Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@priefi no v zimě to stojí za prd s tím dovozem.. A to vaření pro každého něco jiného 😱 to musí být masakr..
@pe_tu_ss_ka to jo, ale clovek si zvykne 😅
@zzuzzana1
@pe_tu_ss_ka ja tady ty sklenicky taky nekupuju a to kvuli tomu ze sme s kamaradem pred rokemkdyz to kupoval svymu synovi vzali nemeckou a tu samou z dm a rozdil barva chut... konzistence... takze za me.kdyz sklenky tak beru z nemecka..a prave ze sem delala doma a.nechtela jediny co snedla tak hrasek.. tkaze toho mam kvanta v mrazaku a zkusim vytahovat postupne..
@veselaopicka ta dvojí kvalita je pěknej hnus, kor v potravinách a věcech pro tak malý prcky...
@pe_tu_ss_ka tak ono se rika ze cesko je odpad...
Po delší době Vás zase zdravím holky. Dneska máme půl roku. Moc teď není čas na nic, U nás je to totiž hrůza malý, jak začal v 5 měs. se stavět na kolena, tak pár dní na to, už se začal plazit nebo spíš hopsat, jak žabka, bylo to srandovní se vždy rozhoupal dozadu dopředu a pustil a tak poposkakovat, pak začal pomalu se plazit a teď už pomalu začíná se po těch kolínkách se i poposunovat a o vík. si začal pomalu sedat,takže u nás je o zábavu postaráno. Všude se doplazí, kramuje, nejlepší je koberec a mé závěsy ☹ ve volných chvílích dělám přesnídávky, jen mě štve, že je s tím tolik práce a ve výsledku pár skleniček ☹ Do toho jsem si na sebe teď přes prázdniny uvrtala pár pečení na zakázku a hlavně pečení na svatbu, tak snad to zvládnu no. Máme za sebou i první svatbu a malý jak jsem se toho bála byl zlatý, za celý den spal jen 2x po 30 min. jinak furt sledoval, o vík. oslava kamarádčiných 30.tin a př. týden nás čekají 60.tiny a ještě jedna svatba, tak snad to bude vše i nadále, tak v pohodě. Jinak už máme zavedený lepek a teď jsme dávali žloutek a naštěstí vše dobré. Je strašný žrout, takže o obědě a odpo.sváči, už nekojím pač jí plnou dávku těch 200g a u oběda kolikrát ještě řve a otvírá pusu, že by si dal ještě :-/ Výhoda toho jezení je, že teď kaká tak 3-4x denně a plazení, že je z toho tak unavený, že po 2 hod. už začne fňágat a chce spinkat, obvykle jen tak 30-45min., ale z toho i 1,5hod. Krmíme v jídel.židličce máme polohovatelnou, dřív jsem krmila v autosedačce, ale v té se děsně potil a byl v ní strašně zmáčklý, začal pak plakat sotva jsem ho tam posadila a včera jsem, už vytáhla sporťák. Švagrová taky kolem půl roku malýho už tam dávala, že jí řekla dr., že může že šak je tam taky v leže,jak ve vajíčku. Akorát mě strašně mrzí, že manžel chtěl ukázat malého svému kmotrovi, docela jsme se navštěvovali, ale bydlí dál a nejdřív byl malý furt strašně uřvaný a na cestování malý, když jsme k nim chtěli v květnu, dělali fasádu, tak by na nás neměli čas a pak aj se svatbou, oslavou, tak že tam pojedeme teď o vík. a manža im volalse domluvit a dozvěděl se, že kmotr umřel ☹ takže tam jedeme v PO na pohřeb, bohužel nemáme hlídání, nebo nenechala bych malého hlídat, spíš jsem chtěla aby s náma jela moje mamka, jelikož je na ni malý zvyklý a ona jediná si s ním dokáže poradit, ale má novou práci a málo dovolené, takže nemůže. Tak pojedu s ním, jen pokondoluji a budu s ním jezdit v kočárku. Tak je to nahouby, že ho nestihl vidět, manže z toho byl smutný, že jsme to nestihli, že byl furt čas. Oni ani navíc děti žádné neměli. Tak se omlouvám, že si tu vylívám srdce, se vždy ozvu 1x za čas a pořádně se rozepíšu. Př. týden máme poradnu, tak jsem zvědavá, jak rosteme 🙂 a jak budeme dál pokračovat s jídlem, večerním kaším se bráním pač malého nakojím o půl 9 a pak až kolem 4 ráno, sice se kolem půlnoci vzbudí, ale to mu jen dám cumel a zase hned usne a tak je to tak 2-3x za noc
Ahoj holky, tak naše malá už třetí den kvuli pitomejm zubům musí spát zase na břiše, jinak by se vubec nevyspala... bolest ji budí a když je na zádech tak sebou furt mele ☹ božééé kolik že má člověk zubů?? 😨😢
@krisatko no a to prý jsou nejhorší špičáky, které lezou jako poslední 🙄 ten náš je řas přes den kňoura a skoro nespí..
