icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

malecek
8. črc 2019

@priefi jediné total vodové a chuťově zatím prošla jen cuketa. Na mrkev brambor i dýní se ksichtil

veselaopicka
8. črc 2019

@halasovci007 jo je to mozne.. mozny ji trapej uz zoubky pac slinta jak bernardyn posledni 4 dny ale zatim zadnej venku.. dokonce moc papat nechce prikrmy spis radsi mliko.

veselaopicka
8. črc 2019

@malecek zkus to treba za tyden znova dat
Mne nechtela brokolici pak sem to zkusila po tydnu a uz bastila ...moc tomu neda ale ksichty nedelala takze asi spis nechtela a ne ze by ji to nechutnalo.

veselaopicka
8. črc 2019

Jedu kupovat madraci... je dobre aby meli takhle maly deti z ty pametovy peny ???

malecek
8. črc 2019

@veselaopicka jj zkusím

malecek
8. črc 2019

Dneska začaly asi působit příkrmy a třikrát za den se posrajdil 😂

veselaopicka
9. črc 2019

Ja dneska sportuji 😀😀😀

halasovci007
9. črc 2019

@malecek zatim se drzim 😅 ale o dovce asi uz dame neco. Zkusim a treba taky nebude chtit i kdyz si myslim, ze po nas jouka kdyz jime, ze to sbasti i se lzickou 🤪

halasovci007
9. črc 2019

@veselaopicka mame stejnou deku 😉 je vy mate ruzovou clonu 😍😍 my mame sedou, ruzovou jsem nevidela🙄😭uzij si to, ja dneska makala na zahrade kdyz mala chrnela a pripadam si jak kdybych ubehla maraton zmordovana. Ale zase se s tim trochu hnulo a i to pocasi je fajn ted na sport nebo raci, tak se toho musi vyuzit..

veselaopicka
9. črc 2019

@halasovci007 ja mam tu clonu pucenou a pry nemam vracet. Maji dalsi 2 kusy. Ja porad resim jestli ji davat do sportaku uz nebo jeste pockat. Da se nastavit na leh i polosed pololeh... zitra mi do nej prijde vlozka od pinkie za 800 😀 .. ale jediny problem asi je ze na ni neuvidim😑😑 a ja cestou do mesta se vzdycky kocham 😀😀 a muj sportak nejde dat opacne.. clovek by rekl ze kocar za 30 tis to bude umet -ja tolik nedala ja mam t druhe ruky... ale bohuzel a me nenapadlo to zjistovat.

veselaopicka
9. črc 2019

Nemate nekdo tudle sedacku? Je to besafe izi go sleep. Potrebuju se na neco zeptat.

krisatko
9. črc 2019

@veselaopicka já nad tím teď taky uvažuju, ale tak nějak mi to přijde naprd aby byla taková pokrčená tam... Už obědy a svačinky řešíme, dávám jí do vajcka nebo do papasanu...

krisatko
9. črc 2019

Holky u nás dnes peklo. Poslední týden malá hůř spí v noci a dneska teda úplně Brutus den. Pořád knourala, v podstatě pořád jsem ji měla na rukách, celý den samé "mammm" .... Asi už se jí budou prořezávat ty stoličky co se tam chystají už jak dlouho ... Už měla i calgel i Nurofen, teď je na bříšku protože jinak by byla co chvilka vzhůru.... Ale i ze spaní si sahá do pusy a z venku na čelist... Bozatko malý

pe_tu_ss_ka
9. črc 2019

@krisatko u nás přes den dost podobně, akorát mu teda raší jedničky dole i nahoře.. A zatím pořád nikde.. 🙄 Nurofen jsem si ještě netroufl dát, zkusím to asi zkonzultovat po telefonu v Motole, jestli po té operaci může.. Ale už ho mám taky připravený a mažu jinak calgelem.. To vždy aspoň na chvíli pomůže.. Jinak vychlazené kousátko a cokoliv, co může kousat, včetně nás..

priefi
9. črc 2019

My dneska pulrocni kontrola (trochu opozdena, dr.mela dovcu). Maly ma 69cm (ve 4m 62cm) a vazi 6,9kg (ve 4m 6,07 pokud si to dobre pamatuji). Je to neskutecny usmevacek. Za 2 az 3 tydny mame zkusit kruti maso a 1x tydne zloutek (toho se bojim). A za mesic ovoce, nejlepe sezonni jablicka, hrusky a pry banan (toho se taky bojim, diky bananu jsme se starsim jeli na pohotovost, to bylo to story, co jsem Vam psala). Ale tak snad nebude mit alergie jako jeho braska a bude zdravoucky.
Jinak dnes mi dr.popsala super reakci na zloutek, kterou mel asi jeden z jejich detskych pacientu... myslela si, ze to byl ten nas... a chyba lavky, diky tomu se bojim o to vic, tak snad to bude dobre.

