Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zuzekk po koupeli je treba trosicku stahovat kuzicka, aby nezarostla. Po troskach se bude kuzicka roztahovat a vyleze ho vic s vic (jde to hodne pomalu). Nejlepe po koupeli, to je kuzucka elastictejsi (nekdo to dela pri koupeli, ale my bychom ho asi driv utopili 😅). Musis ale davat majzla a nedelat to na silu, abys nepretahla moc, to bys mu mohla ublizit.
Jen pro predstavu, manzel uz natrenoval kuzicku tak, ze mu vyleze cca 1,5az2mm. Trenujeme od 6ti nedeli
@krisatko tak to je jedlik teda.. na jak dlouho mate to jidlo? Mne to jedlo ji lzickou tak 20 minut 😁😀 to tech 260g by sme meli ba 2h.. ona kouka kde co lita pak prijde pes sedne si vedle ni a ceka co upadne takze zas jde po psovi 😀 musim povypinat i tv😀 ale vcera si uz sama drzela flasu.
@veselaopicka asi 10minut? Ona je strašnej otesanek
@krisatko nase teda zatim snedla vsechno dneska bude mit kvetak s bramborou.. je fakt ze jsem se bala po 2 dnech co mela hrasek aby ji to neucpalo ale dneska byla uplne plna plina ze se divim ze se to tam veslo. Takze v pohode. V noci prdela o sto sest. Jen nejak nevim uz co na odpoledne na svacinku. Jabko s mrkvi banan s jabkem... asi zajdu do kramu a podivam se na inspirace.😀
@veselaopicka my jsme měli už i třešně jak byly, ted maliny rostou, broskve, banán...
@veselaopicka podivej se na web tesca na eshop, tam maji ty lahvicky a muzes se inspirovat 😉
@veselaopicka nás si drží učící hrnek s vodou, já mám pak co dělat, abych mu ho vzala, jakou silou si ho drží 😂
Dneska jsem byla v době oběda venku tak jsem koupila v dm bio skleničku s dýní a na to mi hodil bobek a počkal si doma na cuketu tu valil ještě víc jak včera. Tak zkusím ještě zítra. Odpoledne jsme koupili kukuřičné křupky a vytáhli jsme je venku v hospůdce ať ho zabavime a ten se chtěl zbláznit jak mu to jelo 😂
@pe_tu_ss_ka a vyfotila by si mi ten hrnek? Ja mam tenhle ale este sem ji ho nedala
Ja jsem zrala na panaka ... od 7 hodin uz po druhy rval monitor..
@veselaopicka a nepřekulila se mimo desku? On pak ten monitor nesnímá.. Jinak věřím, ze to je na palici.. Nám pípal hned první noc, co nás tehdy po měsíci propustili domů.. A to jsme pak nad ním seděli a koukali a já se slzama 😣 ale bylo to tím, že se byl hodně maličký a ještě spí kal v péřové zavinovačce.. Ale stejně je to o nervy..
Ja teda celkem hledim co tady ctu..asi kazdy doktor jiny ale jak pisete ze stahujete chlapeckum pindiky me uz v porodnici rikaly ze se to uz nedela a i detska mi rikala ze se to nechava na pozdejsi vek a ze vetsinou az kolem 3 let..
A resite tady kdy dat jogurty..od pul roku u nekojenych se muze zacit..jde o to ze v te dobe jeste neprijimaji tolik druhu potravy a pripadny problem se snasenlivosti se snadneji odhali..to stejne s lepkem..nase dr mi rikala ze je prokazane ze kdyz se pomalu zacne v tom drivejsim veku je mensi riziko vyvoje alergii..a navic deti to jeste bavi ochutnavat.tak se toho proboha tak nebojte.
Monitor dechu jsem v 5ti mesicich zrusila..pipal nam taky a bylo to o nervy pak jsem drobka vzdycky vzbudila jak sem zkousela esi dycha...ted je nam lip
@dorxa tak já úplně nestahuju, a hlavně vůbec ne na sílu.. Vždy jen maličko, co jde samo a ošplíchnu takové ty sražené čůranky, zvlášť teď v těch vedrech.. Není to nic, co by ho bolelo.. Holčičkám se taky od toho myje zvenku pipina, tak nevidím důvod, proč to prckovi taky neošetřit.. 🤷♀️
@pe_tu_ss_ka no ja mam dve desky takze na nich lezi cela ale ona se ted prekuluje hodne na bok a na druhou stranu takze but dochazi baterky - ty radsi vymenim a nebo se fakt prekulila. Ale jeste ae mi to teda nestalo. Chudera takhle rychle v loznici sem nebyla nikdy. Uplne me polilo horko. Jenze sem ji samozrejme zbudila jak sem tam prilitla. Tak se rovnou napapkala a spi dal. Ale hnusnej pocit.
