icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

priefi
4. črc 2019

@malecek jogurt u kojicich prelom 8/9m, u nekojicich minus 2 m. Jogurt kvalitni typu holandia, kunin zrajicic v kelimku a jine... proste klasicky plnotucny jogurt okolo tech 3% tuku. Pozor, reckeho typu neeee.... co jsem si vsila jsou 2 druhy, jeden je smetanovy 10%, tyto se mimcum nedava, smetanove se nesmi, a ten druhy ala recky napr.od milko nebo jinych vtipalku s 0% tuku se nesmi, odtucnene jogurty nejsou zdrave pro dospelaka natoz pro mimco.

priefi
4. črc 2019

@zuzekk po koupeli je treba trosicku stahovat kuzicka, aby nezarostla. Po troskach se bude kuzicka roztahovat a vyleze ho vic s vic (jde to hodne pomalu). Nejlepe po koupeli, to je kuzucka elastictejsi (nekdo to dela pri koupeli, ale my bychom ho asi driv utopili 😅). Musis ale davat majzla a nedelat to na silu, abys nepretahla moc, to bys mu mohla ublizit.

Jen pro predstavu, manzel uz natrenoval kuzicku tak, ze mu vyleze cca 1,5az2mm. Trenujeme od 6ti nedeli

priefi
4. črc 2019

@priefi *od konce sestinedeli

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@zuzekk
@priefi také tak trénujeme.. Děláme to tak i proto, aby mu tam nezůstal bordel, co se dělá po čůrání.. Dětská mu ho chválila, že mu jde hezky přetáhnout..

veselaopicka
4. črc 2019

@krisatko tak to je jedlik teda.. na jak dlouho mate to jidlo? Mne to jedlo ji lzickou tak 20 minut 😁😀 to tech 260g by sme meli ba 2h.. ona kouka kde co lita pak prijde pes sedne si vedle ni a ceka co upadne takze zas jde po psovi 😀 musim povypinat i tv😀 ale vcera si uz sama drzela flasu.

veselaopicka
4. črc 2019
krisatko
4. črc 2019

@veselaopicka asi 10minut? Ona je strašnej otesanek

veselaopicka
Autor odpověď smazal
veselaopicka
4. črc 2019

@krisatko nase teda zatim snedla vsechno dneska bude mit kvetak s bramborou.. je fakt ze jsem se bala po 2 dnech co mela hrasek aby ji to neucpalo ale dneska byla uplne plna plina ze se divim ze se to tam veslo. Takze v pohode. V noci prdela o sto sest. Jen nejak nevim uz co na odpoledne na svacinku. Jabko s mrkvi banan s jabkem... asi zajdu do kramu a podivam se na inspirace.😀

krisatko
4. črc 2019

@veselaopicka my jsme měli už i třešně jak byly, ted maliny rostou, broskve, banán...

priefi
4. črc 2019

@veselaopicka podivej se na web tesca na eshop, tam maji ty lahvicky a muzes se inspirovat 😉

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@veselaopicka nás si drží učící hrnek s vodou, já mám pak co dělat, abych mu ho vzala, jakou silou si ho drží 😂

malecek
4. črc 2019

Dneska jsem byla v době oběda venku tak jsem koupila v dm bio skleničku s dýní a na to mi hodil bobek a počkal si doma na cuketu tu valil ještě víc jak včera. Tak zkusím ještě zítra. Odpoledne jsme koupili kukuřičné křupky a vytáhli jsme je venku v hospůdce ať ho zabavime a ten se chtěl zbláznit jak mu to jelo 😂

veselaopicka
4. črc 2019

@pe_tu_ss_ka a vyfotila by si mi ten hrnek? Ja mam tenhle ale este sem ji ho nedala

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

Máme z DM za 89,9.. Je netekoucí, když by ho obrátil 😊

veselaopicka
4. črc 2019

Ja jsem zrala na panaka ... od 7 hodin uz po druhy rval monitor..

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@veselaopicka a nepřekulila se mimo desku? On pak ten monitor nesnímá.. Jinak věřím, ze to je na palici.. Nám pípal hned první noc, co nás tehdy po měsíci propustili domů.. A to jsme pak nad ním seděli a koukali a já se slzama 😣 ale bylo to tím, že se byl hodně maličký a ještě spí kal v péřové zavinovačce.. Ale stejně je to o nervy..

dorxa
4. črc 2019

Ja teda celkem hledim co tady ctu..asi kazdy doktor jiny ale jak pisete ze stahujete chlapeckum pindiky me uz v porodnici rikaly ze se to uz nedela a i detska mi rikala ze se to nechava na pozdejsi vek a ze vetsinou az kolem 3 let..
A resite tady kdy dat jogurty..od pul roku u nekojenych se muze zacit..jde o to ze v te dobe jeste neprijimaji tolik druhu potravy a pripadny problem se snasenlivosti se snadneji odhali..to stejne s lepkem..nase dr mi rikala ze je prokazane ze kdyz se pomalu zacne v tom drivejsim veku je mensi riziko vyvoje alergii..a navic deti to jeste bavi ochutnavat.tak se toho proboha tak nebojte.
Monitor dechu jsem v 5ti mesicich zrusila..pipal nam taky a bylo to o nervy pak jsem drobka vzdycky vzbudila jak sem zkousela esi dycha...ted je nam lip