veselaopicka
9. črc 2019

@krisatko tak nase uz spala celou noc.. jedla az kolem 6 rano a pak sme jeste do pul 9 spali a od ty doby co byly ty vedra strasny tak se budi i mezi 22 a pulnoci a pak co dve hodiny a od 6h rano do 8h k ni vstavam i 8x nez to vzdam a beru si ji k sobe nebo vstaneme. Na dnesek sem ji mela u sebe a spali sme do 5 a pak do pul 8 ... a vcera opet monitor rval.. ale presvedsila sem se ze mala je ok protoze jsme s pritelem stali a koukali na ni jak se smeje a v tu chvili zacal.. nehlede na to ze sem oddelala vcera madraci a zjistila sem ze ma plisen mezi deskama a madraci ze to tam nevetra
Takze madrace sla do prd..... a koupila sem novou za 1300kc... takze dnes mam monitor vyplej a asi ho uz dam pryc..

veselaopicka
9. črc 2019

@krisatko ja ji krmim v houpatku jenze se naucila nohou odpichovat takze mrkev ve vlasech.
Premejslim o zidlicce ..kamaradka ma polohovaci a da se snizit ze u maly drepi a dava ji jidlo..

pe_tu_ss_ka
10. črc 2019

@veselaopicka já malého krmím jen v židličce.. Máme od chicco polly magic, která jde dát skoro do lehu, a jak v ní je, tak ví, že přijde jídlo 😄

Holky já to nechci zakriknout, ale dnes jsem v noci vstávala jen jednou a to až před 4 😱 to je neuvěřitelný, 7 hodin v kuse.. 👀 To neznám, snad mu to vydrží, bobkovi 👏

@priefi malému jsem dávala zeleninu na různé způsoby přes 3 týdny, a pak zařadila maso. To dav tak 4x týdně.. Prvně ho měl 5x, a myslím, že 4x stačí.. Prvně měl 3x králíka, a pak jsem se přehmátla, tak měl 2x kuřecí, a tenhle týden bude krůtí. Chci se zeptat mě zatím dětská neříkala, nic o žloutku.. Myslíš, že už ho malý může zkusit? A dává se 1 týdně? Jinak už občas, když máme oba náladu, tak zkoušíme nějaké ovoce.. Už měl banán, jablíčko a meloun. Jinak partnerova mamka zkusila koupit přesnídávku - jablečnou.. Ta byla tak sladká. Myslím nějakých 20g cukru na 100.. Pěkně zvykat už od malička nebo co 🙄 myslím, že už to taky babička nekoupí. Nakonec jsem jí snědla sama 😄

veselaopicka
10. črc 2019

@pe_tu_ss_ka my jsme vstavali taky jednou ve 4.20 a spali jsme doted😀

pe_tu_ss_ka
10. črc 2019

@veselaopicka malej pak dost zkracuje 😄 takže v půl 7 už byl vzhůru zase na prso, ale usnul ještě na hodinu u mě ♥️ ale jako zvykla bych si jen na jedno kojení v noci, ne že ne 😂

pe_tu_ss_ka
10. črc 2019

@veselaopicka malej pak dost zkracuje 😄 takže v půl 7 už byl vzhůru zase na prso, ale usnul ještě na hodinu u mě ♥️ ale jako zvykla bych si jen na jedno kojení v noci, ne že ne 😂

krisatko
10. črc 2019

@veselaopicka já se přiznám že přes den už ten monitor ani nezapínám, jen v noci... ale taky občas zapomenu...
@pe_tu_ss_ka
@veselaopicka tak to u nás dneska totální katastrofa jako... byla jsem krmit o půl 12, malá pak vzhuru asi za hodinu to za ní šel manžel a půl hodiny po tom co se vrátil sem zase musela jít já. uspala jsem ji s cumlem v posteli, přehodila do postýlky (to byly asi 3 ráno) a o půl 6 se budila na jídlo... vypadala že už bude vstávat takže jsem ji musela zase uspat v posteli a už tam s ní zůstat a chrněla do sedmi.... dýl ani ťuk, je po mě... já taky ať je víkend, svátek nebo cokoliv, vstávám nejpozději o půl 8

veselaopicka
10. črc 2019

@krisatko tak ja teda musis rict ze mala se zbudila v 11 vecer dostala 120ml a chrnela az do pul 5.. sem cumela a dneska k obedu snedla 125g plus 30 ml.. tez sem cumela...

