icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

veselaopicka
14. črc 2019

@ange_de_la_morte dostanes ty boruvky z tech kalhot??? 😁

krisatko
14. črc 2019

@veselaopicka 😂😂 taky jsem teď přemýšlela nad funkčnosti toho bryndaku 😂

zetta01
14. črc 2019

@krisatko no to teda je, on se už všude doplazí a začal všude pěkně kramovat a dělat pořádky, už si otevřel i šuplík pod TV akorát se o něj pak opřel a přiskřípl si prsty, ale jen zapískl a dobré, takže ho to asi nebolelo. No já jsem z toho na prášky :-/ jsme už radši i posnižovali postýlky doma, kdyby náhodou. Jinak koník taky nic neukazuje

pe_tu_ss_ka
14. črc 2019

@zetta01 ty brdo, pěknej rychlík.. Já se těším až se začne plazit, pořád to ne a ne vychytat.. Když mu pomůžu a zami ruce k nožičkám, on se mi o ně zapře, tak se plazí.. Ale samotnému se mu nechce.. Jinak už několik dní moc nemluví a ani už nepraská pusou a jazykem, jak se mu derou zuby, ale ty mrchy pořád nikde.. Chudinka.. Jinak nohy v puse jsou u nás taky teď top.. A pak místo plazení se točí na břiše dokola a jede pořád, až se divím, že se mu netočí hlava 😂

Jinak kůň mi taky neukazuje zprávy..

priefi
14. črc 2019

@krisatko uz pomalu zacaly chodit vcerejsi upozorneni a par dnesnich 😅

krisatko
14. črc 2019

@priefi jojo. Já mám 32 upozornění 😂

ange_de_la_morte
14. črc 2019

@veselaopicka : jojo ,bělidlo od SA8 to jistí :Đ ... jinak měla samozdřejmě zmatlané i bodyčko - to korýtko je fakt jen pro tu hrubo špínu, stejně ji pak musím po každém jídle převlíct - třeba to vypilujem 🙂

pe_tu_ss_ka
14. črc 2019

@ange_de_la_morte malého jsem musela 2x dát rovnou do vany 😂

ange_de_la_morte
14. črc 2019

@pe_tu_ss_ka : taky se natahuje ručkama po lžičce ? 🙂 🙂

fly80
15. črc 2019

Ahojky holky. Už jsem nějakou chvilku taky nenapsala. Jsem teď pořád nějaká unavená. Rozka docela pěkně spí, ale já bych potřebovala trochu víc no. Přítel začal chodit po neschopence do práce a tak jsem doma na všechno sama. Ale není to žádná tragédie 😉 Půl roční kontrola taky za námi, Rozka má sedm kilo a pár gramů. Je trochu menší, než byla její ségra v tom věku. Vypadá to, že bude po mě 😂 Zatím jí jednou denně příkrm, ale sní půlku malé skleničky a nějak jí to stačí. Stále nejradši zeleninu, max s masem. Vůbec nevím, jestli můžu už vyzkoušet něco s rýží, nebo s testovinama. Zuby zatim nemá ani jeden a doufám že to ještě chvilku vydrží. Očkování ještě odloženo, ale už ji asi tu Hexu nechám dát. Měla bych využít toho, že není vedro. Jen doktorka má tento týden dovolenou, tak snad teploty vydrží do příštího. Rozka zatím neleze, ale snaží se. Jen ji neudrží ruce, tak reje čumcem v koberci 😂

pe_tu_ss_ka
15. črc 2019

@ange_de_la_morte jj, rád chytá lžičku, nebo hravě do misky a úplně nejradši (to ho teď kvůli zubům na chvíli přešlo 👏) prskal s plnou pusou jazykem.. Kolikrát to měl až na zádech, ve vlasech, jo úplně všude 😂

pe_tu_ss_ka
15. črc 2019

@fly80 náš také jen zeleninu a nebo zeleninu s masem.. A tápu, kdy můžu přidat i přílohu.. Protože zatím celou dávku misky nesnědl nikdy.. Dá tam 3/4, nejvíc myslím 160g asi..