@veselaopicka úplně ti rozumím, jako správně by se monitor neměl používat, když už se prcek otáčí.. Ale pro mě to blikání je v noci děsně uklidňující.. Jinak když to pipalo u nás, tak jsme se taky málem s chlapem přerazili.. A vždy ho vzbudili, jak jsme ho zvedli.. Ale to bylo fakt když měl do těch 3kg.. Naštěstí teď si malej vybírá točení a snahu plazit se přes den.. V noci leží klidně, max se hodí na bok, ale vždy v místě kde je deska.. Jinak nám nanny signalizuje, když má dojít baterka.. Zatím se to tedy od ledna nestalo.. Tak snad i u vás to bylo jen nějaké špatné přetočení do hluchého místa a už se to nikdy nepustí 👏🙂
@pe_tu_ss_ka jako opravdu sem zrala na panaka... a to sem se nedavno bavila s kamoskou a ona ze ji porad rval monitor ze ho oddelala.. a ja ji rikala ze nam se to jeste nestalo. Ja tam mam taky led cervenou ale cetla sem na netu ze to muzou delat. Ja tam prisla a ona se akorat prekulovala na bok tak je mozny ze to bylo tim.. mame ho na pul roku puceny z porodnice. V srpnu 10teho vracime.. je fakt ze me to zeleny blikaci taky v noci uklidnuje.. mrknu blika spim v klidu dal 🙂 vymenila sem pro jistotu baterky tak snad to bude ok.
@veselaopicka Joo, tak ale jestli to je půjčené, tak může být starší typ, a ty pak můžou taky dělat falešné poplachy.. Někde jsem četla, že nejspolehlivější jsou nové, a nebo je pak před dalším použitím nechat zkalibrovat... Tady jsem to našla 👇
https://www.modrykonik.cz/forum/zakladni-vybavicka/monitor-nanny-kontrola-kalibrace-servis-2/
@pe_tu_ss_ka to si ulozim. Ja mam nany svuj z druhy ruky a brachovi se mimi ma narodit za mesic a ja shanela kde jim ho necham prekalibrovat
Dik za odkaz. A prave ze sem mela jeste kos v obejvaku a tam jsem.mela svuj a druhej pucovala. Nakonec mi v kosi byl naprd mala tam lezela jen parkrat.
@veselaopicka není zač 🙂 my máme novou se dvěmi položkami.. Ale půjčenou mám ještě jednu.. Máme v postýlce, pak v kočárku na balkoně a třetí v postýlce v obýváku.. Kočárek v těch vedrech nepoužíváme. Tak jsem jednu podložku uklidila, ale druhý pípák se hodí, že nemusím pořád přendávat sem a tam.. A určitě tu naši nanny si pak necháme pro druhé, možná půjčím ségře, jestli se jí zadaří.. Tak ta kalibrace se taky bude hodit.. 🙂 tak snad už ti to nebude hlásit žádný poplach 👏
@veselaopicka hlavně ať už se to neopakuje, verim že je to na panáka.
@malecek vymenila sem baterky a zatim ok.. tak snad nebudu nervovat v noci.
Holky jakou měly dneska děti noc? U nás se furt hemžilo a vrtelo takže jsem nakonec o půl 12 skončila u malé v pokojíku v posteli. V půl 5 jsem ji dala po krmení do postýlky a o půl 6 už za ní zase musel manžel a spal s ní tam do sedmi. Jinak by asi byla furt vzhůru :-/
@krisatko u nás se taky vrtělo.. A když ne vrtění, tak že spaní kopal do matrace.. Asi něco ve vzduchu 🤷♀️

@malecek jogurt u kojicich prelom 8/9m, u nekojicich minus 2 m. Jogurt kvalitni typu holandia, kunin zrajicic v kelimku a jine... proste klasicky plnotucny jogurt okolo tech 3% tuku. Pozor, reckeho typu neeee.... co jsem si vsila jsou 2 druhy, jeden je smetanovy 10%, tyto se mimcum nedava, smetanove se nesmi, a ten druhy ala recky napr.od milko nebo jinych vtipalku s 0% tuku se nesmi, odtucnene jogurty nejsou zdrave pro dospelaka natoz pro mimco.