotku, pastinak a bataty) , tak nevím asi je nechám až někam pojedeme nebo jako krizovku když prilitnu z města nebo je vezmu do města až půjdem na dyl a tu mrkev pro začátek uvařím. A to tvoritko je jedna kostka teda 60g ju?takže teď už dáváš dvě kostky když rozmrazujes ju? To je hotová alchymie 😅🤪 dáváš vodu z kohoutku nebo kojeneckou? My tady prý máme jednu u nejlepších vod v republice tak nevím
@halasovci007 nebude konec kojení neboj. Pokud uvaříš jen tolik že to vyjde na dva dny můžeš nechat v lednici. Já koupím vždy větší množství zeleniny všechno uvařím a zamrazim třeba po 20-50 gramech do krabiček. Pak do tvoritek na led a rohlíčky, prostě co je po ruce. A pak už jenom celej měsíc chodím a beru kousek toho, kousek toho.... Brambor, vajíčko, maso vařím čerstvé, resp. Mám zmrazené maso a to pak uvařím. Ze začátku jsem dala třeba 3 lžičky a ještě dokojila. Postupně sem přidávala ale pořád kojila. Přestala jsem dokojovat až malá snědla celou dávku cca týden po sobě. I tak se nestalo že by prso nechtěla 😂
Tak druhou várku očkování máme za sebou.
Adámek má 69cm a 8800g.
Už máme zítra začít s prikrmem dýní můžeme začít. Tak tři dny jeden druh a pak další . Co deset dní přidat 1 žloutek, a za 14 dní máme začít dávat bílé maso. Za měsíc pak ovoce na svačinku.
@halasovci007 neboj kojit určitě nepřestaneš. Oni se potřebujou většinou i dokojit 👍
@halasovci007 má mít 60, ale občas natlačím i víc 😄 a dávám mu kojeneckou, zatím 😊
@lindikova aha... dekuji za tip no kouknu... zaden z tech obchodu nemame pobliz, nejblize je asi ten albert, globus je pekne z ruky... ale zkusim i farmu, ale ti to maji hned fuc... treba nejaky poradnik 😅 a rohlik, musim se mrknout jake ma podminky dopravy
@halasovci007 neboj, nebude to konec kojeni 😉 akorat se muze stat, ze po prikrmu prso odmitne, protoze bude napapana a da si az dalsi kojeni, pripadne muzes prvne nakojit a pak dat prikrm, v tech zacatcich to je docela jedno 😉 pak muze bojkotovat prso, pokud bude ucpana, to zase pomuze rourka, kdyby bylo nejhure. Co se vod tyce, pokud mate nej, tak jen prevar a dobre... ty kojenecke jsou nekdy horsi jak kohoutkove. Doporucuji dil s kojeneckymi vodami v A dost, pomalu mi staly vlasy na hlave 😉
@halasovci007 ja jsem si udelala mrkev pridala trochu te vody z toho a rozmixovala.. necoo snedla neco sem si nechala v lednixo na druhy den a zbytek do mrazaku. Melo by se pry davat 3 dny stejna ale ja davam 2 dny.. na tu zeleninu malokdy je nejala alergie rikala doktorka. Delala sem takhle bramboru mrkev brokolici tykev dyni hrasek pastinak. Zitra ma jeste hrasek a pak zkusim kvetak. Mam sklenicky od hippu tak to stridam kdyz nekam jedeme beru sklenicku. Ale mam je z nemecka po ochutnani - rozdil. Z D Jsou proste lepsi. Sni mi zatim tak 80g a dopije se cca 90ml nutrilonu. Zatim sme ve fazi spis ochutnani. Zacala sem ji odpoledne davat ovocn presnidavky zatim mela jablicko s mrkvi dneska druhy den a chutnalo ji to. Mixuju to. Pac kousky mi nejedla kdyz to bylo rozmackane vidlickou. A trapit ji nebudu. Nechci ji to nejak zhhnusit to jidlo. Postupne budu mixovat min a min az jen rozmackam. Rada odsud 😃😃 ale uz nevim ktera mamina to psala. Zkusila i meloun - super je sitka z pepca .. cuca z toho vodu. Jo a keksik mela. Je koupeny ze zdr. Vyzivy. Dneska sem ji dala liznout jogurtu. No kdyby mohla sni i kelimek. Na to si holka musi jeste pockat. Zkusim zitra na svacinku banan a jabko. Jezis pardon za ten sloh.
@veselaopicka a kdy budes davat jogurt? mě furt doktorka telí už už ale já chci taky ještě počkat....