priefi
10. črc 2019

@pe_tu_ss_ka kdyby bylo po mem, tak vejce nedavam, ale nemuzu se neustale ridit strachem. Doporuceni je behem 7m a mam uvarit vajicko, vydlabnout zloutek a dat jen ctvrtku, kdyz bude ok, muzu pristi tyden dat vic. Po zloutku hodne deti zvraci, ale to je obvykle proto, ze rodic da cely zloutek a to je tezke na zazivani. Nas starsi mel hoooodne silnou alergii a u nej se to projevovalo treba jen ekzemem, zvraceni savli bylo az u bananu a to bylo fakt neco, takove apaticke dite... ani na to nechci vzpominat

priefi
10. črc 2019

@pe_tu_ss_ka presnidavky zasadne jen a pouze ty, co maji 100% ovoce bez pridani cukru, ty ostatni jsou pekne hnusy

pe_tu_ss_ka
10. črc 2019

@priefi no já zatím vůbec pro skleničky nejsem.. Dnes jsem nakoupila zásobu zeleniny, tak program na večer mám jasný.. Ale aspoň vím, co tam bude mít.. Mám i dost ovoce, ale to je spíš pro nás, malému počkám, až dozraji všude po rodině na zahradách, tak máme slíbeno 🙂 jinak u malého banán naštěstí v pohodě 👏

veselaopicka
10. črc 2019

@pe_tu_ss_ka pardon ze se pletu do rozhovoru ale ja treba sklenicky davam od hippu co mam z nemecka a na slozeni nevidim nic straanyho a hlavne to musi projit snad nejakou normou ne? Kdyz koupim kure - jelikoz nemam moznost domaciho tak kdo vi cim je to vyhoneny a to pak radsi koupim tu sklenicku s kurecim nebo? ... to same zelenina z obchodu tak taky nemam stoprocentni ze nebyla strikana a hnojena nevim cim

Nam dospelym to nic neudela ale miminum? Ty jsou na vse choulostivy.. kdybych dneaka mela resit co ji dam a nedam a vse hlidat tak ji nemuzu dat vubec nic.

pe_tu_ss_ka
10. črc 2019

@veselaopicka mě se nelíbí v těch skleničkach těm cukr navíc.. Možná v zelenině není.. Ale dnes jsem koukala v DM na skleničky a moc mě tedy nezaujaly, ani babylove a ani Hipp.. V ovocných cukr a třeba mě rozesmála sklenička "kuřecí maso", a ono ho tam v celé skleničce bylo 4%, víc procent měla voda a pak do masové skleničky dají rýžovou mouku, nebo co to bylo? 🙄 Takže za ke radši domácí, než skleničky 🙂 ale určitě neodsuzuju nikoho kdo je dává, to vůbec ne 😊

zzuzzana1
10. črc 2019

@veselaopicka ja taky davam sklenicky a nemyslim si ze by to bylo spatny ja zkousela malou prikrmovat skoro dva mesice a nic nechtela , to jsem toho navarila , pak jsem akutne ze jsne jely pryc koupila dve na cestu at ma aspon neco a sup obe dve cely zblajzla pak se vratime domu zdavam zase domaci a ani tuk y takze pro me lepsi koupene sklenicky nez nic

priefi
10. črc 2019

@pe_tu_ss_ka my taky prdopce nedavame sklenicky a kapsicky, to asi az pak, az bude starsi a pojedeme na vylet, tak jako u starsiho, avsak starsi to nesmi kvuli mastocitoze... on vlastne musi mit porad cerstve jidlo, neprihrivane, takze varim denne. Je to sranda, varim 1 jidlo pro nas, 1 pro starsiho a jedno pro mladsiho. A pred tim, jak jsem.jeste kojila starsiho, jsem varila 1 obed pro manzela, 1 pro me a 1 pro starsiho 😅 masakr...ted to mam lehci o to, ze mladsimu neco varim, dam mu trochu a zbytek vleji do jidla od starsiho. Ale sem tam se stane, ze starsi ma skoro to same, co my, nebo dokonce to same. Snad mu ty alergie skonci

Strana