@zetta01 také mi je to s kmotrem líto.. My asi takhle stihli s malým mojí babičku naposledy, co byla doma.. Už dlouho leží v nemocnici a je to s ní hodně špatné 😔
@krisatko nám asi korba ještě vydrží, malej rád jezdí na bříšku, což ve sporťáku nejde a tma by musel být ukšírovaný na zádech a to on nerad.. Takžey ještě počkáme, protože v sedě nebo polosedě ho vozit nebudu, dokud nebude sedět sám.. V létě nám to jde, alekal jsem psala, musel by být ukšírovaný v jedné pozici a to nám neprojde 😄
@krisatko no právě mě malý taky nechtěl ležet a na kolena a začal v tom kočáře pružit a měla jsem strach, aby nevypadl, tak jsme sáhli po sporťáku a tam je spokojený, mám ho otočeného na sebe, tak a něj pěkně vidím. No je jak ho člověk sleduje co ze dne na den dovede, včera zase sedal přes bok teda a jak byl na čtyřech tak se snažil, jak když stoupnout na nožky, dělal takový obrácený most, ale spadl hned 🙂
@zetta01 hej to mi dělala ta potvoře dneska... neumí lozit - nedá ruky dopředu, souká pod sebe kolena - to umí dobře, už je i posune nejdřív jedno pak druhé a dneska jak měla ty kolena pod sebou tak se jakoby opřela o špičky a nadzvedla.. taky jen chviličku a přes ten bok to asi taky zkouší, jako by je na kolenách, jednu nohu natáhne a vyvrátí se do boku, ale zas hned zpátky...
My už taky vytahujeme sporťák je v něm v lehu a je spokojený že více vidí Keliška
holky myslíte že vadí když jsme koupili klasickou velkou kapustu a ne ty malé ružičkové že bych ji malé uvařila?
a ještě dotaz na zavařované příkrmy, zavařily byste jen zeleninu a přílohu (maso, rýže atd.) pak uvařily čerstvou, nebo se to může zavařit vše dohromady? Předpokládám teď častější výjezdy mimo domov tak ať se nemusím strachovat, že se otevře krabička s čerstvým, případně rozmrazeným jídlem v tašce bych ráda něco zavařila
Jinak holky musím Vám napsat co nám včera udělal ten náš malý poklad. Manžel u něj seděl na zemi no a on se k němu doplazil a on jak držel ovladač, tak ho malý chtěl no a doplazil se tedy k němu, pěkně klekl na kolena začal se na něj plazit a najednou, jak se ho držel se postavil na nohy a stál. Jsme z toho byli úplně v šoku a dneska ráno to stejné klečel já že ho vemu a jak jsem se ho chytla hup a už stál. Tak jsem nad tím přemýšlela jestli to není moc brzy, přeci jen má čerstvých 6 měsíců
Holky mě se vubec neaktualizuje kůň, ani mi nechodí upozornění...
Ahojky holky, nemám teĎ moc času sem chodit - starší má prázdniny a tak pořád něco podnikáme. Teď jsem byla s oběma dětma na 9 dní u mamky v Jižních Čechách v chalupě pod lesem - podnikli jsme spoustu výletů, chodili do lesa a na borůvky několikrát denně, jezdili se koupat , no prostě pohodička a relax 🙂 a já nemusela vařit, uklítet atd - prostě útěch z denní rutiny 🙂
Jinak Klárka se už občas otočí na bříško ale moc se ji nechce, před 3 dny přišla na to že se dá do pusy strčit nožička, takže si pořád cucá paleček, taky jsme zkusili banán s borůvkou ( když už ty jsme si nasbírali ty čerstvé borůvky) - a moc chutnalo ( i mně) 🙂
@krisatko mne taky ne uz asi tyden mi neaktualizujr

@pe_tu_ss_ka navic i mudra rikala, at sklenicky nedavam, at varim cerstve, ze ted je cerstva zelenina, ktera ma chut a ze ty konzervanty jsou vzdy konzervanty. Ale v zime at klidne po sklince sahnu, protoze je zelenina z dovozu, co ani nevoni a chutna jako hmota