@krisatko jeste pockam.. hlavne nevim jakej jogurt bych ji mela davat.. a nevim jak to he s cukrem. Meloun jabka .. to je sladky dost. Ja v tom docela tapu v tech prikrmech. To jsou kombinace co by me normalne nenapadli.. zkousela si bataty? Vubec nevim s cim je dat...zatim sem mixovala jen kure rejzi a mrkev ale podle me to na ni je brzo.. tak s tim pockam. Bala sem se aby ji hrasek neucpal ale je to ok ..od ty doby co je na zelenine kadi kazdy den.
@veselaopicka ta je nádherná. To je krásné probuzení.
Holky, dáváte někdo na noc kaši? Tak nějak si nepamatuju, kdy jsem s ní začala.
@malecek to máte krásné míry. Přesně tak jak píšeš, jsem vařila všem dětem.
@veselaopicka batát jsem dávala samotný, nebo mix batát, mrkev a pastiňák, nebo teď měl cuketu, batát, meruňku a králíka. 🙂 jinak to máme stejný, co nevydrží ani vteřinu na zádech a je na zelenině k obědu, tak to zvládne sám i 5x denně. 😄
@bemo já budu dávat kaši až jako poslední a na snídani.. Je to plné sacharidů a na noc těžké. V noci má tělo podle mě odpočívat a ne zpracovávat večeři.. Sama bych si kaši na večeři nedala. Samo může po tom prcek dobře spát, protože je nacpaný, ale taky může mít bolení bříška, z toho jak je to těžké.. Za mě tedy radši na snídani 🙂
@bemo kasi jeste ne. Mam ji koupenou a chystam se na to. Chtela jsem davat vecer misto mlika asi???
@veselaopicka batát dávám jako brambor. naprosto s čímkoliv. nejradši má kombinaci dýně+brokolice, ale zdlabe všechno. Mě říkala ta doktorka bílý jogurt, tak potom asi holandiu, ta mi přijde taková nejvíc kvalitní, ale netuším kdy... furt se toho bojim.
Jinak ad kaše... budu dávat asi na dopolední svačinku (což je při našem brzkém vstávání kolem 8-9 hodiny) a budu nejdřív určitě vařit ..... až později kupovat hotové, jestli vubec....
@krisatko ja se obavam ze kdybych dala kasi na dopoledni svacinu tak mi asi nesni obed.. podle me bude nazduchla a nebude mit hladek.ona celkove min ji to vidim podle toho ze by mela vypit urcite vic mlika nez pije ... ted ma 120ml a vic neda. I kdyzdneska jsem cumela ... vypila k veceri 180ml. Nechapu.. vetsinou ze 120ml jeste 10 ml necha... a je mozny ze ke svacince odpo si da tak ctvrt sklenicky ty 125g nejake presnidavky a pak uz mliko ne.e? Zbudi se da si 120 ml mlika pak kolem 4h svacinku a pak mliko az v 19h pred spanim.
@veselaopicka tak to u nás total opak. Dnes mi snědla na odpolední svačinu 260 g (nechápu kam to dala ale pořád otvírala pusu tak jsem dávala no) jabka s banánem. Ona je strašnej otesanek....
Tak včera poprvé příkrm a původně měla být dýně ale jela jsem k mamce a samozřejmě jsem ji hlupka zapomněla doma, tak jsem koupila cuketu. Uvařila jsem ji s vodou a troškou olivového oleje. Rozmixovala mu to babička na úplnou kasi. A sápal se po lžičce jak by jedl už půl roku a ne poprvé 😂 a hlavně se tvářil že mi to moc trvá 😂😂😂
Jogurt nevím od kdy se začíná dávat ale měl by to být kvalitní tučný bílý jogurt typu hollandia nebo řecký jogurt. Žádné light verze atd.
@krisatko ty jo, takovou dávku, pěknej jedlik..😊 Ten náš dá max 140g oběda a zkouší ovoce na svačinu a to dá tak 50g max.. Ale o prso se prostě ochudit nenechá, tak co by dával víc jídla, když má místo už jen na mliko 😂
Kaši nevím to mi starší nikdy nejedl, večer mu stačilo prso do snad dvou let co jsem ho kojila. Pár pokusu o kaši bylo ale marně.
Holky potřebuju poradit- jak se teď starat o pindika?

@bemo ten má kukadla, to bude lovec žen 😍 aty vlásky.. Máme to samé lehátko. Dostala jsem ho od kamarádky po klukach a nemůžu do toho sehnat baterku. Kde kupuješ? Respektive jsem koupila moc malou 🙈😵
@bemo mliko už je fuč mno radeji jsem to vylila. Čerstvé je prostě nejlepší prej 🤪👌
@malecek já jsem to teda nezkoumal, ale už je fuč.