ange_de_la_morte
15. črc 2019

@fly80 : nezdá se to ale ten denní kolotoč unavuje že 🙂 My jdeme na půlroční prohlídku 30.7. ale myslím že Klárka bude mít jen něco přes 6 kilo, 7kg určitě nedosáhneme , ale do délky roste ryhcleji jak její brácha - je o 5cm delší než on tou dobou takže nám nejspíše roste vysoká hubená holčička 🙂 Občas se už otočí na bříško, ale ne moc často a nějaká snaha o lezení se u nás nekoná 🙂 Jinak myslím že klidně můžeš zkusit těstoviny nebo rýži, my jsme zatím u pomalém ochutnávání zeleninky , maso ještě neměla ale dala jsem banán a pak banán s borůvkou když už jsme si je nasbírali u maminky v lese 🙂

ange_de_la_morte
15. črc 2019

Holky já nedávám přírkm každý den, ale když už ho dám tak mi malá sní i 140g a kolikrát ještě otevírá pusinku, tak nevím jestli to není známka toho že už mám dávat příkrm fakt regulérně pravidelně 🙂 Klárka měla už pár druhů zeleniny , banán a borůvku , s masem asi ještě vydržím - spíše budu rozšiřovat spektrum zeleniny - zatím jí zkusila jen trošku

fly80
15. črc 2019

@pe_tu_ss_ka to sme na tom stejně 😂 Každopádně Rozka sní půlku té malé skleničky, takže hodně málo. Chutná jí, papulu otevírá, ale sní půlku a prostě najednou neotevře. Nutit jí to nechci. Tak uvidíme. Musím se do těch příkrmu trochu ponořit.
@ange_de_la_morte tak myslíš že už můžu vyzkoušet třeba dýni s rýží?

pe_tu_ss_ka
15. črc 2019

@fly80 také nenutím, hlavně on na to jde od lesa, co kdybych mu pak nechtěla dát prso 😂

malecek
15. črc 2019

@fly80 jen s rýží opatrně, moc by ji děti do roka neměly

ange_de_la_morte
15. črc 2019

@malecek : to slyším prvně, něco víc o tom víš prosím ? Vždyť rýže je snad ve všem pro děti

malecek
15. črc 2019

@ange_de_la_morte rýže prý obsahuje hodně arzénu tak by se měla hodně proplachovat a nepřehánět to s ní.

malecek
15. črc 2019

@ange_de_la_morte jj je ve skoro všem. Tak stejně jako skoro ve všem je všude cukr a palmový olej. Takže rýže je bych řekla to nejmenší zlo

ange_de_la_morte
15. črc 2019

@malecek : i v bio kvalitě ? jako máš pravdu - cukr je v příkrmu od 4 měsíců, a taky to není důvod abych dítěti cukr dávala, některé značky příkrmů mají dokonce disfosforečnany ... fakt jsem o tom nikde nečetla, musím to tedy nastudovat, zase rýže má ze všech příloh asi tak nejlepší glykemický index, tak nevím no :'/

malecek
15. črc 2019

@ange_de_la_morte co se týče bio nemám tucha.

krisatko
15. črc 2019

@ange_de_la_morte já jí dávám tak jednou, možná dvakrát za týden... Jinak u nás stále vede jako příloha batat, kuskus...

malecek
15. črc 2019

@ange_de_la_morte našla jsem to.

malecek
15. črc 2019

Ono člověk by nesměl dát nic 😖 ve všem je něco.

krisatko
15. črc 2019

@malecek jojo tak my vaříme basmati a jasminovou

priefi
15. črc 2019

@fly80 ryze hrozne stavi, radeji bych nedavala jeste, testoviny cca od 7m bezvajecne (nejlepe kus kus) na zavedeni lepku a jen trosicku

zetta01
15. črc 2019

Holky prosím Vás máte někdo zkušenost s 6.nemocí? Volala mi teď švagrová, že ji malý má, tak ať k nim nejezdím, že je to vysoce infekční, což vím. Ale nevíte, jak moc je to infekční vůči ostatním osobám? Jde mi o to, že včera u nich byli naši a mamka malého chovala, nevěděli, že mu něco je, až mamka jim říkala, že se jí zdá nějaký horký. A tak zítra bych k mamce chtěla zajed, ale nevím zda-li když byla včera v kontaktu s malým od švagrové, nemůže něco přenést na toho mojeho? Nevíte prosím , jak to je?

fly80
15. črc 2019

@malecek já mám koupenou dýni s rýží a ta je od čtyř měsíců. Tak sem vůbec nevěděla, kdy už jí děti můžou. Díky

priefi
15. črc 2019

@zetta01 netusim, co a jak ohl.teto nemoci, ale asi bych na navstevu sla az za par dni

Strana