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@dorxa tak já úplně nestahuju, a hlavně vůbec ne na sílu.. Vždy jen maličko, co jde samo a ošplíchnu takové ty sražené čůranky, zvlášť teď v těch vedrech.. Není to nic, co by ho bolelo.. Holčičkám se taky od toho myje zvenku pipina, tak nevidím důvod, proč to prckovi taky neošetřit.. 🤷‍♀️

veselaopicka
4. črc 2019

@pe_tu_ss_ka no ja mam dve desky takze na nich lezi cela ale ona se ted prekuluje hodne na bok a na druhou stranu takze but dochazi baterky - ty radsi vymenim a nebo se fakt prekulila. Ale jeste ae mi to teda nestalo. Chudera takhle rychle v loznici sem nebyla nikdy. Uplne me polilo horko. Jenze sem ji samozrejme zbudila jak sem tam prilitla. Tak se rovnou napapkala a spi dal. Ale hnusnej pocit.

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@veselaopicka úplně ti rozumím, jako správně by se monitor neměl používat, když už se prcek otáčí.. Ale pro mě to blikání je v noci děsně uklidňující.. Jinak když to pipalo u nás, tak jsme se taky málem s chlapem přerazili.. A vždy ho vzbudili, jak jsme ho zvedli.. Ale to bylo fakt když měl do těch 3kg.. Naštěstí teď si malej vybírá točení a snahu plazit se přes den.. V noci leží klidně, max se hodí na bok, ale vždy v místě kde je deska.. Jinak nám nanny signalizuje, když má dojít baterka.. Zatím se to tedy od ledna nestalo.. Tak snad i u vás to bylo jen nějaké špatné přetočení do hluchého místa a už se to nikdy nepustí 👏🙂

veselaopicka
4. črc 2019

@pe_tu_ss_ka jako opravdu sem zrala na panaka... a to sem se nedavno bavila s kamoskou a ona ze ji porad rval monitor ze ho oddelala.. a ja ji rikala ze nam se to jeste nestalo. Ja tam mam taky led cervenou ale cetla sem na netu ze to muzou delat. Ja tam prisla a ona se akorat prekulovala na bok tak je mozny ze to bylo tim.. mame ho na pul roku puceny z porodnice. V srpnu 10teho vracime.. je fakt ze me to zeleny blikaci taky v noci uklidnuje.. mrknu blika spim v klidu dal 🙂 vymenila sem pro jistotu baterky tak snad to bude ok.

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@veselaopicka Joo, tak ale jestli to je půjčené, tak může být starší typ, a ty pak můžou taky dělat falešné poplachy.. Někde jsem četla, že nejspolehlivější jsou nové, a nebo je pak před dalším použitím nechat zkalibrovat... Tady jsem to našla 👇
https://www.modrykonik.cz/forum/zakladni-vybavicka/monitor-nanny-kontrola-kalibrace-servis-2/

veselaopicka
4. črc 2019

@pe_tu_ss_ka to si ulozim. Ja mam nany svuj z druhy ruky a brachovi se mimi ma narodit za mesic a ja shanela kde jim ho necham prekalibrovat
Dik za odkaz. A prave ze sem mela jeste kos v obejvaku a tam jsem.mela svuj a druhej pucovala. Nakonec mi v kosi byl naprd mala tam lezela jen parkrat.

pe_tu_ss_ka
4. črc 2019

@veselaopicka není zač 🙂 my máme novou se dvěmi položkami.. Ale půjčenou mám ještě jednu.. Máme v postýlce, pak v kočárku na balkoně a třetí v postýlce v obýváku.. Kočárek v těch vedrech nepoužíváme. Tak jsem jednu podložku uklidila, ale druhý pípák se hodí, že nemusím pořád přendávat sem a tam.. A určitě tu naši nanny si pak necháme pro druhé, možná půjčím ségře, jestli se jí zadaří.. Tak ta kalibrace se taky bude hodit.. 🙂 tak snad už ti to nebude hlásit žádný poplach 👏

malecek
4. črc 2019

@dorxa já taky nestahuju.
To říkám pořád že chudáci ty děti jsou pokusní králíci, že se to furt mění a oni v podstatě ani neví co je vlastně správně. O těch alergiích jsem zrovna teď četla článek že čím dříve tím lépe.
Já se budu snažit hlavně vyvarovat nezdravým věcem

malecek
4. črc 2019

@veselaopicka hlavně ať už se to neopakuje, verim že je to na panáka.

veselaopicka
4. črc 2019

@malecek vymenila sem baterky a zatim ok.. tak snad nebudu nervovat v noci.

krisatko
5. črc 2019

Holky jakou měly dneska děti noc? U nás se furt hemžilo a vrtelo takže jsem nakonec o půl 12 skončila u malé v pokojíku v posteli. V půl 5 jsem ji dala po krmení do postýlky a o půl 6 už za ní zase musel manžel a spal s ní tam do sedmi. Jinak by asi byla furt vzhůru :-/

pe_tu_ss_ka
5. črc 2019

@krisatko u nás se taky vrtělo.. A když ne vrtění, tak že spaní kopal do matrace.. Asi něco ve vzduchu 🤷‍♀️

Strana